Theresa May: Neuvottelut brexitistä jatkuvat heti MTV 17:09 15.12

Britannian pääministeri Theresa Mayn mukaan brexit neuvottelut Britannian ja EU:n tulevasta suhteesta alkavat välittömästi.


Theresa May kärsi kirvelevän tappion brexit-äänestyksessä - jopa omat kapinoivat vastaan iltalehti 02:17 14.12

Britannian pääministeri Theresa Mayn arvovalta koki pahan kolauksen, kun hän hävisi niukasti tärkeänä pidetyn brexit-äänetyksen Britannian parlamentissa. Keskiviikon äänestyksessä osa Mayn oman konservatiivipuolueen jäsenet kapinoi ja äänesti pääministeriä vastaan. Äänestystuloksen myötä parlamentti nappasi itselleen lisää valtaa koskien Britannian EU-eroa.


Britannian brexit-neuvottelijalta jättiyllätys: "Jos emme pääse sopuun kauppasopimuksesta, emme maksa" uusisuomi 19:33 10.12

Britannian brexit-neuvottelija David Davis ilmoitti sunnuntaina yllättäen BBC:n haastattelussa, ettei pääministeri Theresa Mayn EU:n kanssa neuvottelema brexit-sopimus olekaan sitova.


Bryssel ja Lontoo "läpimurtoon" brexit-väännössä – jatkoneuvotteluista odotetaan paljon ankarampia MTV 19:41 08.12

Britannian ja EU:n maaliskuun lopulla aloittama neuvotteluväännössä Britannian ehdoista EU:sta eroamiseksi on saavutettu "läpimurto". Ilmaisua käytti EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker tänään Brysselissä tavattuaan Britannian pääministerin Theresa Mayn.


Läpi yön kestäneissä Brexit-neuvotteluissa päästiin sopuun eron ehdoista – Mayn mukaan sopu ”hyväksi koko Britannialle” iltasanomat 12:38 08.12

Sopu avaa tien kauppaneuvotteluiden aloittamiselle.


”Mister Brexit” ei ole tyytyväinen: ”Siirrytään nöyryytyksen seuraavaan vaiheeseen” uusisuomi 11:22 08.12

Britannian EU-erolla eli Brexitillä kampanjoinut Ukipin entinen puheenjohtaja Nigel Farage ei ole tyytyväinen Britannian pääministerin Theresa Mayn ja EU:n komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin ilmoitukseen br


Juncker ja May: Brexit-neuvotteluissa läpimurto - ei kovaa rajaa Irlantiin iltalehti 10:23 08.12

EU-komission puheenjohtaja kertoo, että Brexit-neuvotteluissa on saatu aikaan toivottu läpimurto. Junckerin mukaan nyt saavutettu sopu on riittävä, että neuvotteluissa voidaan edetä toiseen vaiheeseen. Tämä tarkoittaa, että vapaakauppaneuvottelut Britannian ja EU:n välillä voidaan aloittaa. - Komissio on virallisesti päättänyt suositella Eurooppa-neuvostolle, että riittävää edistystä on saatu eron tarkoista ehdoista, Juncker sanoi yhteisessä tiedotustilaisuudessa Britannian pääministerin Theresa Mayn kanssa.


Brexit-neuvotteluissa läpimurto tänään? May tapaa Junckerin aamuvarhaisella iltalehti 07:52 08.12

Britannian pääministeri Theresa May tapaa Euroopan komission presidentin Jean-Claude Junckerin. May on matkustanut Brysseliin tapaamaan Junckeria, pääministerin toimisto tiedottaa. Tapaaminen koskee Britannian EU-eroa eli Brexitiä. Mayn mukana on Brexit-ministeri David Davis ja paikalla on myös EU:n johtava neuvottelija Michel Barnier. Korkean tason tapaamisen on määrä alkaa aamukahdeksalta Suomen aikaa.


Mayn ja Junckerin määrä tavata – brexit-neuvottelujen etenemisestä kerrotaan myöhemmin aamulla MTV 07:23 08.12

EU:n komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker ja Britannian pääministeri Theresa May ovat todennäköisesti tapaamassa Suomen aikaa aamulla kello kahdeksan Brysselissä. Asiasta kertoo Twitterissä EU:n komission tiedottaja Mina Andreeva.


Brittikanava: Islamistit aikoivat salamurhata pääministeri Theresa Mayn MTV 05:46 06.12

Brittimedia Sky News kertoo lähteisiinsä nojaten, että poliisi ja tiedustelupalvelu MI5 ovat paljastaneet terroristijuonen, jonka tarkoitus oli murhata pääministeri Theresa May.


Sky News: Islamistit aikoivat salamurhata Britannian pääministeri Theresa Mayn iltalehti 02:20 06.12

Terroristit suunnittelivat Britannian pääministeri Theresa Mayn salamurhaa. Asiasta uutisoi brittiläinen uutiskanava Sky News, jonka mukaan poliisin ja Britannian turvallisuuspalvelu MI5 saivat estettyä teon. - Tietojeni mukaan MI5:n johtaja Andrew Parker informoi tänään hallituksen ministereitä, kertoo Sky Newsin rikostoimittaja Martin Brunt.


Brexit-neuvotteluissa ei sopua: Juncker kuvaili keskustelua Mayn kanssa – ”Täytyy sanoa, että hän on tiukka neuvottelija” iltasanomat 20:42 04.12

Brexit-neuvotteluja joudutaan vielä jatkamaan ennen etenemistä, kertoi EU:n komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker maanantaina.


Yksi asia saattaa pysäyttää brexitin etenemisen - Theresa Mayn aikaraja umpeutuu tänään uusisuomi 10:32 04.12

Britannian pääministerin Theresa Mayn on tänään kerrottava, miten Pohjois-Irlannin rajamuodollisuudet hoidetaan brexitin jälkeen. Jos suunnitelma ei kelpaa Irlannille ja muille EU-maille, Britannian haluamat neuvottelut uudesta kauppasuhteesta lykkääntyvät edelleen.


Britannian varapääministerin tietokoneelta löytyi tuhansia pornokuvia iltalehti 10:32 01.12

Löydön tehnyt poliisi oli järkyttynyt. Britannian konservatiivien kansanedustaja Damian Green ylennettiin kesällä Britannian varapääministeriksi. Häntä pidetään pääministeri Theresa Mayn "oikeana kätenä". Kuukausi sitten Greeniä syytettiin nuoren naisen seksuaalisesta ahdistelusta ja hänen eroaan parlamentista tai vähintään ministerin tehtävästä on vaadittu. Green on kiistänyt syytökset. Poliisitutkimus asiasta on kesken.


Muslimivideot repivät railoa Trumpin ja hänen vahvimman liittolaisensa Mayn väliin - ”Trump toimi väärin” iltalehti 17:02 30.11

Britannian pääministeri toisti torstaina näkökantansa USA:n presidentin päätökseen jaella Twitterissä vihavideoita. USA:n presidentti Donald Trump sai osakseen arvosteluryöpyn keskiviikkona, kun hän jakoi kolme muslimivastaista videota Twitterissä. Videot oli ladannut sosiaalisen median palveluun äärioikeistolaisen vihaliikkeen Britain Firstin varajohtaja Jayda Fransen. Moni brittipoliitikko vaati Trumpilta anteeksipyyntöä ja pääministeri Theresa Mayn toimisto välitti viestin, jonka mukaan Trumpin toimet olivat väärin. Mayn edustajan lukeman tiedotteen mukaan Britain First pyrkii aiheuttamaan yhteisöjen jakautumista tyrkyttämällä valheita ja lietsomalla jännitteitä.


Trumpin jakamat muslimivastaiset videot leimauttivat riidan Theresa Mayn kanssa iltasanomat 03:35 30.11

May kritisoi presidentin videovalintaa, Trump käski keskittyä terroriin Britanniassa


Theresa May syyttää Putinia vaaleihin sekaantumisesta iltalehti 11:10 14.11

Mayn mukaan Putin yrittää kylvää epäsopua länsimaihin. Maanantai-iltana Lontoossa puhunut Britannian pääministeri Theresa May sanoi, että Vladimir Putinin hallitus yrittää "sabotoida vapaita yhteiskuntia". Mayn mukaan Venäjä levittää valeuutisia, joiden tarkoitus on kylvää epäsopua lännessä. May sanoi, että Britannia ei halua jatkuvaa vastakkainasettelua Venäjän kanssa, mutta Britannia aikoo suojella omia etujaan. May ja Trump eri linjoilla


”Vakavia syytöksiä” – Theresa Mayn konservatiivipuolue hyllytti parlamentin jäsenen Britanniassa iltasanomat 00:44 04.11

Charlie Elphicke kommentoi syytöksiä perjantai-iltana Twitterissä.


Uutiset