Haavisto Pohjois-Korean diplomaatin Helsingin-vierailusta: Ajankohtainen ydinasekysymys varmasti esillä MTV 20:05 18.03

Korean niemimaan kriisiä puidaan parhaillaan Helsingissä epävirallisessa tapaamisessa. Pohjois-Korean korkea diplomaatti saapui iltapäivällä Helsinkiin julkisuutta vältellen. Maan Yhdysvaltain osaston varapääjohtaja Choe Kang-il tapaa mediatietojen mukaan Etelä-Korean ja Yhdysvaltain edustajia, jotka eivät toimi tällä hetkellä maidensa hallinnossa.


Seuraava CIA-pomo on entinen salainen agentti, joka johti peiteoperaatioita ja valvoi kidutusta, jossa epäilty terroristi menetti näkönsä iltalehti 07:57 14.03

Kidutukseen osallistuminen aiheutti töyssyn CIA:n tulevan johtajan uralle. USA:n presidentti Donald Trump aikoo esittää seuraavaksi CIA-johtajaksi Gina Haspelia. Haspel, 61, on toiminut reilun vuoden varajohtajana Mike Pompeon alaisuudessa. Hän päässee nyt kärkipaikalle, koska Pompeosta tehtäneen ulkoministeri erotetun Rex Tillersonin tilalle. Yhdysvaltalaisten mediatietojen mukaan Haspel on kollegoidensa keskuudessa erittäin arvostettu CIA-veteraani, joka on aloittanut työnsä vakoojavirastossa jo vuonna 1985. Ja vakoojana hän on myös toiminut, sillä suuri osa urasta on kulunut peitetehtävissä. Siitä, mitä Haspel on tarkalleen ottaen tehnyt, ei juurikaan ole julkista tietoa.


Poliittisen turvapaikan saanut venäläinen löytyi kuolleena Lontoosta - oli epäilyttävästi kuolleen Boris Berezovskin hyvä ystävä ja pelkäsi henkensä puolesta iltalehti 18:37 13.03

Liikemies Nikolai Glushkov on löydetty kuolleena asunnostaan Lontoosta. Mediatietojen mukaan perheenjäsenet löysivät Glushkovin, 68, kuolleena maanantai-iltana. Kuolinsyy ei ole tiedossa. Asiasta kirjoittaa toimittaja Luke Harding The Guardianinssa. Britannian poliisi ei ole vahvistanut miehen nimeä. Poliisi tyytyi kertomaan Reutersille vain, että poliisit kutsuttiin maanantai-iltana hieman ennen kello yhtätoista samalle kadulle, jolla Glushkov asui.


Helikopteri putosi jokeen New Yorkissa - kaksi kuollut ja kolme kriittisessä tilassa iltalehti 06:33 12.03

Helikopteri putosi New Yorkin East Riveriin sunnuntaina, kertoo muun muassa uutistoimisto Reuters. Yhdysvaltain ilmailuhallinto vahvisti, että helikopteri syöksyi Manhattanin itäpuolella kulkevaan East Riveriin sunnuntaina illalla. Kyydissä oli kuusi ihmisiä. Viranomaisten mukaan kaksi on kuollut ja kolme on kriittisessä tilassa, uutisoi CBS News. Eurocopter AS350 -kopteri putosi lähelle Roosevelt Islandin pohjoiskärkeä noin seitsemän aikaan illalla. Mediatietojen mukaan kopterin ilmoitettiin olleen ylösalaisin vedessä. Lähde: Juttua päivitetty 12.3.2018 kello 2.54 ja kello 6.34.


Neljälle ihmiselle vakavia vammoja kahdessa puukotusiskussa Wienissä - yksi mies pidätetty iltalehti 06:59 08.03

Neljä ihmistä on loukkaantunut vakavasti. Useita ihmisiä on puukotettu Itävallan pääkaupungissa Wienissä, kertovat itävaltalaismediat. Krone-lehden mukaan kolme ihmistä on haavoittunut vakavasti, ja Kurier-lehden mukaan uhrit ovat saman perheen jäseniä. Wienin poliisin tiedottaja Patrick Maierhofer kertoo uutistoimisto AFP:lle, että uhrit ovat iältään 67-, 56- ja 17-vuotiaita. Kyseessä on mediatietojen mukaan isä, äiti ja tytär.


Neljää ihmiselle vakavia vammoja kahdessa puukotusiskussa Wienissä - yksi mies pidätetty iltalehti 02:55 08.03

Neljä ihmistä on loukkaantunut vakavasti. Useita ihmisiä on puukotettu Itävallan pääkaupungissa Wienissä, kertovat itävaltalaismediat. Krone-lehden mukaan kolme ihmistä on haavoittunut vakavasti, ja Kurier-lehden mukaan uhrit ovat saman perheen jäseniä. Wienin poliisin tiedottaja Patrick Maierhofer kertoo uutistoimisto AFP:lle, että uhrit ovat iältään 67-, 56- ja 17-vuotiaita. Kyseessä on mediatietojen mukaan isä, äiti ja tytär.


Huhumylly käynnistyi: juhlittiinko Meghan Marklen polttareita hulppealla yksityisklubilla? ”Hyvää ruokaa ja hemmottelua” iltasanomat 22:49 06.03

Mediatietojen mukaan prinssi Harryn tuleva vaimo vietti polttareitaan viime viikonloppuna. Tietoja ei ole viralliselta taholta vahvistettu.


Suomessa asuva virolainen muutti Viron 100-vuotispäivän alkoholiveron vastaiseksi protestiksi - Kilometrien autoletka ajoi Tallinnasta viinarallin uuteen keskipisteeseen Latviaan iltalehti 19:05 24.02

Tänään lauantaina vietetään Viron satavuotispäivää, mutta huomion virallisilta juhlallisuuksilta on vienyt massiivinen alkoholiveron vastainen autokulkue, johon on ottanut osaa arviolta 5000 ihmistä. Protestikulkue kulki aamu- ja iltapäivän aikana Tallinnasta läpi Viron Latvian puolelle, jossa pidettiin puheita ja suunniteltiin lisäprotesteja. Kulkueessa oli jopa 2000 autoa, ja järjestäjien mukaan sen pituus hipoi 20 kilometriä. Mediatietojen mukaan kulkue olisi ollut jopa 35 kilometriä pitkä. Kulkueeseen liittyi lisää autoja koko sen matkan ajan.


Nainen ajoi auton tahallaan päin Valkoisen talon turvapuomia - Valkoinen talo suljettiin tunniksi iltalehti 02:06 24.02

Yhdysvalloissa Valkoinen talo suljettiin perjantaina noin tunniksi sen jälkeen, kun auto ajoi päin turvallisuuspuomia päin lähellä Valkoista taloa. Asiasta ilmoitti Yhdysvaltain Salainen palvelu. Mediatietojen mukaan autoa ajanut nainen saattaa kärsiä mielenterveysongelmista. Nainen ajoi puomia päin tahallaan, mutta ei päässyt siitä läpi.


17 turkkilaista pelastettiin Kreikan rannikolta - hakevat turvapaikkaa iltalehti 19:15 20.02

Poliittista vainoa pakeneva turkkilaisryhmä pelastettiin merestä pienelle Oinoussesin saarelle lähellä Turkkia. Kreikkalaisten mediatietojen mukaan Turkista Kreikkaan paenneen 17 Turkin kansalaisen ryhmän kerrotaan hakevan nyt turvapaikkaa Kreikasta. Seitsemän miehen, neljän naisen ja kuuden lapsen ryhmä pelastettiin turvaan pienelle Oinoussesin saarelle Egeanmerellä vain 15 kilometrin päässä Turkin länsirannikosta.


KRP on yhä ”mediatietojen varassa” Ugandan murhatutkinnassa - kokenut rikostutkija: virka-avun tarjoaminen teoriassa mahdollista iltalehti 11:13 16.02

Ugandassa kuolleen suomalaisen liikemiehen tapausta tutkitaan murhana. Keskusrikospoliisi on toistaiseksi mediatietojen varassa. Iltalehti uutisoi torstaina, että Ugandassa kuolleen suomalaisen liikemiehen tapausta tutkitaan murhana. 41-vuotias mies löytyi viime viikon maanantaina kuolleena hotellihuoneestaan Ugandan pääkaupungissa Kampalassa. Keskusrikospoliisin murharyhmän päällikkö, rikosylikomisario Tero Haapala kertoo Iltalehdelle olevansa mediatietojen varassa. Ugandasta ei ole ainakaan toistaiseksi otettu yhteyttä keskusrikospoliisiin virka-avun merkeissä.


Huimia suomalaishuhuja! NHL:n superlupaukset siirtoruletin keskiössä iltalehti 00:55 15.02

Aleksander Barkovin Florida Panthers on yksi mahdollisista seuroista Montreal Canadiensin kauppatavaralle. Kanadalaiskanava Sportsnetin arvostettu NHL-toimittaja Elliotte Friedman kertoo verkkoartikkelissaan suomalaisittainkin kiinnostavasta siirtohuhusta. World Cupissa Yhdysvaltoja edustanut Montreal Canadiensin laituri Max Pacioretty on mediatietojen mukaan kauppatavaraa, ja usea seura on kiinnostunut 29-vuotiaan palveluksista.


Lehdet: Britannian Talentissa poikkeuksellinen esitys – Manchesterin terrori-iskussa loukkaantunut Hollie tekee vaikutuksen tuomareihin: ”Uskomatonta” iltasanomat 19:16 11.02

Mediatietojen mukaan Hollie Booth esiintyi Britannian Talentin kuvauksissa Manchesterissa. Paluu kaupunkiin ei ollut helppo, sillä Booth menetti viime toukokuussa tehdyssä terrori-iskussa tätinsä.


Oudot kuvat olympialätkän murskajaisista: Pohjois-Korean cheerleaderit heiluttavat hurmiossa lippuja, joita ei oikeasti ole olemassa iltalehti 21:24 10.02

Pohjois-Korean liki sotilaallisesti käyttäytyvä tanssijaryhmä on nousemassa Pyeongchangin olympiakisojen ilmiöksi. Katso Iltalehden videoraportti Pohjois-Korean rajalta ennen olympiakisoja. Tanssiryhmä on Pohjois-Korean valtion kustantamana saapunut tukemaan maan urheilijoita Etelä-Korean talviolympiakisoissa. Kansainvälisten mediatietojen mukaan itsevaltainen hallitus on valinnut tanssijat yksitellen sen mukaan, minkä näköisiä he ovat ja kuinka hyvin he edustavat maan poliittisia näkemyksiä.


Uutiset