”Suunnaton järkytys ja menetys” – Vihreät surevat Kalle Könkkölää uusisuomi 13:12 11.09

Vihreiden entinen kansanedustaja Kalle Könkkölä on kuollut 68-vuotiaana. Vihreät surevat ensimmäisen puheenjohtajansa poismenoa somessa.


Clintonin Helsinki-keskustelut Jeltsinin kanssa julki – ”Diili, jota ehdotit, vahvistaisi kaikkien pelot” iltasanomat 16:24 01.09

Venäjän presidentti Boris Jeltsin ehdotti Helsingissä 1997 Bill Clintonille suullista herrasmiessopimusta entisten neuvostotasavaltojen jättämisestä Naton ulkopuolelle.


Ulkoministeri Soini: Suomen on satsattava enemmän Afrikkaan iltasanomat 11:14 27.08

Ulkoministeri Timo Soinin (sin.) mukaan Naton toimintaa on turha syyttää provosoinnista, kun se puolustusliittona vastaa Venäjän voimapolitiikkaan.


Viro päästää Naton harjoituslennot jälleen ilmatilaansa iltasanomat 15:16 24.08

Harjoituslentojen pääsy Viron ilmatilaan lakkautettiin väliaikaisesti yli kaksi viikkoa sitten, kun espanjalaishävittäjä laukaisi vahingossa ilmataisteluohjuksen Etelä-Viron yllä.


Professori Ylellä: Pahin skenaario olisi Putinin oma sotilasliitto – ”Askel pimeään” uusisuomi 14:15 23.08

Venäjä on todennäköisesti jo ryhtynyt toimenpiteisiin vastauksena Naton joukkojen ja kaluston siirroille, arvioi Aleksanteri-instituutin tutkimusjohtaja, professori Markku Kangaspuro Ylen Aamu-tv:ssä tänään. Hän viittasi keskiviikon tiedotustilaisuuteen.


Kommentti: Joskus tärkeää on se mikä jää sanomatta – Putin kiersi kysymyksen Suomen Nato-kumppanuudesta MTV 18:14 22.08

Venäjän presidentti Vladimir Putin ryöpytti Sotshissa kovin sanoin Naton ohjuspuolustusta. Suomen kannalta vastauksessa oli kuitenkin yllättävä piirre: alkuperäinen kysymys koski nimenomaan Suomen Nato-yhteistyötä. Suomea ei kuitenkaan mainittu pitkässä vastauksessa lainkaan, kirjoittaa ulkomaantoimittaja Mirja Kivimäki Sotshista.


Vladimir Putin Venäjän varoituksesta: Meidän on reagoitava Naton ohjusjärjestelmään uusisuomi 17:31 22.08

Venäjän presidentti Vladimir Putin on kommentoinut tiedotustilaisuudessa Suomen ja Naton välisen yhteistyön lisääntymisen vaikutuksia sekä selittänyt puolustusministeri Sergei Shoigun heinäkuista v


Sotilasprofessori: Suomen linjanmuutos ärsyttää Venäjää – kenraalin puhe paljasti uuden paineen uusisuomi 09:58 17.08

Suomen ja Ruotsin tiivistyvä kansainvälinen puolustusyhteistyö Naton ja länsimaiden kanssa ärsyttää Venäjän poliittista ja sotilaallista johtoa, arvioidaan Maanpuolustuskorkeakoulun Venäjä-ryhmän raportissa. Raportin on kirjoittanut ryhmän johtaja, sotilasprofessori ja everstiluutnantti Petteri Lalu.


Näkökulma: Suomi on nyt sotilaallisesti suuntautunut uusisuomi 08:47 16.08

”Suomen ja Ruotsin sitoutuminen Naton rakenteisiin on huolestuttavaa… Nato saa vapaan pääsyn näiden maiden ilmatilaan ja aluevesille”.


Sauli Niinistö ja ministerit linjasivat: Suomi osallistuu Naton koulutusoperaatioon Irakissa uusisuomi 14:54 10.08

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta ovat linjanneet Suomen osallistumisesta Naton koulutusoperaatioon Irakissa.


Viro vaatii Natolta selvitystä - Miten hävittäjä voi ampua ohjuksen vahingossa? MTV 21:01 08.08

Viro vaatii Naton johtoa tutkimaan tilanteen, jossa espanjalaishävittäjä ampui valvontalennolla vahingossa ohjuksen Viron ilmatilassa.


Lue Venäjän puolustusministerin kohupuhe sanasta sanaan – ”Tällaiset toimenpiteet lännessä pakottavat meidät vastatoimiin” iltasanomat 17:30 25.07

Venäjän puolustusministerin puheessa nousi huoli Naton laajentumisesta.


Naton tulevaisuus puhuttaa: ”Donald Trumpin outo mieltymys Vladimir Putiniin on vakava uhka Euroopalle” uusisuomi 18:22 22.07

Sekä Ruotsin entinen pää- ja ulkoministeri Carl Bildt että Viron Ulkopoliittisen instituutin johtaja Kristi Raik linjaavat, että Naton on muututtava eurooppalaisemmaksi.


Putinin kanta Naton laajenemiseen puhuttaa huippukokouksen jälkeen iltasanomat 09:23 18.07

Presidentit eivät maininneet Nato-kiistaa suurvaltajohtajien tiedotustilaisuudessa.


Trump laittoi Naton sekaisin – Sipilä Suomen linjasta: ”On tehty oikeita valintoja pitkässä juoksussa” MTV 10:30 17.07

Yhdysvallat ovat nostaneet pöydälle sotilasmenojen nostamisen Nato-maissa Donald Trumpin johdolla. Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ja kansanedustaja Sari Essayah (kd.) kommentoivat aihetta Huomenta Suomen haastattelussa.


Putin Fox Newsilla: Trump ei kiinnostanut ennen ehdokkuutta, Muellerin syytteet venäläisiä vastaan sisäpoliittista peliä MTV 05:24 17.07

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoo yhdysvaltalaisen Fox Newsin haastattelussa, että hän ja Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump eivät keskustelleet kahdenkeskisessä tapaamisessaan Yhdysvaltojen osallistumisesta Naton sotilasharjoituksiin.


Putin Foxille: Trump ei luvannut luopua Naton sotilasharjoituksista iltasanomat 01:56 17.07

Putinin mukaan hän ja Trump eivät keskustelleet kahdestaan Yhdysvaltojen osallistumisesta Naton sotilasharjoituksiin.


Putinin lehdistösihteeri: Venäjä vastaa Naton budjetin kasvuun lisäämällä ydinaseita iltasanomat 14:58 16.07

”Moskovan täytyy olla valmiustilassa.”


Kommentti: Trumpin sirkustemput tuskin loppuvat Helsingissä – uudet käänteet nostavat huipputapaamisen vaikeuskerrointa iltasanomat 16:30 14.07

Naton huippukokous ja Britannian vierailu olivat klassisia esimerkkejä Trumpin tempuista. Niiltä tuskin vältytään Helsingissäkään. Etenkin, kun uudet käänteet Venäjä-tutkinnassa nostavat tapaamisen vaikeuskerrointa, kirjoittaa IS:n politiikan uutistuottaja Hanna Vesala.


Jokereissa - "On kannattaa ajaa kiljuhanhikoiras rikostuomioistuin sateli ronskeja ehdotuksia

Uutiset