EU-tuomioistuimen brexitin jälkeinen asema puhuttaa Britanniassa iltalehti 04:59 23.08

Britannian ja EU:n eroneuvottelut jatkuvat Brysselissä ensi viikolla. Britanniassa kiistellään EU-tuomioistuimen asemasta maassa brexitin eli EU-eron jälkeen. Britannian hallitus totesi eilen, ettei Euroopan unionin tuomioistuimella (CJEU) tule olla "suoraa tuomiovaltaa" Britanniassa brexitin jälkeen. Osa EU-eroa vastustavista oppositiopuolueista pitää lausuntoa merkkinä siitä, että hallitus on luopumassa aiemmasta jyrkästä kannastaan, jonka mukaan CJEU:lla ei tulisi olla lainkaan tuomiovaltaa Britanniassa maan erottua unionista.


YK suunnittelee kunnollisia Syyria-rauhanneuvotteluja lokakuulle iltasanomat 02:40 18.08

YK kaavailee, että kunnolliset rauhanneuvottelut Syyrian tilanteesta saadaan käyntiin lokakuussa.


Makedonian ulkoministeri: Haluamme ratkaisun kiistaan maan nimestä iltalehti 18:07 17.08

Makedonia haluaa ratkaisun Kreikan kanssa pitkään jatkuneeseen kiistaan maan nimestä, sanoo Suomessa vieraillut ulkoministeri Nikola Dimitrov. Hänen mukaansa vakavat neuvottelut asiasta alkavat todennäköisesti tänä syksynä. Kreikan vastustus on ollut tärkeä este Makedonian pyrkimyksille päästä EU:n ja Naton jäseneksi. Dimitrovin mukaan jäsenyys molemmissa olisi tärkeää sekä Makedonialle itselleen että Balkanin alueen vakaudelle.


Patrian yt-neuvottelut voivat johtaa 130 hengen vähennykseen iltalehti 17:14 17.08

Puolustusteollisuuskonserni Patriassa aloitetaan yt-neuvottelut, jotka voivat johtaa enimmillään 130 henkilön vähentämiseen, yhtiö kertoi torstaina. Yt-neuvottelut koskevat Patrian Suomessa toimivaa henkilöstöä lukuun ottamatta Millog -yhtiötä sekä konsernin Aerostructures- ja Systems-liiketoimintojen tuotanto-organisaatioita. Neuvottelut aloitetaan Patrian mukaan tuotannollisista, taloudellisista sekä toiminnan uudelleenjärjestelytarpeesta johtuvista syistä.


Patria aloittaa yt-neuvottelut - 130 työpaikkaa vaarassa iltalehti 11:47 17.08

Puolustusteollisuuskonserni Patrian yt-neuvottelut voivat johtaa enimmillään 130 henkilön vähentämiseen. Puolustusteollisuuskonserni Patriassa aloitetaan yt-neuvottelut, jotka voivat johtaa enimmillään 130 henkilön vähentämiseen. Yt-neuvottelut koskevat Patrian Suomessa toimivaa henkilöstöä lukuun ottamatta Millog -yhtiötä sekä konsernin Aerostructures- ja Systems-liiketoimintojen tuotanto-organisaatioita.


Ministeriökohtaiset tiukan menokurin budjettineuvottelut jatkuvat iltasanomat 01:19 17.08

Valtiovarainministeriön ja ministeriöiden väliset kaksipäiväiset budjettineuvottelut jatkuvat tänään.


Maakuntien väylähankkeet valtiovarainministeriön syynissä torstaina iltalehti 18:44 16.08

Valtiovarainministeriön ja ministeriöiden väliset kaksipäiväiset budjettineuvottelut jatkuvat torstaina. Liikenne- ja viestintäministeriön kanssa keskiössä ovat valtiovarainministeriön budjettiehdotuksesta puuttumaan jääneet väylähankkeet. Liikenneministeriö esittää määrärahoja Nelostien, Kokkolan meriväylän ja Hailuodon sillan väylähankkeisiin. Tämä kasvattaisi valtiovarainministeriön budjettiehdotusta 43 miljoonalla eurolla.


Trump uhkasi vetää Yhdysvallat pois ”ehkä huonoimmasta koskaan allekirjoitetusta vapaakauppasopimuksesta” – neuvottelut Naftan uudistamisesta alkavat keskiviikkona hs 16:01 16.08


Kolumbia julisti konfliktin Farcin kanssa virallisesti päättyneeksi iltasanomat 22:17 15.08

Rauhanneuvottelut Farcia pienemmän ELN-sissiliikkeen kanssa ovat edelleen kesken.


Suora lähetys kello 15.15: Keskustan johto kommentoi poliittista tilannetta iltalehti 15:10 15.08

Keskustan puoluehallitus, eduskuntaryhmän työvaliokunta ja ministeriryhmä ovat tiistaina koolla Espoossa. Puheenjohtaja Juha Sipilä ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen pitävät kokouksen jälkeen tiedotustilaisuuden. Aiheena ovat ajankohtaiset poliittiset asiat ja hallituksen tulevat budjettineuvottelut. IL-TV näyttää tiedotustilaisuuden suorana lähetyksenä.


Kiina kehottaa Pohjois-Koreaa: luopukaa ydinkokeista, aloittakaa neuvottelut iltasanomat 12:18 06.08

Kiina kehottaa Pohjois-Koreaa toimimaan järkevästi. Kiinan ulkoministeri Wang Yi keskusteli tänään Pohjois-Korean ulkoministerin Ri Hong-yon kanssa pakotteista, jotka YK:n turvallisuusneuvosto hyväksyi eilen Pohjois-Koreaa vastaan.


Brexitistä tulossa historiallisen kallis lasku - eron peruuttaminen olisi erittäin vaikeaa iltalehti 05:59 06.08

Britannian EU-erosta on tulossa historiallisen kallis askel taaksepäin, mutta eron keskeyttäminen on tuskin enää mahdollista. Neuvottelut Britannian erosta Euroopan Unionista ovat vasta alkutekijöissään, mutta jo nyt on tullut selväksi, että erosta tulee Britannialle ennätyksellisen kallis ja se tulee todennäköisesti johtamaan pitkäaikaiseen hallinnolliseen kaaokseen. Syyt ovat yksinkertaiset. Maa näyttää olevan yli vuosi Brexit-kansanäänestyksen jälkeen edelleen käytännössä valmistautumaton eron taloudellisiin ja poliittisiin seurauksiin sekä sen mukanaan tuomiin käytännön hallinnon haasteisiin.


Sopimus tuli: Johansenista Predators-miehistön kulmakivi – jättisopimus voi aiheuttaa vielä ongelmia jatkoaika.com 18:00 01.08

Nashville Predators kiinnitti ykkössentterinsä Ryan Johansenin kahdeksan vuoden sopimuksella, jonka vuosipalkka on kahdeksan miljoonaa dollaria. Lähivuosina on kuitenkin edessä useamman runkopelaajan jatkosopimusneuvottelut, joita Johansenin jättisopimus saattaa hankaloittaa.


Lehti: Mikael Granlundilta kova vaatimus: haluaa tuplata palkkansa iltalehti 13:26 27.07

Start Tribune -lehden mukaan Mikael Granlund haluaa jääkiekon NHL-seura Minnesota Wildiltä pitkän sopimuksen. Toimittaja Michael Russon mukaan sekä Granlund että sveitsiläishyökkääjä Nino Niederreiter haluavat yli kuuden miljoonan dollarin vuosipalkan. Granlundin ja Minnesotan väliset sopimusneuvottelut ovat kovaa vauhtia menossa välimieskäsittelyyn, joka on määritetty pidettäväksi elokuun neljäs päivä Torontossa.


Neuvottelut Britannian EU-erosta ovat tämän kesän osalta ohi – erimielisyyksiä on erityisesti rahasta ja kansalaisten oikeuksista hs 17:03 20.07


Neuvottelut Britannian EU-erosta ovat tämän kesän osalta ohi – erimielisyyksiä on rahasta ja kansalaisten oikeuksista hs 15:04 20.07


Uutiset