Etelä-Korea: Neuvottelut Pohjois-Korean kanssa jatkunevat vielä toukokuussa iltasanomat 01:02 23.05

Etelä-Korean hallitus ilmoittaa, että Koreoiden neuvottelut jatkunevat, kun Yhdysvaltojen ja Etelä-Korean sotaharjoitukset on saatu päätökseen.


Italian uuden pääministerin nimi varmistumassa - ”Koko euroalueen vakaus on vaarassa” uusisuomi 19:44 20.05

Italian hallitusneuvottelut on saatu loppusuoralle. Viiden tähden liikkeen ja Legan neuvottelijat Luigi Di Maio ja Matteo Salvini ovat italialaismedian mukaan päässeet sopuun pääministeriehdokkaasta.


Motorsport: Ferrari haluaa jatkaa sopimustaan Kimi Räikkösen kanssa - Ricciardolle käymässä kylmät iltalehti 16:14 19.05

Italialaisen Motorsport-sivuston mukaan Ferrari on halukas jatkamaan yhteistyötä Kimi Räikkösen kanssa vuonna 2019. F1-kausi jatkuu ensi viikonloppuna Monacossa Motorsport.comin Italian-toimituksen pomo Franco Nugnes kirjoittaa artikkelissaan, että Ferrari olisi solminut Red Bullin Daniel Ricciardon kanssa alkuvuodesta aiesopimuksen, joka estää Ricciardon neuvottelut muiden tallien kanssa kesään saakka.


MTK:n puheenjohtaja Juha Marttilalta tiukat terveiset sinisille ja Sipilälle: "EU-politiikka on kuin pärekattoa helteellä kulottaisi" MTV 11:07 19.05

MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila on huolestunut Suomen EU-linjasta, kun edessä ovat vaikeat neuvottelut maataloustukien leikkauksista. EU-komission esitys leikkaisi suomalaisviljelijöiden tukia lähes 8 prosenttia, mikä tekisi noin 70 miljoonan euron aukon.


Seuraa livenä klo 13.15 alkaen: Risikko ja eduskuntaryhmät kertovat: Näin käy kansanedustajien sopeutumiseläkkeille iltalehti 12:43 18.05

Neuvottelut kansanedustajien sopeutumiseläkkeistä ovat loppusuoralla. Seuraa livenä IL-TV:stä, mitä on päätetty. Eduskunnan puhemies Paula Risikko (kok) ja eduskuntaryhmien puheenjohtajat kokoontuvat vielä tänään perjantaina neuvottelemaan, mitä tehdään sopeutumiseläkkeille. Sopimusta on väännetty pitkään Risikon johdolla. Jos eduskuntaryhmät pääsevät asiassa sopuun, tulos esitellään tänään.


STTK:n Palola hajautetuista palkkaneuvotteluista: "Keskitetympi kuin tupo" MTV 16:52 17.05

Yhdeksän kuukautta sitten alkaneet liitokohtaiset palkkaneuvottelut valmistuivat käytännössä viime yönä, kun sähköasentajat hyväksyivät palkkasopimuksensa.


Sähköliitto hyväksyi sovintoesityksen - lakot peruttiin iltalehti 06:06 17.05

Sähköliitto on hyväksynyt vt. valtakunnansiovittelija Jukka Ahtelan sovintoesityksen ja tänään alkavaksi kaavailtu lakko on peruttu. Sähköliiton nelipäiväisten, viisi viikkoa kestävien lakkojen piti alkaa tänään kello 6 aamulla. ‒ Sopimusalan neuvottelut olivat erittäin pitkät ja haastavat. Nyt on hyvä päästä normaaliin arkeen kehittämään jäsentemme työehtoja edelleen, toteaa Sähköliiton puheenjohtaja Sauli Väntti liiton tiedotteessa.


Näkökulma: Miksi Trump sanoi Yhdysvallat irti Iranin ydinsopimuksesta ja mitä siitä seuraa? iltalehti 02:08 16.05

Vaikka osa maista on ilmoittanut haluavansa jatkaa sopimusta, ei sopimuksella välttämättä ole mitään arvoa ilman Yhdysvaltoja, kirjoittaa Lähi-idän tutkija Alan Salehzadeh. Tammikuussa 2016 kansainvälinen atomienergiajärjestö IAEA kertoi, että Iran täyttää kaikki kriteerit heinäkuussa 2015 solmitusta ydinsopimuksesta. Näin ollen kymmenen vuoden ydinneuvottelut päättyivät, ja Iran vapautui ydinohjelman vuoksi asetetuista pakotteista. Iranin ilo ei kuitenkaan kestänyt pitkään.


Pohjois-Korea suuttui sotaharjoituksista ja perui neuvottelut Etelä-Korean kanssa iltalehti 22:39 15.05

Nähtäväksi jää, peruuntuuko myös tapaaminen Donald Trumpin kanssa. Pohjois-Korea on perunut huomisen tapaamisen Etelä-Korean kanssa, kertoo uutistoimisto Reuters. Syynä perumiselle on se, että Pohjois-Korea on suuttunut Etelä-Korean ja Yhdysvaltojen sotaharjoituksista. Perjantaina alkaneiden sotaharjoitusten on määrä kestää kaksi viikkoa. Koreoiden oli tarkoitus keskustella maiden raja-alueella. Pohjois-Korea kutsuukin sotaharjoituksia "provokaatioksi", joka on ristiriidassa viimeaikaisen Koreoiden lähentymisen kanssa.


Näin Iran-kiista saattaa vaarantaa Trumpin Pohjois-Korea-neuvottelut: ”Ydinaseet voivat tarjota elinikäisen turvatakuun” iltasanomat 21:31 09.05

Trumpin ja Kimin tapaamista valmisteleva ulkoministeri Mike Pompeo saapui Pohjois-Koreaan.


Rakennusalalle sopu: 30 + 40 sentin korotukset vähimmäispalkkoihin kahtena vuonna iltalehti 17:02 09.05

Rakennusliitto ja Rakennusteollisuus RT ovat saavuttaneet neuvottelutuloksen rakennusalan työehtosopimuksista, Rakennusteollisuus kertoo tiedotteessaan. Sopimus on kaksivuotinen ja se kattaa kaikki liittojen väliset kahdeksan sopimusalaa. Sopimuksen johdosta rakennusalalle julistettu työsulku, ylityökielto ja muut työtaistelutoimet peruuntuvat. Nyt saavutettu neuvottelutulos takaa Rakennusteollisuuden mukaan rakennusalalle työrauhan kahdeksi vuodeksi. - Palkkoja nostetaan kaksivuotisessa sopimuksessa kumpanakin vuonna 30 sentin yleiskorotuksella. Työehtosopimuksen mukaisiin vähimmäispalkkoihin eli palkkataulukoihin tehtiin 40 sentin korotukset molempina vuosina, liiton tiedotteessa todetaan.


Työsulku peruuntuu – Rakennusliitto: Näin rakennusalan palkat nousevat uusisuomi 16:54 09.05

Rakennusliitto ja Rakennusteollisuus RT ovat saavuttaneet neuvottelutuloksen rakennusalan työehtosopimuksista. Näin ollen rakennusalalle julistettu työsulku, ylityökielto ja muut työtaistelutoimet peruuntuvat.


Palta: Sähköliitto hylkäsi sovittelijan sovintoehdotuksen - lakkoaalto uhkaa iltalehti 13:57 09.05

Rakennusalan työriidassa on tapahtunut sen sijaan ”liikahduksia neuvottelutuloksen suuntaan”. Sähköliitto hylkäsi työnantajaliitto Paltan mukaan keskiviikkona jo toistamiseen sovittelijan antaman sovintoehdotuksen sähköistys- ja sähköasennusalan työriidassa. Paltan mukaan "laajamittainen lakkoaalto" uhkaa Paltan ja STTA:n jäsenyrityksiä 17.5. kello 6 alkaen.


Riku Aalto ihmettelee Minna Helteen toimintatapaa: ”Rooliin ei kuulu ottaa kantaa ennen kuin neuvottelut ovat käynnissä” iltalehti 07:07 09.05

Lasse Laatunen muistuttaa, että laissa ei viitata sanallakaan siihen, että sovittelija olisi sidottu yleiseen linjaan. Ay-liikkeen piirissä ihmeteltiin Minna Helteen toimintaa jo toukokuussa 2017. Helle oli painottanut tuolloin Talouselämälle "yleisen linjan" tärkeyttä tulevalla liittokierroksella ja oli lisännyt, että "vauhtisokeutta pitää välttää - ei voi olla niin, että sovittelussa luodaan palkankorotusten lumipalloefekti, joka aiheuttaa ongelmia kansantalouteen".


Hallitusneuvottelut kaatuivat taas Italiassa: Nyt kiistellään uusista vaaleista ja niiden ajankohdasta MTV 10:47 08.05

Italian hallitusneuvottelut ovat jälleen kaatuneet.


Hallituneuvottelut kaatuivat taas Italiassa: Nyt kiistellään uusista vaaleista ja niiden ajankohdasta MTV 10:47 08.05

Italian hallitusneuvottelut ovat jälleen kaatuneet.


Yle lopetti Uusi päivä -tv-sarjan - Karut seuraukset tuotantoyhtiössä: Kaikille potkut iltalehti 18:50 04.05

Televisiotuotantopalveluja tarjoavan Studio Mediapoliksen kuusi viikkoa kestäneet yt-neuvottelut päättyivät tällä viikolla. Studio Mediapolis on päättänyt lopettaa toimintansa ja irtisanoa tuotannollisista ja taloudellisista syistä koko henkilöstönsä, johon on kuulunut 24 vakinaista työntekijää. Potkujen syynä on Yleisradion päätös lopettaa Studio Mediapoliksen tuottaman Uusi päivä -draamasarja.


Ministeri Terho tyrmää EU-budjetin: ”Epärealistinen unelma – Suomen maksu kasvaa massiivisesti” uusisuomi 19:36 02.05

Eurooppaministeri Sampo Terho (sin.) tyrmää Euroopan komission julkistaman budjettiesityksen, jonka pohjalta budjettineuvottelut aloitetaan.


Sipilän linja hävisi: EU-budjetti pysyy vaikka Britannia lähtee uusisuomi 15:17 02.05

Euroopan komissio ehdottaa EU:n vuosien 2021–2027 budjetiksi suuruusluokaltaan yhtä suurta budjettia kuin nykyisin, vaikka Britannia on eroamassa unionista. Komissio julkistaa tänään pohjaesityksen, jonka perusteella budjettineuvottelut alkavat.


Italiassa hallitusneuvottelut jumissa - Viiden tähden liike ehdottaa uusia vaaleja MTV 16:09 30.04

Italiassa populistisen Viiden tähden liikkeen johtaja Luigi Di Maio on ehdottanut maahan uusia vaaleja kesäkuulle jumittuneiden hallitusneuvotteluiden johdosta.


palaa puinen kerrostalo peluuttiko Lauri Philip Roth poliisi, pommi Jättievakuointi pysäköintirikkeestä sai poliisin ruumis Lappeenrannassa sekoittuneet seuraus Britit toimittajille matkustuslupa viime uhkaavat kalliit käräjät USB-tikulla

Uutiset