Oppositio virittää vastarintaa IV-oluelle – Pekka Puska tyhjentää ilmat: ”Päätös on tehty” uusisuomi 12:04 18.12

Vääntö kaupassa myytävien alkoholijuomien prosenttirajasta on nyt ohi ja pulinat pois, sanoo kansanedustaja, sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Pekka Puska (kesk.).


KRP vahvistaa: Helsingin Sanomien toimittajan kotiin tehtiin etsintä iltalehti 12:00 18.12

Poliisi teki kotietsinnän Helsingin Sanomien toimittajan kotiin sunnuntai-iltana. Helsingin Sanomat julkaisi lauantaina artikkelin, jonka lähteinä oli käytetty salaisia asiakirjoja. kertoi maanantaina, että poliisi teki lehden toimittajan Laura Halmisen kotiin kotietsinnän. Hän on toinen lauantaina julkaistun Puolustusvoimien Viestikoekeskuksesta käsitelleen jutun kirjoittajista. Juttu on aiheuttanut valtavan kohun, koska artikkelin lähteinä oli käytetty salaisia asiakirjoja. Keskusrikospoliisi vahvistaa Iltalehdelle, että poliisi teki kotietsinnän, jonka kohteena oli HS:n toimittaja. KRP kertoi aikaisemmin, että HS:n uutisoinnista on tehty rikosilmoitus, joka koskee myös toimittajia. Poliisi tutkii asiaa turvallisuussalaisuuden paljastamisena.


Pitkään kadoksissa ollut Leena löytyi kuolleena maastosta - poliisi esittänee neljää vangittavaksi henkirikoksesta iltalehti 11:34 18.12

Vangitsemisvaatimukset pitää tehdä tällä viikolla. Poliisi on ottanut kiinni neljä henkilöä epäiltyinä Leena Pekkarisen surmaan liittyen. Aiemmin kiinni oli myös Pekkarisen mies, mutta hänet on vapautettu.


Naisten kodittomuus yleistyy - Janna, 37, tietää minkälaista on nukkua taivasalla: ”Saatoin olla ainoa nainen 50 miehen porukassa. Nyt naisia voi joukossa olla parikymmentäkin” iltalehti 11:19 18.12

Kodittomista jo neljännes on naisia. Janna Sandströmillä on kolmen vuoden kokemus siitä, millaista se on. Janna Sandströmin, 37, kokemukset 2000-luvun alkuvuosilta kuvaavat hyvin sitä, millaista naisten asunnottomuus on. Läheskään aina se ei näy katukuvassa, sillä naisilla on paremmat turvaverkostot kuin miehillä: usein yösija löytyy jonkun tuttavan luota. Nelisen kuukautta erilaisissa pätkissä noista vuosista meni kuitenkin myös täysin taivasalla. Se on tyypillistä juuri kaikkein huono-osaisimmille naisille, huumeiden käyttäjille. Sellainen Sandströmkin oli nuorena.


Asemiehet jahtasivat lentokentältä ja salamurhasivat Libyan suurimman satamakaupungin pormestarin iltalehti 10:19 18.12

Misratan kaupungin pormestari ammuttiin autoonsa. Asemiehet surmasivat sunnuntaina Libyan kolmanneksi suurimman kaupungin, Misratan, pormestarin. Turvallisuusviranomaisten mukaan pormestari Mohamed Eshtewi joutui autossaan väijytykseen sunnuntai-iltana. Asemiehet jahtasivat pormestaria, kun hän lähti kotia kohti Misratan lentokentältä, jonne hän oli saapunut lentokoneella Turkin Istanbulista. Autossa oli myös Eshtewin veli, jota ammuttiin kuolettavasti päähän.


Kommentti: Suomella neljä olympiatoivoa, mutta paremminkin voisi mennä – viisi pointtia ennen Tour de Skitä MTV 09:33 18.12

Maastohiihdossa on olympialaisten alla useita avoimia kysymyksiä, joihin vuodenvaihteessa alkava Tour de Ski antaa osaltaan vastauksia. Suomalaistähtien ja -haastajien lisäksi katsetta kannattaa suunnata muun muassa norjalaiskonkareihin ja Ruotsin mieshiihtäjiin, jotka ovat haahuilleet alkukaudella varjojen mailla.


Sosiaali- ja terveysministeriö uudistaa saattohoidon suosituksia - henkilöstön koulutus keskeistä iltalehti 09:31 18.12

Sosiaali- ja terveysministeriö julkaisi maanantaina uudet suositukset oireita lievittävän hoidon ja saattohoidon järjestämiseen. Maanantaina julkaistujen uusien suosituksien mukaan palliatiivista eli oireita lievittävää ja saattohoitoa porrastetaan annettavan hoidon vaativuuden mukaan. Uudet suositukset alleviivaavat myös sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaisten koulutusta ja osaamista. Sosiaali- ja terveysministeriön suositus perustuu kolmiportaiseen malliin palvelujen järjestämisestä perustasolla, erityistasolla ja vaativalla erityistasolla. Sen pohjalta palveluketjut ja työnjako voidaan suunnitella alueellisesti. Alueelliset olosuhteet, kuten pitkät välimatkat, vaikuttavat siihen, minkälaista palvelutasoa on tarkoituksenmukaista ylläpitää ja millä keinoin palvelujen tarpeeseen vastataan.


Nainen meikkasi pelkällä ruoalla – punajuurta huuliin ja kaakaota luomiin stara 09:00 18.12

Moni nainen etsii mahdollisimman luonnollisia ja myrkyttömiä vaihtoehtoja kosmetiikkahyllystä. Itseoppinut


Keskustelu uudesta alkoholilaista jatkuu – "Kaikkien vuosien jälkeen kysymys etämyynnistä jää epäselväksi" MTV 08:59 18.12

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsänen ja Panimoliiton toimitusjohtaja Elina Ussa ruotivat aamun Huomenta Suomessa perjantaina eduskunnan hyväksymää alkoholilakia. 


Pekka Puskan väitteet painostuksesta alkoholiäänestyksessä kiistetään - ”Kannattaisi pysyä totuudessa” iltalehti 08:38 18.12

Eduskunnan perjantainen päätös nostaa ruokakaupassa myytävän alkoholin prosenttiraja 5,5 prosenttiin on puhuttanut pääministeripuolue keskustan väkeä viikonlopun aikana. Pääministeri Juha Sipilän esikuntaan äskettäin avustajaksi pestattu entinen keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen antoi perjantai-iltana kovaa kritiikkiä kansanedustaja Pekka Puskalle (kesk), joka syytti puheenjohtaja Sipilää painostuksesta alkoholiäänestyksessä. - Suuresti kunnioittamani edustaja Puska taisi tulla antaneeksi väärän todistuksen lähimmäisestä väittäessään, että keskustan johto (lue Juha Sipilä) olisi painostanut keskustan edustajia alkoholiäänestyksessä. Minun tietääkseni Sipilä ei vedonnut, painostanut tai muutenkaan puhutellut ketään keskustan edustajaa asiassa.


Ruotsalaistyttö Marilyn, 17, oli Isisin vankina – pakeni pienen poikansa kanssa kotiin: "Haluan vain unohtaa" MTV 07:56 18.12

15-vuotias Marilyn oli täysin rakastunut ja myös raskaana, kun lähti itseään vanhemman poikaystävänsä kanssa Syyriaan. Marilynista tuli Isis-taistelija, ja hänet vangittiin.


Kiristyksen kohteeksi joutunut Hollywood-tähti myönsi pettämisen: Hurvitteli Las Vegasissa – vaimo kotona viimeisillään raskaana iltasanomat 07:52 18.12

Koomikko ja näyttelijä Kevin Hart sanoo olevansa ”syyllinen”.


MOT: Myös Naistenklinikalla vakava homeongelma - sadat saaneet oireita iltalehti 07:43 18.12

Kysymys kuuluu, kokeeko Naistenklinikka suljetun Kätilöopiston kohtalon. Helsingin Kätilöopisto jouduttiin sulkemaan kosteus- ja homevaurioiden takia. Nyt sama kohtalo saattaa odottaa ainakin osittain Naistenklinikkaa, joka on tällä hetkellä Suomen suurin synnytyssairaala. Jopa satojen kätilöiden kerrotaan saaneen Naistenklinikalla homeoireita. Kroonisesti sairastuneita on arviolta yli sata. - Tämän ongelman vakavuutta lisää se, että homesairaus on altistuksen suhteen kumulatiivinen. Eli jos on altistunut Kätilöopistolla, se ei pyyhkiydy elimistöstä, vaan on siellä jo pohjalla. Sitten jo pienetkin lisäaltistukset - esimerkiksi Naistenklinikalla - aiheuttavat kohtuuttoman suuria oireita, Hyksin infektiosairauksien klinikan eläkkeellä oleva ylilääkäri, emeritusprofessori Ville Valtonen sanoo MOT:n toimittajalle Kai Bymanille.


Selviytyjien uusi kausi alkaakin jo tänään - koko kausi katsottu 3 viikossa iltalehti 07:22 18.12

31. tuotantokaudella mitellään miljoonasta dollarista Kambodžassa. Suosittu kilpailureality Selviytyjät ilmestyy poikkeuksellisesti ruutuun näin maanantaina ja vieläpä alkuillasta. Alun perin uusia osia ei pitänyt esittää enää tämän vuoden puolella, mutta tv-maailmassa tilanteet elävät koko ajan. Myös esitystahti on totuttua kiivastahtisempi. Jenkkisarjaa seurataan samaan aikaan joka arki-ilta. Käsillä on nyt 31. tuotantokausi. Nopean esitysrytmin ansiosta se on katseltu kokonaisuudessaan jo tammikuussa. Se onkin hyvä, sillä helmikuussa käynnistyy jo seuraava kausi. Amerikkalaistuotanto alkaa tismalleen samana päivänä 4.2. kuin kilpailevan kanavan Selviytyjät Suomi (Nelonen).


Kahdelle nuorelle miehelle vankeutta ryöstön yrityksestä – rakensivat ansan puhelintaan myyneelle MTV 07:04 18.12

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi kaksi nuorta miestä vankeusrangaistuksiin, kun nämä yrittivät ryöstää puhelintaan netin kautta myyneen nuorukaisen.


IL selvitti: Mitä kohuttu Viestikoekeskus tekee? Se kertoo presidentille, miten Suomeen hyökätään iltalehti 06:30 18.12

Iltalehti selvitti julkisia lähteitä hyödyntäen, mitä Helsingin Sanomien uutisen myötä kohun keskelle noussut Tikkakosken Viestikoekeskus oikein tekee. Mauno Koivisto vieraili presidenttikaudellaan Viestikoelaitoksella Tikkakoskella. Ylipäällikkö oli tyytyväinen näkemäänsä ja kuulemaansa. Vierailun isäntänä toimineelle puolustusvoimien komentajalle Jaakko Valtaselle Koivisto sanoi olleensa erityisen hyvillään siihen, että Viestikoelaitos seuraa paitsi itäistä naapuria Neuvostoliittoa myös länsinaapureita Ruotsia ja Norjaa.


Painava puheenvuoro alansa huipulta: Suomen yleisurheilussa harjoitellaan väärällä tavalla - ”Kaikki ei ole kohdallaan” iltalehti 06:22 18.12

Biomekaniikkaan erikoistunut fysiikkavalmentaja ja athletic trainer Marko Yrjövuori palasi Suomeen keväällä 2016. NBA-seura Los Angeles Lakersin supertähden Kobe Bryantin lopetettua uransa hänen luottomiehenään toiminut Yrjövuori pakkasi laukkunsa ja palasi Turkuun. 18 vuotta Los Angelesissa ja niistä 12 vuotta Lakersissa työskennelleelle Yrjövuorelle tarttui Amerikan-vuosina laaja-alaista tietämystä fysiikkavalmennuksesta ja kehon harjoittamisesta.


Mikä on Mikko Rantasen numero? Pelaa maanantain 10 kysymystä! iltalehti 05:58 18.12

Iltalehden perinteinen urheiluvisa on myös verkossa. Montako tiedät? 1) Kuka on viimeisin ei-ranskalainen rallin maailmanmestari? 2) Kuka johtaa jääkiekon Liigan pistepörssiä?


Lännessä sataa tänään lunta ja räntää - katso tästä päivän sää iltalehti 05:24 18.12

Keli on koko maassa pilvinen, ja Pohjois- ja Itä-Suomessa myös pakkasella. Forecan sääennusteen mukaan maan länsiosissa sataa tänään räntää ja lunta. Ajokeli on huono Varsinais-Suomessa, Satakunnassa, Kanta-Hämeessä, Pirkanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla.


Uutiset