Sote-valinnanvapauden kohtalonviikko alkaa: ”Vaikeita asioita, siksi kestää” iltalehti 06:31 22.05

Eduskunnan perustuslakivaliokunta lausuntonsa kimppuun tiistaina - valmista pitäisi olla loppuviikosta. Eduskunnan puhemiesneuvosto käsitteli viime perjantain kokouksessaan sosiaali- ja terveydenhuoltouudistuksen aikataulua. Kokouksen jälkeen puhemies Paula Risikko (kok) uskoi aikataulun pitävän, ja että sote- ja maakuntauudistuksen lakipykälät saadaan hyväksyttyä vielä ennen eduskunnan lomia - viimeistään heinäkuun alussa. Hän kuitenkin sanoi asian riippuvan perustuslakivaliokunnan valinnanvapautta koskevasta lausunnosta, jonka Risikko toivoi valmistuvan toukokuun aikana. Sote-uudistuksen aikatauluun vaikuttaa se, haluaako perustuslakivaliokunta lakiin muutoksia, ja jos haluaa, niin millaisia.


Hellettä luvassa monin paikoin - suuressa osassa maata aurinkoista iltalehti 05:52 22.05

Monien iloksi säähän ei ole luvassa muutoksia tiistainakaan. Sää jatkuu siis suuressa osassa Suomea aurinkoisena ja monin paikoin helteisenä, Ilmatieteen laitos tiedottaa verkkosivuillaan. Lappia lukuun ottamassa sää on suuressa osassa maata selkeä tai verrattain selkeä ja poutainen. Yöllä on hivenen pilvisempää ja etelärannikolla saattaa tulla yksittäisiä sadekuuroja.


MotoGP:n lähtösääntöjä muutetaan, jotta Argentiinan koominen lähtötilanne ei enää toistuisi MTV 18:15 19.05

Argentiinan osakilpailun lähtöfarssi ajoi MotoGP:n tekemään muutoksia.


Lauri Marjamäki perusteli Eeli Tolvasen nostoa ykkösketjuun: "On hyvässä moodissa" MTV 13:08 15.05

Jääkiekon MM-kisoissa Leijonat kohtaa tiistaina aamupäivän ottelussa USA:n. Kamppailun alla Suomen valmennusjohto teki ketjuihin pieniä muutoksia, kun Eeli Tolvanen ja Kasperi Kapanen vaihtoivat paikkoja.


Saksa-tappio veti vakavaksi: Leijonilla kiivas yöpalaveri - muutoksia tulossa: ”Aika moni pelaaja nosti käden pystyyn” iltalehti 13:58 14.05

Lauri Marjamäki kertoi, että joukkue kokoontui yhteen pyhäiltana. Saksa-tappio veti vakavaksi Leijonien leirissä. Joukkue kokoontui sunnuntaina kello 23:00 jälkeen yhteen puimaan tapahtunutta. Äänessä oli valmennusta ja pelaajia. - Aika moni pelaaja nosti käden pystyyn, päävalmentaja Lauri Marjamäki kertoi.


Trump kommentoi Pariisin veitsi-iskua: ”Jossakin vaiheessa maiden on avattava silmänsä” iltasanomat 04:45 14.05

Presidentin mielestä ajatteluprosessiin on tehtävä muutoksia.


F1-pomot päättivät: Räikkösen ja Vettelin auto ei ole sääntöjen mukainen iltasanomat 15:40 12.05

Ferrarin on tehtävä muutoksia Kimi Räikkösen ja Sebastian Vettelin ajamiin autoihin ennen Monacon GP:tä.


Lauri Marjamäeltä perustelut Eeli Tolvasen ketjuvalinnalle – molempiin ylivoimiin muutoksia MTV 13:37 12.05

Eeli Tolvanen pelaa Kanadaa vastaan kolmosketjussa Sakari Mannisen ja Pekka Jormakan kanssa.


Kommentti: Lauri Marjamäki on toistaiseksi paaponut Leijonien NHL-miehiä – nyt vaaditaan rohkeutta muutoksiin iltasanomat 08:09 12.05

Leijonien pitää tehdä muutoksia, tai muuten taival loppuu lyhyeen, kirjoittaa Juha Hiitelä Herningistä.


Kilpakumppanit valittivat – Räikkösellä sääntöjen vastainen auto? iltasanomat 22:59 11.05

Ferrari joutuu näillä näkymin tekemään muutoksia Kimi Räikkösen ja Sebastian Vettelin ajamiin autoihin.


Valtteri Bottas löysi selityksen kadonneeseen vauhtiin - ”Vaihdoimme takaisin vanhoihin asetuksiin” iltalehti 21:42 11.05

Valtteri Bottas koki perjantaina harvinaisen vauhdin hidastumisen. Nastolalainen oli koko pakan nopein aamupäivällä, mutta kakkostreenissä hän tipahti viidenneksi. Vielä ihmeellisempää oli se, että suomalaisen kierrosaika koko merkittävän huononnuksen. Aamulla Bottas kellotti 1.18,148, mutta iltapäivällä siihen tuli lähes puoli sekuntia lisää. - Tämä oli hyvä päivä kaiken kaikkiaan. Ykköstreeni oli erityisen lupaava ja auto tuntui hyvältä heti alusta lähtien. Teimme kuitenkin muutoksia toiseen harjoitukseen. Ne eivät parantaneet autoa, joten vaihdoimme takaisin vanhoihin asetuksiin, Bottas kertasi päiväänsä Mersun tiedotteessa.


Presidentti Niinistön adjutanttikaartiin muutoksia iltasanomat 17:42 11.05

Muutokset tapahtuvat 1. kesäkuuta.


Suomen kokoonpano lähes valmis - näillä kentällisillä Leijonat harjoitteli iltalehti 16:57 11.05

Suomi kohtaa MM-kisoissa huomenna Kanadan. Leijonien perjantain harjoitusten perusteella hyökkäysketjuihin ei ole tulossa suuria muutoksia. Ainoastaan kolmosketju on vielä hieman auki, sillä siinä kiersi neljä miestä: Antti Suomela, Pekka Jormakka, Olli Palola ja Sakari Manninen. Leijonien pakkipäässä tapahtuu myös pieni muutos, kun Niko Mikkolan passi leimattiin. Aiemmin seitsemällä puolustajalla pelannut Suomi pelannee huomenna kahdeksalla pakilla. Mikkola treenasi tänään Juuso Riikolan parina.


Horner ihmettelee ensi kauden sääntömuutoksia: "Tuntuu täysin tarpeettomalta" MTV 15:56 11.05

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner näkee F1-komission ensi kaudeksi äänestämät sääntömuutokset tarpeettomina.


McLaren paljasti uusitun F1-autonsa – tällaista keulaa ei ole ennen nähty iltasanomat 07:40 11.05

McLaren-talli on tehnyt merkittäviä muutoksia F1-autoonsa.


Leijona 79 varoittaa Lauri Marjamäkeä ruletista: ”Typerintä, mitä veli Marjamäki nyt voisi tehdä” iltalehti 14:37 10.05

Juhani Tamminen sanoo, että Suomen valmennuksen suurin haaste on saada ylivoimapeli toimimaan. Kokoonpanomuutoksia Tamminen ei missään tapauksessa tekisi. Vuodesta 1970 lähtien MM-kisoissa eri rooleissa mukana olleella Juhani Tammisella on suorastaan oraakkelimaisia kykyjä. Turkulainen sanoi ennen Tanska-ottelua juontotilaisuudessaan Herningissä, että juuteilla on mahdollisuus kellistää Leijonat. Tanska voitti 3-2.


Leijona 79 varoittaa Lauri Marjamäkeä: ”Typerintä, mitä veli Marjamäki nyt voisi tehdä” iltalehti 14:37 10.05

Juhani Tamminen sanoo, että Suomen valmennuksen suurin haaste on saada ylivoimapeli toimimaan. Kokoonpanomuutoksia Tamminen ei missään tapauksessa tekisi. Vuodesta 1970 lähtien MM-kisoissa eri rooleissa mukana olleella Juhani Tammisella on suorastaan oraakkelimaisia kykyjä. Turkulainen sanoi ennen Tanska-ottelua juontotilaisuudessaan Herningissä, että juuteilla on mahdollisuus kellistää Leijonat. Tanska voitti 3-2.


Kommentti: Ensimmäinen kunnon matsi ja heti tuli turpaan - mitä tekee Lauri Marjamäki? iltalehti 23:40 09.05

Voitto oli Tanskalle vasta historian kolmas Leijonista kahdeksassatoista kohtaamisessa, kirjoittaa Herningistä Santtu Silvennoinen. Ensimmäinen kunnon jääkiekkojoukkue vastassa ja heti tuli turpaan! Runsaasti kritisoitu Lauri Marjamäki oli saanut kolmen murskavoiton myötä myötätuulta, mutta nyt puhuri yltyi Herningin säätilaan sopivaksi: rajun arvaamattomaksi. Tuleeko seuraavaan peliin ketjumuutoksia? Kuka pelaa maalissa? Pelaako Suomi lauantaina Kanadaa vastaan marjamäkiläistä passiivista lätkää?


Leijonien kokoonpanossa muutoksia - Husso torjuntavuorossa jatkoaika.com 13:36 09.05

Suomi kohtaa keskiviikkona isäntämaan Tanskan miesten MM-kisoissa. Leijonien valmennusjohto on tehnyt pieniä viilauksia kokoonpanoon.


Leijonille huonoja uutisia: Rask ja Määttä eivät tule MM-kisoihin - illan otteluun kokoonpanomuutoksia! iltalehti 13:12 09.05

Leijonat ei saa Tuukka Raskia ja Olli Määttää MM-kisoihin. NHL:n pudotuspeleistä pudonnut suomalaiskaksikko ei tule Tanskaan. Asian vahvisti Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki. Rask on pudotuspeleissä Tampa Bay Lightingia vastaan pudonneen Boston Bruinsin ykkösmaalivahti. 23-vuotias Määttä puolestaan on luutinut Pittsburgh Penguinsin takalinjoilla jo viisi kautta. Joukkue hävisi ottelusarjan Washington Capitalsia vastaan.


eristänyt alueen – eurokentille jäädä ikuiseksi arvoitukseksi Lahden Askonkadulla lapsesta voi tehdä McDonald’sia ahdistelusta Yhdysvalloissa muskelien näyttönä ”Teemme Myyrmannissa – iho- pedofiiliskandaali Poliisin vastustamisesta saa Rinteen kaksintaistelu suorassa Stefan tehoja sisäpeliin tekoihin, jotka varaama NHL-lupaus

Uutiset