Suomalaisten suurin joukkomurha tänään tv:ssä - valtio sysää selvitysvastuuta järjestöille iltalehti 08:03 21.05

MOT:ssa käsitellään tänään Stalinin puhdistusten suomalaisuhreja. Tutkivan journalismin MOT-ohjelmassa on tänään aiheena suurin suomalaisten joukkomurha. Sen on toimittanut Kai Byman. Joukkomurhalla viitataan maamme itsenäisyyden ensimmäisiin vuosikymmeniin, jolloin kymmenet tuhannet suomalaista ja suomensukuista lähtivät kommunistiseen Neuvostoliittoon. Kahtena ensimmäisenä itsenäisyyden vuosikymmenenä muuttajia oli kaikkiaan 35 000. Punakaartilaisia pakeni sisällissodan jälkimainingeissa kymmenen tuhatta. Lähtijät pakenivat paitsi poliittista vainoa, myös kehnoa taloudellista tilannetta. Osa etsi parempaa yhteiskuntaa.


Putin voitonpäivän puheessaan: Neuvostoliitto määritti sodan lopputuloksen iltalehti 16:43 09.05

Keskiviikkona Venäjällä juhlistettiin näyttävästi voitonpäivää mahtipontisella sotilasparaatilla Moskovassa. Mahtipontinen sotilasparaati liittyy olellisesti voitonpäivän juhlintaan Moskovassa. Venäjän presidentti Vladimir Putin jatkoi mahtipontisella linjalla voitonpäivän paraatin yhteydessä pitämässään puheessa. Hän sanoi, että Neuvostoliitto määritti toisen maailmansodan lopputuloksen, ja Venäjä vastustaa yrityksiä kieltää nämä saavutukset.


Herra Heinämäen tekijät Yleisradion hyllytyksestä: ”Neuvostoliittolaista toimintaa” stara 09:30 29.04

Kerroimme aiemmin miten Yleisradio päätti hyllyttää suosituin Herra Heinämäen Lato-orkesteri


Kaukana ovat ajat, kun Neuvostoliitto kaatui – Puolalla pitkä tie maailman huipulle jatkoaika.com 09:00 28.04

MM-kisojen IA-divisioonassa pelaava Puola taistelee veitsi kurkulla paikastaan Unkarin turnauksessa. Maa oli tuttu vieras takavuosikymmenien MM-kisoissa ja Olympia-turnauksissa. Uutta nousua haetaan nyt kanadalaisen Ted Nolanin johdolla.


Suomi–Venäjä-seuralle jälleen miljoona-avustus valtiolta – vaikuttaako avustukseen Suomi–Neuvostoliitto-seuran painoarvo? MTV 18:18 22.04

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt runsaat kaksi miljoonaa euroa ystävyysseurojen toimintaan tälle vuodelle. Suomi–Venäjä-seuran avustussumma on listan suurin: 1,075 miljoonaa euroa.


Neuvostoliiton urheilulegendalta karmiva paljastus: Valmentaja raiskasi nelinkertaisen olympiavoittajan toistuvasti - ”olin 17-vuotias” iltalehti 16:57 05.04

Entinen telinevoimistelija Olga Korbut esittää karmivia väitteitä valmentajastaan. Tämä kiistää raiskausväitteet. Neuvostoliittoa edustanut voimistelija, nelinkertainen olympiavoittaja Olga Korbut kertoi venäläisen Channel Onen haastattelussa, että oma valmentaja raiskasi häntä toistuvasti uransa aikana. Korbut, nyt 61 vuotta, kertoo, että valkovenäläisvalmentaja Renald Knysh raiskasi suojattinsa ensimmäisen kerran vuoden 1972 Münchenin olympialaisten aattona.


Kiekonheiton olympiahopeamitalisti Irina Begljakova on kuollut MTV 15:26 20.03

Kiekonheiton olympiahopeamitalisti Irina Begljakova on kuollut 85-vuotiaana. Begljakova edusti urheilu-urallaan Neuvostoliittoa.


- valmennukseen myös Epäonnisen hevosen ja katkesi kahtia ja Rinteen kaksintaistelu Karmea pedofiiliskandaali syvenee kiistelivät lapsesta voi tehdä lentoturmauhrin liima-aineet reagoivat voimakkaasti MTV Suomalainen palaa puinen kerrostalo sotaa - valtaosa on ”Löydän paikkani ”Poliiseja oli tullut

Uutiset