Itsemurhapommit tappoivat Nigeriassa – Boko Haramia syytetään iltasanomat 12:33 17.02

Nigerian viranomaiset syyttävät äärijärjestö Boko Haramia perjantaisista itsemurhaiskuista, joissa kuoli ainakin 19 ihmistä ja haavoittui kymmeniä.


Yli 200 koulutytön sieppaajalle 15 vuoden tuomio Nigeriassa iltalehti 12:09 13.02

Koulutytöt siepattiin Chibokista Nigerian koillisosasta. Vuonna 2014 tapahtuneeseen yli 200 koulutytön sieppaukseen osallistunut mies on tuomittu nyt 15 vuoden vankeustuomioon. 35-vuotias Haruna Yahaya myönsi osallisuutensa sieppaukseen erityistuomioistuimessa, jossa syytettynä on nigerialaisen Boko Haram -terroristijärjestön epäiltyjä jäseniä.


Nigerialaismies vankilaan 13-vuotiaan tytön raiskauksesta MTV 21:07 11.02

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 30-vuotiaan Nigerian kansalaisen vankeuteen raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Uhri oli 13-vuotias tyttö.


Jamaikan uranuurtajat esikuvina – nigerialaiset naiset saavuttivat paikan talviolympialaisiin: ”Olemme tuhkimotarina” iltasanomat 18:35 01.02

Nigerian rattikelkkajoukkueesta tulee maansa ensimmäinen talviolympiaedustaja.


Nigeriassa siepatut amerikkalaiset ja kanadalaiset vapautettiin - poliisi ei vahvista lunnaiden maksua iltalehti 17:08 20.01

Nigeriassa tiistaina kidnapatut kaksi yhdysvaltalaista ja kaksi kanadalaista on saatu vapautettua. Asiasta kertoo Nigerian poliisi. Maan armeijan joukot käynnistivät etsinnät sen jälkeen, kun nelikko oli siepattu tiistaina Kadunan osavaltiossa. Sieppaajat ampuivat kaksi poliisia kuoliaaksi sieppauksen yhteydessä.


Itsemurhapommittaja tappoi ainakin 11 Nigeriassa – tekotapa viittaa Boko Haramiin MTV 14:50 03.01

Ainakin 11 on kuollut itsemurhaiskussa moskeijaan Gamborun kaupungissa Nigerian kaakkoisosassa lähellä Kamerunin rajaa tänään, kertoo uutistoimisto Reuters. Isku tapahtui aamurukouksen aikaan.


Pelätyn Boko Haramin johtaja uhoaa harvinaisessa videossa: "Kukaan ei voi meille mitään" MTV 11:07 03.01

Boko Haram -terroristijärjestön johtaja älähtää videolla Nigerian presidentin väitteestä, että järjestö olisi kukistettu. Hän ottaa vastuun viime aikojen tuhoisista terroriteoista ja julistaa, että järjestö on hyvässä kunnossa eikä kukaan voi tehdä sille mitään.


Uutiset