"Risumieskohu" piinasi Jormaa kuolemaan asti – nyt Eetu, 24, hakee oikeutta isosedälleen ja kaikille nettikiusatuille MTV 18:20 16.03

Kouvolalainen Eetu Pesu toivoo, että kukaan ei joutuisi kokemaan samaa kuin hänen isosetänsä Jorma Hirvonen, joka tunnettiin elämänsä lopulla pilkkanimellä "Risumies" netissä laajasti levinneen videon vuoksi. Pesu julkaisi tässä kuussa videon muistuttaakseen, miten pieni harkitsematon teko voi pilata ihmisen koko elämän.


Mies levitti netissä valheita talousrikoksista – tuomittiin yli 50 viestistä tuhansien eurojen korvauksiin MTV 15:54 16.03

Valheellisten väitteiden levittely internetin avoimella keskustelupalstalla toi kuusikymppiselle miehelle yhteensä tuhansien eurojen laskun. Helsingin hovioikeus tuomitsi miehen törkeästä kunnianloukkauksesta. Hän joutuu maksamaan kahdelle uhrille yhteensä 6 000 euroa korvauksia.


Erikoinen rikosepäily: Pikkutyttönä esiintynyt mies vietteli aikuisia miehiä uskomattomalla tavalla iltasanomat 06:33 16.03

Aikuinen mies esiintyi netissä pikkutyttönä. Kuvat olivat niin vietteleviä, että peräti noin 80 miestä lankesi ansaan. He tunsivat sen pahasti nahoissaan ja kukkarossaan. Ja ovat olleet siitä häpeissään.


Venäläinen turisti synnytti meressä – miehet kantoivat vauvan rannalle stara 14:00 15.03

Netissä on levinnyt viraalina kuvia, joissa kaksi miestä kantaa merenrannalla


Viihdelehti Stara.fi stara 14:00 15.03

Netissä on levinnyt viraalina kuvia, joissa kaksi miestä kantaa merenrannalla


Ferrarin erityisoikeudesta halutaan eroon - Todt jyrähti: ”Olin ainoana sitä vastaan, yksin” iltalehti 07:36 15.03

FIA:n puheenjohtaja Jean Todt haluaa, että Ferrari menettää veto-oikeutensa F1-kabinetissa. Todtin mukaan Ferrarin pitkään nauttima etuoikeus on jäänne menneisyydestä, jolloin italialaistallille myönnetty veto-oikeus F1:n sääntömuutoksiin oli perusteltu. Ferrari käytti viimeksi vetoaan, kun formula ykkösiin yritettiin asettaa kattohintaa moottoreille ja vaihdelaatikoille.


Uusi ilmiö työllistää Helsingin poliisia: Tor-verkossa sovitut kaupat paljastuvat väkivaltaisiksi ryöstöiksi - 8 nuoren porukka pidätetty iltalehti 11:44 14.03

Uhrien kuvausten mukaan tekijöinä ovat olleet pääsääntöisesti ulkomaalaistaustaiset noin parikymppiset nuoret miehet. Pahimmillaan ryöstöistä on aiheutunut vakavia kallovammoja. Helsingin poliisi tutkii useita alkuvuoden aikana tapahtuneita ryöstöjä, joiden epäillään liittyvän netissä sovittuihin huumekauppoihin. Tapauksia on poliisin tämänhetkisen tiedon mukaan kymmenkunta, joista suurin osa on tapahtunut Itä-Helsingissä. - Uhrit ovat kertoneet sopineensa Tor-verkossa esimerkiksi ase-, auto- tai elektroniikkakaupat ja tulleensa ryöstetyksi sovitussa tapaamispaikassa. Poliisilla on kuitenkin syytä epäillä, että todellisuudessa myyjä ja ostaja ovat sopineet huumekaupoista. Osa uhreista on viimeistään kuulusteluissa myöntänyt kaupankäynnin kohteena olleen huumausaineet. Kauppojen vuoksi Helsinkiin on tultu kauempaa maakunnista asti, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Halme Helsingin poliisilaitokselta.


Turussa asuva 50-vuotias mies tehtaili petoksia: 66 rikosilmoitusta, rikoshyöty yli 20 000 euroa iltalehti 17:41 13.03

Lounais-Suomen poliisilaitoksen Turun pääpoliisiasemalla on ollut tutkinnassa 2.5.2016-13.2.2018 välisenä aikana tapahtunut petossarja. Petoksista on tehty yhteensä 66 rikosilmoitusta. Petokset on tehty netissä, osto- ja myyntisivuston kautta. Mies on myynyt olematonta omaisuutta ja saanut oikeudettomasti taloudellista hyötyä, koska myyntihinta on maksettu etukäteen. Petossarjan asianomistajat ovat eri puolilta Suomea.


Mies tehtaili myyntipetoksia netissä – kauppasi olematonta omaisuutta 20 000 euron edestä MTV 12:53 13.03

Lounais-Suomen poliisi kertoo, että se on saanut selvitettyä tapauksen, jossa 50-vuotias mies myi olematonta omaisuuttaan internetissä. Poliisin käsittelemä petossarja sisältää 66 rikosilmoitusta miehestä.


Kännishoppailetko netissä? Kysely: Et ole yksin – humalassa tehtiin heräteostoja viime vuonna yli 24 miljardilla eurolla MTV 15:16 12.03

Kännishoppailetko netissä? Et ole yksin. Yhdysvalloissa toteutetun kyselyn perusteella miljoonat ihmiset tekevät verkkokauppaostoksia humalassa.


Kännishoppailetko netissä? Et ole yksin, tuore kysely kertoo MTV 15:16 12.03

Kännishoppailetko netissä? Et ole yksin. Yhdysvalloissa toteutetun kyselyn perusteella miljoonat ihmiset tekevät verkkokauppaostoksia humalassa.


Poliisi pääsi kiinni pimeän verkon huumekauppaan - piti sivustoa yllä kuukauden ja sai satojentuhansien henkilöiden tiedot talteen iltalehti 22:48 10.03

Poliisi sai kalasteltua kuukauden aikana peräti 420 000 sivustoa käyttäneen henkilön tiedot. Hollannin poliisi otti uuden ja varsin onnistuneen lähestymistavan netissä tapahtuvaan huumekauppaan: siinä missä tällaisia markkinasivustoja on aiemmin yritetty kaataa, Hollannin viranomaiset ottivat suositun Hansa-markkinapaikan haltuunsa, tietokone- ja nettikulttuuria käsittelevä kertoo. > Tor-verkossa toimivalla Hansa-sivulla on toiminut enimmillään noin 3 600 aktiivista huumekauppiasta. "Myynti-ilmoituksia" on ollut enimmillään reilut 24 000. Sivustolla on myyty muun muassa MDMA:ta ja heroiinia sekä esimerkiksi vääriä henkilöpapereita.


Erno, 32, kohtasi Ikean ravintolassa pysäyttävän kauniin näyn – lemmekäs etsintäkuulutus leviää nyt netissä iltasanomat 21:55 09.03

Erno Sallinen näki torstaina Tampereen Ikeassa näyn, jota ei saanut enää mielestään.


Suosikkitubettaja kommentoi uhkailukohua - kokee alaikäisten härnänneen häntä tahallaan iltalehti 12:29 08.03

Deatana tunnettu tubettaja Mikael Hertell selittää netissä leviävää videota, jossa hän uhkaa nuoria poikia väkivallalla. Iltalehti kertoi keskiviikkona Youtubeen ilmestyneestä videosta, jolla 22-vuotiaan Hertellin voi tulkita uhkailevan alaikäisiä poikia. Suositun tubettajan Hertellin mukaan video antaa väärän käsityksen tilanteesta. Hänen kuullaan videolla uhkaavan heittää yhden pojista "niskaperseotteella lumihankeen".


Miss Suomi -finalisti Camilla Jussilan lomakuva Thaimaasta: poseeraa ketjuun kiinnitetyn tiikerin kanssa iltalehti 09:50 08.03

Camilla Jussila poseeraa yhteiskuvassa ketjuun vangitun tiikerin kanssa. Miss Suomi -finalisti Camilla Jussila lomailee parhaillaan Thaimaassa Phuketissa. Hän on julkaissut Instagramissa kuvia, joissa poseeraa yhteiskuvassa ketjuun köytetyn tiikerin kanssa. Tiikerit ja elefantit ovat muiden eksoottisten eläinten ohella turisteja kiinnostavia tuttavuuksia Thaimaassa. Turistin vierailukohteena Hua Hin safari lienee kyseenalainen. Paikka on noteerattu internetissä, ja sitä on syytetty julmuuksista eläimiä kohtaan.


Suosikkitubettaja kommentoi uhkailukohua: ”Tää oli aivan tarkoituksellisesti tehty koko homma” iltalehti 02:14 08.03

Deatana tunnettu tubettaja Mikael Hertell selittää netissä leviävää videota, jossa hän uhkaa nuoria poikia väkivallalla. Iltalehti kertoi keskiviikkona Youtubeen ilmestyneestä videosta, jolla 22-vuotiaan Hertellin voi tulkita uhkailevan alaikäisiä poikia. Suositun tubettajan Hertellin mukaan video antaa väärän käsityksen tilanteesta. Hänen kuullaan videolla uhkaavan heittää yhden pojista "niskaperseotteella lumihankeen".


”Goodbye America” - venäläiset saavat ehdottaa nimiä maan uusille ydinaseille iltalehti 16:41 07.03

Nimiehdotuksissa on muun muassa kunnioitettu Putinia tai uhattu Amerikkaa. Venäjän presidentti Vladimir Putin piti viime viikolla hurmoshenkisen puheen maan uusista superaseista ja ydinaseista, joita esiteltiin maan parlamentille ja kansalle infografiikkojen ja animaatiovideoiden avulla. Samalla Venäjä avasi internetissä kilpailun, jossa kansalaiset voivat ehdottaa nimiä uusille ydinaseille, Moscow Times kertoo.


Eilinen koulu-uhkaus netissä jäi lahtelaiskoulun oppilailla "varmasti mieliin yöksi": Poliisi selvittää uhkauksen tekijää MTV 14:22 06.03

Lahden Kärpäsen koulu sai eilen uhkauksen internetin keskustelupalstalla. Koulun rehtori Ari Pippuri kertoo, että tieto uhkauksesta tuli koululle poliisilta.


Uutiset