Tiedätkö, mitä neljää eri seuraa Steve Kariya edusti SM-liigassa? Pelaa tiistain 10 kysymystä! iltalehti 05:00 16.01

Iltalehden perinteinen urheiluvisa. Montako tiedät? 1) Kuka voitti kuljettajien F1-mestaruuden 1981, 1983 ja 1987? 2) Kuka näyttelee Tonya Hardingia uutuuselokuvassa I, Tonya?


Ewan McGregor kiitti puheessaan vaimoaan ja rakastajatartaan - nyt puhuu jätetty vaimo iltalehti 09:51 14.01

Näyttelijän kiitospuhe Golden Globe -gaalassa herätti ihmetystä. Vaimo Eve Mavrakis kommentoi asiaa Daily Mailille. Näyttelijä Ewan McGregor, 46, kohahdutti kiitospuheellaan Golden Globe -gaalassa. Sunnuntaina järjestetyssä gaalassa Fargo-sarjan roolistaan parhaana lyhyen tv-sarjan miespääosan esittäjänä palkittu Hollywood-tähti kiitti nimittäin puheessaan vaimoaan Eve Mavrakisia sekä rakastajatartaan Mary Elizabeth Winsteadiä. Trainspotting-elokuvastakin tuttu näyttelijä jätti vaimonsa Winsteadin takia. - Haluan käyttää tämän hetken kiittääkseni Eveä, joka tuki minua aina 22 vuoden ajan. Kiitän myös neljää lastani Claraa, Esteriä, Jamyania ja Anoukia, rakastan teitä, McGregor lausui puheessaan.


Hampurilaisketju Snackyn ex-toimitusjohtajan talousrikostuomio aleni hovissa MTV 11:32 12.01

Hampurilaisketju Snackyn entisen toimitusjohtajan talousrikostuomio aleni Helsingin hovioikeudessa neljään ja puoleen vuoteen vankeutta. Käräjäoikeus oli tuominnut viisi ja puoli vuotta.


Kainuun pelastuslaitoksen johtaja palasi joululomalta poikkeuksellisen sähkökriisin keskelle - painoi 80 tuntia töitä neljään päivään: ”Ehdottomasti vaativin tehtävä, mihin olen joutunut” iltalehti 07:03 11.01

Pelastusjohtaja Anssi Parviainen kertoo, ettei ole koskaan uransa aikana ollut tilanteessa, jossa pelastuslaitos joutuu ottamaan johtovastuun tilanteesta, johon ei liity onnettomuutta. Tammikuun 7. päivän aamuna Kainuun pelastuslaitoksen johtaja, 57-vuotias Anssi Parvinainen heräsi kuudelta siihen, kun Yleisradion toimittaja soitti kysyäkseen, mikä tilanne Kainuussa oli sähkökatkojen suhteen, onko jo näkyvissä merkkiä paremmasta. Sitä Parviainen ei vielä tiennyt, mutta toivoi kovasti: yön aikana Kainuun metsissä laajaa sähköverkko-ongelmaa oli selvittämässä 230 sähköasentajaa, 28 "motoa", eli metsätyökoneyksikköä, 10 telakuorma-autoa, kolme helikopteria ja tukku vapaaehtoisia. Edellisenä päivänä tilanne oli ollut Parviaisen mukaan uskomaton: kun yksi linja saatiin korjattua, toinen meni rikki.


SuperMoniveto: Sportille pelataan SuperMaksavaa neljää maalia! iltasanomat 22:33 10.01

SM-liigan kierrokselle on taas kerran kovat piipussa. Ei turhia jännitellä, vaan haetaan rohkeasti isoa tiliä...


Mies uhkaili ja usutti rottweileriaan maahanmuuttajataustaisten kimppuun - hovioikeus kovensi tuomiota iltalehti 06:35 10.01

Hovioikeus tuomitsi miehen muun muassa vapaudenriistosta ja pahoinpitelystä. Käräjäoikeuden päätöksellä mies oli saanut sakkoja, mutta nyt hänet tuomittiin myös vankeuteen. Suomalaismies syyllistyi hovioikeuden päätöksellä neljään järjestysrikkomukseen, vapaudenriistoon, laittomaan uhkaukseen ja pahoinpitelyyn kesän ja syksyn aikana vuonna 2014. Laiton uhkaus tapahtui heinäkuussa, kun mies oli rottweiler-rotuisen 68-kiloisen koiransa kanssa kuullut nuorten pitävän "älämölöä". Nuoret olivat maahanmuuttajataustaisia. Mies lähestyi nuoria irti olevan koiran kanssa. Miesten ja nuorten välille kehkeytyi sanaharkkaa. Yksi nuorista oli kiivennyt pihalla olleen liukumäen päälle koiraa karkuun. Mies oli uhannut nuorta sanomalla, että koira on koulutettu ja tappanut ihmisiä.


Eläintarhassa tehtiin historiaa: gepardi synnytti kahdeksan pentua - mitä söpöläisiä! iltalehti 11:41 08.01

Yhdysvaltalaisessa eläintarhassa on sattunut historiallinen tapaus, sillä aiemmin ei ole dokumentoitu gepardin synnyttäneen tarhaoloissa kahdeksaa pentua. Saint Louisin eläintarhasta kuuluu ilouutisia, sillä Bingwa-niminen gepardi on nyt kahdeksan pennun emo. Eläintarha julkaisi Facebook-sivullaan videon, jossa emo hoivaa vipeltäviä pentujaan. Videon lopussa on myös suloisia lähikuvia pennuista emonsa hoivassa. Viisi pennuista on naaraita ja kaksi uroksia. kertoo, että eläintarhaoloissa on harvinaista, että gepardi saa noinkin monta pentua. Eläintarhojen kattojärjestöjen dokumenttien mukaan tyypillisesti gepardi synnyttää kolmesta neljään pentua eläintarhoissa.


Ylilääkäri sote-rahoista: ”Ajatus kulujen kasvun leikkaamisesta on outo” uusisuomi 11:44 07.01

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) hallintoylilääkäri, terveysoikeuden professori Lasse Lehtonen sanoo, että sote-uudistuksen rahoitusmalliin liittyy useita ongelmia, joista osaa on käsitelty julkisuudessa, osaa vain asiantuntijakeskusteluissa. Lehtonen itse pitää neljää ongelmaa erittäin keskeisinä.


Mies kieltäytyi poistumasta taksijonosta, tuntematon löi kasvoihin - Poliisi pyytää vihjeitä 185-senttisestä miehestä iltalehti 15:34 06.01

Poliisin mukaan uhri kaatui maahan lyönnin seurauksena Joensuussa. Epäiltyä ei ole vielä tavoitettu. Miestä lyötiin kasvoihin taksijonossa lauantaina hieman ennen aamuneljää Joensuun Niskakadulla. Poliisin mukaan tuntematon mies oli pyytänyt uhria poistumaan taksijonosta, mistä uhri kieltäytyi. - Toinen osapuoli oli lyönyt häntä tämän jälkeen kerran kasvoihin sillä seurauksella, että uhri kaatui maahan, Itä-Suomen poliisi kertoo tiedotteessa.


Antti Niemen kilpailija treidattiin Jesse Puljujärven joukkuekaveriksi iltalehti 16:28 05.01

NHL-seurat Montreal Canadiens ja Edmonton Oilers tekivät pelaajakaupan. Montreal treidasi maalivahti Al Montoyan Edmontoniin ehdollista varausvuoroa vastaan. Ensi kesän viidennen kierroksen varaus vaihtuu neljännen kierroksen vuoroksi, jos Montoya pelaa yli seitsemän ottelua Oilersissa. Kauppa vahvistaa suomalaisvahti Antti Niemen asemaa Montrealissa ykkösvahti Carey Pricen takana. Niemi on toistaiseksi pukenut neljään Montrealin otteluun ja aloittanut kahdesti. Hänen torjuntaprosenttinsa niissä on 91,7.


Näin se toimii: Ruotsi jyräsi MM-finaaliin USA:n yli MTV 07:32 05.01

Ruotsi eteni ensimmäistä kertaa neljään vuoteen jääkiekon nuorten MM-loppuotteluun kukistamalla sitkeän taistelun jälkeen Yhdysvallat maalein 4-2.


Kliininen esitys katkaisi Ruotsin välieräkirouksen jatkoaika.com 01:44 05.01

Ruotsi onnistui pääsemään nuorten MM-finaaliin ensimmäisen kerran neljään vuoteen. Alkulohkoissa jo 11 vuotta tappioitta pelannut Ruotsi iski ratkaisevat niitit voittonsa kannalta alivoimalla.


Ravintolat voivat pian myydä alkoholia aamuneljään – moni pidentää aukioloaan aamuviiteen MTV 19:41 04.01

Alkoholilain muutos vapauttaa ravintolat maaliskuusta lähtien pidentämään anniskeluaikaa aina aamuneljään asti. Samalla poistuva sulkemisaikojen sääntely on johtamassa siihen, että moni ravintola aikoo pitää ovensa auki jatkossa aamuviiteen asti.


Kokoomuksen äänenkannattaja julkaisi mustamaalausjutun aktiivimalli-kansalaisaloitteen tehneestä miehestä: ”Poliittinen pohjanoteeraus” iltalehti 14:43 02.01

Iltalehti uutisoi lauantaina 30. joulukuuta kansalaisaloitteen tehneestä Martin-Éric Racinesta otsikolla: ”Aktiivimalli-kansalaisaloitteen tekijä on yhdeksän vuotta työttömänä ollut intohimoinen maanpuolustusharrastaja”. Jutun ingressissä kerrottiin, että Racine on "neljää kieltä taitava, maanpuolustusta harrastava ja Helsingin kantakaupungissa asuva pitkäaikaistyötön". Racine kertoi avoimesti omasta tilanteestaan ja siitä, miksi hän haluaa asua 800 euron vuokrayksiössä Helsingin Kruununhaassa.


Vakava ilotulitevamma Helsingissä: pojan silmä melkein puhkesi - ylilääkäri: ”Suojalasien käyttö olisi pelastanut” iltalehti 10:56 01.01

Kolme alaikäistä ja yksi aikuinen saivat silmävammoja ilotulitteista Helsingin alueella. Helsingin yliopistollisessa sairaalassa (Hyks) on hoidettu uudenvuodenyönä yhteensä neljää ilotulitteista silmävammoja saanutta henkilöä, joista kolme oli alaikäisiä. Nuori, juuri alle 18-vuotias poika sai vakavan silmävamman seuratessaan kaverinsa ilotulitteiden ampumista. Nuoren miehen silmän epäiltiin olevan puhki, kunnes tarkempi, tänä aamuna tehty esitutkimus paljasti, ettei silmän seinämässä ollut haava lävistä silmää ihan täysin. Nuori mies on maanantaina menossa vaativaan, tunnista neljään tuntiin kestävään leikkaukseen.


Sebastian Ahon tehoputki jatkuu - Saros torjui nollapelin iltalehti 07:37 31.12

Sebastian Ahon lentokeli jatkui viime yönä St. Louis Bluesin kotikaukalossa. Nuottipaidat voittivat ottelun 3-2 Kyle Brodziakin, Patrik Berglundin ja Scottie Upshallin maaleilla. Carolinan osumista vastasivat Derek Ryan ja Lucas Wallmark, jonka 2-2-tasoituksen Sebastian Aho alusti. Syöttöpisteen ansiosta Ahon pisteputki venyi nyt jo neljään otteluun, joissa nuorukainen on saldottanut tehot 4+2=6. Myös koko syyskauden tehot ovat Ahon osalta varsina maukkaat. 38 pelissä pistepussukkaan on tupsahtanut 29 (11+18) pongoa.


Palavasta talosta löydettiin vainaja Jyväskylässä iltalehti 17:00 30.12

Vainaja löydettiin palavasta luhtityyppisestä kaksikerroksisesta pienkerrostalosta Jyväskylän Kuokkalassa lauantaina iltapäivällä. Pelastuslaitos sai hälytyksen paikalle hieman ennen kello neljää iltapäivällä. Naapurit olivat haistaneet savua ja kuulleet palohälyttimen piippauksen. Paikalle saapui yhteensä kuusi pelastuslaitoksen yksikköä. Viereisistä asunnoista evakuoitiin 10 henkilöä.


Aktiivimalli-kansalaisaloitteen tekijä on yhdeksän vuotta työttömänä ollut intohimoinen maanpuolustusharrastaja iltalehti 07:13 30.12

Reilussa viikossa huikean määrän kannatusta saaneen kansalaisaloitteen työttömien aktiivimallin kumoamiseksi tehnyt Martin- Éric Racine, 47, on neljää kieltä taitava, maanpuolustusta harrastava ja Helsingin kantakaupungissa asuva pitkäaikaistyötön. Yhdeksän vuotta sitten lama iski 38-vuotiaan Martin-Éric Racinen tajuntaan. Työt loppuivat teknologiayrityksessä, mutta hän arveli löytävänsä nopeasti uusia töitä. Tosin kävi. Nyt Racine on ollut yhdeksän vuotta työttömänä ja hänen LinkedIn-profiilissaan lukee: Rikkinäisten systeemien tsaari, kaikkien alojen osaaja, monessa hyvä - käytettävissä.


Uutiset