Kuka ajaa Hyundain kolmatta autoa Jyskälässä? Teemu Suninen vinkkasi tallipomolle suomalaiskuskin nimen MTV 15:01 17.06

Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamolla riittää pähkäiltävää kesätauon aikana. MM-sarjan kolmantena oleva Thierry Neuville sekä norjalainen Andreas Mikkelsen ajavat varmasti i20 WRC:llä seuraavassa osakilpailussa Suomessa. Kolmas kuski on vielä arvoitus.


Ei ole todellista! Sardinian MM-rallia johtanut Jari-Matti Latvala kaatoi autonsa: puuskutti kaikkensa antaneena, jopa vakava vaaratilanne lähellä – ”Käytin niin paljon voimia!” iltalehti 16:40 14.06

Sardinian MM-rallin kuudes erikoiskoe tarjosi aamupäivän jatkoksi lisää draamaa. Valitettavasti suomalaisten kustannuksella. Toyotalla oli Sardinian MM-rallissa aamupäivän jälkeen kaksoisjohto, kun Jari-Matti Latvala piti piikkipaikkaa 2,8 sekunnin erolla tallikaveriinsa Ott Tänakiin. Ensimmäisenä iltapäivän reitille ampaissut Tänak selvitti kuudennen erikoiskokeen puhtaasti, mutta hänen jälkeensä alkoi tapahtua, kun ensin Tänakin MM-kilpakumppani, Hyundain Thierry Neuville sortui virheeseen. Tai itse asiassa virheen teki Neuvillen kartanlukija Nicolas Gilsoul, joka luki nuotin väärin, ja kaksikko päätyi keula edellä ojaan.


Taas uusi katastrofi! Uupunut Latvala kaatoi autonsa kärkipaikalta ja romahti kauas kärjestä: "Leikkasin neulansilmään liian jyrkästi" yle 16:35 14.06

Jari-Matti Latvalan erinomaisesti alkanut Sardinian MM-ralli sai murheellisen käänteen iltapäivälenkin ensimmäisellä erikoiskokeella. Myös Hyundain Thierry Neuville oli ongelmissa, kun hän ajoi penkkaan ja menetti aikaa.


Taas uusi katastrofi! Latvala kaatoi autonsa kärkipaikalta ja romahti kauas kärjestä yle 16:35 14.06

Jari-Matti Latvalan erinomaisesti alkanut Sardinian MM-ralli sai murheellisen käänteen iltapäivälenkin ensimmäisellä erikoiskokeella. Myös Hyundain Thierry Neuville oli ongelmissa, kun hän ajoi penkkaan ja menetti aikaa.


MTV seuraa: Latvala pysähtyneenä! Thierry Neuville sortui ajovirheeseen – "väärinymmärrys nuotin kanssa" MTV 16:12 14.06

Sardinian MM-rallissa ajetaan perjantaina yhteensä kahdeksan erikoiskoetta. MTV Urheilu seuraa kisan etenemistä.


MTV seuraa: Latvala johtaa – Thierry Neuville sortui ajovirheeseen – "väärinymmärrys nuotin kanssa" MTV 16:06 14.06

Sardinian MM-rallissa ajetaan perjantaina yhteensä kahdeksan erikoiskoetta. MTV Urheilu seuraa kisan etenemistä.


Draamaa jo testipätkällä! Ogier, Neuville ja Evans kolhivat autojaan yle 10:53 13.06

Dramaattiset tapahtumat Sardinian MM-rallissa alkoivat heti testierikoiskokeella. Sebastien Ogier, Thierry Neuville ja Elfyn Evans saivat osumia samassa paikassa. Katso videokooste tapahtumista kuvaa klikkaamalla!


Härskiä toimintaa! Sebastien Ogier paljasti Hyundai-pomon suunnitelmat – röyhkein temppu ei onnistunut: ”Dani ei suostunut tekemään sitä” iltalehti 17:50 03.06

Hyundain rallitalli taktikoi rajusti lähtöpaikoilla viikonloppuna ajetussa Portugalin MM-rallissa. Kun sekä Sebastien Loeb että Dani Sordo menettivät pelin avauspäivänä tekniseen vikaan, otti tallipomo Andrea Adamo kovat keinot käyttöön. Adamo komensi sekä Loebin että Sordon myöhästymään tahallaan erikoiskokeiden lähdöistä, jotta tallin ykköstykki Thierry Neuville sai paremman lähtöpaikan. Kärsijän rooliin joutui Citroenin Sebastien Ogier, joka joutui käytännössä ajamaan myös lauantaina etuautojen joukossa.


Liinat kiinni loppumetreillä – voittaja Tänak taktikoi erikoisesti Power Stagella MTV 16:17 02.06

Toyotan virolaiskuljettaja Ott Tänak voitti Portugalin MM-rallin ennen Belgian Thierry Neuvillea ja Ranskan Sebastien Ogieria.


Tommi Mäkisen tallilla jälleen epäonnea! Kaksoisvoitto mureni dramaattisesti ulosajoon – Tänak kaasutti voittoon Portugalissa iltalehti 15:38 02.06

Ott Tänak on voittanut Portugalin MM-rallin. Toyotan Ott Tänak hallitsi hermonsa ja voitti Portugalin MM-rallin. Tänak lähti päätöspäivään niukassa johdossa, mutta onnistui kasvattamaan etumatkaansa tasaisesti takaa-ajajiin. Virolainen hallitsi hermonsa myös rallin päättäneellä power stagella. Kakkoseksi ajoi Hyundain belgialaiskuski Thierry Neuville (+15,9 sekuntia voittajasta). Sebastien Ogier oli kolmas.


Ei ole totta! Jari-Matti Latvala isoissa ongelmissa - romahti tuloslistalla iltalehti 19:00 01.06

Jari-Matti Latvala putosi toiselta sijalta viidenneksi Portugalin MM-rallissa. Toyotan Jari-Matti Latvala valitteli autoon tullutta osumaa ja mahdollisia iskunvaimentimen ongelmia jo 11. erikoiskokeen maalissa, ja 12. erikoiskokeella pelko toteutui. Latvala jäi hieman yli 22 kilometrin mittaisella pätkällä pohja-ajan tehneestä Thierry Neuvillesta 56,7 sekuntia. Näin ollen Latvala putosi kokonaistuloksissa toiselta sijalta viidenneksi ja Toyota menetti kolmoisjohtonsa.


Jari-Matti Latvala huolestui - jäi Tänakista lähes 10 sekuntia iltalehti 18:09 01.06

Ott Tänak kasvatti eroa Jari-Matti Latvalaan Portugalin MM-rallin kärjessä. Portugalin MM-rallin kärjessä paahtava virolainen Ott Tänak teki 11. erikoiskokeelle pohja-ajan. Toyota-tallitoveri Kris Meeke oli hieman yli 20 kilometrin mittaisen pätkän toiseksi nopein sekunnin erolla Tänakiin. Hyundain Thierry Neuville (+4,5 sekuntia) oli kolmanneksi nopein.


Jari-Matti Latvala hurjassa vauhdissa - taas pohja-aika! iltalehti 14:17 01.06

Portugalin MM-rallin lauantain huoltotauko alkoi mielenkiintoisissa asetelmissa. Päivä on alkanut Portugalissa suomalaisittain vahvasti, sillä Jari-Matti Latvala ajanut kilpailua johtavaa Ott Tänakia kiinni jokaiselle kolmelle erikoiskokeella. Lauantain toinen pohja-aika syntyi rallin kymmenennellä pätkällä, kun Latvala tykitti 37,6 kilometrin siivun 4,2 sekuntia nopeammin kuin Hyundain Thierry Neuville.


Katso suorana: Huippuvauhdin löytänyt Latvala lähellä Portugalin MM-rallin kärkipaikkaa, Neuville ja Ogier uhkaavat Toyotan muhkeaa kolmoisjohtoa yle 10:24 01.06

Portugalin MM-rallin toisena päivänä ajetaan helteisissä olosuhteissa yli 160 erikoiskoekilometriä. Kuvaa klikkaamalla pääsee mukaan suoraan TV2:n lähetykseen 11. erikoiskokeesta kello 17 alkaen.


Toyotalla kolmoisjohto Portugalin MM-rallissa - Esapekka Lappi odottaa jo Power Stagea iltalehti 22:23 31.05

Toyotan kuljettajilla on perjantain jälkeen kolmoisjohto Portugalin MM-rallissa. Kärjessä paahtaa Ott Tänak ennen Jari-Matti Latvalaa ja Kris Meekeä. Tänak nappasi kärkipaikan kolmannella erikoiskokeella, ja päivän viimeisen erikoiskokeen jälkeen ero Latvalaan oli yli 17 sekuntia. Perjantain viimeisenä pätkänä kuskit ajoivat 3,36 kilometrin mittaisen yleisöerikoiskokeen, jonka nopein oli Hyundain Thierry Neuville.


Karmea ek suomalaisille: Sunisen jarrut hajosivat, Latvalan moottori sammui - ”On vaikea ajaa autoa, jossa ei ole jarruja” iltalehti 18:27 31.05

Teemu Suninen joutui ongelmiin Portugalin MM-rallin kuudennella erikoiskokeella ja putosi kärkitaistosta. Edellisellä ek:lla kokonaistuloksissa kolmanneksi noussut Teemu Suninen joutui kuudennella pätkällä isoihin ongelmiin ja putosi kärkikamppailusta. Suninen ajoi Portugalin MM-rallin kuudennen erikoiskokeen 58,6 sekuntia hitaammin kuin pohjat tehnyt Thierry Neuville.


Tommi Mäkisen johtamalla Toyotalla kolmoisjohto Portugalissa! Esapekka Lapille rengasrikko, Dani Sordon auto hyytyi kärkipaikalta iltalehti 14:19 31.05

Toyotan Ott Tänak nappasi Portugalin MM-rallin kärkipaikan kolmannella erikoiskokeella. Vaikka MM-sarjan kakkonen, Toyotan Ott Tänak on Portugalin MM-rallin avauspäivänä liikkeellä toisena autona, irtosora ei ole tuntunut häiritsevän virolaista lainkaan samalla tavalla kuin ensimmäisenä autona reitillä olevaa Citroënin Sébastien Ogieria ja kolmantena autona reitillä olevaa Hyundain Thierry Neuvillea. Tänak ajoi rallin kolmannelle pikataipaleelle päivän toiset pohjansa, ja MM-kilpakumppanit Ogier ja Neuville ovat pudonneet kokonaistilanteessa jo yli 20 sekunnin päähän. Tänak nousi samalla rallin kärkeen, kun kahden ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen kärjessä ollut Hyundain Dani Sordo pysähtyi heti kolmospätkän alkajaisiksi tien varteen.


Kris Meeke teki huiman tempun Portugalin MM-rallissa, kiroili ek-maalissa kuin merirosvo – Jari-Matti Latvala hyvässä vauhdissa iltalehti 13:28 31.05

Portugalin MM-rallin toisella erikoiskokeella riitti tapahtumia. Vuosi sitten Porutgalissa voittoa juhlinut, tämän vuoden rallissa kolmantena autona reittiä kiertävä Hyundain Thierry Neuville on joutunut heti kilpailun alussa takaa-ajajan rooliin. Rallin ensimmäisellä pikataipaleella belgialainen valitteli ongelmia näkyvyydessä, ja toisella pätkällä hän sammutti autonsa risteyksessä. Virhe näkyi heti kellossa, ja Neuville onkin kahden pätkän jälkeen yli 20 sekunnin päässä kärjestä.


Teemu Suninen ja Jari-Matti Latvala avasivat Portugalin MM-rallin vahvasti - paksu pölypilvi kiusaa kuljettajia: ”Oli vaikeaa hengittää” iltalehti 12:42 31.05

Portugalin MM-ralli alkoi perjantaina puoliltapäivin. Kauden seitsemänteen MM-ralliin lähdettiin kutkuttavista asetelmista, sillä MM-sarjan kärkikolmikko – Citroënin Sébastien Ogier, Toyotan Ott Tänak ja Hyundain Thierry Neuville – on vain 12 pisteen sisällä toisistaan. Seitsemän erikoiskoetta ja reilut 90 erikoiskoekilometriä käsittävästä perjantaipäivästä ei ole luvassa kolmikolle kovinkaan helppoa. Lämpötilat Porton seudulla huitelevat 30 asteessa, ja reitillä on paljon irtosoraa, mikä aiheuttaa pahimmillaan kaksikin ongelmaa: Tien pinta on liukas ja ilma hyvin pölyinen – siitäkin huolimatta, että lähtövälit ovat neljä minuuttia.


Thierry Neuville sai vain pari tikkiä rajussa ulosajossa - "En olisi halunnut olla törmäysnukkena" MTV 22:51 11.05

Rallin MM-sarjaa johtava Thierry Neuville ajoi rajusti ulos Chilen MM-rallissa yhdeksännellä erikoiskokeella. Vaikka voltit olivat rajut, Neuville ja kartanlukija Nicolas Gilsoul selvisivät lähinnä henkisillä kolhuilla.


vaalirahoituksesta jää

Uutiset