Nepalilainen vanha uskomus karkottaa naiset kodeistaan kuukautisten ajaksi - uusi laki alkaa rangaista tavan harjoittajia iltalehti 19:38 10.08

Tapa on ollut kielletty jo vuodesta 2005 lähtien. Uuden lain myötä naistenkarkottajat voivat saada sakon ja vankeusrangaistuksen. Nepalin parlamentti on hyväksynyt lain, joka kriminalisoi vanhan uskonnollisen tavan karkottaa naiset kodeistaan kuukautisten ajaksi. Lain suunnitellut edustaja Krishna Bhakta Pokharel kertoo BBC:lle lain astuvan voimaan ensi vuonna. Tavan harjoittamiseen pakottavat voivat sen jälkeen saada kolmen kuukauden vankeustuomion ja noin 25 euron suuruisen sakon.


Kathmandussa muotitietoinen tuunaa hengityssuojaimensakin – HS tutustui Nepalin saasteisen pääkaupungin katumuotiin hs 07:38 05.06


Kolme vuorikiipeilijää kuoli Mount Everestillä iltalehti 21:03 21.05

Maailman korkein vuori on vaatinut tänä vuonna jo useita kuolonuhreja. Ainakin kolme ihmistä on kuollut sunnuntaina maailman korkeimmalla vuorella Mount Everestillä. Yksi kuolleista oli amerikkalainen lääkäri Roland Yearwood, joka oli selviytynyt vuonna 2015 maanjäristyksen aiheuttamasta lumivyörystä. Hän oli palannut takaisin valloittaakseen Mount Everestin, mutta kuoli Nepalin puolella varhain sunnuntaina.


Uudestaan maailman vanhimmaksi Everestin valloittajaksi yrittänyt 85-vuotias mies kuoli vuorella iltalehti 17:50 06.05

Min Bahadur Sherchan oli menettänyt tittelinsä 80-vuotiaalle japanilaiselle. Takaisin maailman vanhimmaksi Mount Everestin valloittajaksi yrittänyt 85-vuotias kiipeilijä kuoli perusleirillä vuorella lauantaina, kertoivat Nepalin viranomaiset. Nepalilaisesta Min Bahadur Sherchanista tuli maailman vanhin Everestin valloittaja vuonna 2008, kun hän pääsi huipulle 76-vuotiaana. Viisi vuotta myöhemmin hän kuitenkin menetti tittelinsä japanilaiselle Yuichiro Miuralle, joka kapusi vuorelle 80-vuotiaana.


Uutiset