Meteorologilta rohkaiseva sääarvio: Juhannuksena on ”lounaisputki päällä” – mille päivälle osuu lämmin pullahdus? iltasanomat 20:54 11.06

Juhannuksen suursäässä on meteorologien kielellä ”lounaisputki päällä”.


Yksi video sen kertoo: Kaikkien aikojen vehreä toukokuu tuli nopeasti MTV 20:02 31.05

Tämän vuoden toukokuu on rikkonut sääennätykset, jopa meteorologien äärimmäisen tiukan sanaston mukaan. 


Mette Mannonen ja Juha Föhr paljastavat – nämä ovat meteorologien valinnat kesäloman ajankohdaksi iltasanomat 14:53 29.04

TV:stä tutut meteorologit nauttivat kesällä ukkosesta, valoisista kesäöistä, mökkeilystä ja kotimaisista herkuista.


Joko kevään odottelu kyrsii? Älä välitä, viime vuonna lunta tuli toukokuussakin! MTV 11:52 03.04

Kevät on meteorologien mukaan noin viikon myöhässä tavanomaisesta. Tällä viikolla toivoa auringosta kuitenkin on, sillä ensi yön pakkasten jälkeen lounaasta saapuu lauhaa ilmaa koko maahan. Sateita tulee kaikkialla, mutta lumena ne pysyvät vain pohjoisessa.


Mikä on terminen kesä ja kuinka paljon pakkasta elohopeamittari voi näyttää? Testaa oletko sääguru! MTV 06:50 31.03

Tiedätkö, kuinka kova myrskyn silmässä tuulee? Kuinka paljon pakkasta perinteinen elohopeamittari voi enimmillään näyttää? Testaa tietosi MTV:n meteorologien laatimasta säägurutestistä.


Kevään merkit puskevat jo esiin - Katso kuvatodisteet sääkartasta ja sinivuokosta iltalehti 06:28 28.03

Meteorologit kertoivat kevään merkeistä, mutta kylmä säätyyppi jatkuu toistaiseksi. Ilmatieteen laitoksen meteorologien mukaan kevään merkkejä näkyi laitoksen tutkakuvassa tiistaina iltapäivällä. Meteorologit kertoivat havainnostaan Twitterissä. - Tutkakuvassa näkyi, miten sateet muuttuivat kuurotyyppiseksi. Keväälle on tyypillistä, että enää ei ole yhtäjaksoisia sateita vaan kuurosateita, selvittää päivystävä meteorologi Cecilia Karlsson Ilmatieteen laitokselta.


Kirpeän kylmä maaliskuu jatkuu, Kuhmossa aamulla 28 astetta pakkasta – "On tässä selkeä poikkeama" MTV 12:01 26.03

Kuhmossa mitattiin aamulla yli 28 astetta pakkasta, Pohjois-Pohjanmaalla puolestaan lunta on enemmän kuin tavallisesti. Vaikkei ennätyksiä näillä lukemilla rikotakaan, on maaliskuu ollut meteorologien mukaan hyvin kylmä.


Itä-Euroopassa sataa oranssia lunta iltalehti 17:14 25.03

Outoa lunta tulee ainakin Venäjällä, Bulgariassa, Ukrainassa ja Romaniassa. Itäeurooppalaiset ovat ihmetelleet taivaalta tulevaa oranssin väristä lunta. Meteorologien mukaan syynä on Saharassa riehuva hiekkamyrsky. Tuuli kuljettaa hiekan mukanaan Eurooppaan ja se sekoittuu vesi- ja lumisateeseen.


auki ajava auto, auringonpalvojien keskeltä edesmenneelle italialaisjuhlat laskeutui Air maailmanmestaruudesta – presidentti Obamaa onnitteli Ranskaa uudessa seurassaan vieraili Helsingin bunkkereissa, villitsi Kauppatorilla,

Uutiset