Tanskassa muutos on mahdollisuus – robotit ovat vieneet kymmeniätuhansia työpaikkoja, mutta uusia on tullut vielä enemmän hs 11:22 27.06


Tanskassa muutos on aina mahdollisuus hs 02:00 27.06


Sote- ja maakuntauudistuksesta ehkä uusi esitys ja lausuntokierros kesällä iltalehti 17:01 26.06

Hallitukselle tärkeä sote- ja maakuntauudistus saattaa päätyä uuteen valmisteluun ja uudelle lausuntokierrokselle vielä tänä kesänä, jos eduskunnan perustuslakivaliokunnan mahdollinen kriittinen lausunto tuo merkittäviä muutostarpeita sote- ja maakuntapakettiin. Perustuslakivaliokunnan kantaa sote- ja maakuntapakettiin odotetaan perjantaihin mennessä. Hallituslähteiden mukaan virkamiehet ovat jo käyneet läpi erilaisia etenemisvaihtoehtoja, jos nykyinen paketti kariutuu. Sote- ja maakuntauudistuksen mahdollinen uusi tai täydennetty lakipaketti voisi lähteä lausunnoille mahdollisesti jo kesällä.


Urheilujärjestö nimitti itseään nololla lyhenteellä - kiusalliset selittelyt muutoskampanjalle: "Uudelleenbrändäsimme" iltalehti 07:13 25.06

Kansainvälisen taekwondoliiton presidentti Chungwon Choue on ylpeä järjestön uudesta logosta. Liitto muokkasi nimensä muotoon "World Taekwondo", mikä kieltämättä viestii dynaamisuudesta ja nykyaikaisuudesta. Choue kertoi, että uuden logon ja nimen taustalla on halu tuoda esiin kamppailulajin upeaa historiaa ennen lajin MM-kisoja Mujussa, Etelä-Koreassa. - Tämä on tärkeä historiallinen hetki hienolle liitollemme. Meidät on vuodesta 1973 asti tunnettu World Taekwondo Federationina. Olemme 44 vuoden aikana kasvattaneet taekwondosta maailmanlaajuisen urheilulajin ja vieneet sen olympiakisoihin, Choue ilakoi.


Tyly muutos ensi viikon sääennusteeseen: +30 asteen helleaalto koukkaakin Venäjälle – Suomeen luvassa jotain ihan muuta iltasanomat 20:03 24.06

Suomeen on luvassa sadekuuroja, ukkoskuuroja ja raekuuroja. Viikonlopun helle saattaa koukata Suomen ohi Venäjälle.


Liikenteen suuri muutos on vasta edessä, mutta isoja ongelmia on yhä ratkaisematta hs 02:00 24.06


Historiallinen suomalaissaldo ensi yönä NHL:n varaustilaisuudessa? Peräti kuusi mahdollista ykköskierroksen nimeä! iltalehti 15:12 23.06

NHL:n varaustilaisuuden ensimmäinen kierros järjestetään Chicagossa perjantain ja lauantaina välisenä yönä Suomen aikaa. Loput kierrokset ovat vuorossa lauantaina. Kun suomalaisia nuoria lupauksia arvioitiin viime syksynä NHL:n tämän kesän varaustilaisuutta varten, näytti järjestys vielä huomattavan erilaiselta. Suurin positiivinen muutos on tapahtunut nuoren helsinkiläispuolustajan kehityskäyrässä. Miro Heiskanen on noussut raketin lailla koko varausikäluokkansa parhaimmistoon.


80 vuotta täyttävä presidentti Martti Ahtisaari: "Menin itseäni paljon viisaamman henkilön kanssa naimisiin" iltalehti 00:01 22.06

Presidentti Martti Ahtisaari toivoo, että suomalaiset osaisivat arvostaa suomalaisuuttaan. Syksyllä 1976 nuori suurlähettiläs nautti illallista kotonaan Tansaniassa. Kahvitauolla Martti Ahtisaaren oli käytävä neuvonpitoon Eeva-vaimon ja seitsenvuotiaan Marko-pojan kanssa. Illallisvieraat olivat esittäneet hämmentävän työtarjouksen. He halusivat Ahtisaaren YK:n Namibia-valtuutetuksi New Yorkiin. Pyyntö tarkoitti suurta muutosta: päätöstä, joka tulisi ohjaamaan Ahtisaaren uran suunnan hänen loppuelämäkseen.


Sensuroimaton Päivärinta tänään: vieraina salasuhteen myöntänyt Simon Elo ja hengenvaarallisesta lentoturmasta selvinnyt Petri Kauppi iltalehti 13:52 21.06

IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelman kahdeksannessa jaksossa on taas kaksi mielenkiintoista vierasta. Erikoistoimittaja Susanne Päivärinta saa studioonsa hyvin erilaiset vieraat. Ensin studioon saapuu perussuomalaisista irroittautuneen Sininen tulevaisuus -liikkeen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo. Hänen jälkeensä Päivärinnan haastateltavana on ilmailuharrastaja Petri Kauppi. Elo nousi otsikoihin tänään, kun Seiska paljasti hänellä olleen salasuhteen kokoomusnuorten aktiiviin. Salasuhteen lisäksi Elo puhuu studiossa tietysti myös politiikasta: maahanmuutosta, arvoista sekä Sininen tulevaisuus -liikkeestä.


Kohutun sterilisaatiomenetelmä Essuren myynti lopetetaan Suomessa - Valviralle useita ilmoituksia kivuista ja muista oireista iltalehti 08:00 21.06

Valviraan on tullut sterilisaatiomenetelmästä puolessa vuodessa lähes yhtä paljon ilmoituksia kuin aiempana vuonna yhteensä. Lääkeyhtiö Bayer on päättänyt lopettaa kuohuttaneen Essure-sterilisaatiomenetelmän myynnin ja jakelun Suomessa. Päätöksen taustalla on Bayerin mukaan liiketoiminnalliset syyt. Yhtiön kertoo tiedotteessa, että naisille tarkoitetun Essuren kysyntä on ollut Suomessa vähäistä sekä jatkuvasti laskussa ja tilanteeseen ei ole odotettavissa muutosta. Valmiste vedetään pois markkinoilta 25. kesäkuuta. Vaaratilanneilmoitusten määrä noussut Sterilisaatiomenetelmä on aiheuttanut kuohuntaa niin Suomessa kuin muualla maailmassa sen mahdollisten haittavaikutusten takia. Valmiste on aiheuttanut naisille muun muassa kovaa kipua ja epänormaalia painonvaihtelua.


Asiantuntijoilta murskapalautetta työttömyysturvan muutokselle - 10 vakavaa ongelmaa iltalehti 06:00 21.06

Hallituksen esitys työttömyysturvalain muuttamisesta on saanut hyvin kriittistä palautetta lausunnonantajilta. IL:n jättiselvitys paljastaa ongelmakohdat. Hallitus on uudistamassa työttömyysturvalakia usealla lakimuutoksella. Sosiaali- ja terveysministeriön valmistelema lakimuutos työttömyysturvan aktiivimallista on saanut kriittistä palautetta lausuntokierroksella. Esityksen mukaan työttömyysetuus alenee 65 työttömyyspäivärahapäivän jälkeen 4,65 prosenttia, jos työtön ei ole näiden kolmen kuukauden aikana osoittanut "riittävää aktiivisuutta".


Kaikkonen: Alkoholiuudistuksesta sopu - limuviinoille siunaus iltalehti 16:47 20.06

Hallituspuolueet ovat löytäneet sovun alkoholiuudistuksesta. Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen kertoo, että hallituksen esitykseen sisältyy kaupassa myytävien juomien alkoholipitoisuuden nosto 5,5 prosenttiin. Lisäksi esitykseen sisältyy valmistustapaneutraliteetti. Kaikkonen sanoo, että hallitus tiedostaa sen, että joillain edustajilla voi olla vaikeuksia tukea muutosta.


Hallitus sai eduskunnan luottamuksen äänin 104-85 iltalehti 14:36 20.06

Hallitus on saanut eduskunnan luottamuksen äänin 104?85. Eduskunta äänesti luottamuksesta pääministeri Juha Sipilän (kesk) eilen antaman tiedonannon jälkeen. Tiedonanto koski hallituspohjan muutosta viime viikolla. Kansanedustajat Antti Lindtman (sd) ja Laura Huhtasaari (ps.) esittivät eilen epäluottamuslauseita hallitukselle, kun eduskunta keskusteli valtioneuvoston tiedonannosta.


Orpo nostaisi pakolaiskiintiötä - ehdottaa 300 lisäpaikkaa iltalehti 14:07 20.06

Suomen pakolaiskiintiötä pitäisi nostaa kolmellasadalla 1  050:een, kun pakolaiskriisin kriittinen vaihe on ohi ja turvapaikanhakijoiden määrä laskenut selvästi, sanoo kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo. Orpon mukaan korotus ei olisi suuri, mutta kyseessä olisi merkittävä ele. Muutos olisi Orpon mukaan hallitusohjelman mukainen, koska ohjelman mukaan pakolaiskiintiön tulee olla samalla tasolla kuin aiempina vuosina. Pakolaiskiintiö on viime vuosina ollut 750-1  050.


Näyttikö Päivi Räsänen keskisormea Huhtasaarelle? -"Tahaton juttu, keskisormi oli nenän päällä" iltalehti 13:55 20.06

Katsoja epäili Päivi Räsäsen näyttäneen kansainvälistä käsimerkkiä, Räsänen kiistää tahallisuuden. -Eduskunnassa käytiin maanantaina värikäs keskustelu valtioneuvoston tiedonannosta koskien hallituspohjan muutosta. -Etenkin hallituksesta ulos heitetyn ryhmän, perussuomalaisten, puheenvuoro herätti tunteita.


Uutiset