Enontekiöllä surmatun opaskaveri näki syytetyn tshekin liikkuvan pihalla: ”Hän oli kuin sokean raivon vallassa” iltasanomat 11:17 24.08

Enontekiön Kuttasessa safarioppaana toiminut brittimies näki puukotuksen uhriksi joutuneen skottilaisnaisen vielä elossa juuri veriteon jälkeen. Uhri huusi apua ja pyysi soittamaan ambulanssin, koska häntä oli puukotettu.


Enontekiön murhakäräjät: Todistaja kuuli naisen huudot ja ryntäsi mökkiin - "Lopeta puukottaminen" iltalehti 10:53 24.08

Englantilaismies kyynelehti kertoessaan tapahtumista. Englantilainen mies kertoi oikeudessa nähneensä, kun tsekkimies puukottaa naisystäväänsä. Miehen kertomus valotti oikeudelle Enontekiön surma-aamun tapahtumia. Surmatyön alkaessa mies kerti olleensa töissä mökin vieressä, kun hän kuuli uhrin huutavan.


Mies puukotti ohikulkijaa Oulussa – poliisi pyytää vinkkejä iltasanomat 10:30 24.08

Puukotus tapahtui viime lauantaina aamuyöstä.


Enontekiön surma: Tänään puhuu avaintodistaja - soitti hengenhädässä hätäkeskukseen iltalehti 09:45 24.08

Murhasyytteen käsittely jatkuu Rovaniemellä. Rovaniemellä kuullaan tänään kolmea todistajaa tapauksessa, jossa tsekkiläistä 37-vuotiasta miestä syytetään 26-vuotiaan skotlantilaisen naisystävänsä murhasta. Syytetty kiisti ensimmäisenä käsittelypäivänä murhan, mutta myöntää tappaneensa naisen. Huskytilalla Enontekiöllä työskennelleen pariskunnan suhde oli kariutumassa ja mies sanoi itse, että suhteen olisi pitänyt loppua jo ajat sitten.


25-vuotias Milla jäi leskeksi - Facebook-yhteisö järjesti kolmen lapsen äidille koskettavan yllätyksen iltalehti 07:05 24.08

Huhtivauvat 2017 -Facebook-ryhmän jäsenet halusivat muistaa ryhmään kuulunutta Milla Wahlmania, jonka mies menehtyi kesällä äkilliseen sairauteen. Lohjalainen Milla Wahlman jäi leskeksi 25-vuotiaana, kun hänen 27-vuotias aviomiehensä kuoli äkilliseen haimatulehdukseen heinäkuun lopulla. Mies taisteli hengestään kolme viikkoa teho-osastolla, mutta lopulta mitään ei ollut tehtävissä, kun sairaus tuhosi myös maksan. - Kyllähän se tuli aika isona yllätyksenä. En ollut ihan ajatellut, että elämä muuttuisi jo tässä iässä näin paljon. Aika paljon kummastusta herätti se sairaus, kun mieheni ei ollut mikään alkoholisti, Wahlman kertoo.


Syyte: Isä uhkasi tappaa 16-vuotiaan poikansa - lähetti uhkauksen videoviestinä iltalehti 06:35 24.08

Mies on syytettynä Pohjois-Savon käräjäoikeudessa laittomasta uhkauksesta. Syyttäjän mukaan syytetty on uhannut Juankoskella vuonna 2015 tappavansa poikansa ja tämän läheiset. Haastehakemuksen mukaan mies on sanonut tapahtumien aikaan 16-vuotiaalle pojalleen kotonansa, että hakkaisi pään irti jos hänellä olisi kirves. Lisäksi mies on syytteen mukaan lähettänyt pojalleen videoviestin, jossa on uhannut tappaa poikansa ja tämän läheiset.


Eeli Tolvanen kuvaili uskomattoman iltansa osumat: "Miksei kokeilisi sitä kolmattakin" iltalehti 23:53 23.08

Eeli Tolvanen takoi jokeridebyytissään komean hattutempun - alle yhdeksässä minuutissa. - Nyt on alan mies alan hommissa. Hirveä veto! Näin kuvaili Olli Palola KHL-kauden alla Eeli Tolvasta, Jokerien nuorta ja mielenkiintoista laiturivärväystä.


Näkökulma: Mitä tapahtui Turun iskun pääepäillyn sormenjäljille? iltalehti 22:34 23.08

Jos Abderrahman Mechkahin sormenjäljet rekisteröitiin Saksassa Eurodac-järjestelmään, tiedon olisi pitänyt olla suomalaisten saatavilla ja mies olisi voitu palauttaa Saksaan, kirjoittaa Iltalehden Mika Koskinen EU-tuomioistuin vahvisti heinäkuun lopussa, että turvapaikanhakija on palautettava sinne, missä tämä on ensimmäiseksi rekisteröity. EU-tuomioistuimen päätös vahvisti Dublinin eli EU:n vastuunmäärittämisasetusten soveltamisen. Sisäministeriön maahanmuutto-osaston ylijohtaja Jorma Vuorio kommentoi tapausta tuoreeltaan Iltalehdelle.


Turun iskun pääepäillyn tiedettiin olevan kiinnostunut ääriajattelusta - Supo ei tarttunut vihjeeseen: "Ei poikennut valtavirrasta" iltalehti 21:57 23.08

Ylen mukaan Turun iskun pääepäillyn Isis-kiinnostuksesta ja tappamispuheista raportoitiin etukäteen viranomaisille. Supon mukaan vihje ei sisältänyt tietoa terrori-iskun suunnittelusta. uutisoi tiistaina, että Turun puukotusiskun pääepäillystä oli varoitettu Turun vastaanottokeskuksen johtoa useammin kuin kerran. Suomalaisviranomaisille nimellä Abderrahman Mechkah esittäytynyt marokkolaismies oli puhunut Ylen mukaan suomalaisista vääräuskoisina, kuunnellut kännykästään radikaaleja saarnoja ja kysellyt, miten Isikseen voi liittyä.


Turun terrorismiepäilystä vapautettua miestä saatetaan kuulla todistajana - Asianajaja: "Hän oli silminnähden helpottunut" iltalehti 20:45 23.08

Rikosepäilyistä vapautettua 24-vuotiasta kuulusteltiin kolmesti ennen vapautuspäätöstä. Asianajajan mukaan viisi vuotta Suomessa ollut marokkolaismies on järkyttynyt iskusta. Keskusrikospoliisi vapautti tiistaina yhden Turun puukkoiskun epäillyistä. 24-vuotiaan marokkolaismiehen vangitsemista ei käsitelty oikeuden edessä, vaan hänet vapautettiin kuulusteluiden jälkeen. - Päämiestäni kuulusteltiin ensimmäisen kerran lauantaina ja toisen kerran maanantaina. Tiistaina pidettiin kolmannet kuulustelut, ja hän pääsi niiden jälkeen pois. Hän oli silminnähden helpottunut ja tunteikas. Päämieheni on tietenkin järkyttynyt tapahtumista, vapautetun miehen asianajaja Heikki Maunila kertoo.


Kehonrakentaja oli vain tuntien päässä kuolemasta - kertoo oudosta tapauksesta: "Isot lihakseni pelastivat minut" iltalehti 20:45 23.08

Kehonrakennuksessa kilpaillut Paul Scarborough sairastui verenmyrkytykseen, joka piti hänet sairaalassa lähes kaksi kuukautta. 47-vuotiaan Scarborough'n olo huononi nopeasti kesäkuun 16. päivä sen jälkeen, kun hän oli edellisenä iltana syönyt katkarapuja. Scarborough luuli, että hän oli saanut ruokamyrkytyksen. Olo kuitenkin huononi niin reippaasti, että Scarboroughin vaimo soitti ambulanssin ja mies kiidätettiin sairaalaan, missä oireiden syyksi paljastui verenmyrkytys.


Angolan presidentti vaihtuu – lähes 40 vuotta hallinnut päämies väistyy iltasanomat 19:41 23.08

Afrikkalaisessa Angolassa äänestettiin keskiviikkona parlamenttivaaleissa, joissa vaihtuu myös maan presidentti.


Kumpi on kumpi? Zlatan Ibrahimovicin "klooni" huvitti ruotsalaisia - lehti selvitti mysteerimiehen taustat iltalehti 18:50 23.08

Ruotsalaisia hämmästyttäneiden kuvien taustat ovat selvinneet. Zlatan Ibrahimovicin klooniksi nimetty mies on kokki. Ranskassa lomailemassa olleen huippujalkapalloilija Zlatan Ibrahimovicin seuralainen nosti länsinaapurissa huvittavan kohun. Ibrahimovic kuvattiin viime viikolla veneellään huomattavasti itseään muistuttavan miehen kanssa, jota tituleerataan Ruotsissa Zlatanin "klooniksi".


Äidin kertomus: Tällainen oli Enontekiöllä surmattu 26-vuotias Becky - rakkaus koiriin toi skottinaisen Lappiin iltalehti 18:25 23.08

Äidin kuulustelukertomuksen perusteella uhrin perhe ei pitänyt tämän miesystävästä. Skotlannin Burntislandissa syntynyt Rebecca, jota perhe kutsui nimellä Becky, surmattiin raa'alla tavalla Enontekiöllä. Syylliseksi epäillään hänen tsekkiläistä pitkäaikaista avopuolisoaan. Beckyn äiti kertoi surman jälkeen 26-vuotiaana kuolleesta tyttärestään poliisikuulusteluissa, käy ilmi poliisin esitutkintapöytäkirjasta.


Oikeus vangitsi 26-vuotiaan: Ruotsissa asuvaa miestä epäillään raiskauksesta Torniossa iltalehti 17:24 23.08

Kemi-Tornion käräjäoikeus vangitsi miehen keskiviikkona. Mies vangittiin todennäköisin syin epäiltynä raiskauksesta. Rikos tapahtui poliisin mukaan sunnuntain vastaisena yönä kello neljän ja puoli viiden välillä Tornion Lukiokadulla. Tapauksen tutkintaa johtava rikoskomisario Janne Koskela kertoo, että epäilty otettiin kiinni tapahtumapaikalta ja kiinniotto sujui rauhallisesti.


Turun joukkopuukotuksessa uusia kiinniottoja -pääepäiltyä kuulusteltiin tänään iltasanomat 17:23 23.08

Kaksi miestä otettiin kiinni. Heidän kansallisuudestaan ei ole varmuutta. Pääepäilty siirretään Hämeenlinnan vankisairaalaan.


Uutiset