Leijonat hyökkää Tre Kronorin kimppuun - tässä ovat kentälliset! iltalehti 05:19 18.02

Lauri Marjamäki kertoi Leijonien kentälliset illan hegemoniakamppailuun Ruotsia vastaan. Suomen koostumus on käytännössä täysin sama kuin Saksaa ja Norjaa vastaan. Ainoa muutos Norja-peliin nähden on Karri Rämön paluu kakkosmolariksi Juha Metsolan sijaan. Maalilla aloittaa Mikko Koskinen, joka melkoisella varmuudella aloittaa turnauksen kaikki pelit, jos pysyy terveenä. Leijonat ja Ruotsi iskevät yhteen kello 14.10 Suomen aikaa. Suomi pelaa nyt ensi kertaa olympialaisten toisessa jäähallissa Kwandongissa. Halli on tullut tutuksi Naisleijonien pelipaikkana.


Muistatko Metsoloiden Riitta Vanhasen? Häntä esittänyt Miisa Lindén myös käsikirjoitti sarjaa iltalehti 12:55 13.02

Miisa Lindén ei saanut sarjasta yhtä vahvaa leimaa kuin Metsolan Erkki tai Kaukovaaran Kari. Silti ”naapurin nainen” tunnistetaan. Käsi ylös, kuka ei ole vielä katsonut joulun tienoilla Yle Areenaan saatua Metsolat-sarjaa? 1990-luvun alussa kuvattu ja vuosina 1993-95 ensi kerran esitetty sarja on villinnyt suomalaiset vauvasta vaariin. Urjan rinteiden kehitystä, Metsoloiden ja Kaukovaaran kärhämöintiä ja nostalgisia ysärituulipukuja tapitetaan tietokoneen ruudulta nyt yhtä intensiivisesti kuin aikoinaan keskiviikkoiltaisin televisiosta.


Vuokraturva: Valtion kannattaisi maksaa romutuspalkkio muuttotappiokuntien asunnoista iltalehti 15:22 27.01

Valtio maksaa romutuspalkkion vanhan auton romutuksesta. Muuttotappioalueiden asuntoihin kannattaisi ehkä soveltaa samaa logiikkaa, pohtii Vuokraturvan Timo Metsola blogissaan. Vuokraturvan hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola kirjoittaa, että muuttotappioalueiden asuntojen romutuspalkkio voisi olla yksi ratkaisu Tasavallan presidentti Sauli Niinistön torstaina Ylen vaalitentissä torstaina esille nostamaan pulmaan. Metsolan mukaan romutuspalkkio poistaisi esteitä työn perässä muuttamisen edestä ja purkaisi muuttotappiokuntien asuntokaupan "halvaannuttavaa ylitarjontaa". - Työn perässä muuttaminen on vaikeaa, jos nykyiselle muuttotappioalueella sijaitsevalle omistusasunnolle ei löydy ostajaa. Ja tilannetta pahentaa se, [että] kysyntään nähden aivan liian moni yrittää tuloksetta myydä asuntoaan samalta alueelta. Sellaisessa tilanteessa kyseiseltä paikkakunnalta asuntoa tarvitsevakaan ei ymmärrettävistä syistä uskalla asunnon ostopäätöstä tehdä. Näin niitäkään asuntokauppoja ei synny, joille sekä myyjällä että ostajalla olisi aito tarve, kirjoittaa Metsola.


Leijonien olympiavahti loukkasi itseään – "Ei hymyile kaikkien hampaidensa turvin" MTV 17:39 25.01

Leijonien olympiajoukkueeseen valittu maalivahti Juha Metsola joutui jättämään torstain KHL-ottelun kesken, kun Metsolan edustama Amur Habarovsk voitti Kunlunin 3-1.


Uutiset