Kotietsintä toimittajan asuntoon oli täysin poikkeuksellinen, arvioi rikosoikeuden professori – "Tiedossani ei ole, että tällaista olisi tehty" MTV 20:27 18.12

Helsingin Sanomien toimittajan kotiin tehty kotietsintä oli täysin poikkeuksellinen, mutta se näyttäisi sujuneen lainmukaisesti, arvioi rikosoikeuden professori Matti Tolvanen.


Etelä-Afrikan presidentti Jacob Zuma on syrjäytetty puolueensa johdosta iltalehti 20:07 18.12

Äänestyksen voittaneesta uudesta johtajasta povataan suurella todennäköisyydellä maan seuraavaa presidenttiä vuoden 2019 vaaleissa. Etelä-Afrikan ANC-puoluetta kymmenen vuotta johtanut Jacob Zuma on syrjäytetty äänestyksessä tänään maanantaina. Puolueen johtoon nousee liikemies ja ammattiyhdistysjohtaja Cyril Ramaphosa. Ramaphosa voitti vain niukasti vastaehdokkaansa, Jacob Zuman ex-vaimon Nkosazana Dlamini-Zuman.


Kolumni: Hiihtoliitto panttaa päävalmentajaksi hakeneiden nimiä – kisa on käytännössä ohi iltasanomat 16:57 18.12

Matti Haavisto olisi turvallinen ja yllätyksetön valinta uudeksi päävalmentajaksi. Olisiko ensin kannattanut katsoa kauden tulokset, kirjoittaa Pekka Holopainen.


Kansanedustaja: ”Tuliko Hesarista varoittava esimerkki?” uusisuomi 14:26 18.12

Kansanedustaja Matti Torvinen (sin.) pohtii blogissaan, kuinka tärkeä Suomessa on saada voimaan lakikokonaisuus, joka suojelee yhteiskuntaa ja sen toiminnasta kertovia journalisteja.


Brittidiplomaatti surmattiin Libanonissa – yksi otettu kiinni iltasanomat 11:48 18.12

Viikonloppuna Britannian lähetystön työntekijä löytyi kuolleena Beirutin pohjoispuolelta moottoritien varrelta.


Sosiaali- ja terveysministeriö uudistaa saattohoidon suosituksia - henkilöstön koulutus keskeistä iltalehti 09:31 18.12

Sosiaali- ja terveysministeriö julkaisi maanantaina uudet suositukset oireita lievittävän hoidon ja saattohoidon järjestämiseen. Maanantaina julkaistujen uusien suosituksien mukaan palliatiivista eli oireita lievittävää ja saattohoitoa porrastetaan annettavan hoidon vaativuuden mukaan. Uudet suositukset alleviivaavat myös sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaisten koulutusta ja osaamista. Sosiaali- ja terveysministeriön suositus perustuu kolmiportaiseen malliin palvelujen järjestämisestä perustasolla, erityistasolla ja vaativalla erityistasolla. Sen pohjalta palveluketjut ja työnjako voidaan suunnitella alueellisesti. Alueelliset olosuhteet, kuten pitkät välimatkat, vaikuttavat siihen, minkälaista palvelutasoa on tarkoituksenmukaista ylläpitää ja millä keinoin palvelujen tarpeeseen vastataan.


Isometsältä rohkaiseva arvio Matti Heikkisestä: Ei vielä edes huippukunnossa MTV 20:45 17.12

C Moren maastohiihtoasiantuntija Jari Isometsä arvioi Matti Heikkistä sinivalkoisittain lupaavaan sävyyn.


Helenius palaamassa kehään helmikuussa – "Robbe haluaa hyvityksen" MTV 19:13 17.12

Raskaan sarjan ammattinyrkkeilijä Robert Heleniuksen seuraava ottelu on todennäköisesti ensi vuoden helmikuussa.


Enni Rukajärvi, Eero Hirvonen ja Matti Heikkinen, näyttö mitalikunnosta uusisuomi 19:06 17.12

Suomi tavoittelee Pyeongchangin talviolympiakisoista ensi helmikuussa seitsemää mitalia. Tavoite on realistinen, mutta edellyttää, että henkilökohtaisissa kilpailuissa valtaosan olympiatoivoista pitäisi onnistua.


IL kysyi Matti Vanhaselta salaisista papereista: Jopa pääministerin annettiin vain lukea - säilytys hyvin pienen piirin hallussa iltalehti 18:04 17.12

Entisen pääministerin Matti Vanhasen mukaan puolustusvoimien salaisimpien asiakirjojen jakelu ei ole iso, itsekin hän sai ne vain luettavakseen. Helsingin Sanomien lauantaisesta artikkelista selviää, että puolustusvoimista on vuotanut salaisia tiedusteluun liittyviä asiakirjoja ainakin vuosilta 2004-2010. Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen toimi Suomen pääministerinä vuosina 2003-2010. Hän pitää vuotoa vakavana asiana.


Video: Matti Heikkinen selvitti kompuroinnin, mutta kampitti kilpaveljen – "Asiallinen nousu" MTV 16:57 17.12

Matti Heikkinen saavutti alkukauden parhaan sijoituksensa, kun hän tuli viidenneksi maailmancupin 15 kilometrin perinteisen takaa-ajossa sunnuntaina Toblachissa.


Matti Heikkinen hienosti kauden parhaaseensa – Kläbo hiihti varmaan voittoon iltasanomat 15:21 17.12

Matti Heikkinen nousi sunnuntaina kärkikamppailuun. Heikkinen oli lopulta neljäs.


Loppukiritaisto! Heikkiseltä huippuveto takaa-ajossa – Kläbo palasi voittajaksi MTV 15:06 17.12

Matti Heikkinen oli viides maastohiihdon maailmancupin 15 kilometrin perinteisen takaa-ajokisassa Italian Toblachissa sunnuntaina. Voittoon tykitti maailmancupin ykkösmies, Norjan Johannes Hösflot Kläbo.


Matti Heikkiseltä upea hiihto takaa-ajossa - Kläbo kiri taas voittoon iltalehti 15:06 17.12

Maastohiihdon maailmancup jatkui Toblachissa miesten osalta 15 kilometrin takaa-ajokisalla, joka hiihdettiin perinteisellä hiihtotavalla. Kilpailun voittoon hiihti maailmancupin valtias, kymmenentenä ladulle lähtenyt Norjan Johannes Kläbo. Kläbo jätti toiseksi tullutta Venäjän Sergei Ustjugovia 1,9 sekuntia. Kolmanneksi kiri Kazakstanin Aleksei Poltoranin, joka jäi Kläbolle 4,5 sekuntia.


Kuvat: Italialaiset hullaantuivat Jari-Matti Latvalasta - lahjoittivat ajettavan pienoismallin Toyotan WRC-tykistä: ”Esittelen teille Jariksen!” iltalehti 11:32 17.12

Jari-Matti Latvala osallistuu viikonloppuna Italiassa ajettavaan Rally Ronde Prealpi Master Show'hun. Rallin MM-sarjassa Toyota Yariksella kilpaileva Latvala osallistuu kilpailuun Toyota Celica GT4 -autolla. Latvalan lisäksi suomalaisväriä kilpailuun tuo Mikko Hirvonen, jonka alla Pohjois-Italiassa on Ford Escort. Rallin tuoksinassa Latvala sai osakseen suurta rakkautta intohimoisilta italialaisfaneilta, jotka lahjoittivat suomalaiskuljettajalle itse tekemänsä pienoismallin Latvalan Yaris WRC:stä. Nimikin on muutettu auton uudelle omistajalle sopivaksi: Jari's.


Presidentinvaaleissa on edessä tilanne, johon törmättiin edellisen kerran yli 20 vuotta sitten MTV 09:05 17.12

Valitsijayhdistysten ehdokkaat aiheuttavat työtä niin kannattajakorttien kerääjille kuin niiden tarkastajille.


Brittihiihtäjä jysäytti jymypaukun miesten 15 kilometrillä, myös Matti Heikkiseltä vahva hiihto – löi Kläbon ja Sundbyn iltasanomat 15:41 16.12

Britannian Andrew Musgrave sijoittui kolmanneksi Toblachin 15 kilometrin vapaan hiihtotavan väliaikalähdössä.


Matti Heikkiseltä mahtirypistys, kukisti Kläbon – Norja sai uuden hiihtovoittajan MTV 15:36 16.12

Matti Heikkinen oli kahdeksas maastohiihdon maailmancupin 15 kilometrin vapaan kisassa lauantaina Italian Toblachissa. Kilpailun voitti Norjan Simen Hegstad Krüger.


Sinisen tulevaisuuden puoluesihteeriksi Matti Torvinen iltasanomat 14:27 16.12

Puolueen puheenjohtajaksi valittiin aiemmin eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho.


Uutissuomalainen: Suomalaiset eivät innostu sukupuolineutraaleista ammattinimikkeistä iltasanomat 06:59 16.12

Vain 16 prosenttia kannattaa sukupuolittuneista nimikkeistä luopumista.


Uutiset