Hotellin rantasauna palaa voimalla Helsingissä – meren raivo lietsoo liekkejä iltasanomat 16:00 16.01

Hotelli Rantapuiston sauna palaa Vuosaaressa Helsingissä.


Hurjat kuvat: Lentokone luisui kiitoradalta jyrkänteelle – roikkuu meren yllä MTV 14:23 14.01

Laskeutumassa ollut Pegasus Airlinesin matkustajakone suistui myöhään eilen illalla kiitoradalta Pohjois-Turkissa, kertoo uutistoimisto AFP.


Salatut elämät -sarjan Mikko Parikka esittelee massiivista reisitatuointiaan iltalehti 13:19 12.01

Näyttelijä Mikko Parikka on antanut nakuttaa oikeaan reiteensä ison kuvan. Mikko Parikka julkaisi perjantaina sosiaalisessa mediassa otoksen, jossa hän esittelee reiteensä tehtyä tatuointia. Parikan oikeassa reidessä näyttää olevan mustavalkokuva majakasta, joka sädehtii valoa myrskyisen meren ja salamoivan taivaan äärellä. - Olen antanut erään naisen tehdä minulle kipeitä asioita monta kertaa ja useiden tuntien ajan ja teen niin jatkossakin, Parikka kiittää kuvan ohessa tatuoijaansa.


Saudi-Arabiassa avattiin vain naisille tarkoitettu autojen näyttelytila iltasanomat 00:11 12.01

Yksityinen saudiyritys avasi torstaina vain naisille tarkoitetun autojen näyttelytilan Jeddan kaupungissa Punaisenmeren rannalla.


Jäämeren rata alkaa hahmottua – saamelaiset pelkäävät radan haittaavan poronhoitoa iltasanomat 03:11 11.01

Ensimmäiset selvitykset Pohjois-Suomesta Jäämerelle johtavan radan linjauksista ovat valmistumassa alkuvuonna.


Myrskytuulet pyyhkäisevät Suomen yli tänään - Varoitusalueilla esiintynee sähkökatkoja iltalehti 15:31 07.01

Varoituksia on annettu muun muassa Satakunnan, Uusimaan, Pirkanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa. Suomen yli vyöryvä matalapaine tuo voimakkaat myrskytuulet illaksi eri puolille Suomea. Myräkkä iskee ensiksi länsirannikolle, jossa se on myös voimakkainta. - Se osuu ensimmäiseksi Satakuntaan Selkämeren rannikolle, ja etenee siitä lännemmäksi ja hiukan etelämmäksi samalla heiketen vähän, Ilmatieteen laitokselta kerrotaan.


Merenpinnan nousu, suolaantuminen, kuivuusjaksot, hirmumyrskyt... - Ilmastonmuutos riepottelee Vietnamia iltalehti 17:05 06.01

Pitkä rannikko tekee Vietnamista haavoittuvaisen jatkuvien luonnonkatastrofien edessä. Kaakkois-Aasiassa sijaitseva Vietnam kärsii koko maailman maista viidenneksi eniten ilmastonmuutoksesta. Maan maantieteellinen sijainti, ilmasto ja pitkä rannikko vaikuttavat asiaan. Vietnam kärsii monenlaisista, viime vuosina entisestään voimistuneista sään ääri-ilmiöistä: myrskyistä, kuivista kausista, tulvista ja merenpinnan noususta. Ilmastonmuutos vaikuttaa niiden kautta ihmisten elinkeinoihin sekä ruokaturvaan.


Viime vuonna Välimeren ylitti reilut 170 000 siirtolaista – määrä puolittui vuodesta 2016 MTV 20:34 05.01

Välimeren yli Eurooppaan saapui vuonna 2017 yli arviolta 171 600 siirtolaista. Kokonaisuudessaan Välimeren yli saapuneiden siirtolaisten lukumäärä oli miltei puolet piedempi kuin vuonna 2016.


Linja-auto syöksyi ”paholaisen kurvista” Perussa - ainakin 48 ihmistä kuoli 100 metrin pudotuksessa iltalehti 08:13 03.01

Ainakin 48 ihmistä on kuollut tiistaina Perussa sattuneessa bussionnettomuudessa. Pelastaja ei usko kenenkään selvinneen turmasta hengissä. Viranomaisten mukaan rannnikkotietä ajanut linja-auto törmäsi rekkaan ja syöksyi jyrkänteeltä alas merenrantaan, kertoo uutistoimisto AFP. Bussi putosi alas noin 100 metrin matkan.


Linja-auto syöksyi ”paholaisen kurvista” - ainakin 36 ihmistä kuoli 100 metrin pudotuksessa iltalehti 01:46 03.01

Ainakin 36 ihmistä on kuollut tiistaina Perussa sattuneessa bussionnettomuudessa. Viranomaisten mukaan rannnikkotietä ajanut linja-auto törmäsi rekkaan ja syöksyi jyrkänteeltä alas merenrantaan, kertoo uutistoimisto AFP. Bussi putosi alas noin 100 metrin matkan. Viranomaisten mukaan linja-autossa oli onnettomuushetkellä 53 matkustajaa. Viranomaiset kertoivat aluksi, että onnettomuudessa olisi menehtynyt ainakin 25 ihmistä ja viisi loukkaantunut.


Linja-auto syöksyi ”paholaisen kurvista” - ainakin 25 ihmistä kuoli 100 metrin pudotuksessa iltalehti 23:54 02.01

Ainakin 25 ihmistä on kuollut Perussa bussionnettomuudessa. Viranomaisten mukaan rannnikkotietä ajanut linja-auto törmäsi rekkaan ja syöksyi jyrkänteeltä alas merenrantaan, kertoo uutistoimisto AFP. Bussi putosi alas noin 100 metrin matkan. - Ainakin 25 ihmistä on kuollut ja toistaiseksi löydetyistä viitisen henkilöä on loukkaantunut, poliisipäällikkö Dino Escuredo kertoo.


Mediatutkija: Niinistö halusi asemoitua presidenttinä muuksi kuin Itämeren turvallisuudesta puhuvaksi turpo-poliitikoksi iltasanomat 21:54 01.01

Mediatutkija Anu Koivunen odottaa tulevia presidentinvaalitenttejä. Hän toivoo, että presidenttiehdokas Sauli Niinistöä tentataan lisää ilmastonmuutosavauksesta.


Uponneen luotsiveneen valmistaja turmasyistä HBL:lle: onnettomuus oli usean tekijän summa iltalehti 18:23 31.12

Merellä tuuli onnettomuuden aikaan 12-13 metriä sekunnissa ja keskimääräinen aallonkorkeus oli noin kaksi metriä. Joulukuun 8. päivänä Suomenlahdella tapahtunut luotsiveneonnettomuus, jossa hukkui kaksi ihmistä, aiheutui todennäköisesti useamman seikan yhteisvaikutuksesta. Asiaa arvioi veneen valmistaneen kokkolalaisen Kewatec AluBoat Oy:n toimitusjohtaja Jens Ahlskog Hufvudstadsbladetille. Ahlskog sanoo, että veneen kaatumisen ja ylösalaisin kääntymisen syitä ovat merenkäynti, veneen takaa tullut aallokko ja voimakkaat virtaukset. Ne kaikki vaikuttivat kääntyvään alukseen ja vene huojui kallistuen ensin 90 asteen kulmaan, jonka jälkeen meni kokonaan ylösalaisin.


Huoli Itämerestä: ”Tämä on surullista kaupungissa, joka haluaa olla modernia ilmastovastuuta kantava pääkaupunki” uusisuomi 15:22 30.12

Helsingin keskustan puheenjohtaja Antti Siika-aho esittää, että Suomi ja Viro syventäisivät yhteistyötään Itämeren tilanteen parantamiseksi.


Huoli Itämerestä:”Tämä on surullista kaupungissa, joka haluaa olla modernia ilmastovastuuta kantava pääkaupunki” uusisuomi 15:22 30.12

Helsingin keskustan puheenjohtaja Antti Siika-aho esittää, että Suomi ja Viro syventäisivät yhteistyötään Itämeren tilanteen parantamiseksi.


KSML: Pimeänä lentäviä koneita Suomenlahdella selvästi aiempaa vähemmän - 30 prosenttiyksikön pudotus iltalehti 08:27 27.12

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö teki toissa vuonna aloitteen Itämeren turvallisuuden parantamiseksi, jotta mahdollisimman moni kone lentäisi transponderit päällä. Entistä harvempi valtion lentokone lentää puutteellisin tiedoin Suomenlahdella, ilmenee sanomalehti Keskisuomalaisen uutisesta. - Ilmavoimien esikunnan mukaan tänä vuonna noin 25 prosenttia Suomenlahden lennoista on lennetty puutteellisilla tiedoilla. Viime vuonna puutteellisten lentojen osuus oli 42 prosenttia ja toissa vuonna 56 prosenttia, Keskisuomalainen kertoo.


Uutiset