Kommentti: Luku 7,666 kertoo oleellisen Kaisa Mäkäräisen kaudesta – johtaa hämmentävästi maailmancupia! iltasanomat 13:09 15.12

Kaisa Mäkäräisen valttina on ollut suunnaton tasaisuus, kirjoittaa Petri Seppä.


Katsoja onnistui uskomattomassa suorituksessa NHL-ottelun erätauolla – ”Olen sanaton” iltasanomat 22:11 14.12

Vancouver Canucksin kannattaja vietti elämänsä erätauon keskiviikon ottelussa.


Stoltenbergille kaksi lisävuotta Naton pääsihteerinä iltasanomat 15:38 12.12

Jens Stoltenberg saa kahden vuoden jatkokauden sotilasliitto Naton pääsihteerinä.


Jens Stoltenberg jatkaa Naton pääsihteerinä MTV 15:29 12.12

Norjalainen Jens Stoltenberg jatkaa sotilasliitto Naton pääsihteerinä myös seuraavat kaksi vuotta.


Onko Nato-ovi Suomelle auki? Soini: ”Olisi ikävä ajatus, jos Nato päättäisi, ettei klubiin otettaisi enää uusia jäseniä” iltalehti 12:19 07.12

Keskiviikkona Brysselissä pidetyssä Naton ulkoministerikokouksessa pohdittiin myös Suomelle tärkeää Naton avoimien ovien politiikkaa. Naton ulkoministerikokouksen päätteeksi Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg totesi keskiviikkona Naton avointen ovien politiikan jatkuvan ja muistutti, että Naton laajentumiskierrokset ovat turvanneet rauhaa Euroopassa. Tällä hetkellä Natoon kuuluu 29 maata. Myös suurin osa EU-maista kuuluu Natoon, mutta Suomi ja Ruotsi kuuluvat ainoastaan Naton laajennettujen kumppanuusetujen piiriin, jolloin ne eivät saa Natolta turvatakuita, kuten varsinaiset jäsenmaat.


Soini: Venäjän ilmatilaloukkaus ei liittynyt Suomen itsenäisyysjuhliin tai Nato-kokoukseen iltalehti 21:35 05.12

Ulkoministeri Soinin mukaan Venäjän ilmatilaloukkaus ei todennäköisesti liittynyt Suomen itsenäisyysjuhliin tai Suomen osallistumiseen Naton ja EU:n ulkoministerikokoukseen. Venäjän epäillään loukanneen Suomen ilmatilaa tiistaina Porvoon edustalla. Ulkoministeri Timo Soinin (sin) mukaan Suomi reagoi Venäjän epäiltyyn ilmatilaloukkaukseen heti, ja niin sanotun "normaalin menettelyn mukaan".


Nato: "Pohjois-Korean sota olisi katastrofaalinen" MTV 17:36 04.12

Puolustusliitto Naton johtaja varoittaa, että Korean niemimaalla syttyvä sota olisi katastrofaalinen ja sen vaikutukset olisivat maailmanlaajuiset.


Entisen Nato-pomon varoitus "Putinin ansasta" liittyy myös Fortumin jättikauppaan: "Kaasu ei ole ainoa asia, mikä putkien kautta virtaa" uusisuomi 18:56 03.12

Naton entinen pääsihteeri Anders Fogh Rasmussen varoittaa erityisesti Saksaa kiistellystä Nord Stream 2 -kaasuputkihankkeesta (NS2), jota hän pitää Venäjän presidentin Vladimir Putinin asettamana ansana. 


Suunnaton muodonmuutos! Paratiisihotellista tuttu Nadia on täysin erinäköinen kuin ennen – ”Tältä näyttää nainen, jota on pidetty hyvin” iltasanomat 22:16 02.12

Amin Asikaisen puoliso Nadia Ammouri on muuttunut huomattavasti siitä, kun hän osallistui Paratiisihotelliin.


Naton entinen pääsihteeri: Saksa käveli Nord Stream 2:n kanssa Putinin ansaan iltalehti 14:05 02.12

Kiista Saksan ja Venäjän välisestä kaasuputkesta kiihtyy. Venäläinen Gazprom ja viisi eurooppalaista energiayhtiötä sopivat vuonna 2015 rakentavansa jo olemassa olevan Nord Stream 1 -kaasuputken viereen toisen putkiparin. Putket tulevat kuljettamaan maakaasua Viipurista Saksan Greifswaldiin. Keskiviikkona Pietarissa vieraillut Saksan ulkoministeri Sigmar Gabriel ilmaisi jälleen tukensa hankkeelle ja ilmoitti Saksan haluavan saada putken valmiiksi. Sen on määrä valmistua vuonna 2019.


Naton lippueamiraali vaatii järjestöä puolustamaan Suomea hyökkäyksen tullen iltasanomat 21:53 30.11

Korkea-arvoisen Nato-viranomaisen mukaan Natolla on moraalinen velvollisuus puolustaa Suomea ja Ruotsia.


Naton neuvonantaja: Sotilasliiton pitää puolustaa Suomea hyökkääjää vastaan iltalehti 13:41 30.11

Kommodori Hans Helsethin mukaan Natolla on moraalinen velvoite puolustaa sekä Suomea että Ruotsia sotilaallisesti, jos maihin kohdistuisi aseellinen hyökkäys. Sotilasliitto Naton korkea-arvoinen edustaja Hans Helseth otti kantaa Suomen ja Ruotsin maanpuolustukselliseen asemaan keskiviikkona. Helseth puhui Berliinin turvallisuuskonferenssissa, jossa käsiteltiin huolta Venäjän sotilaallisesta varustelusta. Jos vihollinen hyökkäisi, Helsethin mukaan Naton pitäisi puolustaa kumpaakin maata. - Koska ne eivät ole (Naton) jäseniä, se itse asiassa laskee aseellisen hyökkäyksen kynnystä näitä kahta maata vastaan. Mielestäni Natolla on yksinkertaisesti moraalinen syy muiden syiden ohella tulla näiden kahden maan avuksi, Helseth sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.


Nato-komentaja vaatii järjestöä puolustamaan Suomea hyökkäyksen tullen iltasanomat 00:57 30.11

Naton korkea-arvoisen komentajan mukaan Natolla on moraalinen velvollisuus puolustaa Suomea ja Ruotsia.


Suomalaiset luottavat nykyiseen ulkopolitiikkaan - Naton kannatus laskenut iltalehti 10:00 29.11

MTS:n tutkimuksen mukaan hyvin hoidettua ulkopolitiikkaa kuvastavat hyvät suhteet kaikkiin maihin, sekä presidentti Niinistön harjoittama ulkopolitiikka. Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan (MTS) keskiviikkona julkaistun kyselyn mukaan kolme neljäsosaa pitää Suomen ulkopolitiikkaa hyvin hoidettuna. Syynä tähän ovat hyvin hoidetut suhteet kaikkiin maihin, erityisesti huomioiden Suomen naapurimaat sekä Venäjä. Taloustutkimuksella teetetyn MTS:n tutkimuksen mukaan ihmiset arvostavat Suomen maltillista tapaa toimia ja tulla toimeen kaikkien kanssa.


Orpo: ”Pilvilinnoja emme rakenna - EU:sta ei edelleenkään tehdä puolustusliittoa” iltalehti 15:41 28.11

Kokoomuksen Petteri Orpon mukaan Suomen ja Yhdysvaltain suhteiden merkittävä virstanpylväs oli kahdenvälistä puolustusyhteistyötä koskevan aiejulistuksen allekirjoittaminen. - Nato on jatkossakin Euroopan sotilaallisesta maanpuolustuksesta huolehtiva organisaatio omille jäsenmailleen. Suomi huolehtii puolustuksestaan sotilasliittoon kuulumattomana maana, tiiviissä puolustusyhteistyössä EU:n, Naton ja pohjoismaisen yhteistyön puitteissa sekä kahdenvälisten kumppaneiden kanssa, kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Orpo sanoi. Orpon mukaan se, että eurooppalaiset maat vahvistavat omia kykyjään hyödyntää myös Natoa.


Presidenttiehdokas Vanhasen puheen pääviesti: Ei Nato-jäsenyydelle iltalehti 11:30 25.11

Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen vastustaa Suomen Nato-jäsenyyttä. Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen ei kannata Suomen Nato-jäsenyyttä. Linjapuheessaan keskustan puoluevaltuuskunnan kokouksessa Vanhanen teki asian selväksi. - Kannatan myös ulko- ja turvallisuuspolitiikkamme perusratkaisussa pitkäjänteistä, yhdessä sovittua ja suomalaisten laajasti tukemaa linjaa. En kannata Suomen hakeutumista Naton jäseneksi.


Väyrynen vaatii Niinistöä ja ministereitä vastuuseen isäntämaasopimuksesta iltalehti 13:04 17.11

Europarlamentaarikko Paavo Väyrysen mukaan presidentti Sauli Niinistön ja keskeisten ministerien oikeudellinen vastuu pitää selvittää Suomen ja Naton isäntämaasopimuksen suhteen. Presidenttiehdokkaaksi pyrkivä keskustan kunniapuheenjohtaja, oman puolueensa perustanut Paavo Väyrynen kritisoi päättäjiä siitä, että "Suomen täysivaltaisuutta kaventavia ratkaisuja" ei ole kaikin osin tuotu eduskunnan käsiteltäväksi. - Eniten keskustelua tässä suhteessa on herättänyt niin sanottu isäntämaasopimus Suomen ja sotilasliitto Naton välillä, Väyrynen sanoi perjantaina tiedotustilaisuudessa Helsingissä.


Huhtasaari tivasi presidentti Niinistöltä vaalitentissä, onko Suomea painostettu jättäytymään Naton ulkopuolelle – näin Niinistö vastasi iltasanomat 19:50 13.11

Onko Venäjän vihoittelu sitten syy olla liittymättä Natoon, on sitten oma kysymyksensä, Niinistö sanoi.


Uutiset