Nils Torvalds kritisoi IL:n tentissä Niinistön puheita EU:n turvatakuista: ”Pidän todella epäasiallisena” iltalehti 21:41 15.01

Presidenttiehdokas Nils Torvalds (r) haluaa Suomen Natoon, vaikka enemmistö kansasta ei halua Natoon. Rkp:n Nils Torvalds haluaa Suomen Natoon. Torvaldsin ongelma on siinä, ettei Nato-viesti uppoa kansaan. Kyselyissä Torvaldsin kannatus jumittaa prosentin vaiheilla. Se on todella vähän. Viime kuntavaalissa (2017) ja eduskuntavaalissa (2015) Rkp:n kannatus oli 4,9 prosenttia. - Uskomme vakaasti, että lukemat muuttuvat viimeisen viikon aikana kohtalaisen radikaalisti, Torvalds kommentoi kannatustaan Iltalehden presidenttitentissä maanantaina.


Ruotsin oppositiojohtaja muisteli EU-jäsenyyden vanhaa haavaa Suomen-suhteessa: ”Heikensi luottamusta maidemme välillä” iltalehti 21:35 14.01

Ulf Kristersson puhui Sälenin turvallisuuskonferenssissa pitkään Suomen ja Ruotsin suhteista ja mahdollisesta Nato-jäsenyyden hakemisesta. Ruotsin maltillisen kokoomuksen puheenjohtaja Ulf Kristersson puhui sunnuntaina Sälenin turvallisuuskonferenssissa ja omisti pitkän osan puheestaan Ruotsin ja Suomen suhteille. Erityisesti hän pohti maiden mahdollista liittymistä puolustusliitto Natoon ja miten se tulisi tehdä. Kristersson muistutti menneisyydestä, miten naapurimaiden oli määrä hakea Euroopan unionin jäsenyyttä yhdessä syksyllä 1990. Lopulta Ruotsi kuitenkin eteni asiassa yksin ilman Suomea, mikä vahingoitti maiden välejä. Ruotsin hallitus ei informoinut asiassa omaa oppositiotaan eikä liioin Suomea, Kristersson totesi.


Selvintä mitä Sauli Niinistöltä Natosta irtoaa: ”Ei” ja selitys päälle uusisuomi 07:33 10.01

Toista presidenttikautta tavoitteleva presidenttiehdokas Sauli Niinistö pohti Uuden Suomen, Kauppalehden ja Talouselämän yhteishaastattelussa hieman uudella tavalla suhtautumistaan puolustusliitto Natoon. Kuultiin jopa sana ”ei”, toki monin selitysosin.


Vanhanen rinnasti HS:n haastattelussa Suomen Nato-hakemuksen ja Venäjän toimet Ukrainassa: ”Tietyllä tapaa vähän samanlainen asia” iltalehti 07:59 08.01

Presidenttiehdokas Matti Vanhanen (kesk) rinnasti Helsingin Sanomien haastattelussa Suomen Nato-hakemuksen ”vähän samanlaiseksi asiaksi” kuin Venäjän toimet Ukrainassa. Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen totesi (7.1.) haastattelussa, että Suomen mahdollinen liittyminen sotilasliitto Natoon horjuttaisi vakautta. Vanhasen Suomen Nato-jäsenyyden hakeminen horjuttaisi vakautta vähän samaan tapaan kuin Venäjän toimet Ukrainassa, joihin on kuulunut muun muassa Krimin laiton valtaus vuonna 2014, kun Venäjä irrotti Krimin niemimaan Ukrainasta ja liitti sen itseensä.


Väyrysen mukaan Niinistö puhui itsensä pussiin - ”Niinistön johtama ulko- ja turvallisuuspolitiikka on ollut epäjohdonmukaista” iltalehti 14:29 04.01

Kansalaispuolueen presidenttiehdokas, EU-parlamentin jäsen Paavo Väyrynen sanoo, että presidentti ja presidenttiehdokas Sauli Niinistö puhui itsensä pussiin Helsingin Sanomien tänään julkaistussa haastattelussa. Hesarin presidenttiehdokashaastattelussa Niinistöltä kysyttiin, missä tilanteessa Suomen pitäisi liittyä Natoon? Niinistö vastasi sanatarkasti :


Presidenttiehdokas Merja Kyllönen: ”Ei koskaan Natoon” uusisuomi 07:48 14.12

Kansalaisten enemmistö toivoo presidenttiehdokkailta selkeitä kantoja Suomen Nato-jäsenyyteen, ilmeni Alma Median keskiviikkona julkaisemasta kyselystä.


Natolle kyllä vai ei? Kysely: Presidenttiehdokkailta halutaan suorat sanat uusisuomi 08:08 13.12

Yli puolet suomalaisista haluaa presidenttiehdokkailta selvän kannan sotilasliitto Natoon liittymisestä.


Tutkimus: Yli puolet suomalaisista haluaa presidenttiehdokkailta selvän Nato-kannan iltalehti 06:51 13.12

Yli puolet suomalaisista haluaa presidenttiehdokkailta selvän kannan sotilasliitto Natoon liittymisestä. Presidenttiehdokkaiden pitäisi ottaa selvästi kantaa Nato-jäsenyyden puolesta tai sitä vastaan. Näin ajattelee 53 prosenttia suomalaisista, käy ilmi Alma Median teettämästä kyselytutkimuksesta. Vastaajista neljännes on eri mieltä ja viidennes ei osaa sanoa kantaansa kysymykseen.


Onko Nato-ovi Suomelle auki? Soini: ”Olisi ikävä ajatus, jos Nato päättäisi, ettei klubiin otettaisi enää uusia jäseniä” iltalehti 12:19 07.12

Keskiviikkona Brysselissä pidetyssä Naton ulkoministerikokouksessa pohdittiin myös Suomelle tärkeää Naton avoimien ovien politiikkaa. Naton ulkoministerikokouksen päätteeksi Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg totesi keskiviikkona Naton avointen ovien politiikan jatkuvan ja muistutti, että Naton laajentumiskierrokset ovat turvanneet rauhaa Euroopassa. Tällä hetkellä Natoon kuuluu 29 maata. Myös suurin osa EU-maista kuuluu Natoon, mutta Suomi ja Ruotsi kuuluvat ainoastaan Naton laajennettujen kumppanuusetujen piiriin, jolloin ne eivät saa Natolta turvatakuita, kuten varsinaiset jäsenmaat.


Huhtasaari tivasi presidentti Niinistöltä vaalitentissä, onko Suomea painostettu jättäytymään Naton ulkopuolelle – näin Niinistö vastasi iltasanomat 19:50 13.11

Onko Venäjän vihoittelu sitten syy olla liittymättä Natoon, on sitten oma kysymyksensä, Niinistö sanoi.


HS-gallup: Suomalaiset suhtautuvat edelleen nyrpeästi Natoon - kaikki kansanryhmät vastustavat iltalehti 02:31 05.11

Suomalaiset eivät lämpene sotilasliitto Natolle, selviää tuoreesta HS-gallupista. Kyselyn mukaan Natoon hakemista vastustaa 59 prosenttia suomalaisista ja vain 22 prosenttia kannattaa hakemista. Kyselyyn vastanneista 19 prosentilla ei ole mielipidettä asiaan.


HS-gallup: Suomalaiset suhtautuvat nyrpeästi Natoon - kaikki kansanryhmät vastustavat iltalehti 02:31 05.11

Suomalaiset eivät lämpene sotilasliitto Natolle, selviää tuoreesta HS-gallupista. Kyselyn mukaan Natoon hakemista vastustaa 59 prosenttia suomalaisista ja vain 22 prosenttia kannattaa hakemista. Kyselyyn vastanneista 19 prosentilla ei ole mielipidettä asiaan.


RKP:n presidenttiehdokas haluaa Suomen Natoon - syyttää suomalaispoliitikkoja pelkuruudesta iltalehti 16:47 30.10

Nils Torvalds sanoo Politico-lehdelle, että poliitikot piiloutuvat kansanäänestyksen taakse. - Muut poliitikot piiloutuvat kansanäänestyksen taakse. Se on heille tapa olla sanomatta mitään. Se on pelkurimaista politiikkaa, RKP:n presidenttiehdokas Nils Torvalds kritisoi suomalaisia poliitikoita . Presidentinvaalien ylivoimainen suosikki, valitsijayhdistyksen kautta jatkokaudelle pyrkivä Sauli Niinistö toistaa Politico-lehdelle kantansa, että Suomen ei tule hakeutua Naton jäseneksi ilman kansanäänestystä.


Nils Torvalds: Venäjä voi olla kriisissä kymmenen vuoden sisällä - Natoon mentävä auringon paistaessa iltalehti 18:52 20.10

RKP:n presidenttiehdokkaan mielestä suomalaista Nato-keskustelua käydään kylmän sodan hengessä. Venäjä voi ajautua kriisiin kymmenen vuoden sisällä, minkä vuoksi Suomen kannattaisi liittyä Naton jäseneksi niin kauan kuin aurinko paistaa, RKP:n presidenttiehdokas Nils Torvalds sanoi kampanjatilaisuudessaan Helsingin Vanhalla ylioppilastalolla perjantaina. Torvalds kertoi saaneensa runsaasti myönteistä palautetta siitä, että hän tunnustautui Nato-jäsenyyden kannattajaksi. Torvalds on ainut Nato-jäsenyyttä kannattava presidenttiehdokas.


Moskovan ex-lähettiläs Himanen: Suomen haettava Natoon pian – ja ilman kansanäänestystä iltasanomat 10:20 20.10

Hannu Himasen mukaan Venäjä uhkailee Nato-vastatoimilla ja yrittää pitää Suomen ”harmaana vyöhykkeenä”, jota se voisi itse käyttää Suomea hyväkseen mahdollisessa konfliktitilanteessa.


Uutiset