Pluto-luotain New Horizons jo yli puolitiessä matkallaan kylmän Kuiperin vyöhykkeen kohteeseen hs 11:17 22.08


Päivän veto- ja vakiovihje: Vähämaalista viihdettä iltalehti 12:24 20.08

Sunnuntain vetovihje uskoo, että Huddersfield ja Newcastle järjestävät Valioliigan ystäville iltapäiväpelissä vähämaalista viihdettä. Varsinkin Newcastle on vieraspeleissään Rafael Benitezin alaisuudessa erittäin varovainen ja puolustusorientoitunut joukkue. Kauden avauksessa tullut 0-2-kotitappio Tottenhamille ei ainakaan lisää Newcastlen hyökkäysrohkeutta tässä pelissä. Myös Huddersfield on luonteeltaan ja pelaajatyypeiltäänkin Valioliigan vähämaalisempaan puoliskoon kuuluva joukkue. Sen avausottelun maalijuhliin (voitti vieraissa Crystal Palacen 3-0) ei kannata ylireagoida, sillä varsinaisia maalipaikkoja joukkueella ei juuri noiden maalien lisäksi ollut. Toki "Hudds" sai nopean johtoaseman jälkeen keskittyäkin enemmän puolustushommiin.


Kuolinturismi Benelux-maihin kasvaa - Suomessa eutanasiaa puidaan syksyllä iltalehti 07:31 20.08

Jo 4,5 prosenttia kuolemista Hollannissa johtuu eutanasiasta. Määrä on tasaisessa kasvussa. Lääketieteellisen New England Journal of Medicine -julkaisun mukaan eutanasia on selvästi yleistynyt Hollannissa niiden 25 vuoden aikana, jolloin asiaa on säännöllisesti tutkittu. Kun vuonna 1990 kaikista kuolemista Alankomaissa 1,7 prosenttia johtui kuolinavusta tai eutanasiasta, vuoteen 2015 mennessä osuus oli kasvanut 4,5 prosenttiin. Kasvua selittää osaksi se, että yhä suurempi osa eutanasiaa haluavista potilaista ei sairasta kuolemaan johtavaa tautia. Hollannin lakien mukaan eutanasia ei edellytä, että sairauden tulisi johtaa kuolemaan. Riittää, että potilaalla on kestämättömiä kärsimyksiä ja että sairauteen ole parannuskeinoa. Yhä helpompi saada


Kiekkoraamattu ennakoi NHL-draftia: Ruotsi juhlii ensi kesänä - Suomelle povataan laihaa vuotta iltalehti 13:39 19.08

NHL:n varaustilaisuudesta on kulunut vasta alle kaksi kuukautta, mutta The Hockey News -lehti on jo rankannut ensi kesän kovimmat lupaukset paremmuusjärjestykseen. Listan ykkösenä on varsin odotetusti Ruotsin Rasmus Dahlin, josta on kohistu jo muutaman vuoden ajan. Viime kaudella pakkilupaus debytoi jo Ruotsin kivikovassa maajoukkueessa, vaikka ikää oli vasta 16 vuotta. Pelirohkeaa superlupausta on verrattu erinomaisten kiekollisten taitojen ansiosta jopa Erik Karlssoniin.


NHL-tähti Henrik Lundqvist paljastaa todellisen palkkansa - miljoonatilistä jää käteen vain murto-osa! iltalehti 12:50 19.08

Henrik Lundqvist on pelannut NHL:ssä jo 12 vuotta. Vuosien varrella hän on saanut palkkaa noin 70 miljoonaa euroa. Pian alkavasta kaudesta New York Rangersin tähtimaalivahti kuittaa yhdeksän miljoonaa dollaria eli noin 7,7 miljoonaa euroa. Summat ovat melko uskomattomia, mutta Lundqvistin mukaan käteen jää lopulta vain murto-osa lehdissä puhuttavista luvuista. - Summat kuulostavat uskomattoman isoilta, mutta se ei ole todellisuutta. Kaikkien kulujen, verojen, agenttien ja muiden juttujen jälkeen käteen jää ehkä 35 prosenttia, Lundqvist kertoo Expressen-lehden haastattelussa.


Turku stabbings are being investigated as a terror attack - suspect 18 years old Moroccan citizen iltalehti 11:38 19.08

The deceased victims are Finnish citizens, but there is one Italian and two Swedish citizens among the victims. The Finnish National Bureau of Investigation has released new information concercing yesterday's stabbings in Turku. The incidents were initially investigated as murders, but in the light of further information received during the night, the offences include now murders with terrorist intent and their attempts.


Lähteet NYT:lle: Trump aikoo erottaa Stephen Bannonin iltasanomat 20:03 18.08

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on kertonut kahdelle avustajalleen, että aikoo erottaa päästrateginsa Stephen Bannonin, uutisoi New York Times.


NHL-varauksen saanut Robin Salo pitää fokuksen vain Sportissa jatkoaika.com 21:55 17.08

Robin Salo varattiin kesällä NHL:n varaustilaisuudessa toisella kierroksella New York Islandersiin. Vaikka lopussa oleva kesä sisälsikin kolme reissua Pohjois-Amerikkaan, Salo pitää katseensa kasvattiseurassaan.


Kaaos valtasi ensin Barcelonan kadut ja sitten hiljeni - "Koko katu lähti juoksemaan" iltalehti 21:29 17.08

Barcelonan torstaisen iskun aikaan kaduilla oli paljon ihmisiä. La Ramblalla paistoi aurinko. Yhtäkkiä seesteinen iltapäivä päättyi kovaan ääneen, jota seurasi kaaos. Sitten hiljeni. Paikalla ollut Aamer Anwar kertoi brittikanava Sky Newsille, että hän kuuli kovan rysäystä muistuttavan äänen.


Natsit tappoivat newyorkilaisen Nancyn sukulaiset – ”Soihtujen kantamien tuo minulle kylmät väreet” iltasanomat 01:06 17.08

New Yorkissa Trump Tower -pilvenpiirtäjän luona osoitettiin mieltä jo kolmantena iltana peräkkäin.


Reuters: Pohjois-Korean uskotaan pystyvän tekemään itse moottorit ohjuksiinsa iltalehti 20:22 16.08

Pohjois-Korea pystyy todennäköisesti tuottamaan itse moottoreita ohjuksiinsa, kertovat uutistoimisto Reutersin yhdysvaltalaiset tiedustelulähteet. Niiden mukaan tiedustelutiedon perusteella maa ei olisi riippuvainen moottoreiden tuonnista. Lähteet eivät kertoneet yksityiskohtia arvion perusteista. New York Times uutisoi maanantaina, että Pohjois-Korea onnistui mannertenvälisessä ohjuskokeessa hankittuaan rakettimoottoreita laittomilta markkinoilta. Moottorien arveltiin olevan peräisin ukrainalaiselta tehtaalta.


Suomalaisille karua luettavaa - unohtiko "kiekkoraamattu" Pekka Rinteen kokonaan? iltalehti 20:03 16.08

"Jääkiekkoraamatuksi" ristitty The Hockey Newsin povaus NHL:n ensi kauden parhaista maalivahdeista ei näytä suomalaisittain lupaavalta. Lehden toimittaja Matt Larkin listasi tulevan sesongin kymmenen kovinta kandidaattia Vezina-palkinnon saajiksi. Kyseinen palkinto jaetaan NHL:n parhaalle maalivahdille, ja sen valitsevat seurojen GM:t. The Hockey Newsin listaus ensimmäisestä kymmenenteen on seuraavanlainen: Matt Murray (Pittsburgh), Carey Price (Montreal), Braden Holtby (Washington), Sergei Bobrovski (Columbus), John Gibson (Anaheim), Cam Talbot (Edmonton), Devan Dubnyk (Minnesota), Corey Crawford (Chicago), Fredrik Andersen (Toronto) ja Jake Allen (St. Louis).


Tukholman valokuvataiteen museo Fotografiska laajenee New Yorkiin ja Lontooseen hs 13:14 16.08


"Kiekkoraamattu" hehkuttaa seitsemää pikkuleijonaa: "Ärhäkkä ja dynaaminen pelaaja" iltalehti 12:04 16.08

Suomi hävisi kaikki pelinsä, mutta arvostettu jääkiekkolehti The Hockey News suitsuttaa silti joukkueen parhaimmistoa. Alle 20-vuotiaiden maajoukkueet pelasivat heinä-elokuun vaihteessa Plymouthissa kahdeksan joukkueen turnauksen. Isäntämaa Yhdysvallat sekä Kanada olivat mukana kolmella kokoonpanolla, ja lisäksi mukana olivat Suomi ja Ruotsi. Suomi pelasi turnauksessa viisi ottelua ja hävisi ne kaikki. Peli oli kuitenkin nousujohteista, ja kahdesti mentiin jatkoajalle: Suomi-USA White 2-4, Suomi-USA Blue 1-4, Suomi-Kanada 5-6 ja, Suomi-USA 3-4 ja Suomi-Ruotsi 5-6 ja.


Isisin 7 brutaalia kidutuskeinoa paljastuivat – ”Hän kysyi minulta, olenko kuullut purijasta” iltasanomat 11:24 16.08

Newsweekin mukaan raportissa kerrotaan ”ruoskimisesta”, ”polttoaineesta”, ”lentävästä matosta”, ”aaveesta”, ”saksalaisesta tuolista”, ”purijasta” ja ”renkaasta”.


Trumpin puheita haukuttu yököttäviksi – Ku Klux Klanin ex-pomo sen sijaan kiittelee vuolaasti iltasanomat 09:30 16.08

New York Times luonnehtii, ettei vastaavaa elettä valkoisen ylivallan kannattajia kohtaan ole nähty Yhdysvaltain presidenteiltä miesmuistiin.


Obaman Charlottesville-twiitti nousi Twitterin kaikkien aikojen tykätyimmäksi iltasanomat 07:32 16.08

Yhdysvaltain entisen presidentin Barack Obaman viime lauantaisesta twiitistä tykättiin Twitterissä enemmän kuin mistään twiitistä koskaan aikaisemmin, kertoo ABC News.


Obaman Charlottesville-tviitti nousi Twitterin kaikkien aikojen tykätyimmäksi iltalehti 07:26 16.08

Obama kirjoitti, että kukaan ei synny vihaamaan toista ihmistä ihonvärin, taustan tai uskonnon takia. Yhdysvaltain entisen presidentin Barack Obaman viime lauantaisesta tviitistä tykättiin Twitterissä enemmän kuin mistään tviitistä koskaan aikaisemmin, kertoo ABC News. Obama kirjoitti Twitterissä Charlottesvillen mielenosoituksen jälkeen, että kukaan ei synny vihaamaan toista ihmistä ihonvärin, taustan tai uskonnon takia. Tviitissä on lisäksi kuva vuodelta 2011, jossa Obama tervehtii lapsijoukkoa ikkunan takaa.


Trumpin kommenteille Charlottesvillestä sataa kritiikkiä: "Yököttävää" iltalehti 07:17 16.08

Kriitikkojen mukaan Trump hyväksyy kotimaisen terrorismin. Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin uusimmat kommentit Charlottesvillen tapahtumista ovat herättäneet laajaa kritiikkiä. Trump muun muassa sanoi tiistaina New Yorkissa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa, että Charlottesvillen tapahtumat olivat molempien osapuolten syytä. Hänen mukaansa kaikissa tarinoissa on aina kaksi puolta. -  Ryhmä yhdellä puolella oli paha ja ryhmä toisella puolella oli myös hyvin väkivaltainen. Kukaan ei halua sanoa sitä, mutta minä sanon sen nyt, Trump totesi CNN:n mukaan.


Lähde CNN:lle: Trumpin tiedotustilaisuus ei mennyt suunnitelmien mukaan iltalehti 05:46 16.08

Valkoisen talon lähteen mukaan Yhdysvaltain presidentti Donald Trump poikkesi suunnitelmasta puhuessaan toimittajille New Yorkissa. CNN:lle asiaa kommentoineen lähteen mukaan presidentin neuvonantajat olivat toivoneet, että Donald Trump olisi puhunut tiedotustilaisuudessa infrastruktuurista eikä Charlottesvillen tapahtumista. Lähde kertoo, että Trump oli suljettujen ovien takana pidetyssä kokouksessa kihissyt kiukusta liittyen uutisointiin, jota presidentti piti epäreiluna. Kiukku kiehui yli tiistaina pidetyssä tiedotustilaisuudessa, lähde kertoo.


Uutiset