Yhdysvallat tuomitsee Venezuelan presidentin Nicolas Maduron uhkauksen iltasanomat 04:20 12.12

Ulkoministeriön mukaan tulevien presidentinvaalien pitää olla vapaat ja reilut.


Venezuelan kriisi syvenee: presidentti aikoo sulkea opposition ulos presidentinvaaleista iltalehti 08:27 11.12

Presidentti haluaa sulkea kolme pääoppositiopuoluetta ulos ensi vuoden vaaleista. Venezuelan presidentti Nicolas Maduro sanoo, että kolmen oppositiopuolueen ei pitäisi saada osallistua presidentinvaaleihin ensi vuonna. Syynä on puolueiden järjestämä boikotti sunnuntain vaaleissa, joissa valittiin pormestarit reiluun 300 kaupunkiin ja kylään. Puolueiden mielestä vaalit palvelivat "Maduron diktatuuria". - He katoavat poliittiselta kartalta, Maduro sanoi voitonjuhlassaan Caracasissa sunnuntaina.


Maduro kiristää otettaan vallasta: Johtavat oppositiopuolueet eivät saa osallistua ensi vuoden presidentinvaaleihin MTV 06:18 11.12

Venezuelan presidentin Nicolas Maduron mukaan maan johtavat oppositiopuolueet eivät saa olla mukana ensi vuoden presidentinvaaleissa. Syynä Maduron mukaan on se, että oppositiopuolueet eivät osallistuneet sunnuntaina käytyihin paikallisvaaleihin.


Tänään televisiossa uusi brittijännäri - ruumis on lojunut kellarissa 38 vuotta iltalehti 08:13 09.12

Uusi brittiläinen Minkä taakseen jättää -jännityssarja kuvaa kahden vanhan rikosjutun tutkintaa. Ensimmäisellä kaudella tutkitaan nuoren miehen murhaa. Itä-Lontoossa rapistuneen talon perustuksista kellarista löytyy vanha luuranko. Uhrin henkilöllisyys on ensin arvoitus, kuten myös syy hänen hautaamiseensa juuri kyseiseen paikkaan. Pian kuitenkin selviää, että ihmisjäänteet kuuluivat nuorelle miehelle ja että ruumis on ollut 38 vuotta haudattuna talon alle. Rikosylikomisario Cassie Stuart (Nicola Walker) ja komisario Sunny Khan (Sanjeev Bhaskar) lupaavat tehdä kaikkensa selvittääkseen rikoksen. Uhrin vierestä löytynyt vanha muistikirja on avain ja pikkuhiljaa sen antamat vihjeet vievät poliisia eteenpäin. Heidän täytyy pähkäillä, miten muistikirjassa mainitut henkilöt liittyivät edesmenneen nuorukaisen elämään. Yle esittää ohjelmasta ykköskauden perään myös toisen tuotantokauden. Toisella tuotantokaudella poliisit joutuvat kimurantin tilanteen eteen, sillä heidän täytyisi tunnistaa vuosikausia joenpohjassa maannut ruumis.


Sisäoppilaitosten täysin perverssi tulokasriitti paljastui Itävallassa: Nuorten peräaukkoihin pantiin suksivoidetta iltalehti 08:25 07.12

Itävaltalaisten alppihiihtäjien järkyttävät paljastukset kymmenien vuosien ajalta ovat johtaneet tutkintakomission perustamiseen, kertoo uutistoimisto Reuters. Useampi takavuosien alppihiihtäjä, osa nimellään ja osa nimettöminä, on tehnyt paljastuksia valmentajien ja toisten urheilijoiden seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Vyyhti alkoi purkautua, kun entinen olympiaedustaja Nicola Werdenigg kertoi viime, että miespuolinen joukkueen jäsen raiskasi hänet. Werdenigg oli väitettyjen tapahtumien aikaan vasta 16-vuotias. Tirolin kuvernööri Günther Platter kertoi, että Werdeniggin ja hänen jälkeensä avautuneiden väitteet on otettu erittäin vakavasti. Useampi ex-alppihiihtäjä on kertonut, että hyväksikäyttö ja seksuaalinen häirintä on ollut järjestelmällistä.


Prinsessa Madeleinen lapsia ei nähdä prinssi Gabrielin kastejuhlassa - muut kuninkaalliset pienokaiset tulossa iltalehti 12:36 01.12

Svensk Damtidningin haltuunsa saaman vieraslistan perusteella prinsessa Madeleinen lapset eivät ole tulossa kirkkoon. Tänään perjantaina Tukholmassa, Drottningholmin linnan kirkossa, vietetään prinssi Gabrielin kastejuhlaa. Hän on prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian kuopus. on julkistanut juhlan vieraslistan. Mukana on koko kuninkaallinen perhe, mutta prinsessa Madeleinen lapsia ei ole listattu mukaan. Leonore, 3, ja Nicolas, 2, eivät siis liene äitinsä ja isänsä mukana. Madeleinesta tulee Gabrielin kummi, joten lapsien kotiin jättäminen voi olla taktinen peliliike, etteivät he olisi alttarille kenties pienokaista siunaamaan suuntaavaan äitinsä perässä vetämässä huomiota itseensä.


Ruotsin nuorin prinssi Gabriel kastetaan tänään - näin juhlallisuudet etenevät iltalehti 09:26 01.12

Prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian kuopuksen, prinssi Gabrielin ristiäisiä juhlitaan 1. joulukuuta. Pienokainen, koko nimeltään Gabriel Carl Walther, syntyi 31. elokuuta Tukholmassa Danderydin sairaalassa. Hän painoi syntyessään 3400 grammaa ja oli 49 senttimetriä pitkä. Kuninkaallisen etiketin mukaan pienokainen on kastettava kolmen kuukauden sisällä syntymästä. Perjantaiset ristiäiset järjestetään Drottningholmin linnan kirkossa. Samassa kirkossa vietettiin taannoin myös Gabrielin isoveljen, yksivuotiaan prinssi Alexanderin sekä Gabrielin serkkujen, prinsessa Madeleinen ja Christopher O’Neillin lapsien, prinsessa Leonoren, 3, ja prinssi Nicolasin, 2, ristiäisiä.


City venyi tuskaiseen vierasvoittoon - oma maali piinasi pitkään iltalehti 20:19 26.11

Manchester City teki ottelun kaikki kolme maalia vieraspelissä Huddersfieldiä vastaan. Cityn 2-1-voittoon päättyneen ottelun anti oli loppuun saakka värikästä. City hallitsi tapahtumia suvereenilla tavalla, mutta maalintekoon se pääsi käsiksi vasta ottelun toisella jaksolla. Kissa ja hiiri -asetelma rakentui, kun Nicolas Otamendi puski pallon epäonnekkaasti omaan maaliin ensimmäisen jakson viimeisellä minuutilla. Jo maalia edeltäneessä hyökkäyksessä Cityn Vincent Kompany oli puskea palloon maaliin väärässä päässä kenttää.


Entiseltä alppitähdeltä raju väite: joutui joukkuetoverin raiskaamaksi vain 16-vuotiaana - ”Sitä pidettiin normaalina” iltalehti 17:00 24.11

Itävallan alppihiihtopiireissä kuohuu. AFP:n mukaan Itävallassa on aloitettu selvitys seksuaalisista hyväksikäytöistä, joita väitetään sattuneen alppihiihtomaajoukkueessa 1970-luvulla ja vielä vuonna 2005. Syyttäjä aloitti tutkimukset, kun entinen olympialaskija Nicola Werdenigg, tyttönimeltään Spiess, kertoi tällä viikolla miespuolisen joukkuetoverin raiskanneen hänet 1970-luvulla. Werdenigg oli tuolloin vasta 16-vuotias.


Kontinen ja Peers etenivät välieriin ATP-finaaliturnauksessa iltalehti 15:36 16.11

Henri Kontinen ja John Peers etenivät Lontoossa järjestettävän ATP-finaaliturnauksen välieriin. Kaksikon välieräpaikka varmistui tänään ennen alkulohkon viimeistä ottelua, kun Pierre-Hugues Herbert ja Nicolas Mahut jättivät turnauksen kesken Herbertin selkävaivan vuoksi. Luovutuksen jälkeen Kontinen ja Peers pelasivat tänään merkityksettömän ottelun Raven Klaasenia ja Rajeev Ramia vastaan. Matsi päättyi Kontisen ja Peersin 2-1-voittoon (2-6, 6-1, 10-8).


Tanska futiksen MM-kisoihin - Tottenham-tähti tykitti hattutempun Irlannin verkkoon iltalehti 23:35 14.11

Tanska voitti Irlannin MM-jatkokarsinnassa Christian Eriksenin hattutempulla. Lauantaina Kööpenhaminassa joukkueet olivat päätyneet 0-0-tasapeliin. Avausmaalin merkitys otteluparissa oli siis valtava, ja se kirjattiin kotijoukkue Irlannille. Kuudennella minuutilla Robbie Brady nosti kukkupallon vaparista rankkarialueelle. Tanskan hyökkääjä Nicolai Jørgensen yritti auttaa omaa puolustustaan, mutta onnistui vain sotkemaan tilannetta entisestään. Hänen puskunsa jäi ei-kenenkään-maalle, jonne juuttiveskari Kasper Schmeichel ei mitenkään ehtinyt ennen Shane Duffya.


Yhdysvallat julkisti uusia pakotteita Venezuelalle iltasanomat 00:30 10.11

Yhdysvallat julkisti torstaina uusia pakotteita Venezuelan presidentti Nicolas Maduron hallitusta vastaan.


Uutiset