Hallintojohtaja avaa Terhi Kiemungin potkujen taustat: ”Neuvottelujen jälkeen tein irtisanomispäätöksen” iltasanomat 13:13 01.08

Eduskunta-avustaja Terhi Kiemunki irtisanottiin ristiriidan takia. Hallintojohtaja kertoo IS:lle, miten päätös irtisanomisesta syntyi.


Venezuelan presidentti Maduro ehdotti oppositiolle neuvotteluja iltalehti 22:10 28.07

Venezuelan presidentti Nicolas Maduro ehdottaa oppositiolle neuvottelujen aloittamista ennen sunnuntaiksi kaavailtua äänestystä. Äänestyksessä maahan on määrä valita edustajisto, joka muuttaisi maan perustuslain. Neuvottelujen ehdottamisesta huolimatta Maduro on kuitenkin antanut ymmärtää, ettei aio perääntyä äänestyksestä, jonka perumista oppositio on vaatinut.


Venezuelan presidentti Maduro ehdotti oppositiolle neuvotteluja iltasanomat 22:06 28.07

Venezuelan presidentti Nicolas Maduro ehdottaa oppositiolle neuvottelujen aloittamista ennen sunnuntaiksi kaavailtua äänestystä. Äänestyksessä maahan on määrä valita edustajisto, joka muuttaisi maan perustuslain.


Maduro ehdotti oppositiolle neuvottelujen aloittamista ennen äänestystä iltasanomat 05:19 28.07

Venezuelan presidentti Nicolas Maduro on ehdottanut oppositiolle neuvottelujen aloittamista ennen sunnuntaiksi kaavailtua äänestystä.


Uutissuomalainen: Harvinaisen vähän ihmisiä yt-neuvottelujen piirissä - viimeksi näin hyvä tilanne vuonna 2008 iltalehti 08:37 25.07

Yt-neuvottelujen piirissä olevien ihmisten määrä Suomessa on painunut lähes vuoden 2008 tasolle, kertoo Uutissuomalainen. Tammi-kesäkuussa Suomessa oli yt-neuvottelujen piirissä reilusti alle 20 000 ihmistä. Luku perustuu SAK:n puolivuotistilastoon. Tänä vuonna kesäkuun loppuun mennessä yt-neuvotteluissa oli irtisanottu noin 2000 työntekijää.


Telia aloittaa 850:tä työntekijää koskevat yt-neuvottelut - eivät kohdistu Suomeen iltalehti 10:21 20.07

Yt-neuvottelujen piirissä on noin kahdeksan prosenttia Telian Ruotsin-työntekijöistä. Teleoperaattori Telia ilmoitti osavuosikatsauksessaan aloittavansa 850:tä työntekijää koskevat yt-neuvottelut. Vähennystarve Ruotsissa on enintään 650 työntekijää. Yt-neuvottelujen piirissä on siis noin kahdeksan prosenttia Telian Ruotsin-työntekijöistä.


IL-analyysi: Myllykosken bioetanolihanke kaatui yhden miehen ahneuteen - kiinalaisten miljoonat suunnataan seuraavaksi sahateollisuuteen iltalehti 08:01 20.07

Työministeri Jari Lindströmin kotiseudulle ei nouse bioetanolitehdasta - ei ainakaan kiinalaisella rahalla, kirjoittaa Iltalehden toimittaja Marko-Oskari Lehtonen. Kiinalainen sijoitusyhtiö Shenzhen Capital Group ilmoitti helmikuussa investoivansa yli 200 miljoonaa euroa Myllykosken bioetanoli- ja Savonlinnan biodieseltehtaaseen. Tiistaina tuli kylmää vettä niskaan, kun kiinalaisten kerrottiin vetäytyneen hankkeista pitkään jatkuneiden neuvottelujen jälkeen. Myllykoskella piti aloittaa bioetanolin tuotanto jo ensi kesänä. Tässä vaiheessa on varmaa, ettei tehdasta tule Myllykoskelle ainakaan Shenzhen Capital Groupin rahoilla. Käytännössä kiinalaisten vetäytyminen tarkoittaa hankkeen loppua.


BBC: Etelä-Korea on ehdottanut harvinaisia sotilaallisia neuvotteluja Pohjois-Korealle iltalehti 08:40 17.07

Jos neuvottelut toteutuvat, ne ovat ensimmäiset korkean tason neuvottelut maiden välillä sitten vuoden 2015. Etelä-Korea on ehdottanut Pohjois-Korealle, että maat kävisivät sotilaallisia neuvotteluja viikkoja kestäneen kiristyneen jännitteen jälkeen, kertoo BBC. Toteutuessaan neuvottelut olisivat ensimmäiset korkean tason neuvottelut sitten vuoden 2015. Ylempi virkamies on kertonut, että neuvottelujen tarkoituksena olisi lopettaa kaikki sotilaallista jännitettä nostava vihamielinen toiminta maiden rajalla.


Jo seitsemäs neuvottelukierros: Genevessä yritetään jälleen sorvata rauhaa Syyriaan iltalehti 11:00 10.07

Syyrian rauhanneuvottelut alkavat tänään Genevessä. Toiveet läpimurrosta kuusi vuotta jatkuneen sodan lopettamiseksi eivät nytkään ole korkealla. Geneven neuvottelujen on määrä keskittyä neljään niin sanottuun koriin, joita ovat uusi perustuslaki, hallinto, vaalit ja terrorismin suitsiminen. Edellinen neuvottelukierros päättyi toukokuussa ilman merkittäviä edistysaskeleita. Neuvottelut alkoivat vuonna 2014.


Kyproksen rauhanneuvottelut alkoivat myönteisessä hengessä iltalehti 16:50 28.06

Kyproksen rauhanneuvottelut ovat alkaneet "huomattavan myönteisessä" hengessä, kertoi YK:ta neuvotteluissa edustava poliittinen alipääsihteeri Jeffrey Feltman. Nyt aloitettujen neuvottelujen on määrä kestää ainakin kymmenen päivää. Osapuolina ovat kyproksenkreikkalaisten johtaja Nikos Anastasiades ja saaren turkkilaisen osan johtaja Mustafa Akinci. Kypros on ollut jaettuna vuodesta 1974, kun Turkin joukot miehittivät saaren pohjoisen kolmanneksen. Miehitys oli vastaus Kreikan tukemaan vallankaappaukseen, jonka päämääränä oli liitto Kreikan kanssa. Ratkaisua on haettu neuvotteluteitse jo monesti aiemmin, mutta toistaiseksi aina tuloksetta.


Lähes sata menettää työnsä Terveystalossa ja Diacorissa - kaikkia ei ole tavoitettu iltalehti 15:51 22.06

Lähes sata Terveystalon ja Diacorin työntekijää irtisanotaan. Terveystalon ja Diacorin yhdistyminen johtaa noin sadan henkilön irtisanomiseen. Työpaikkojen vähennys jäi lopulta hieman arvioitua pienemmäksi, sillä yt-neuvottelujen alkaessa vähennystarpeen arvioitiin olevan enintään 137. Osa henkilöstöstä siirtyy uusiin tehtäviin ja osa jää eläkkeelle. Vähennykset kohdistuvat suurimmaksi osaksi hallinnollisiin tukipalveluihin ja muihin keskitettyihin palveluihin. Lääkärit eivät olleet yt-neuvottelujen piirissä.


Brexit-neuvottelujen ensimmäinen päivä: Britannia hyväksyi EU:n suunnitelman iltasanomat 21:42 19.06

Brexit-neuvotteluiden juoksutus tulee noudattamaan Euroopan unionin ajamaa linjaa.


Brexit-neuvottelut käynnistyivät suopeissa tunnelmissa - näin Britannian EU-ero etenee iltalehti 21:37 19.06

Britannia ja EU sopivat eroneuvottelujen marssijärjestyksestä. Matkavertaukset seurasivat toistaan, kun Britannian ja EU:n brexit-neuvottelijat summasivat ensimmäisen neuvottelupäivän antia. - Tämä on matkan alku Britannialle ja EU:lle. Matka on pitkä, mutta meillä on lupaava alku, vertasi Britannian pääneuvottelija David Davis.


Vaikeat brexit-neuvottelut alkavat tänään Brysselissä iltalehti 11:24 19.06

Neuvottelujen on määrä päättyä maaliskuussa 2019. Brexit-ministeri David Davis aloittaa tänään maanantaina eroneuvottelut Brysselissä. Neuvottelut määrittelevät tavan, jolla Britannia tulee lähtemään Euroopan unionista. Lähes vuosi sitten britannialaiset äänestivät EU-erosta. Keväällä maan pääministeri Theresa May ilmoitti, että ero tulee tapahtumaan maaliskuuhun 2019 mennessä. Puolitoista viikkoa sitten järjestetyissä parlamenttivaalissa Mayn asema heikentyi.


SJK:n espanjalaisluotsi oli aikoinaan siirtyä Suomeen – ”Niiden neuvottelujen jälkeen aloin seurata Veikkausliigaa” iltasanomat 14:03 17.06

Tiukkaotteinen Manuel Roca haluaa palauttaa SJK:n taas huipulle.


SJK:n espanjalaisluotsi oli aikoinaan siirtyä Suomeen – ”Niiden neuvottelujen jälkeen aloin seurata Veikkausliigaa ” iltasanomat 14:03 17.06

Tiukkaotteinen Manuel Roca haluaa palauttaa SJK:n taas huipulle.


Hajoaako hallitus? Orpo ja Halla-aho saapuneet Kesärantaan, HS seuraa neuvottelujen etenemistä hs 10:57 12.06


Uutiset