Theresa May sai EU-johtajilta hyväksyvät aplodit – brexit-neuvottelujen etenemisestä päätetään tänään MTV 05:54 15.12

Britannian pääministeri Theresa May sai EU-johtajilta aplodit esiteltyään brexit-neuvotteluiden etenemistä.


Pro antoi lakkovaroituksen rahoitusalalla - pankit pysyisivät kiinni joulun välipäivinä iltalehti 19:01 13.12

Ammattiliitto Pro on antanut lakkovaroituksen rahoitusalalla. Pron mukaan lokakuusta asti jatkuneissa neuvotteluissa ei ole päästy yhteisymmärrykseen yhdestäkään tärkeästä kysymyksestä. Pro tavoittelee paikallista sopimista työajoista sekä yleiskorotusta, joka nostaisi kaikkien alalla työskentelevien palkkoja. Työnantajaliitot ovat Pron mukaan esittäneet suuria heikennyksiä ja työnantajan mielen mukaisia pieniä korotuksia. Neuvottelujen kaksi keskeisintä kysymystä ovat työajat ja palkankorotusmalli.


Yt-neuvottelut päätökseen - Telialta lähtee 65 työpaikkaa iltalehti 16:37 13.12

Telia Finlandin lokakuussa käynnistyneet yt-neuvottelut on saatu päätökseen. Yt-neuvottelujen syynä oli toimintojen järjestelemisestä yksinkertaisemmiksi ja tehokkaammiksi. Muutokset johtavat noin 65 tehtävän päättymiseen. Uudelleenorganisoinnin myötä tarjottavien ja avattavien uusien tehtävien takia Telia arvioi kuitenkin, että lopullinen päättyvien tehtävien määrä jää pienemmäksi.


Ministeri Häkkänen: Oikeuspalvelujen saatavuus turvataan sähköisellä asioinnilla MTV 03:00 11.12

Sähköinen asiointi ja videoneuvottelujen hyödyntäminen ovat avainasemassa, kun suomalaista oikeudenkäyntijärjestelmää kehitetään.


Brexit-neuvottelujen ykköskierroksen tulos Suomen kannalta hyvä - emme joudu maksumiehiksi iltalehti 13:58 09.12

Perjantaina päättynyttä Britannian EU-eroneuvottelujen ensimmäistä kierrosta pidetään Suomen kannalta hyvänä, koska Suomi ei muun muassa joudu brittien EU-eron maksumieheksi. Brexitin ykkösvaiheen neuvottelut saatiin perjantaina päätökseen. Eroneuvotteluissa varsinkin alkuvaiheessa uhmakkaana esiintynyt Britannia joutui sopimuksen myötä taipumaan useisiin EU:n ehdotuksiin. Neuvotteluja eniten hiertänyt Irlannin-kysymys saatiin lopulta ratkaistua antamalla Irlannille takuut, että rajatarkastuksia pohjoisen ja etelän väliselle rajalle ei tule, sekä lykkäämällä muita asioita jatkoneuvotteluihin.


Läpimurto brexit-neuvotteluissa – Britannia maksaa täyden jäsenmaksun 2019–2020 uusisuomi 09:19 08.12

Euroopan unionin ja Ison-Britannian välisissä brexit-neuvotteluissa on saavutettu ”läpimurto”, joka mahdollistaa neuvottelujen etenemisen seuraavaan vaiheeseen. Asiasta kertoivat Britannian pääministeri Theresa May sekä Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker perjantaina.


Mayn ja Junckerin määrä tavata – brexit-neuvottelujen etenemisestä kerrotaan myöhemmin aamulla MTV 07:23 08.12

EU:n komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker ja Britannian pääministeri Theresa May ovat todennäköisesti tapaamassa Suomen aikaa aamulla kello kahdeksan Brysselissä. Asiasta kertoo Twitterissä EU:n komission tiedottaja Mina Andreeva.


Loputonta vääntöä! Ferrari-pomo jatkaa jankutusta – toisti tiukan uhkauksensa suomiF1 20:02 04.12

Ferrari saattaa silti lopettaa F1:ssä, jos neuvottelujen alla olevat vuoden 2021 sääntöuudistukset eivät ole italialaismerkin mieleen, urheiluautobrändin puheenjohtaja Sergio Marchionne julisti Autosportin tuoreessa haastattelussa....


Syyrian hallitus aloittaa rauhanneuvottelut opposition kanssa keskiviikkona iltasanomat 20:25 28.11

Syyrian rauhanneuvottelujen kahdeksas kierros käynnistyi tiistaina Genevessä.


Saksan sosiaalidemokraateista toivotaan hallitusneuvottelujen sateentekijää – liittopresidentti tapasi puoluejohtajan iltasanomat 21:09 23.11

Martin Schulz ja Frank-Walter Steinmeier keskustelivat tunnin ajan.


Saksan sosiaalidemokraateista odotetaan hallitusneuvottelujen sateentekijää iltasanomat 01:52 23.11

Saksassa liittopresidentti Frank-Walter Steinmeier tapaa tänään sosiaalidemokraattien (SPD) puheenjohtajan Martin Schulzin.


Savon Sanomien toimitukseen yt-neuvottelut – alustava vähennystarve enintään 10 henkilötyövuotta MTV 13:55 21.11

Savon Sanomien toimituksessa alkavat yt-neuvottelut, jotka koskevat kaikkia toimituksellisia työntekijöitä. Neuvottelujen taustalla on muun muassa heikentynyt markkinatilanne.


Merkelin asema vaakalaudalla hallitusneuvottelujen kaaduttua - ”epävarmuuden hetki Saksalle” iltalehti 10:34 20.11

Liberaalipuolue jätti hallitusneuvottelut. Uudet vaalit ovat mahdolliset. Vihreiden mielestä yhteisymmärrys olisi ollut mahdollinen. Liittokansleri Angela Merkelin tulevaisuus Saksan johdossa muuttui yhtäkkiä epävarmaksi hallitusneuvottelujen kaaduttua yllättäen myöhään sunnuntaina. 12 vuotta Saksaa hallinneen Merkelin CDU-puolue voitti syyskuun parlamenttivaalit, ja Merkelin oli määrä jatkaa selvillä vesillä neljännelle kaudelleen liittokanslerina.


Kommentti: Hallitusta ei uskallettu kaataa kesäkuussa – jopa hallitusneuvottelujen aikataulu oli valmis iltasanomat 13:00 18.11

Puheet Sipilän tietoisesta valehtelusta eduskunnalle alkavat jäädä omaan arvoonsa, kirjoittaa Ilta-Sanomien politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


VR irtisanoo 25 työntekijää konsernipalveluista iltalehti 16:42 07.11

VR Groupin konsernipalveluyksiköitä koskeneet yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelujen lopputuloksena 25 työntekijää irtisanotaan. Lisäksi tarkennetaan henkilöiden tehtävänkuvia ja vastuita. Yt-neuvottelujen piirissä oli yhteensä 130 työntekijää HR-, IT-, talous- ja ympäristöyksiköissä, joita VR uudelleen organisoi.


Yhdysvaltain entinen suurlähettiläs Bruce Oreck ostaa Vallilan Konepajan kiinteistön Helsingissä iltalehti 09:09 07.11

Asiasta kertoo Konepaja-liike Facebook-sivuillaan. - Yksityiskohtaisten neuvottelujen loppuunsaattamisen jälkeen Yhdysvaltojen entinen suurlähettiläs Bruce Oreck aikoo ostaa Helsingin Vallilassa sijaitsevan, VR:n nykyisessä omistuksessa olevan Konepaja-kompleksin, joka muodostuu kokoonpano-, maalaamo- sekä sähköjunarakennuksesta, Konepaja-liikkeen Facebook-sivuilla kerrotaan. Oreckin viestintävastaava Karoliina Kuusi on vahvistanut asian Ylelle ja Helsingin Sanomille.


Panttivankina ollut britti tapettiin Nigeriassa - kolme muuta vapautettiin iltalehti 16:03 06.11

Britit olivat kidnapattuina vajaan kuukauden. Viime kuussa Nigeriassa, Deltan osavaltiossa kidnapattu britti Ian Squire on tapettu, kertoo Britannian ulkoministeriö tiedotteessaan. Kolme muuta kidnapattuna ollutta brittiä Alanna Carson, David Donovan ja Shirley Donovan on ministeriön mukaan vapautettu. Heidät vapautettiin neuvottelujen jälkeen. Aseistautunut joukko sieppasi kaikki neljä 13. lokakuuta, kun he olivat alueella lähetystyössä. Ulkoministeriön mukaan panttivankina oleminen on ollut heille hyvin traumaattista.


Pääkirjoitus: Tuloneuvottelujen kiirastuli vasta edessä iltasanomat 05:12 01.11

Isoa osaa vientiteollisuutta koskeva teknologiateollisuuden palkkaratkaisu antaa sopimuspohjaa muille liitoille.


Näkökulma: Työmarkkinaneuvottelujen kirjoittamattomat lait - tulokset osoittavat, hukattiinko momentum jo iltalehti 12:34 30.10

Työmarkkinakierroksella lähenee toinen kirimaali, kirjoittaa Lasse Laatunen. Teknologiateollisuuden työehtosopimus päättyy lokakuun lopussa. Metsäteollisuuden sopimus päättyi jo syyskuun lopussa. Niissä odotettaneen nyt teknologiateollisuuden ratkaisua. Samaa odottanee kemianteollisuus, jonka sopimus päättyy marraskuun lopussa. Palvelualat ja julkissektori neuvottelevat ensi vuoden alkupuolella. Liittoneuvottelijoille on annettava neuvottelurauha. Sen vuoksi arvioin työmarkkinatilannetta vain yleisellä tasolla. Kokeneet neuvottelijat eivät tosin lähde kiipeämään seinälle lehtikirjoituksista. Kokemattomat taas tekevät virheitä muutenkin. Työmarkkinaneuvotteluissa toimivat yleensä hyvin yksinkertaiset lainalaisuudet. Poikkeuksiakin toki on.


Uutiset