Niinistö Natosta: Näissä olosuhteissa emme ole menossa, mutta täytyy ymmärtää, että maailma muuttuu MTV 08:46 18.01

Presidenttiehdokas Sauli Niinistö sanoo Huomenta Suomen haastattelussa, ettei ole salakuljettamassa Suomea Natoon.


Työtaistelu uhkaa sulkea viisi satamaa - työnantajaliitto: ”Tämä on meille ja Suomelle kriittinen asia” iltalehti 10:38 17.01

AKT ja Merimiesunioni uhkaavat sulkea viisi satamaa. Takarajana neuvotteluille on presidentinvaalin jälkeinen maanantai. Helsingin Sanomat uutisoi keskiviikkona kuljetusalojen liitto AKT:n ja Merimiesunionin uhkaavan sulkea viisi satamaa, mikäli satamayhtiöt eivät ala neuvotella näissä satamissa toimivien muutaman kymmenen henkilön kanssa omaa työehtosopimusta. Työnantajaliitto Avaintan toimitusjohtaja Vesa Laine vahvistaa asian Iltalehdelle. Laineen mukaan lakkouhka koskee tässä vaiheessa viittä satamaa: Oulua, Turkua, Naantalia, Kokkolaa ja Raumaa. Ei Raahea, kuten Helsingin Sanomien uutisessa kerrottiin.


Pelicans pitää Ilvestä niskalenkissä - viime vuosien saldo Ilveksen kannalta karmea iltalehti 21:31 12.01

Pelicansin ja Ilveksen väliset liigakamppailut ovat olleet viime vuosina kuin yhteen maaliin pelaamista. Lahtelaiset olivat kurittaneet Ilvestä kahdeksan kertaa peräkkäin. Näissä otteluissa sarjapisteet olivat Pelicansille 24-0. Maalinteossa lahtelaiset olivat olleet parempia lukemin 30-11. Ilveksen edellinen voitto on syyskaudelta 2015.


Missä kiinalaiset? Kunlunin KHL-projektissa iso ongelmakohta – "Pakko olla realistinen" MTV 15:54 12.01

Jääkiekkoliiga KHL:n kiinalaisjoukkueesta Kunlun Red Starista ei löydy tällä hetkellä yhtään kiinalaispelaajaa. Kaksoiskansalaisia on kyllä, mutta näissäkin tapauksissa juuret ovat perinteisillä kiekkomarkkinoilla. Kunlunin seurajohdosta ei lähdetä kiertelemään ongelmakohtaa.


Formulafakta: Ovatko huutokauppojen vanhat F1-autot toimivia vai pelkkiä "kuoria"? MTV 08:23 12.01

Kun vanhoja F1-autoja myydään huutokaupoissa, niin onko näissä autoissa oikeat moottorit ja vaihdelaatikot paikallaan vai ovatko autot pelkkiä ”kuoria”?


22-vuotias suomalaisnainen kuoli Intiassa – miesystävä sairaalahoidossa MTV 15:02 10.01

Suomalainen 22-vuotias nainen on kuollut Intian Chennaissa, kertovat intialaismediat The Hindu ja The Time of India. Suomen ulkoministeriö vahvistaa naisen kuoleman MTV Uutisille.


Niinistö torjuu Väyrysen ja Vanhasen Nato-kritiikin Alman lehtien yhteishaastattelussa: ”Älyllinen loogisuus on kaukana” iltalehti 14:32 10.01

Niinistö sanoo Uuden Suomen, Kauppalehden ja Talouselämän yhteishaastattelussa sanovansa Natolle näissä olosuhteissa ei, mutta ei sano ”tulevaisuuteen ehdottomasti ei”. - Kuusi vuotta sitten sanoin, että aina on joku Paavo tunkemassa Natoa kurkustani alas. 12 vuotta sitten se oli Lipponen, 6 vuotta sitten se oli Väyrynen, ja nyt on yksi Matti lisää. Siis sanoisin, että älyllinen loogisuus on vähän kaukana kerta toisensa jälkeen ratsastaa samalla väitteellä, joka ei koskaan ole toteutunut, valitsijayhdistyksen ehdokas Sauli Niinistö kommentoi kilpailevien ehdokkaiden Niinistöä kohtaan esittämää kritiikkiä Uuden Suomen, Kauppalehden ja Talouselämän . Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen tiistaina, onko kokoomuksella ja Niinistöllä jonkinlainen piiloagenda, jossa EU:n ja Naton yhteistyötä lisäämällä "saadaan portti Suomen Nato-jäsenyydelle"


Parikymppinen suomalaisnainen kuoli Intiassa iltalehti 13:39 10.01

Nainen oli matkalla miesystävänsä kanssa. Miesystävä on toimitettu sairaalahoitoon. Kaksikymppinen suomalaisnainen on kuollut Intian Chennaissa. Times of India -lehden mukaan nainen löydettiin kuolleena hotellihuoneestaan Triplicanen alueelta keskiviikkoaamuna. Lehden mukaan paikalliset viranomaiset epäilevät naisen kuolleen huumeiden yliannostukseen. Naisen kanssa matkustanut miesystävä on toimitettu sairaalaan päihtymistilansa vuoksi.


Onko näissä säännöissä mitään järkeä? Olutkaupan valikoimassa täytyy olla myös lihatuotteita: "Ajat ovat muuttuneet, laki ei" mtv 11:18 09.01

Miksi pienpanimo-oluita myyvä liike on virallisesti elintarvikekioski? Entä miksi siellä pitää myydä lihatuotteita?


Venäläinen ihmisoikeusaktivisti: Uskonto on politiikan väline Venäjällä iltalehti 06:40 09.01

Siperian Irkutskista kotoisin oleva ihmisoikeusaktivisti Igor Martinenko on pidätetty useita kertoja kotikaupungissaan. Venäläinen ihmisoikeusaktivisti Igor Martinenko ei säästele sanojaan, kun hän kuvailee Venäjän vallanpitäjiä. - Venäjällä toimii paremminkin keskiajalla käytetty inkvisitio näissä asioissa, kun uskontoa käytetään politiikan välineenä, Martinenko toteaa.


Presidenttiehdokkaat MTV:n vaalitentissä, huomenna vuorossa Vanhanen ja Kyllönen: "Näissäkin vaaleissa on jännitysmomentteja" MTV 22:28 08.01

Presidentinvaalit lähestyvät ja MTV tapaa jokaisen ehdokkaan vaalitentissä. Ensimmäisenä vuorossa ovat Keskustan Matti Vanhanen ja Vasemmistoliiton Merja Kyllönen.


Siivouksesta hauskaa – näissä tossuissa lattioiden pyyhkiminen sujuu stara 13:00 08.01

Viikkosiivoukseen perinteisesti kuuluu imuroimisen lisäksi lattioiden pesu ja pölyjen pyyhkiminen.


Virtanen kiitteli joukkueensa venymiskykyä: "Näissä peleissä on helppo antaa periksi" jatkoaika.com 20:02 06.01

JYP kohtasi Hippoksen lauantai-illassa SaiPan. Tiukka taistelu päättyi lopulta JYPin 2?1-voittoon. Puheenaiheeksi nousi kova otteluruuhka.


Kuva: Tällaisissa paidoissa Venäjä aikoo pelata olympialaisissa iltalehti 19:45 05.01

Venäläinen urheilumedia R-Sport on julkaissut kuvan venäläiskiekkoilijoiden pelipaidoista. Näissä peliasuissa venäläiskiekkoilijat pelaavat Pyeongchangin olympiaturnauksessa, kertoo R-Sport. . Uutistoimisto Ria Novostin puolestaan tietää kertoa lähteeseensä nojaten, että Kansainvälinen olympiakomitea KOK on myös hyväksynyt peliasut.


Päivän veto- ja vakiovihjeet: Ruotsi venyy iltalehti 13:54 05.01

Perjantain vetovihje hakee jälleen pelikohteen hyvin sujuneista jääkiekkoilun U20-kisoista. Tällä kertaa uskotaan Ruotsin venyvän finaalissa Kanadaa vastaan vähintäänkin jatkoajalle. Pohjois-Amerikan joukkueet ovat näissä "kotikisoissaan" näyttäneet kummatkin yllättävän haavoittuvilta ja peliesityksiltään jopa heikoilta.


Pelastuspäällikkö huolestui tiestön kunnosta: onnettomuuksien määrä rajussa kasvussa - ”Muuta johtopäätöstä vaikea vetää” iltalehti 07:06 05.01

Etelä-Pohjanmaalla oli 237 liikenneonnettomuutta talvikuukausina 2014. Viime vuonna luku oli jo 381. Myös Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen pelastuspäällikkö Keijo Kangastie on huolestunut teiden kunnosta alueella. Hänen mukaansa tiestön heikentynyt talvikunnossapito näkyy alueen onnettomuustilastoissa. - Muuta johtopäätöstä on vaikea vetää, sillä Etelä-Pohjanmaan alueella ovat talvikuukausien liikenneonnettomuudet lisääntyneet selkeästi vuodesta 2014 lähtien. Tuolloin onnettomuuksia oli 237, kun viime vuoden luku oli 381. On myös huomioitavaa, että näissä tilastoissa eivät näyt pienet ulosajot, Kangastie sanoo.


Päivän veto- ja vakiovihjeet: Maalit hyötykäytössä Emiratesilla iltalehti 12:29 03.01

Keskiviikon vetovihje ottaa hieman epäortodoksisen vedon ja pelaa Valioliigassa kärkiottelun (Arsenal-Chelsea) runsasmaalisuuden puolesta. Yleensä tärkeitä/kärkiotteluita lähestytään vähämaalisuuden näkökulmasta, koska "joukkueet pelaavat näissä normaalia tarkempaa peliä". Nyt asetelmat Arsenal - Chelsea peliin ovat aavistuksen erilaiset Arsenalin ollessa kuuden pisteen päässä ensi kauden Mestareiden liigaan oikeuttavasta sarjasijoituksesta. Vaikka kyseessä ei ole vielä millään lailla pakkovoittotilanne, uskon Arsene Wengerin lähtevän hakemaan tästä voittoa, eikä mitään tappion välttämistä. Arsenal on lisäksi muutenkin ollut viime aikojen kotipeleissään rohkea ja hyökkäävä - ja toteutuneita maalimääriään runsasmaalisempi.


Loppuuko maailmasta suklaa? Ilmastonmuutos vaikeuttaa tulevaisuudessa kaakaon tuotantoa iltalehti 20:52 02.01

Tieteilijät kehittelevät jo kuumeisesti keinoja, joiden avulla suklaata pystytään tuottamaan myös tulevaisuudessa. Suklaasta saattaa olla huutava pula vuonna 2050. Ilmastonmuutos nimittäin vaikeuttaa kaakaon viljelyä, sillä kaakaopuut kestävät huonosti kuumia lämpötiloja. Jos kaakaota ei saada, ei saada myöskään suklaata. Maailman suurimpia kaakaontuottajamaita ovat Norsunluurannikko ja Ghana. Nämä maat tuottavat puolet maailman suklaasta, ja näissä maissa lämpötila on ilmastonmuutoksen vuoksi nousemassa reilut 2 astetta vuoteen 2050 mennessä.


Eeli Tolvanen hätyyttelee Patrik Laineen lukemia – yli 100 ottelun kausi kiikareissa MTV 21:22 01.01

Superlupaus Eeli Tolvanen on pelannut jo syyskauden aikana 54 ottelua. Kauden kokonaissaldolla Tolvanen saattaa uhata Patrik Laineen epävirallista Suomen ennätystä.


Uutiset