Pääkirjoitus: Arvaamaton Trump pyörittää Natoa – presidentti käy sotilasliitolla kauppasotaa iltasanomat 21:00 12.07

Eurooppa odotti läntisen sotilasliitto Naton huippukokousta Brysselissä pelonsekaisin tuntein. Kokous sujui hyvin, mutta pelot jäivät.


Donald Trump selvensi sanomisiaan: ”Haluan vain, että Yhdysvaltoja kohdellaan reilusti” uusisuomi 14:14 12.07

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on selventänyt kantojaan Eurooppaa ja Natoa kohtaan. Trump korostaa, ettei Yhdysvallat ole jättämässä puolustusliitto Natoa ja kertoo olevansa tyytyväinen nyt kun jäsenmaat ovat sitoutuneet nostamaan puolustusbudjettejaan. 


Trump: Yhdysvallat on vahvasti sitoutunut Natoon iltasanomat 14:07 12.07

Presidentti Donald Trump korosti Naton huippukokouksen jälkeen, ettei Yhdysvallat ole jättämässä Natoa.


Presidentti Niinistö TE:lle: ”Ihan väärä johtopäätös, että tämä on jotenkin Natoon suuntautumista” uusisuomi 09:04 11.06

USA:n, Suomen ja Ruotsin aiesopimus puolustuspoliittisesta yhteistyöstä on tulkittu Pohjolan maiden uudeksi askeleeksi kohti Natoa.


Alexander Stubb: Jos presidentti tukisi Nato-jäsenyyttä suomalaisten mielipiteet kääntyisivät uusisuomi 14:10 09.06

Jos Suomen tasavallan presidentti ilmoittaisi kannattavansa Natoa, suomalaisten Nato-kanta muuttuisi yhdessä yössä. Näin uskoo Euroopan investointipankin varapääjohtaja, kokoomuksen entinen puheenjohtaja Alexander Stubb.


Presidentti Niinistö kertoi Financial Timesille ajatuksiaan Putinista, Natosta ja maailmanpolitiikasta: "Suomalaiset eivät kannata Natoa ja minä olen suomalainen" MTV 11:39 04.06

Financial Timesille antamassaan haastattelussa presidentti Sauli Niinistö toteaa, ettei maailmanpolitiikassa ole kovin paljoa liikkumatilaa Suomen kaltaisille valtioille.


Viron puolustusministeri HS:lle: Venäjän sota-alukset yrittäneet hiillostaa Natoa pois Itämereltä iltalehti 05:01 10.05

Viron puolustusministeri Jüri Luik kommentoi Venäjän toimia Itämerellä Helsingin Sanomien haastattelussa. Luik on seurannut tilannetta huolestuneena. - Venäläiset sota-alukset ovat ilmiselvästi yrittäneet hiillostaa Natoa pois Itämereltä, Viron puolustusministeri toteaa HS:lle.


Viron puolustusministeri HS:lle: Venäjä yrittänyt hiillostaa Natoa pois Itämereltä – ”Meneillään on massiivinen varustautuminen” iltasanomat 03:30 10.05

Jüri Luikin mukaan kansainvälisillä vesillä tapahtuva toiminta on merenkulun hyvien tapojen rikkomista.


Pompeo matkusti Brysseliin heti pestinsä ensi tunteina – kutsui Natoa korvaamattomaksi MTV 17:53 27.04

Yhdysvaltain uusi ulkoministeri Mike Pompeo matkusti ensi töikseen vierailulle Naton päämajaan Brysseliin. Hän tapasi suljettujen ovien takana Nato-maiden ulkoministereitä ja järjestön pääsihteerin Jens Stoltenbergin. Uudella ulkoministerillä on heti virkakautensa aluksi useita kansanvälisiä kysymyksiä harkittavana.


arvioi Näin Timo Trumpin entinen luottomies

Uutiset