Yhdysvalloissa leviää liha-allergiaa levittävä punkki - tartunnan saanut voi jopa kuolla oireisiin iltalehti 14:20 26.06

Syndroomaan sairastuneita ei ole enää vain maan kaakkoisosissa, vaan tapauksia on ilmennyt yhä enemmän pohjoisissa osavaltioissa. Yhdysvalloissa ihmiset ovat sairastuneet punkin puremasta syndroomaan, jonka oireena on allergia punaiselle lihalle. Tutkijat kutsuvat sairautta Alpha-Gal-syndroomaksi. Punkki kantaa sokerimolekyyliä, joka muovaa ihmisen immuunijärjestelmää niin, että ihmisestä tulee loppuelämäkseen allerginen lihalle.


Uhrin työkaverit järkyttyivät Raaseporin surmasta: "Tämä oli koko henkilökunnalle hirveä pommi" iltalehti 22:40 21.06

Henkirikoksen uhriksi joutunut 20-vuotias nainen muutti hiljattain takaisin Raaseporiin saatuaan kesätöitä paikallisesta yrityksestä. Kaupunki oli naiselle entuudestaan tuttu, sillä hän oli opiskellut ja asunut siellä yhdessä entisen poikaystävänsä, 20-vuotiaan miehen kanssa. Iltalehden tietojen mukaan pariskunta erosi viime vuonna. Naisen työnantajan mukaan henkilökunta kuuli järkyttävästä tragediasta keskiviikkona. Tieto tapahtuneesta levisi pienellä paikkakunnalla, jossa kaikki tuntevat tai vähintään tietävät toisensa, nopeasti.


Nainen houkutteli avaamaan oven - isäntä kuristettiin golfmailalla kuoliaaksi iltalehti 11:39 19.06

Tuusulan käräjäoikeudessa on juuri alkanut oikeudenkäynti, jossa syytetään kahta miestä taposta. Mieskaksikkoa syytetään taposta, törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja törkeästä ryöstöstä. Naiselle syyttäjä vaatii rangaistusta törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja törkeästä ryöstöstä. Miehet on vangittu, nainen vastaa syytteisiin vapaalta.


Somehaasteessa ihmisillä on pari sekuntia aikaa hypätä turvaan ”laavalta”, tulokset upeita – Soitimme suomalaisnaiselle, jonka video leviää maailmalla hs 09:43 16.06


Veli-Matti Savinainen siirtyy Tuukka Mäntylän seurakaveriksi iltalehti 12:08 14.06

Tapparassa mestaruutta juhlinut hyökkääjä suuntaa Siperiaan. Jugra Hanti-Mansijsk ilmoittaa virallisella Twitter-tilillään tehneensä vuoden sopimuksen Veli-Matti Savinaisen kanssa. Tiistaina Jugra kertoi solmineensa vuoden sopimuksen puolustaja Tuukka Mäntylän kanssa. 31-vuotiaalle Savinaiselle Länsi-Siperiassa sijaitseva Hanti-Mansijsk on tuttu kaupunki, sillä Savinainen pelasi Jugrassa jo kaudella 2013-14. Tuolloin hän keräsi 49 ottelussa 19 (13+6) tehopistettä.


Kirves heilui mökkiriidan päätteeksi - Asianajaja Heikki Lampelan uhkaus- ja pahoinpitelytuomiot kaatuivat hovioikeudessa iltalehti 10:59 14.06

Helsingin hovioikeus on keskiviikkona antamassaan tuomiossa hylännyt syytteet laittomasta uhkauksesta ja lievästä pahoinpitelystä. Tapaus juontaa juurensa mökkireissuun Espoon Suvisaaristossa. Helsingin hovioikeus on keskiviikkona antamassaan tuomiossa hylännyt asianajaja Heikki Lampelaan kohdistetut syytteet laittomasta uhkauksesta ja lievästä pahoinpitelystä. Espoon käräjäoikeus oli aiemmin tuominnut Lampelan sakkorangaistukseen. Käräjäoikeuden mukaan Lampela oli tempaissut kirveen naisystävänsä kädestä ja nostanut kirveen häntä kohti. Kirveen kädestä tempaisun seurauksena naiselle oli aiheutunut vamma oikean käden etusormen rystyseen.


Juha ei ollutkaan Juha: Totuus auervaarasta paljastui naiselle pyykkejä pestessä iltasanomat 08:03 09.06

48-vuotias petostehtailija sai jälleen uuden tuomion: tällä kertaa Espoon käräjäoikeus tuomitsi miehen kahdesta petoksesta 60 päiväksi vankeuteen. Entistäkin kakkua on vielä jäljellä.


42-vuotias mies vangittiin - epäillään törkeästä raiskauksesta ja monista muista rikoksista iltalehti 16:36 06.06

Päijäthämäläisen miehen epäillään syyllistyneen törkeisiin rikoksiin sekä tuntemattoman naisen pahoinpitelyyn. Päijät-Hämeen käräjäoikeus on vanginnut 42-vuotiaan miehen todennäköisin syin epäiltynä useista rikoksista. Miestä epäillään yksityisasunnossa tapahtuneesta naisen törkeästä raiskauksesta ja törkeästä pahoinpitelystä. Naiselle aiheutui sairaanhoitoa vaativia vammoja. Lisäksi 42-vuotiasta miestä epäillään toiseen mieheen kohdistuneesta laittomasta uhkauksesta.


Kuluttajariitalautakunta linjasi: Zikavirus oikeuttaa matkan perumiseen iltalehti 09:43 05.06

Zikaviruksen uhka oikeuttaa perumaan valmismatkan ja saamaan rahat takaisin, linjaa kuluttajariitalautakunta. Lautakunta suosittaa tuoreessa päätöksessään matkanjärjestäjää palauttamaan matkojen hinnan raskaana olleelle naiselle ja hänen puolisolleen. Pariskunta peruutti viime vuoden tammikuussa matkansa Curacaon saarelle Karibian alueella olleen zikaviruksen uhan takia. Matkanjärjestäjä katsoi, ettei matkustajilla ollut oikeutta peruuttaa matkaa terveysvaaran vuoksi.


Aalto-yliopiston professori Hele Savinille naisten innovaatiopalkinto iltalehti 09:41 01.06

Savin on kehittänyt nanoteknologiaa soveltavan menetelmän, jolla valmistetaan tehokkaita aurinkokennoja nanorakenteisen, niin sanotun mustan piin avulla. Aalto-yliopiston professori Hele Savin on saanut eduskunnan myöntämän naisille suunnatun innovaatiopalkinnon. Savin on kehittänyt nanoteknologiaa soveltavan menetelmän, jolla valmistetaan tehokkaita aurinkokennoja nanorakenteisen, niin sanotun mustan piin avulla. Palkinnon suuruus on 110  000 euroa ja se annetaan naiselle tai naisista koostuvalle ryhmälle tieteellisesti merkittävästä innovaatiosta teknologian ja talouden alalla. Palkinto myönnettiin yleisen ja yhtäläisen äänioikeuden kunniaksi.


Pohjoismaiden kuninkaalliset saapuvat Suomeen harvinaiselle vierailulle – HS käy läpi, mitä kuuluu pohjoismaiselle yhteistyölle hs 06:36 01.06


SAK tutki: Vain peruskoulun käyneet ovat suuren osan elämästään ilman työtä - naisille kertyy vähemmän työvuosia kuin miehille iltalehti 12:16 30.05

Pelkän peruskoulun käyneet ovat töissä vain puolet työiästään, ilmenee SAK:n teettämästä tilastotutkimuksesta. Vain perusasteen suorittaneelle naiselle kertyy työvuosia keskimäärin 21, miehelle 24. Tämä ilmenee SAK:n teettämästä tutkimuksesta.


Pohjoismaiden valtionpäät saapuvat torstaina harvinaiselle yhteisvierailulle Suomeen – HS esittelee kuninkaalliset perheet hs 11:00 30.05


Malmilta Punaiselle Torille - Mathias Rustin legenaarisesta lennosta tänään 30 vuotta iltalehti 11:49 28.05

Mathias Rust lähti 30 vuotta sitten legendaariselle lennolleen Malmin lentokentältä. Hänet muistetaan siellä yhä. 30 vuotta sitten, 28. toukokuuta 1987, koko maailma hämmästyi. Neuvostoliiton pyhimpään, Punaiselle torille, laskeutui Cessna 172 -tyyppinen pienkone, ohjaimissaan 19-vuotias länsisaksalainen Mathias Rust. On edelleen mysteeri, miten kone pystyi ohittamaan maailman tehokkaimmaksi väitetyn ilmapuolustuksen.


Kanssamatkustajat yrittivät estää junassa musliminaisia solvannutta miestä - mies puukotti kaksi hengiltä iltalehti 04:55 28.05

Yhdysvaltalaismies surmasi kaksi kanssamatkustajaa junassa Oregonissa. Yhdysvaltalaismies puukotti kuoliaaksi kaksi kanssamatkustajaa junassa Oregonin osavaltiossa perjantaina, kertovat yhdysvaltalaismediat. Kolmas puukotuksen uhri on yhä sairaalassa. Silminnäkijöiden mukaan kolme junassa matkustanutta miestä oli yrittänyt puuttua miehen uhkaavaan käytökseen. Miehen kerrotaan huudelleen rasistisia solvauksia junassa matkustaneille kahdelle musliminaiselle.


Tanja, 23, haki sähköasentajaksi - työhaastattelu oli järkytys: Halusin vain nähdä, minkä näköinen nainen hakee" iltalehti 20:07 27.05

Tanja Kinanen kertoo, kuinka hänelle luvattiin sähköasentajan paikka, mutta hänelle tarjottiinkin paremmin "naiselle sopivaa paikkaa". Joensuulainen Tanja Kinanen, 23, on valmistunut jo useampiin ammatteihin. Kinasella on hotelli- ja ravintola-alan koulutus.


83-vuotias Maija kirjoitti laudaturin latinasta - "Paras keino välttää vanhenemista" iltalehti 20:47 26.05

Kotkalainen Maija Sarakontu kirjoitti laudaturin latinasta, vaikka kevättä varjosti hänen rakkaan siskonsa kuolema. Nauravainen, elämäniloinen kotkalainen Maija Sarakontu, 83, kirjoitti latinasta laudaturin tänä keväänä. Hän osallistui ylioppilaskirjoituksiin Kotkan Haukkavuoren koululla ja sai täydet pisteet. Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle. Sarakontu oli selvästi varttunein kirjoittaja. Kotkalaisnaiselle oli tärkeää, että ylioppilaskokeen sai tehdä paperille.


Starbucksin kuuma kahvi poltti asiakasta - 100 000 dollarin korvaukset amerikkalaisnaiselle iltalehti 21:03 19.05

Floridalainen nainen kärsi ensimmäisen ja toisen asteen palovammoista, kun hänen kahvikuppinsa kansi irtosi. Kolmen lapsen äiti Joanne Mogavero osti vuonna 2014 kupillisen kahvia kansainvälisen kahvilaketju Starbucksin kahvilasta Floridassa. Kahvikupin kansi kuitenkin irtosi, ja kuumaa kahvia roiskahti Mogaveron päälle.


Uutiset