Porilaismiehet rysäyttivät autolla läpi kaupan ovien – kaksikkoa epäillään kiivaasta rikossarjasta iltasanomat 21:33 27.06

Kahta 20- ja 37-vuotiasta miestä vangittiin Satakunnan käräjäoikeudessa rikoskierteen katkaisemiseksi.


Näistä aiheista poliitikot ja virkamiehet vääntävät – ministerin avustaja yritti pyyhkiä tuet somalijärjestöiltä, mutta on sitä ennenkin osattu kinata hs 12:19 27.06


Reguero ja Roiha RoPSin voiton takuumiehet iltalehti 21:40 26.06

Maalivahti Antonio Reguero pohjusti avauspuoliajan torjunnoillaan Veikkausliigassa RoPSin kotivoiton Ilveksestä 1-0. Rovaniemeläisten maalin pohjusti tehovaihtomies Simo Roiha, jonka syötön vastustajan maaliaukolle pani 78. minuutilla omaan maaliin Marco Matrone. -  Meidän pitää olla maalitilanteissa terävämpiä, Ilveksen kapteeni Antti Hynynen vaati.


Sote- ja maakuntauudistuksesta ehkä uusi esitys ja lausuntokierros kesällä iltalehti 17:01 26.06

Hallitukselle tärkeä sote- ja maakuntauudistus saattaa päätyä uuteen valmisteluun ja uudelle lausuntokierrokselle vielä tänä kesänä, jos eduskunnan perustuslakivaliokunnan mahdollinen kriittinen lausunto tuo merkittäviä muutostarpeita sote- ja maakuntapakettiin. Perustuslakivaliokunnan kantaa sote- ja maakuntapakettiin odotetaan perjantaihin mennessä. Hallituslähteiden mukaan virkamiehet ovat jo käyneet läpi erilaisia etenemisvaihtoehtoja, jos nykyinen paketti kariutuu. Sote- ja maakuntauudistuksen mahdollinen uusi tai täydennetty lakipaketti voisi lähteä lausunnoille mahdollisesti jo kesällä.


Miesten ylimmän ja alimman palkan ero lähes 100 % - naisten palkkaero pienempi iltalehti 10:15 26.06

Kun tutkitaan palkkoja ja jätetään laskuista palkkahaitarin ylin ja alin 5 prosenttia, niin miehillä alimman ja ylimmän palkan ero on lähes 100 prosenttia eli ero on kaksinkertainen, Pro kertoo. Kun taas verrataan naisten palkkoja samalla tavalla, niin suurimman ja pienimmän palkan ero on 75 prosenttia eli selvästi alle kaksinkertainen. Asia selviää Pron työmarkkinatutkimuksista. Ero kertoo siitä, että miehet sijoittuvat naisia laajemmin eritasoisiin tehtäviin työelämässä.


Pro: Miesten ylimmän ja alimman palkan ero lähes 100 % - naisten palkkaero pienempi iltalehti 10:00 26.06

Kun tutkitaan palkkoja ja jätetään laskuista palkkahaitarin ylin ja alin 5 prosenttia, niin miehillä alimman ja ylimmän palkan ero on lähes 100 prosenttia eli ero on kaksinkertainen, Pro kertoo. Kun taas verrataan naisten palkkoja samalla tavalla, niin suurimman ja pienimmän palkan ero on 75 prosenttia eli selvästi alle kaksinkertainen. Asia selviää Pron työmarkkinatutkimuksista. Ero kertoo siitä, että miehet sijoittuvat naisia laajemmin eritasoisiin tehtäviin työelämässä.


Murtomiehet yrittivät jallittaa poliisikoira Vitoa jopa juoksemalla joen yli – turhaan: ”Kiinni jäivät” iltasanomat 09:18 26.06

Komisarion mukaan viisi henkilöä on otettu kiinni.


Reservin upseeri mielipidesivulla: Siviilipalvelus­miehet voisivat auttaa kyberhyökkäyksiltä suojautumisessa hs 06:42 26.06


Kaksi miestä hukkui Valtimolla veneen kaaduttua - vain koira palasi lähtöpaikalle iltalehti 16:24 24.06

Pohjois-Karjan pelastuslaitos tiedottaa, että Valtimolla Kalajärvellä vene kaatui kohtalokkain seurauksin. Pelastuslaitos sai ilmoituksen tapahtuneesta kello 13.10. Poliisi tiedotti iltapäivällä kello 16 jälkeen, että pelastuslaitoksen veneyksikkö löysi miehet hukkuneina kello 14.05. Onnettomuudessa menehtyivät 60-vuotias nurmeslainen ja 67-vuotias valtimolainen mies.


Suomen lippu herättää suuria tunteita – ja siksi kaikki huoltomiehet eivät uskalla kertoa omalla nimellään miten lippua käsittelevät hs 15:27 24.06


Jo yli puoli vuotta upoksissa ollut vene ihmetyttää Kotkassa - veneeseen ei uskalleta koskea iltalehti 01:34 24.06

Kymenlaakson pelastuslaitos sai ilmoituksen uppoamaisillaan olleesta veneestä viime marraskuun alussa. Ohikulkija oli huomannut vajoamassa olleen veneen ja soitti hätäkeskukseen asiasta. Laiturissa ollut mereen talvehtimaan jäänyt vene upposi pinnan alle, joten pelastuslaitoksen pintapelastaja kävi paikalla levittämässä veneen ympärille öljyntorjuntapuomia. Lisäksi palomiehet tarkastivat, ettei vajoavassa veneessä ollut ihmisiä sisällä.


Syyte: Kolme turvapaikanhakijaa raiskasi 28-vuotiaan naisen Saksassa yhdeksän kertaa - kuvasivat rikoksensa naisen kännykällä iltalehti 22:37 22.06

Miehet myös hakkasivat, potkivat ja kuristivat uhriaan. Saksassa alkoi tällä viikolla oikeudenkäynti kolmea etiopialaista turvapaikanhakijaa vastaan. Syytteen mukaan parikymppiset miehet raiskasivat unkarilaisen 28-vuotiaan naisen yhdeksän kertaa vuoden 2016 elokuussa Mühlhausenin kaupungissa.


Hittivideo hyvyydestä: Tavalliset kadunmiehet ja nainen saattoivat sorsaperheen suojatien yli – ”Oh-hoh, kuinka tässä käy” iltasanomat 21:52 22.06

”He olivat selvästi jo ihan ytimessä.”


Varkaat tunkeutuivat omakotitaloon - asukas otti tyynynsä alta revolverin ja alkoi ampua iltalehti 20:47 22.06

Murtovarkaita aseella ampunut sai syytteen tapon yrityksestä ja ampuma-aserikkomuksesta. Oli huhtikuun lopun ilta kello 22 Lempäälän Kuljussa, kun murtovarkaat ajoivat omakotitalon pihaan, kuski jäi autoon ja vuosina 1959 ja 1989 syntyneet miehet tunkeutuivat 68-vuotiaan miehen omakotitaloon. Heillä oli tiedossa, että asukas harrastaa aseita ja että hänellä on niitä suuri kokoelma asekaapissaan. Murtovarkailla oli tiedossa, että talosta saattaisi löytyä vielä muutakin varastettavaa. Asukas oli ryöstäjän vanhan koulukaverin isä.


Kysely: Enemmistö suomalaisista ei antaisi robotin hoitaa itseään tai lähiomaisiaan iltalehti 09:24 22.06

Lähes kaksi kolmasosaa suomalaisista ei antaisi robotin hoitaa itseään tai läheisiään, selviää Solitan teettämästä kyselytutkimuksesta. Vain viisi prosenttia kyselyyn vastanneista on täysin sitä mieltä, että voisi antaa robotin hoitaa itseään ja lähiomaisiaan. Miehet suhtautuvat ajatukseen robotin hoidosta paljon naisia myönteisemmin. Noin joka viides vastaaja pitää robotteja uhkana työpaikalleen. Alle 30-vuotiaista lähes joka kolmas pelkää, että robotit vievät oman alan työpaikat.


Ranskan presidentti Emmanuel Macron pääsee valloittamaan EU-kollegansa iltalehti 01:40 22.06

Ranskan presidentti Emmanuel Macron vie näillä näkymin isoimman huomion, kun EU-päämiehet kokoontuvat tänään ja huomenna Brysselissä. Toukokuussa presidentiksi valittu Macron osallistuu tänään huippukokoukseen ensimmäistä kertaa. Ranskalaispresidentin esittelemät kunnianhimoiset suunnitelmat EU:n kehittämisestä, esimerkiksi talous- ja rahaliiton vahvistamisesta, eivät ole virallisesti asialistalla.


Kahdelle vankeutta, yhdelle ehdollista ryöstösarjasta Helsingin keskustassa iltalehti 18:36 21.06

Kolme nuorta miestä tuomittiin ryöstöjen sarjasta, joka tapahtui Helsingissä maaliskuussa. Pyry Tuisku Taavetti von Konow, 21, sai Helsingin käräjäoikeudessa kolme vuotta ja Otto Juho Julius Nordberg, 21, kaksi vuotta ja neljän kuukautta vankeutta. Kolmas mies sai vuoden ja 11 kuukautta ehdollista vankeutta. Kaikki myönsivät syyllistyneensä ryöstöihin. Oikeuden mukaan miehet olivat ympäröineet uhrinsa ja vaatineet heitä luovuttamaan kaiken omaisuutensa. Uhreja oli myös uhattu teräaseilla, tuomiosta ilmenee. Ryöstöjen uhrina oli yhteensä kuusi miestä ja ne tapahtuivat yhden yön aikana Helsingin keskustassa.


Toimittajat, lakimiehet ja aktivistit syyttävät Meksikon hallitusta vakoilusta – puhelimiin solutettiin vakoiluohjelma hs 15:57 20.06


Akavan luottamusmiehet: Yhteistyö työnantajien kanssa toimii iltalehti 07:54 20.06

Työmarkkinajärjestö Akavan luottamusmiehet ovat enimmäkseen tyytyväisiä yhteistyöhön työnantajien kanssa. Tämä käy ilmi Akavan luottamusmiesbarometrista. Kyselyyn vastanneista julkisen sektorin luottamusmiehistä 77 prosenttia ja yksityisen sektorin luottamusmiehistä 70 prosenttia kertoi neuvottelusuhteiden työnantajan kanssa toimivan hyvin. Barometrin mukaan sopimustulkintoihin liittyvät ongelmat ovat lisääntyneet monilla työpaikoilla, mikä korostaa hyvien neuvottelusuhteiden merkitystä. Julkisella sektorilla 35 prosenttia ja yksityisellä 26 prosenttia katsoo ongelmien lisääntyneen kahden viime vuoden aikana.


Uutiset