Kesätöitä luvassa aiempaa enemmän – tilanne parantunut erityisesti matkailussa ja ravintola-alalla MTV 05:43 18.01

Kesätyöpaikkojen määrän ennakoidaan kasvavan kohentuneen taloustilanteen imussa. Kesätyömahdollisuuksia on taantumavuosia paremmin luvassa varsinkin kasvualoilla, kuten matkailu- ja ravintolapalveluissa, koska niissä on muutenkin rekrytointitarvetta.


Seppo Rädyn kammoliikkeestä punttisalilla kiertää hurjia huhuja - Tapio Korjus näki sen vierestä: ”On aivan älytön” iltalehti 13:02 14.01

Tarinat Seppo Rädyn rajuista punttitreeneistä ovat jo osa suomalaista kansanperinnettä. Erityisesti yksi tohmajärveläisen erikoisliike vaikuttaa poikkeuksellisen kammottavalta. Eräällä keskustelufoorumilla se on nimetty lapamuljautukseksi. Liikkeestä on muutenkin riittänyt hurjia huhuja.


Noin viikon uutisille toinen Venla putkeen — Jukka Lindström: ”Sarjan loppuminen ei ole haikeaa” iltalehti 08:42 13.01

Jukka Lindström muuttaa Keski-Eurooppaan, aikoo ottaa iisisti ja kirjoittaa uusia stand up -juttuja. Kultainen Venla -gaalassa vuoden komedia- ja sketsiohjelmana palkittiin Noin viikon uutiset toista vuotta putkeen. Sarjan nokkamies Jukka Lindström muuttaa aivan pian Keski-Eurooppaan, minkä takia sarjaa ei enää tehdä uusia kausia. Lindström tosin on sitä mieltä, että Noin viikon uutisten tarina oli muutenkin tullut tiensä päähän. Haaste sarjaa aloitettaessa kolme vuotta sitten oli se, kuinka se saadaan toimimaan.


Pyhä liitto: Kirkko alkaa harjoittaa parisuhdeneuvontaa yhteistyössä Vauva.fi -sivuston kanssa iltalehti 16:20 11.01

Suositulla Vauva.fi -sivustolla on avattu Parisuhdeneuvola-palvelu, jossa kirkon perheneuvojat vastaavat ihmissuhteisiin liittyviin kysymyksiin. Kirkkohallituksen koordinaattori Henna Ahlfors kertoo Iltalehdelle, että yhteistyöllä halutaan tuoda kirkon asiantuntijoiden osaamista lähelle ihmisiä, jotka voivat hyödyntää niitä matalla kynnyksellä. - Vauva.fi tavoittaa kaikista eniten suomalaisia lapsiperheitä, ja siellä ovat muutenkin pinnalla parisuhdeteemat. Lapsiperheiden vanhemmat ovat luonnollisesti kaikkein kovimmilla, kun eletään ruuhkavuosia ja elämässä on paljon vaatimuksia, Ahlfors sanoo.


Keskikastin taistelu kiihtyy, Ässät ja KalPa hakevat kautensa suuntaa jatkoaika.com 07:30 11.01

Kliseinen kuuden pisteen ottelu ei voisi olla enempää totta kuin Porin torstai-illan ottelussa. Ässien ja KalPan välillä on vain yksi piste, ja keskikasti on muutenkin äärimmäisen tasainen.


Päivän veto- ja vakiovihjeet: Maalit hyötykäytössä Emiratesilla iltalehti 12:29 03.01

Keskiviikon vetovihje ottaa hieman epäortodoksisen vedon ja pelaa Valioliigassa kärkiottelun (Arsenal-Chelsea) runsasmaalisuuden puolesta. Yleensä tärkeitä/kärkiotteluita lähestytään vähämaalisuuden näkökulmasta, koska "joukkueet pelaavat näissä normaalia tarkempaa peliä". Nyt asetelmat Arsenal - Chelsea peliin ovat aavistuksen erilaiset Arsenalin ollessa kuuden pisteen päässä ensi kauden Mestareiden liigaan oikeuttavasta sarjasijoituksesta. Vaikka kyseessä ei ole vielä millään lailla pakkovoittotilanne, uskon Arsene Wengerin lähtevän hakemaan tästä voittoa, eikä mitään tappion välttämistä. Arsenal on lisäksi muutenkin ollut viime aikojen kotipeleissään rohkea ja hyökkäävä - ja toteutuneita maalimääriään runsasmaalisempi.


Saara Aallon Meri-rakas raskaasta vuodestaan Instagramissa: paniikkihäiriö, läheisen kuolema, terapiaa... iltalehti 06:46 02.01

Vaikka Meri Sopasen viime vuosi oli yksi upeimmista, siihen sisältyi myös tummia sävyjä. Britannian X Factorissa hienosti pärjänneen, Suomea tulevissa Euroviisuissa edustavan Saara Aallon kihlattu ja manageri, Meri Sopanen, on monen muun tavoin tehnyt Instagramiinsa vuoden vaihtumisen kunniaksi "Best 9" -koosteen eli kollaasin vuoden 2017 tykätyimmistä kuvista. Sen yhteydessä Sopanen pistää muutenkin kulunutta vuotta pakettiin.


Päivän veto- ja vakiovihje: Vähämaalista Goodison Parkilla iltalehti 13:57 01.01

Maanantain vetovihje uskoo Evertonin pystyvän hyydyttämään Lukakuttoman ManUn illan Valioliiga-ottelussa. ManUn paras maalintekijä Romelu Lukaku loukkasi itsensä lauantain Southampton-ottelussa ja on nyt poissa kokoonpanosta. Muutenkin hieman vaisusti viime aikoina esiintyneelle ManUlle Lukakun puuttuminen - etenkin otteluissa itseään heikompia joukkueita vastaan - on paha takaisku. Kun Everton on uuden käskijän Sam Allardycen alaisuudessa tiivistänyt merkittävästi puolustuspelaamistaan, voi tästä ottelusta tulla todella vähämaalinen koitos. Allardycen alaisuudessa Evertonin kuudesta sarjapelistä neljä on päättynyt alle 2,5 maalin tulokseen.


Nelosketjun sentteri Koppanen Suomen tilastokuningas: "Hyvä, että täällä saa apinaa pois selästä" jatkoaika.com 06:00 31.12

Joona Koppanen on päässyt Suomen paidassa maalien makuun. Liiga-kaukaloissa Koppasen hartioille ehti kiivetä jo apina istumaan, sillä ensimmäinen Liiga-osuma antaa edelleen odottaa itseään. MM-kisoissa peli kulkee muutenkin kuin hyökätessä.


Selinan, 19, piparitalosta oli muutenkin tulossa hillitön pytinki - sitten hän keksi jouluvalot iltalehti 19:53 24.12

Mikkeliläinen Selina Lauha, 19, arkkitehturoi perheelleen jälleen upean piparkakkutalon, oikeammin -linnan. Hän on viime vuodet ollut perheensä piparkakkutalovastaava. Homma on tarkkaa puuhaa alusta alkaen. Ensimmäisenä rakennuspäivänä Selina käytti muutaman tunnin siihen, että leikkasi linnan eri osat taikinasta tekemiensä kaavamallien mukaan ja paistoi ne. Seuraavana päivänä kului taas muutama tunti, kun hän liimasi piparielementit yhteen ja homma oli lopputarkastusta vaille valmis. - Katselin verkosta talojen ja piparkakkutalojen kuvia ja hain sieltä inspiraatiota sekä suunnittelin oman taloni yksityiskohtia, kuvailee Selina suunnitteluprosessia.


1995 oli never forget -vuosi muutenkin kuin jääkiekon suhteen – muistatko nämä joulun tulipalopakkaset? MTV 06:47 21.12

Suomen kesää kehutaan usein vähälumiseksi. Säät ovat olleet arvoituksellisia vuosien saatossa myös jouluisin. On pyhiä, jolloin pakkanen paukkuu kuin entisajan saduissa ja toisena vuonna saattaa tapaninajelulla vastaasi päristä moottoripyörä.


Kolmesataa reserviläistä sai kertauskutsun tekstiviestillä MTV 19:30 14.12

STT:n tietojen mukaan noin 300 reserviläistä kutsuttiin hiljattain kertausharjoituksiin tekstiviestillä. Viestien kerrotaan menneen perille ja kokeilun onnistuneen muutenkin hyvin.


Päivän veto- ja vakiovihjeet: Edmonton ja Nashville maalivireessä iltalehti 10:55 14.12

Torstain vetovihje uskoo Edmontonin ja Nashvillen jatkavan samanluonteisia pelejä, kuin joukkueet ovat viime aikoina muutenkin pelanneet - runsasmaalisia. Edmontonin kuudesta viime pelistä viisi on päättynyt yli 5,5 maalin tulokseen. Maaleja noissa kuudessa pelissä on syntynyt yhteensä 46 eli tahti on ollut 7,67/peli. Paljon vähemmälle eivät maalit ole jääneen Nashvillenkään viime otteluissa. Myös sillä kuuteen viime otteluun on mahtunut viisi yli 5,5 maalin ottelua maalikeskiarvolla 6,83/peli.


Mitä he oikein ajattelivat? Linnan flopeista voi olla vain yhtä mieltä iltalehti 06:07 07.12

Tuttuun tapaan Linnassa nähtiin myös vähemmän onnistuneita asukokonaisuuksia. Tällä kertaa Linnan juhlissa vältyttiin räikeiltä etikettivirheiltä, mutta pukuloistoon mahtui myös muutama huti - tai ainakin pettymys. Kansanedustaja Susanna Kosken minkkichoker saa leuat loksahtamaan. Erikoinen kaulapanta ja rannekkeet ovat tyylillisesti täysin eri maailmasta kuin laserleikkauksin somistettu poronnahkamekko. Pörröistä pantaa ei hyvällä tahdollakaan voi kuvailla tyylikkääksi, vaikka koruihin on uponnut rahaa kymmeniätuhansia euroja. Näyttävä minkkikoru on muutenkin arveluttava valinta juhlaan, jota emännöi eläinten oikeuksien puolustajana tunnettu rouva Jenni Haukio. Lisäksi tumma ja raskas meikki tekee Susannan ilmeestä ankaran, ja saa kauniin nuoren naisen näyttämään ikäistään vanhemmalta.


Eikö tullut kutsua Linnaan? Ota haltuusi itsenäisyyspäivän menovinkit! mtv 09:01 06.12

Suomen satavuotisen itsenäisyyden juhlapäivänä voit juhlia muutenkin, kuin katsomalla Linnan juhlien vastaanottoa. 


Porin pitkän päivän illassa tapahtui: Jää petti, kosinta, kotijoukkueen ryhtiliike ja tappelu iltalehti 22:37 05.12

Ässien ja Sportin ottelutapahtuma alkoi kello 18.30. Se päättyi kello 22.11. Jään pettäminen toi otteluun noin tunnin viivästyksen. Mutta tapahtumia riitti muutenkin siihen malliin, että harva valitti pitkästymistä.


Serie A: Kestääkö Interin hurmio Vanhan Rouvan mankelissa? iltasanomat 12:51 05.12

Serie A:n kärkikamppailu on vedonlyönnillisesti makoisa herkkupala. Muutenkin kierros maistuu pelikupongilla mainiolta.


Media: Irlannin sisälle ei tullirajaa, brexit-ratkaisu muutenkin "erittäin lähellä" iltasanomat 17:27 04.12

Usean tiedotusvälineen mukaan EU ja Britannia ovat päässeet alustavaan sopuun siitä, että ne "takaavat", ettei Irlannin sisälle synny niin kutsuttua kovaa rajaa.


SM-liiga: Vedoissa kaksi helmeä! iltasanomat 14:04 27.11

Kierroksella saadaan asetettua ihan maukkaat pelit. Muutenkin kierroksella on mielenkiintoisia ottelupareja.


Päivän veto- ja vakiovihjeet: HPK SM-liigan vähämaalisin kotijoukkue iltalehti 14:01 23.11

HPK on ollut SM-liigan selvästi vähämaalisin kotijoukkue. Sen 13 kotipelistä peräti 10 on päättynyt alle 4,5 maalin tulokseen. Torstain vetovihje ei näe syitä miksi HPK - HIFK muodostaisi minkäänlaista poikkeusta HPK:n kotitrendiin. HPK:n omissa otteissa ei ole ollut nähtävissä runsasmaalistumista ja toisaalta HIFK:n heikko vierassaldo (viimeisin vierasvoitto 40 päivän takaa TPS:sta 2-5) pakottaa myös sen hakemaan tulosta "puolustuksen kautta". Kun ajatukset pelin luonteesta muutenkin tukevat tässä vähämaalisuutta, otetaan kupongille underia arviolla 57%. Toinen mahdollinen haku on KooKoon lopullinen voitto KalPasta (kohde 9103, kerroin 1,83).


Uutiset