IL-Analyysi: Sdp vaatii Supon kellaria myöten kansanedustajien syyniin - Ajaako puolue ihmisoikeusasiaa vai valta-asiaa? iltalehti 06:57 05.03

Sosiaalidemokraatteja riepoo, koska Supon päättäjäketju on nykyisin liki kauttaaltaan kokoomuslaisia presidentti Sauli Niinistöstä alkaen, analysoi Olli Ainola. Kansanedustajien on päästävä penkomaan Supon kellaritkin, kertoi SDP:n kansanedustaja Mika Kari hiljattain. Sosiaalidemokraatit vaativat, että eduskunnan tiedusteluvaliokunnalle on annettava valta saada mikä tahansa Supon asiakirja tarkastettavaksi riippumatta asiakirjan salaisuusasteesta tai ehdoista, joilla ulkomainen tiedusteluviranomainen on sen Supolle luovuttanut.


Sauli-huuma yltyy: Suomalaiset haluavat nyt ripustaa kotiensa seinille tauluja Sauli Niinistöstä iltalehti 10:18 14.02

Ifolorin tiedotteessa kerrotaan, että presidentin valokuvista halutaan teettää myös palapelejä. Lemmikit, lapset ja luonto ovat olleet perinteisesti suomalaisten lempikuvauskohteita, mutta uusi ilmiö tekee tuloaan suomalaiskoteihin. Yhä useampi suomalainen haluaa nyt ripustaa kotinsa seinälle valokuvataulun tasavallan presidentti Sauli Niinistöstä. - Suomalaiset ovat bonganneet presidentti Sauli Niinistön lukuisilla maakuntamatkoilla, toritapahtumissa ja vaalikiertueella. Yhteiskuva presidentin kanssa on monelle niin tärkeä, ettei sitä haluta säilyttää vain puhelimessa, vaan ihmiset teettävät meillä siitä kuvataulun seinälle ripustettavaksi, kertoo kuvatuotteita valmistavan Ifolorin markkinointipäällikkö Päivi Pietarinen yhtiön tiedotteessa.


Kotus julkaisi analyysin Sauli ”Yoda” Niinistöstä – ”Suosion paljolti hänen yodamaisuutensa selittää” uusisuomi 11:44 08.02

Sauli Niinistön sanailu aika tavalla aseista riisuukin, kirjoittaa suomen kielen dosentti ja Kotimaisten kielten keskuksen (Kotus) erityisasiantuntija Vesa Heikkinen tuoreessa analyysissään presidentti Sauli Niinistön puhetavasta.


Kielitoimisto julkaisi analyysin Sauli ”Yoda” Niinistöstä – ”Suosion paljolti hänen yodamaisuutensa selittää” uusisuomi 11:44 08.02

Niinistön sanailu aika tavalla aseista riisuukin, kirjoittaa suomen kielen dosentti ja Kotimaisten kielten keskuksen erityisasiantuntija Vesa Heikkinen tuoreessa analyysissään presidentti Sauli Niinistön kansansuosiosta.


Tilastot paljastavat: 69-vuotiaana isäksi tullut Sauli Niinistö on alle yhden promillen poikkeusyksilö iltalehti 09:08 03.02

Tasavallan presidentti Sauli Niinistöstä tuli isä erittäin poikkeuksellisesti 69-vuotiaana. Myös Jenni Haukion ensisynnytys tapahtui verraten myöhään, selviää Tilastokeskuksen tiedoista. Istuvalle tasavallan presidentille syntyi ensimmäistä kertaa Suomen historiassa lapsi. Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio tiedottivat perjantaina presidentin kanslian välityksellä presidenttiparin lapsen syntymästä. Raskaudesta kerrottiin lokakuussa. Tuolloin lasketuksi ajaksi kerrottiin helmikuu, mutta tarkkaa ajankohtaa ei paljastettu. Niinistö on lapsen syntyessä 69-vuotias. Hän täyttää elokuussa 2018 70 vuotta. Ikää voi pitää tuoreelle isälle poikkeuksellisen korkeana, ja käsitystä vahvistaa myös Tilastokeskuksen Iltalehdelle toimittama suomalaislasten isien ikäjakauma.


Sauli Niinistön huikea ura: poliitikko, kirjailija, kunniatohtori - katso kuvat vuosien varrelta iltalehti 09:59 01.02

Kansansuosiossa kylpevän presidentin meriitit eivät rajoitu pelkästään politiikan saralle. Sauli Väinämö Niinistöstä tuli Suomen tasavallan presidentti ensimmäisen kerran maaliskuussa 2012. Viime sunnuntaina Suomi äänesti hänet jatkoon seuraavalle kuusivuotiskaudelle. Muut ehdokkaat joutuivat tyytymään menestyksen rippeisiin, kun Niinistö kahmaisi äänistä 62,7 prosenttia.


Accuscoren ennuste Niinistöstä meni pieleen - ”Kannatus oli ennennäkemättömän vahvaa, eikä se muuttunut vaalien alla” iltalehti 14:39 29.01

Analytiikkayhtiö Accuscoren Iltalehdelle tekemä ennuste presidentinvaaleissa meni pieleen Sauli Niinistön osalta. Niinistön kannatus ei noudattanutkaan edellisten vaalien logiikkaa. Analytiikkayhtiö Accuscore on tehnyt Iltalehdelle ennusteita viimeisissä vaaleissa. Accuscore ei tee omia kannatuskyselyjä, vaan simuloi ennusteensa medioiden tilaamien kannatusmittausten datan perusteella. Eduskunta- ja kuntavaaleissa Accuscoren ennuste oli vaalien alla tarkin, samoin hyvin onnistui myös näiden presidentinvaalien ennuste ennakkoäänien tultua.


Niinistön jännittävä päivä kuvina: Tiukasta ilmeestä helpottuneeseen hymyyn iltalehti 06:01 29.01

Sauli Niinistö pääsi jatkokaudelle tasavallan presidentiksi ensimmäisellä kierroksella. Vaalipäivän aikana Niinistön tunnelmat vaihtelivat. Valitsijayhdistyksen presidenttiehdokas Sauli Niinistö voitti presidentinvaalit ensimmäisellä kierroksella: hän sai 62,7 prosenttia äänistä. Istuvalle presidentille tuli yllätyksenä, kuinka suurella äänimäärällä hän voitti. Niinistö ei pitänyt ensimmäisellä kierroksella läpimenemistään varmana edes murskaavan ennakkoäänituloksen jälkeen, mikä näkyy myös päivän varrella Niinistöstä otetuista kuvista.


25 vastausta kertoo: Tällaisen presidentin Suomi sai Sauli Niinistöstä iltasanomat 22:47 28.01

Näin Niinistö vastasi suomalaisia puhuttaviin kysymyksiin IS:n vaalikoneessa.


Kansanedustaja syyttää presidentin kansliaa sananvapauden polkemisesta: ”Tällainen toimintatapa kuuluu banaanivaltioihin” iltalehti 13:31 22.01

Feministisen puolueen puheenjohtaja väittää, että kanslia yritti saada tätä muokkaamaan omaa sitaattiaan Sauli Niinistöstä. Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä on pöyristynyt uutisesta. Pienpuolue feministien Katju Aro kertoi maanantaina, että tasavallan presidentin kanslia oli pyytänyt häntä oikaisemaan lausuntoaan Sauli Niinistön ääripääpuheista. Aro kertoo kanslian lähettämästä sähköpostista, jossa häntä pyydettiin ottamaan yhteyttä Hufvudstadsbladetiin aiemman jutun tiimoilta. Aro oli kritisoinut Niinistön lausahdusta, jossa presidenttiehdokas oli muistellut, ettei koskaan ollut puhunut minkäänlaisista ääripäistä.


Puhemiehet: Sipilä hirttäytyy oudosti Vanhaseen iltalehti 19:35 19.01

Yksi varteenotettava vaihtoehto on, että Sipilä luopuu puheenjohtajuudesta ensi kesänä keskustan puoluekokouksessa, mutta jatkaa pääministerinä vaalikauden loppuun. Tylsistä pressanvaaleista saattaa viimeisellä viikolla kehkeytyäkin ihan kiinnostava kisa. Ei sillä, etteikö Sauli "Tolkun mies" Niinistöstä tulisi pressa vielä kuudeksi vuodeksi, mutta joku muista ehdokkaista saattaa vielä päästä mainostamaan itseään ja puoluettaan vaalien toiselle kierrokselle. Keskustan Matti "Asia" Vanhanen vaeltaa yhä varjojen mailla, mitä tulee kannatukseen. Kepun ydinjoukoissa on v....tuksen sekaisella kauhulla seurattu Vanhasen touhuja: mies kuvittelee pelaavansa valioliigassa, vaikka nyt pitäisi ryskätä ykkössarjan nousukarsinnoissa ja potkita nilkoille Paavo "Muki" Väyrystä.


Uutiset