On sitä ennenkin tehty rumia hiihtoasuja - vieläkö muistat Suomen mustaoranssin rumiluksen? iltalehti 20:11 15.01

Jari Isometsä kertoo hiihtokauden 1995-96 kummallisesta hiihtoasusta. Suomen olympiajoukkueen kummalliset asut ovat puhuttaneet pitkin talvea, mutta on sitä ennenkin kohistu oudoista tamineista. Kaudella 1995-96 hiihtomaajoukkue käytti mustaoranssia hiihtoasua. Sitä on tituleerattu Suomen hiihtohistorian erikoisimmaksi - etenkin, kun naisten asuun kuului hiihtohame.


Australian avoimet alkoivat isolla yllätyksellä: Venus Williams laulukuoroon! iltalehti 19:32 15.01

Australian avointen naisten kaksinpelin viidenneksi sijoitettu Venus Williams tipahti jatkosta heti avauskierroksella. Williamsin, 37, turmioksi koitui sijoittamaton sveitsiläinen Belinda Bencic, joka kukisti jenkkitähden suoraan kahdessa erässä luvuin 6-3, 7-5. Bencic, 20, on tällä hetkellä vasta maailmanlistan sijalla 74, mutta oli kaksi vuotta sitten peräti seitsemäntenä. Jatkuvat loukkaantumiset ovat kuitenkin jarruttaneet huippulupauksena pidetyn sveitsiläisen urakehitystä.


Luulajassa naiskiekko on miesten rinnalla - "Miksi sulkisimme ulos puolet ihmisistä?" jatkoaika.com 19:00 15.01

Luulajan jäähallille saapuessa käy heti selväksi, että seuralla on sekä miesten että naisten joukkue. Naisten joukkueen päävalmentaja Fredrik Glader avasi Jatkoajalle seuran panostusta naiskiekkoon ja tasavertaisiin olosuhteisiin.


Viimeinen mahdollisuus! Anne Kyllönen valittiin maailmancupiin, saa kovan haastajan olympiapaikasta iltalehti 17:20 15.01

Suomen maastohiihtomaajoukkue Planican maailmancupiin on julkistettu. Valinnoissa ei ole juurikaan yllätyksiä. Suomi lähtee Sloveniaan seitsemän naisen ja kymmenen miehen voimin. Mukana on koko ehdoton kärkikaarti sekä olympiapaikoista tappelevia haastajia. Suuri mielenkiinto kohdistuu ennen muuta naisten matkoille, sillä muun muassa pahoista terveysmurheista kärsinyt Anne Kyllönen saa nyt viimeisen näytönpaikkansa ennen Pyeongchangin olympiavalintoja. Virustaudin jäljiltä edelleen kuntoaan haeskeleva maajoukkueen kiintotähti kertoi Vantaan SM-viikonlopun aikana, että paras kunto on edelleen hakusessa, ja alle tarvitaan kovia kisoja.


Kommentti: Kaisa Mäkäräisellä on päässään avaimet olympiamenestykseen MTV 08:22 15.01

Kaisa Mäkäräisen, 35, viimeinen sauma napata palkintokaapista puuttuva olympiamitali avautuu ensi kuussa Pyeongchangissa. Vaikka naisten ampumahiihtomitalit ovat tiukassa, maailmancupia johtavan Mäkäräisen näkymät ovat lupaavat.


Kuva: Liikuttava hetki SM-hiihdoissa - Riitta-Liisa Roponen nappasi Aino-Kaisa Saarisen pienen tyttären syliinsä iltalehti 20:01 14.01

Kun Aino-Kaisa Saarinen varmisti voiton naisten SM-yhdistelmäkisassa, kaikki läheiset olivat huoltoalueella tuulettamassa sankarinsa puolesta. Jo maalialueella hiihtokonkari sai pienen Amanda-tyttären syleilyynsä. Toukokuussa 2016 syntynyt esikoispienokainen täyttää tänä keväänä kaksi vuotta. Amanda oli suosittua seuraa myös Vantaan huoltoalueella. Kolmanneksi sivakoinut Riitta-Liisa Roponenkin nimittäin kaappasi haltioituneena pikku-Amandan syliinsä. Liekö tyttö hivenen vierastanut, sillä pian isänsä Tom Gustafssonin kautta vaunuihin siirtynyt taapero parautti pienoisen itkun.


Entisen lapsitähden järkyttävä paljastus: ”Minua hyväksikäytettiin True Liesin kuvauksissa” iltalehti 19:38 14.01

Yhdysvaltain elokuvamaailmaa ravistelleessa ahdistelukohuun liittyen kuultiin viikonloppuna uusia järkyttäviä väitteitä. Viime vuonna alkanut seksuaalisen ahdistelun vastainen Metoo-kampanja on paljastanut jo lukuisia Hollywoodin tunnettuja näyttelijöitä, ohjaajia ja tuottajia seksuaalisiksi ahdistelijoiksi ja raiskaajiksi. Ahdistelijoiden lista näyttää tämän vuoden puolella vain kasvavan. Toistaiseksi kyse on kuitenkin uhreiksi joutuneiden naisten kertomuksista, eikä ketään ole vielä asian tiimoilta tuomittu oikeudessa.


Ylen kysely sisällissodasta: Yli puolet ei asetu valkoisten eikä punaisten kannalle MTV 17:56 14.01

Yli puolet suomalaisista ei asetu valkoisten eikä punaisten kannalle, kun Ylen uutiset tutki, mitä vuoden 1918 sodasta nyt ajatellaan.


Upeaa, Kaisa! Mäkäräiselle kauden ensimmäinen voitto huiman loppukiritaistelun jälkeen iltalehti 16:16 14.01

Kaisa Mäkäräinen on voittanut naisten 12,5 kilometrin yhteislähtökisan Saksan Ruhpoldingissa. Kyseessä oli suomalaiselle kauden ensimmäinen voitto ampumahiihdon maailmancupissa. Mäkäräinen kukisti loppukiritaistelussa Saksan Laura Dahlmeierin, joka jäi suomalaisesta ainoastaan 0,8 sekunnin päähän.


Kaisa Mäkäräiselle upea voitto! IS seurasi naisten yhteislähtökisaa iltasanomat 15:37 14.01

IS seuraa Ruhpoldingissa käytävää ampumahiihdon naisten yhteislähtökisaa.


Yltääkö Kaisa Mäkäräinen jälleen palkintokorokkeelle? IS seuraa naisten yhteislähtökisaa iltasanomat 15:37 14.01

IS seuraa Ruhpoldingissa käytävää ampumahiihdon naisten yhteislähtökisaa.


Jeti, Juti ja ysiviis – Jethron tosi-tv-sarjassa fiilistellään 1995 MM-kultaa ja valmistaudutaan talviolympialaisiin iltasanomat 15:30 14.01

Jeti-hahmo on merkillisellä tavalla sukua suomalaiselle lätkäfanille. Uudessa tosi-tv-sarjassaan hän hakee kisakuntoa talviolympialaisin naisten kiekkojoukkueen kanssa.


Riitta-Liisa Roponen tuskaili suksienvaihdossa: ”Ei mitään järkeä” iltalehti 15:28 14.01

Riitta-Liisa Roponen hiihti mukavasti kolmanneksi naisten SM-yhdistelmäkisassa, mutta kaikilta osin homma ei mennyt lapaan. Koko matkan kärkiporukassa hiihtänyt Roponen saapui suksienvaihtoon hyvissä ajoin, mutta siellä tuhrautuikin sitten tolkuttoman kauan. Roponen hävisi vaihto-ongelmien takia useita sekunteja muille kärkinaisille. Syyksi paljastui uusi Turnamic-suksiside, johon totuttelu ei nähtävästi ole vielä aivan maalissa saakka. - Tämä vaihtohomma… Se meni ihan päin hanuria.


Riitta-Liisa Roponen kirosi: Uusi härpäke aiheutti pahoja ongelmia - ”Ei mitään järkeä” iltalehti 15:28 14.01

Riitta-Liisa Roponen hiihti mukavasti kolmanneksi naisten SM-yhdistelmäkisassa, mutta kaikilta osin homma ei mennyt lapaan. Koko matkan kärkiporukassa hiihtänyt Roponen saapui suksienvaihtoon hyvissä ajoin, mutta siellä tuhrautuikin sitten tolkuttoman kauan. Roponen hävisi vaihto-ongelmien takia useita sekunteja muille kärkinaisille. Syyksi paljastui uusi Turnamic-suksiside, johon totuttelu ei nähtävästi ole vielä aivan maalissa saakka. - Tämä vaihtohomma… Se meni ihan päin hanuria.


Steven Spielberg ottaa kantaa elokuva-alan ahdistelukohuun - ”Tämä on jotain, mikä tulee muuttamaan kaiken paremmaksi” iltalehti 14:26 14.01

Oscar-palkittu elokuvaohjaaja ei näe kohua miesten ajojahtina. Ohjaaja Steven Spielberg ei ole samaa mieltä Catherine Deneuven kanssa siitä, että elokuva-alaa kansainvälisesti ravistellut ahdistelukohu olisi muuttunut ajojahdiksi miehiä kohtaan. Konkarinäyttelijä Deneuve on yksi sadasta ranskalaisnaisesta, jotka ovat allekirjoittaneet avoimen kirjeen ahdistelukohuun liittyen. Kirjeen mukaan ahdistelukeskustelu on lähtenyt lapasesta. Naisten mukaan seksuaalinen ahdistelu pitää nostaa tapetille, mutta jatkuvat irtisanomiset ovat olleet ylilyöntejä.


Manchester Cityn tappioton sarja koetuksella - vain kaksi voittoa Anfield Roadilta 45 vuoteen! iltalehti 14:03 14.01

Manchester Cityn sunnuntainen vierailu Anfield Roadille saattaa olla joukkueen kovin liigatesti koko kautena. Se ei ole perinteisesti onnistunut Punaisten kotiluolassa. Tilastoista löytyy vain kaksi vierasvoittoa 45 vuoden ajalta. - Liverpool on kauden parhaassa vireessä: 17 ottelua tappiotta, Virgil van Dijk on tehnyt heistä vain parempia sekä hyökkäys- että puolustuspelissä. Ja Jürgen (Klopp) haluaa aina mennä eteenpäin. Hän ei pelkää, City-manageri Pep Guardiola aloitti lehdistötilaisuutensa.


Aino-Kaisa Saarinen kiri yhdistelmäkisan Suomen mestariksi - Anne Kyllönen taipui taas niukasti neljänneksi iltalehti 12:42 14.01

Vantaalla ratkottiin sunnuntaina naisten hiihdon yhdistelmäkisan Suomen mestari. Yhdistelmäkilpailu käytiin Vantaan Hakunilassa kahtena 6,6 kilometrin osuutena. Perinteisen osuudelta suksienvaihtoon kärjessä tuli Johanna Matintalo. Aino-Kaisa Saarinen ja Anne Kyllönen olivat aivan Matintalon kannoilla.


Hurja loppukiri! Aino-Kaisa Saarinen tykitti SM-kultaan – Kyllönen taas niukasti neljäs MTV 12:41 14.01

Aino-Kaisa Saarinen valloitti Suomen mestaruuden maastohiihdon naisten 2 x 6,6 kilometrin yhdistelmäkilpailussa Vantaalla sunnuntaina.


Suomi vasta 20:s naisten ampumahiihtoviestissä – Tshekin ykköstähti Gabriela Koukalova ei pääse olympialaisiin iltasanomat 17:45 13.01

Saksa hallitsee ampumahiihdon naisten maailmancupin viestikilpailuja.


Anne Kyllönen taipui SM-hiihtojen yllätysnimelle - "Hänen voittaminen ei ole mikään itsestäänselvyys" MTV 17:28 13.01

Alkukaudella ongelmien parissa paininut Anne Kyllönen oli neljäs SM-hiihtojen naisten 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa lauantaina.


Uutiset