Ruotsi tuottaa NHL-pelaajia hurjalla tahdilla, Suomikin pärjää kiekkomaiden vertailussa komeasti

iltalehti 21:25 20.10

Asukasmääriin suhteutettuna Suomi tuottaa kolmanneksi eniten NHL-pelaajia. Suomalaisia NHL-pelaajia on nähty tositoimissa tällä kaudella toistaiseksi 34, mikä on hieman vähemmän kuin edelliskaudella. Mutta miten suomalainen NHL-pelaajatuotanto vertautuu muuhun maailmaan tilastojen valossa? Pohjoisamerikkalainen urheilumedia The Athletic teki asiasta selvää omassa artikkelissaan, jota käytän tässä lähteenä. Kanadalaiset ovat olleet dominoivin kansallisuus NHL:ssä jo pitkään, mutta ero muihin on pienentynyt tasaisesti 1990-luvun puolivälistä lähtien. Tuohon aikaan taalaliigan pelaajista lähes kolme neljäsosaa oli lähtöisin Kanadasta. Vielä vuosikymmen sitten kanadalaisia oli noin puolet, mutta palkkakatto on tehnyt tehtävänsä – tällä hetkellä kanukkien osuus on enää rapiat 42 prosenttia.


Laulaja Eini putosi Tanssii tähtien kanssa -kisasta

iltasanomat 21:24 20.10

Tanssii tähtien kanssa -kilpailusta pudotettiin toinen tähtioppilas, joka liittyi kisan keskeyttäneen Mikael Jungnerin ja viime viikolla pudonneen Mika Poutalan seuraan.


Pusutauti vei TTK-tanssinopettaja Saana Akiolan sairaalaan – hurja sairaus iski jopa sisäelimiin: ”Pernani laajentui jälkitautina”

iltalehti 19:43 20.10

Mononukleoosi eli pusutauti vei Saana Akiolan sairauslomalle. Vasta nyt hän on saanut luvan jälleen tanssia. Tanssinopettaja Saana Akiola saapui tämäniltaiseen Tanssii tähtien kanssa -lähetykseen katsojaksi. Alun perin Akiolan piti toimia viestintätoimistopomo Mikael Jungnerin tanssinopettajana, mutta vain muutamaa päivää ennen ensimmäistä live-lähetystä uutisoitiin Akiolan sairastumisesta.


Mika Kallio ajoi pisteille MotoGP:ssä

iltalehti 14:07 20.10

Mika Kallio ajoi kauden parhaan viikonloppunsa. KTM-tallia edustava Kallio on sijoittunut 14:nneksi sunnuntaina ajetussa Japanin GP:ssä. Sijoitus on testikuskin roolia hoitavalla suomalaiskonkarille kauden paras. Jo eilisissä aika-ajoissa Kallio venyi kauden parhaaseensa ajamalla 17. ruutuun.


Mika Kallio ajoi kauden avauspisteensä MotoGP:ssä

iltasanomat 10:08 20.10

Espanjalaistähti Marc Marquez juhli voittoa Japanissa.


Mika Kallio ajoi kauden avauspisteensä

yle 10:04 20.10

Paalulta startannut Marc Marquez juhli voittoa Motegin radalla.


Mika Kallio avasi pistetilinsä MotoGP:ssä

MTV 09:46 20.10

Hondan Marc Marquez voitti MotoGP-luokan Japanin osakilpailun. KTM:n suomalaiskuljettaja Mika Kallio oli 14.


Setä Arkadia: Heittääkö Katri Kulmuni Mika Lintilän hallituksesta? Poikkeuksellinen twiitti herättää kysymyksiä

iltasanomat 09:29 20.10

Kepussa keskustellaan ja veikkaillaan valtiovarainministeri Mika Lintilän jatkosta. Setä Arkadia alias Timo Haapala on ollut kuulevinaan, että tuore puheenjohtaja Katri Kulmuni ottaa kuin ottaakin Mika Lintilän salkun.


Setä Arkadia: Heittääkö Katri Kulmuni Mika Lintilän halllituksesta? Poikkeuksellinen twiitti herättää kysymyksiä

iltasanomat 09:00 20.10

Kepussa keskustellaan ja veikkaillaan valtiovarainministeri Mika Lintilän jatkosta. Setä Arkadia alias Timo Haapala on ollut kuulevinaan, että tuore puheenjohtaja Katri Kulmuni ottaa kuin ottaakin Mika Lintilän salkun.


Maisemasta tuli bongauskohde joka täytyy saada Instagramiin – "Meillä kaikilla on oma kotimaisemamme mikä kulkee mukana läpi elämän"

yle 08:40 20.10

Hämäläismaisemat kuten Aulanko ja Hakoisten linnavuorelta aukeava maisema ovat suosittuja sosiaalisen median postausten aiheita. Kansainvälistä maisemapäivää vietetään sunnuntaina.


Mikä ihmeen Banzai? Edesmennnyt Jukka Virtanen kynäili kannatuslaulun, jota Suomen mestarit nyt laulavat

iltalehti 07:05 20.10

Nostalginen laulu on vuodelta 1975. Banzai! Banzai! KuPS voitti lauantaina jalkapallon Suomen mestaruuden 43 vuoden tauon jälkeen. Voittoa on juhlittu Banzai-huudoin, ja jopa Itä-Suomen poliisi välitti savon murteella kirjoitetut onnittelunsa joukkueelle otsikolla ”Banzai!”.


Muistatko kohun? Mika Häkkisen mestaruusjuhlat olivat alkaa jo Malesiassa – Ferrarin hylkäyskäsittelyn taustalla epäilyksiä vieläkin suuremmasta vilpistä

MTV 07:00 20.10

Kaksoisvoiton ottaneiden Ferrarien hylkääminen oli tehdä Mika Häkkisestä kaksinkertaisen maailmanmestarin jo ennen vuoden 1999 päätösosakilpailua. Tiedot italialaistiimin salamyhkäisistä toimista saivat huhut lentoon varikolla.


Kuvat: Mikä oranssi ja härski mullasta pilkistää? Anna sai nauraa jo pihalla

iltasanomat 22:55 19.10

Kotipihan riettaat porkkanaukkelit nostattavat naurunkyyneleet silmiin.


Kultakapteenin mestaruushaastattelu keskeytyi äkkiä ja arvaamatta jäisellä tavalla: "Älä j***lauta tule kylmän veden kanssa!"

MTV 20:38 19.10

Kuopion Palloseuran historian kuudes Suomen mestaruus ruumiillistuu vahvasti joukkueen 29-vuotiaaseen kapteeniin Petteri Pennaseen. Keskikenttäpelaaja nosti joukkueen vaatimustason korkealle, mikä ilmeni lopulta KuPSin kivenkovana syyskautena.


Ässät on jäänyt nollille ennätyksellisen usein

jatkoaika.com 13:27 19.10

Maalinteon kanssa tuskaileva Ässät on jäänyt nollille jo kuudesti tällä kaudella. Mikäli Ässät ei tee maalia tänään 14 ensimmäisen peliminuutin aikana HIFK:ta vastaan, se tekee uuden Liigan ennätyksensä peliajassa ilman tehtyjä maaleja.


Matkustajan laukku ylitti painorajan – puki sitten 2,5 kiloa vaatteita päälleen

stara 13:20 19.10

Lentomatkustajilta peritään usein lisämaksua mikäli matkatavaroiden paino ylittää määritellyn rajan.


Viihdelehti Stara.fi

stara 13:20 19.10

Lentomatkustajilta peritään usein lisämaksua mikäli matkatavaroiden paino ylittää määritellyn rajan.


Mies tehtaili nettipetoksia Mikkelissä – poliisilta tyly kommentti: ”Kaikki mikä kiiltää ei ole kultaa”

stara 11:20 19.10

Nuori Mikkelissä asuva mies on huijannut ihmisiä netissä. Hän on


Mika Kallio ylsi Japanin aika-ajoissa kauden parhaimpaansa – Marc Marquezille kymppi täyteen

MTV 10:16 19.10

Kauden kolmanteen kisaviikonloppuunsa osallistuva Mika Kallio ajoi Japanin MotoGP-luokan aika-ajoissa 17. lähtöruutun. Paalulle kaasutteli kukapa muukaan kuin Marc Marquez.


Ex-uutisankkuri Pirkko Arstila, 81, puhui Ylellä avoimesti seksistä ja kiimavuosista: ”Seksi on parempaa vanhempana”

iltalehti 10:13 19.10

Arstila vieraili Perjantai-ohjelmassa puhumassa ikäihmisten seksistä. Arstila uskoo hankkivansa itselleen seksileluja vielä hoivakodissa, mikäli siltä tuntuu. Ylen Perjantai-ohjelmassa käsiteltiin 18. lokakuuta aihetta ”kenellä on oikeus seksiin?” Juontaja Sean Ricksin vieraina olivat 81-vuotias Pirkko Arstila ja seksuaaliterapeutti Tanja Roth. Ohjelma lähti rivakasti käyntiin Ricksin kysyessä Arstilalta, koska tämä on viimeksi harrastanut seksiä.


KuPS juhlii kultaa reformipaketin kriisin Syyriassa vastakkain Veräväinen toivat Vihreät puolueet

Hot topics