Tuomittu ”Auschwitzin kirjanpitäjä” anoo armahdusta iltalehti 08:30 16.01

Oscar Gröning tuomittiin avunannosta 300 000 juutalaisen murhaan. Oscar Gröning tuomittiin vuonna 2015 neljäksi vuodeksi vankeuteen avunannosta 300 000 Unkarin juutalaisen murhaan. Hän oli silloin 93-vuotias. Hänen asianajajansa pyysi tuomion lykkäämistä Gröningin korkean iän perusteella, mutta lääkärit katsoivat Gröningin olevan riittävän hyväkuntoinen kärsimään vankeusrangaistuksen. Hakemukset tuomion lykkäämisestä hylättiin elokuussa 2017.


Entinen maajoukkueurheilija ryösti KFC:n ja kaupan viidakkoveitsen kanssa Englannissa - neljän vuoden vankeusrangaistus iltalehti 19:55 12.01

Entinen rugbyn maajoukkuepelaaja Malcolm Alker, 39, tuomittiin neljäksi vuodeksi vankeuteen Englannissa. Alker myönsi syyllisyytensä muun muassa kahteen aseelliseen ryöstöön, kertoo. Viidakkoveitsellä varustautunut Alker ryösti toisen miehen kanssa KFC:n pikaruokaravintolan ja Tesco Express -päivittäistavarakaupan viime lokakuussa. Poliisi kuitenkin pääsi miesten jäljille, sillä yhteen kaksikon Tesco Expressistä saaliiksi saamaan 20 punnan setelinippuun oli piilotettu GPS-jäljitin.


Lapsia riisumaan maanitellut mies tuomittiin yli 4 vuoden vankeuteen - useita uhreja ei ole vieläkään tunnistettu kuvista iltalehti 19:12 22.12

Yhden uhrinsa kanssa mies myös tapasi ja harrasti seksiä. Tytölle aiheutui teosta merkittävää psyykkistä haittaa. Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut turkulaisen 48-vuotiaan Tatu Johannes Erlinin useista lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä yli neljäksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen. Mies houkutteli muun muassa WhatsApp- ja Skype-palveluissa 10-15-vuotiaita tyttöjä esiintymään alasti ja lähetti kuvia omasta sukupuolielimestään. Hän esiintyi itseään nuorempana ja kuvasi itsetyydytystään.


Vaarallinen savusumu sulkenut Teheranin koulut jo neljäksi päiväksi - vain joka toinen auto pääsee liikenteeseen iltalehti 13:36 20.12

Iranin pääkaupunki rajoittaa autojen määrää kaduilla myrkyllisen saastepilven vuoksi. Iranin pääkaupungin Teheranin koulut ovat pitäneet ovensa suljettuina jo neljä peräkkäistä päivää vaarallisten ilmansaasteiden vuoksi. Liikennettä on rajoitettu, mutta savusumu ei vain ota hellittääkseen. Viranomaiset ilmoittivat, että ilmassa olevien kaikkein vaarallisimpien partikkelien määrä oli epäterveellisellä tasolla ja tilanne oli keskiviikkona vielä hieman huonompi kuin tiistaina.


ABC News -uutiskanava pyysi anteeksi Trump-uutisessa ollutta virhettä - toimittaja hyllylle iltalehti 16:28 03.12

Yhdysvaltalainen ABC News -uutiskanava toteaa tiedotteessaan olevansa syvästi pahoillaan Donald Trumpia ja Michael Flynniä koskevassa uutisessa ollutta asiavirhettä. Samalla kanava ilmoitti hyllyttäneensä uutisesta vastuussa olleen tutkivan toimittajan Brian Rossin neljäksi viikoksi ilman palkkaa. Perjantaina Ross kertoi suorassa lähetyksessä, että Trumpin entinen turvallisuusneuvonantaja Flynn todistaisi, että Trump oli presidenttiehdokkaana ollessaan ohjeistanut häntä ottamaan yhteyttä Venäjän viranomaisiin.


Iäkästä äitiään hoitanut lääkäri tuomittiin pahoinpitelystä ja heitteillepanosta sakkoihin - sitoi äidin tuoliin ja lähti marjaan iltalehti 15:42 21.11

Mies sitoi 86-vuotiaan sairaan äitinsä kiinni tuoliin ja lähti marjaan yli neljäksi tunniksi. Sillä välin iäkäs äiti kuoli. Vaasan hovioikeus on tuominnut mieslääkärin 80 päiväsakkoon äitinsä pahoinpitelystä ja heitteillepanosta. Hovioikeus hylkäsi Keski-Suomen käräjäoikeuden syytteen törkeästä kuolemantuottamuksesta. 86-vuotias lääkärin äiti oli sairastanut osteoporoosia ja muun muassa dementiaa. Hän oli tarvinnut poikansa apua sängystä nousemiseen ja liikkumiseen sekä viimeisinä elinpäivinään myös syömiseen.


Nainen iski avomiehen kaulaan kolme julmaa pistoa - uhri ei oikeudessa halunnut nimetä naista puukottajaksi iltalehti 20:24 19.11

Helsingin hovioikeus on tuominnut 48-vuotiaan tuusulalaisen naisen tapon yrityksestä neljäksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen. Nainen ja hänen veljensä poistuivat heti veriteon jälkeen asunnolta. Keski-ikäisen miehen onnistui raahautua naapurin ovelle. Uhri joutui sairaalahoitoon kahdeksi kuukaudeksi ja on sittemmin päätynyt asumaan palvelutaloon. Oikeudessa mies kiisti, että olisi sairaalassa nimennyt avovaimonsa puukottajaksi. Miehen terveyden käytännössä tuhonnut rikos sattui tammikuussa Tuusulassa.


Olympiavoittaja kärähti dopingista - tuomittiin neljäksi vuodeksi kilpailukieltoon iltalehti 17:39 07.11

Rion olympialaisissa maratonkultaa juossut kenialainen Jemima Sumgong on saanut neljän vuoden kilpailukiellon. Sumgong, 32, kärähti eposta viime kevään harjoituskaudella kotimaassaan tehdyssä testissä. Hänet asetettiin huhtikuun alussa väliaikaiseen kilpailukieltoon, ja lopullinen tuomio tuli tänään tiistaina, kun Kenian yleisurheiluliitto tuomitsi hänet neljän vuoden mittaiseen kilpailukieltoon.


Jokereille takaisku: Huhtala sivussa jopa neljä viikkoa - näillä kentällisillä joukkue lähtee huippuotteluun iltalehti 13:09 21.10

Helsingin Jokerien hyökkääjä Tommi Huhtala joutuu pakkolepoon noin neljäksi viikoksi, tiedotti jääkiekon KHL-seura nettisivuillaan lauantaina. Huhtala loukkasi jalkaansa tiistaina Jokerien kotiottelussa Ak Bars Kazania vastaan. Huhtala poistui kaukalosta toisessa erässä laitataklaustilanteen jälkeen. Huhtala on tällä kaudella tehnyt 17 ottelussa tehopisteet 3+2.


Some-sotilas James Mashirille 4 kuukauden ehdollinen tuomio iltalehti 16:40 18.10

Turun käräjäoikeus on tuominnut majuri James Mashirin neljäksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen muun muassa törkeästä rattijuopumuksesta. Hänet tuomittiin myös törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vammantuottamuksesta. Hän sai vuoden ajokiellon, joka päättyy huhtikuun lopussa 2018. Aiheesta lisää myöhemmin.


Argentiinan maajoukkuehyökkääjän traaginen tausta – äiti kuoli katsoessaan 12-vuotiaan poikansa ottelua iltasanomat 17:44 17.10

Darío Benedetto jätti jalkapallon neljäksi vuodeksi äitinsä kuoltua pelikentän laidalle. Nyt hyökkääjä hakee MM-menestystä Argentiinan maajoukkueessa.


Mies kuristi ex-vaimonsa ja piti lasta asunnossa ruumiin kanssa - hovi kovensi tuomion tapoksi iltalehti 16:24 17.10

Mies tuomittiin yhdeksäksi ja puoleksi vuodeksi vankilaan. Hovioikeus on koventanut reilusti tuomiota tapauksessa, jossa mies kuristi entisen vaimonsa ja piti tämän lasta samassa asunnossa ruumiin kanssa päivien ajan. Mies tuomittiin nyt taposta yhdeksäksi ja puoleksi vuodeksi vankilaan. Maaliskuussa käräjäoikeus piti tekoa törkeänä kuolemantuottamuksena ja pahoinpitelynä. Tuolloin mies tuomittiin neljäksi vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi vankeuteen.


Turku valitsee tänään uuden kaupunginjohtajan -  ehdolla Arve ja Virtanen iltalehti 03:52 16.10

Turussa kaupunginvaltuusto valitsee tänään uuden kaupunginjohtajan. Paikkaa tavoittelevat Turun kauppakamarin toimitusjohtaja Minna Arve (kok.) ja Turun apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen (sd.). Kaupunginjohtaja valitaan neljäksi vuodeksi. Nykyinen kaupunginjohtaja Aleksi Randell on nimitetty Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtajaksi ja aloittaa tehtävässään 9. marraskuuta.


Uutiset