Tuntuuko maaliskuu kylmältä? Ei ihme: maaliskuusta on tulossa jopa vuosituhannen kylmin iltalehti 19:05 18.03

Ilmatieteen laitoksen mukaan kuluva maaliskuu on ollut kolme-neljä astetta tavanomaista kylmempi. Tämä maaliskuu on ehdolla jopa 2000-luvun kylmimmäksi maaliskuuksi, Ilmatieteen laitos kertoi Twitter-tilillään sunnuntaina. Mikäli yllä oleva tviitti ei näy, voit katsoa sen .


Mies tuunasi autonsa merkkiäänen – Toton hitti lähtee soimaan, kun ovi avataan! stara 11:30 18.03

Monissa autoissa on merkkiääni, joka lähtee soimaan mikäli ajoneuvon ovi


Kallion baarit saavat viimein olla auki yli kahteen - ravintoloitsijat riemuissaan: ”Ennen ei ollut yhdenvertaista” iltalehti 07:29 17.03

Helsingin Kalliossa yli kahteen myönnetyt anniskeluluvat ovat olleet harvassa. Uusi alkoholilaki muuttaa tilanteen. Helsingin Kallion alueella suurin osa baareista on joutunut sulkemaan ovensa kello kahdelta yöllä. Nyt tilanne kuitenkin muuttuu, sillä uusi alkoholilaki vapautti ravintoloiden aukioloajat. Maaliskuun alusta alkaen ravintolat ovat voineet tehdä aluehallintovirastoon (avi) ilmoituksen anniskelun jatkoajasta enintään aamuneljään. Kaikki ilmoituksen tehneet saavat pidentää anniskeluaikaa kolmen viikon kuluttua siitä, kun ilmoitus on saapunut aviin. Mikäli anniskelun jatkoajasta ilmenee häiriöitä, avi ottaa asian käsittelyyn ja voi rajoittaa anniskeluaikaa.


Evira varoittaa kotimaisissa porkkanoissa piilevästä ruokamyrkytysvaarasta iltalehti 15:12 16.03

Viraston mukaan kasvisten oikea käsittely on tärkeää ruokamyrkytysten välttämiseksi. Elintarviketurvallisuusvirasto Evira varoittaa kotimaisissa, talven yli varastoiduissa porkkanoissa piilevästä ruokamyrkytysriskistä. Sen mukaan Y. pseudotuberculosis -niminen bakteeri on aiemmin aiheuttanut laajoja epidemioita. Vaikka bakteeri ei olekaan yleinen, sitä saattaa päätyä porkkanoihin jo korjuuvaiheessa maaperästä. Bakteeri pystyy monista muista poiketen lisääntymään myös kylmävarastoinnin aikana 0-5 asteessa. Evira kertoo, että bakteeri voi aiheuttaa sairastumisia, mikäli bakteerien määrä kasvaa riittävästi. Sen mukaan erityisen suuria bakteeripitoisuuksia on löydetty epidemioiden yhteydessä varastoinnin aikana pilaantuneista porkkanoista.


10 merkkiä ihastumisesta – onko sinulla perhosia vatsanpohjassa? stara 22:00 15.03

Uuteen ihmiseen tutustuminen voi johtaa ihastumiseen, mikäli henkilö viehättää ja


Viihdelehti Stara.fi stara 22:00 15.03

Uuteen ihmiseen tutustuminen voi johtaa ihastumiseen, mikäli henkilö viehättää ja


Joensuun Prisma haluaa myydä marsuja, pupuja ja kaloja - kani- ja jyrsijäliiton hallituksen puheenjohtaja ei tyrmää ajatusta iltalehti 20:20 15.03

Suomen kani- ja jyrsijäliiton hallituksen puheenjohtajan Laura Mehtosen mukaan eläinten myyntitoiminnassa kaupoissa ei ole ongelmaa, mikäli eläintilat on varusteltu oikein eläinlajia varten. Iltalehti uutisoi aiemmin torstaina, että Joensuun Prisma haluaa ryhtyä myymään kauppakeskuksessa myös lemmikkieläimiä. Suomen kani- ja jyrsijäliiton hallituksen puheenjohtaja Laura Mehtonen ei ole vielä tutustunut Joensuun Prisman aikeisiin tarkemmin, muttei näe päätöstä välttämättä huonona asiana.


Patrik Laineella mahdollisuus tehdä NHL-historiaa ensi yönä MTV 19:00 15.03

Winnipeg Jetsin Patrik Laineella on mahdollisuus tehdä NHL-historiaa, mikäli hän pystyy pitkittämään nykyistä pisteputkeaan. Jets kohtaa Suomen aikaan perjantain vastaisena yönä kotiottelussa Chicago Blackhawksin.


Jäänmurtajien lakko saattaa peruuntua – osapuolet tapaavat valtakunnansovittelijan tänään iltasanomat 08:14 15.03

Jään- ja monitoimimurtajien ensi keskiviikolle suunniteltu lakko saattaa peruuntua, mikäli työkiistan osapuolet hyväksyvät valtakunnansovittelijan ehdotuksen tänään.


Tappoi 17-vuotiaana abiturientin käsipainotangolla, istui kaksi vuotta - Uusi epäily: yritti raiskata naisen Espoossa naistenpäivänä iltalehti 08:25 14.03

Aiemmin taposta tuomittu mies on vangittu todennäköisin syin epäiltynä törkeästä raiskauksen yrityksestä. Asian tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Teemu Värtinen on niukkasanainen tutkinnasta. Hän kuitenkin vahvistaa eräitä perusasioita: asianomistajia on vain yksi, hän on täysi-ikäinen nainen sekä sen, ettei 23-vuotiasta epäillä ainakaan tällä hetkellä muista rikoksista. Selvää on myös se, että mikäli törkeän raiskauksen yritys on tapahtunut, on tekoon liittynyt jonkinlaista väkivaltaa tai väkivallan uhkaa.


Floridan kouluampujalle haetaan kuolemantuomiota - asianajajat pyytävät 34:ää elinkautista iltalehti 21:14 13.03

Parklandissa ammuskellut nuorukainen saa sytteet 17 murhasta 17 murhan yrityksestä. Floridan syyttäjänvirasto aikoo vaatia kuolemanrangaistusta 19-vuotiaalle miehelle, joka surmasi 17 ihmistä Marjory Stoneman Douglasin lukiossa kuukausi sitten. Asia selviää uutistoimistojen mukaan syyttäjä Michael Satzin jättämästä haasteesta. Ampuja on myöntänyt teon. Hänen asianajajansa pyytävät, että mikäli mies tunnustaa syyllistyneensä kaikkeen mistä häntä syytetään, syyttäjä suostuisi muuttamaan rangaistusvaatimuksensa 34 elinkautiseen ilman mahdollisuutta ehdonalaiseen.


Venäjä uhkaa heittää brittimedian ulos maasta, jos RT:ltä viedään lupa iltalehti 19:43 13.03

Venäjä aikoo vastata monin kerroin, mikäli valtiorahoitteisen RT:n toiminta Britanniassa estetään. Venäjän ulkoministeriö sanoo, ettei se salli yhdenkään Britannian tiedotusvälineen toimia Venäjällä, jos venäläiskanava RT menettää lupansa toimia Britanniassa. Asiasta ilmoitti Maria Zakharova uutistoimisto RIA:lle. RT:n toiminta nousi puheeksi Britannian parlamentissa maanantaina, kun pääministeri Theresa May oli syyttänyt Venäjää ex-vakooja Sergei Skripalin myrkyttämisestä Salisburyssa. Jotkut lainsäätäjät vaativat RT:n toimiluvan lakkauttamista, sillä he pitävät sitä Kremlin propagandakanavana.


Jää murtuu ja aaltoilee pilkkijöiden alla Suomenlahdella hurjalla videolla – asiantuntija pitää ilmiötä loogisena: "Mikäli se ei pysty taipumaan, se murtuu" MTV 15:29 13.03

Pilkkijät säikähtävät, kun paksu jää yhtäkkiä murtuu suuriksi jäälautoiksi aallon voimasta. Ilmatieteen laitoksen jääasiantuntijan mukaan kyseessä on hyvin tavanomainen ilmiö.


Helsingin kaupunginvaltuusto järjestää ylimääräisen sote- ja maakuntauudistuskokouksen: ”Poikkeuksellista” iltalehti 15:16 13.03

Helsingin kaupunginvaltuusto järjestää huhtikuussa ylimääräisen kokouksen, jonka ainoana aiheena on maakunta- ja sote-uudistus. Helsingin kaupunki tiedotti asiasta tiistaina iltapäivällä. Tiedotteen mukaan "Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja on päättänyt kutsua koolle kuntalain 94 §:n mukaisesti kaupunginvaltuuston ylimääräisen kokouksen 4. huhtikuuta klo 18.00." Kyseisen pykälän mukaan valtuusto on kutsuttava ylimääräiseen kokoukseen, mikäli kunnanhallitus tai vähintään neljäsosa valtuutetuista sitä pyytää.


Ravivihje: Toto5 Teivo 13.3.2018 iltasanomat 11:36 13.03

Teivossa ei ole yhtä talviset olosuhteet kuin aikaisemmin, mikäli sääennusteiden mukainen runsas vesisade toteutuu.


IL vertaili: Näihin yliopistoihin on vaikein päästä sisään iltalehti 20:40 12.03

Taideyliopistoon oli jälleen vaikein päästä sisään. Suomen yliopistoista kaikkein vaikein on päästä opiskelemaan Taideyliopistoon, mikäli vaikeutta arvioidaan hakeneiden ja hyväksyttyjen välisen suhteen eikä esimerkiksi pääsykoekysymysten perusteella. Taideyliopistoon haki keväällä 2017 yhteensä 3732 henkilöä. Hyväksymiskirjeen syksyllä alkavaan koulutukseen heistä sai 318, mikä on vain 9 prosenttia hakijoista.


Ministeri: "Britannia reagoi, jos agentin myrkytykseen liittyisi vieras valtio" MTV 12:31 11.03

Britannian valtiovarainministeri Philip Hammondin mukaan maan hallitus tulee reagoimaan "asianmukaisesti", mikäli entisen kaksoisafgentti Sergei Skripalin myrkytys liittyy vieraan valtion toimiin.


Keski-Euroopassa elettiin pari kuukautta menneisyydessä - kello oli alkuvuoden ajan kuusi minuuttia vähemmän kuin piti iltalehti 04:29 11.03

Suomessa on sen sijaan eletty viime vuosien ajan tulevaisuudessa. Monet keskieurooppalaiset ovat alkuvuoden aikana saattaneet tulla elokuviin vasta sen jälkeen, kun leffa on jo pyörähtänyt käyntiin. Myös työpaikan aamupalaverit ovat saattaneet myöhästyä, kun työntekijät ovat olleet myöhässä. Mikäli näin kävi, niin sille on ymmärrettävä, mutta ennennäkemätön syy.


Trump painostaa EU:ta tiputtamaan amerikkalaistuotteiden ”kammottavat” tullimaksut iltalehti 02:53 11.03

USA:n presidentin mukaan Euroopan unioni kohtelee Yhdysvaltoja huonosti. Viime päivinä Euroopan unioni on arvostellut Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin asettamia alumiini- ja terästulleja. Eilen EU:n kauppakomissaari Cecilia Malmström arvosteli tullimaksuja vääräksi tavaksi terästeollisuuden ylituotanto-ongelmien ratkaisemiseen. EU on myös valmis viemään asian Maailman kauppajärjestö WTO:n käsiteltäväksi, mikäli Yhdysvaltain teräs- ja alumiinitullit koskevat myös unionia. Trump vastaa EU:lle Twitterissä. Tviitissään hän ehdottaa unionille vaihtokauppaa tilanteen ratkaisemiseksi.


Varo sudenkuoppia! 4 vinkkiä aktiivimallin leikkurin välttämiseen iltalehti 19:53 10.03

Aktiivimallin edellytykset voi täyttää usealla tavalla. Iltalehti kokosi keinot. Vuoden alussa voimaan astuneen aktiivimallin ensimmäinen seurantajakso päättyy maaliskuun lopussa. Mikäli aktiivisuusedellytykset eivät jakson aikana täyty, työttömyysetuuden tasoa leikataan 4,65 prosenttia kolmeksi kuukaudeksi. Aktiivisuuden osoittamiseen on olemassa viisi tapaa. Kolmen kuukauden aikana tehtävä jotakin näistä:


Uutiset