Päivän veto- ja vakiovihjeet: Eliteserienissä maalit herkässä iltalehti 10:40 26.06

Tasaisen hyvistä lähtökohdista kauteen ponnistaneet Strömsgodset ja Molde ovat aloittaneet kautensa kaksijakoisesti. Molde löytyy kolmentoista pelatun sarjakierroksen jälkeen hieman onnekkaasti sarjataulukon kuudennelta sijalta, kun taas lopputuloksia paremmin esiintynyt Strömsgodset on vasta sarjan neljänneksi viimeisin (13.). Myös joukkueiden kuntokäyrät kulkevat päinvastaisiin suuntiin. Strömsgodset on voittanut viimeisestä kahdeksasta liigaottelustaan ainoastaan yhden, kun taas Molde on selättänyt toukokuun alkupuolella kiusanneen tappioputken ja kuudesta viimeisestä ottelusta tuloksena on peräti viisi voittoa.


Mersu-pomo tylytti toimittajaa ja kiroili suorassa lähetyksessä - kysymys ei miellyttänyt iltalehti 10:24 26.06

Mercedes-pomo Toto Wolff joutui heti Azerbaidzhanin GP:n jälkeen Sky Sportsin Ted Kravitzin haastattelugrilliin. Wolff oli selvästi ärsyyntynyt Lewis Hamiltonin jäätyä kisassa vasta viidenneksi, vaikka brittikuskilla oli kaikki mahdollisuudet ajaa voittoon. Niskatukiongelmat pilasivat kuitenkin lopulta Hamiltonin kisan, joten Kravitz päätti tiedustella, mistä moinen ongelma johtui. - En tiedä, mikä siinä oli, enkä ala tässä nyt syyttelemään ketään siitä, enkä anna myöskään sinun syyttää siitä ketään, Wolff töksäytti Sky Sportsin suorassa haastattelussa.


Ylen kysely: Suurin osa ei halua korottaa nopeusrajoituksia moottoriteillä iltalehti 09:29 26.06

Suurin osa suomalaisista ei halua korottaa moottoriteiden nopeusrajoituksia, selviää Ylen Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä. Vastaajilta kysyttiin: "Moottoriteillä sattuu vähemmän kolareita kuin muilla teillä. Pitäisikö nopeusrajoituksia moottoriteillä muuttaa?" Kyselyyn vastanneista 69 prosenttia vastasi, että nykyiset rajoitukset ovat sopivia, 17 prosenttia haluaisi korottaa rajoituksia 130 kilometriin tunnissa ja yhdeksän prosenttia 140 kilometriin tunnissa. Kolme prosenttia haluaisi rajoittaa moottoriteiden kattonopeuden 100 kilometriin tunnissa myös kesällä, ja kaksi prosenttia ei osannut sanoa.


Pääministeri Sipilä tapaa Kiinan presidentin Pekingissä iltalehti 07:48 26.06

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) tapaa Kiinan presidentin Xi Jinpingin tänään Pekingissä. Pääministeri on juuri aloittanut Kiinan-vierailunsa, jonka aikana hän osallistuu Maailman talousfoorumiin Dalianissa. Sipilä ja presidentti Xi tapasivat edellisen kerran huhtikuussa, kun Xi vieraili Suomessa. Sipilä tapaa vierailullaan myös Kiinan pääministerin Li Keqiangin.


Perussuomalaisten jakautuminen puhuttaa myös Venäjällä – ja Halla-ahon puoli on suositumpi hs 06:48 26.06


Minä vuonna F1-kuski Lance Stroll on syntynyt? Pelaa maanantain 10 kysymystä! iltalehti 05:55 26.06

Iltalehden perinteinen urheiluvisa myös verkossa. Montako tiedät? 1) Minä vuonna Williamsin F1-kuljettaja Lance Stroll on syntynyt? 2) Kuinka monta suomalaista on kaikkiaan varattu koripallon NBA:han?


Saksa pelasi päävalmentaja Löwille sadannen voiton - myös Chile eteni pudotuspeleihin iltalehti 23:25 25.06

Saksa ja Chile raivasivat tiensä Venäjällä pelattavan jalkapallon Confederations Cupin pudotuspeleihin. Saksa voitti sunnuntaina Kamerunin maalein 3-1 (0-0). Timo Werner teki hallitsevalle maailmanmestarille kaksi ja Kerem Demirbay yhden maalin. Saksan päävalmentaja Joachim Löwille voitto oli sadas maajoukkueen päävalmentajana. Kamerun-ottelu oli Löwin päävalmentajauran 150:s.


Joachim Löw juhli sadatta voittoaan Saksan päävalmentajana – myös Chile eteni Confederations Cupin välieriin hs 21:55 25.06


Kimi Räikkönen tuskaili Bottaksen aiheuttamia tuhoja - ja murjaisi sitten vitsin iltalehti 21:32 25.06

Formula 1:n Azerbaidzhanin gp:n alku oli kuin toukokuun puolivälissä ajetusta Espanjan gp:stä. Mercedeksen Valtteri Bottas ja Ferrarin Kimi Räikkönen kolaroivat Bakun katuradalla keskenään heti ensimmäisellä kierroksella, kuten tekivät toukokuussa Barcelonassa. Räikkönen joutui Espanjan gp:ssä keskeyttämään, ja sama kohtalo odotti häntä myös Azerbaidzhanin gp:ssä.


Kimi Räikkönen antoi kovan palautteen Bottaksesta - ja murjaisi sitten vitsin iltalehti 21:32 25.06

Formula 1:n Azerbaidzhanin gp:n alku oli kuin toukokuun puolivälissä ajetusta Espanjan gp:stä. Mercedeksen Valtteri Bottas ja Ferrarin Kimi Räikkönen kolaroivat Bakun katuradalla keskenään heti ensimmäisellä kierroksella, kuten tekivät toukokuussa Barcelonassa. Räikkönen joutui Espanjan gp:ssä keskeyttämään, ja sama kohtalo odotti häntä myös Azerbaidzhanin gp:ssä.


Kimi Räikkönen haukkui Bottaksen pataluhaksi - ja murjaisi sitten vitsin iltalehti 21:32 25.06

Formula 1:n Azerbaidzhanin gp:n alku oli kuin toukokuun puolivälissä ajetusta Espanjan gp:stä. Mercedeksen Valtteri Bottas ja Ferrarin Kimi Räikkönen kolaroivat Bakun katuradalla keskenään heti ensimmäisellä kierroksella, kuten tekivät toukokuussa Barcelonassa. Räikkönen joutui Espanjan gp:ssä keskeyttämään, ja sama kohtalo odotti häntä myös Azerbaidzhanin gp:ssä.


Junat reippaasti myöhässä usealla eri rataosuudella - ratajärjestelmässä vikaa iltalehti 21:08 25.06

Junat myöhästelevät usealla eri rataosuudella, kertoo VR nettisivuillaan. Helsingistä Rovaniemelle, Ouluun ja Vaasaan menevät junat ovat myöhässä puolesta tunnista yli puoleentoista tuntiin, VR kertoo ennen kello yhdeksää. Myös Oulusta Helsinkiin, Turusta Ouluun sekä Oulusta Helsinkiin menevät junat ovat myöhässä. Myöhästymisten syynä on ratajärjestelmävika, VR kertoo.


Räikkönen syytti Bottasta kolarista – ”Hän jarrutti liian aikaisin, taas kerran” iltasanomat 21:07 25.06

Pettynyt Kimi Räikkönen murjaisi myös vitsin kahdesta keskeyttämisestä.


Paluuliikenne on rauhoittumaan päin - vain tutuissa solmukohdissa takkuilua iltalehti 20:59 25.06

Juhannuksen paluuliikenne on rauhoittumassa. Liikenneviraston valtakunnallisen tieliikennekeskuksen mukaan liikennettä on vielä reippaasti, mutta se alkaa olla jo lähes koko maassa sujuvaa. Paluuliikenteen ruuhkaisin aika koettiin kello 14:n ja 18:n välillä, mutta kello 19 liikenne alkoi jo olla väljempää. Liikenne takkuaa enää vain tutuissa solmukohdissa, valtatiellä viisi Mäntyharjun ja Pertunmaan välillä ja ysitiellä Tampereen pohjoispuolella. Siellä liikenne hidastelee jonkin verran, mutta myös sumppupaikoissa tilanne on kohentunut.


Dramaattinen F1-osakilpailu yllätti myös suomalaiset vedonlyöjät – kerroin nousi pilviin iltasanomat 20:52 25.06

Supertriplan kerroin nousi peräti 63 467,60:een, Veikkaus tiedottaa.


Lontoon suurpaloa kiihdyttäneitä eristemateriaaleja saa käyttää myös suomalaisissa kerrostaloissa hs 20:48 25.06


Saksan sosiaalidemokraatit yrittävät kääntää kannatuksensa nousuun iltalehti 20:16 25.06

Saksan sosiaalidemokraatit vaativat sosiaalista oikeudenmukaisuutta, joka tarkoittaa korkeampia veroja eniten ansaitseville ja ilmaista koulutusta kaikille. Asian julkisti puolueen puheenjohtaja Martin Schulz puoluekokouksessa Dortmundissa tänään. Puheessaan Schulz myös hyökkäsi liittokansleria ja kristillisdemokraattien puolueen puheenjohtajaa Angela Merkeliä vastaan. Schulz syytti Merkeliä ylimielisyydestä.


Urho Kekkonen katosi myrskyssä Senegalissa 1969 - katso ennen julkaisemattomat kuvat salamyhkäiseltä lomamatkalta iltalehti 17:54 25.06

Villin teorian mukaan Neuvostoliitto olisi vaihtanut Kekkosen kaksoisolentoon, kun tämä katosi myrskyssä Senegalissa vuonna 1969. Monien aikalaisten mukaan presidentti Urho Kekkonen muuttui 1970-luvun taitteessa. Presidentti radikalisoitui ja alkoi myötäillä vallankumouksellista nuorisoa. Hieman myöhemmin hän alkoi myös urheilla entistä enemmän ja kovempaa. - Kekkonen alkoi siirtyä vasemmalle. Hän halasi nuorisovasemmiston kuoliaaksi, vahvistaa Urho Kekkosen arkiston johtaja Pekka Lähteenkorva.


Uutiset