Sprinttifinaalit käytiin ilman suomalaisia - Norja ja Ruotsi juhlivat Planicassa iltalehti 15:58 20.01

Krista Pärmäkosken ja Iivo Niskasen välieräpaikat olivat parhaat suomalaissuorituksen maastohiihdon maailmancupin sprinttikilpailuissa Planicassa. Ruotsin Stina Nilsson jatkoi hyviä otteitaan sprinttikisoissa ja nappasi voiton myös Planicassa. Palkintopallin täydensivät norjalaiset Kathrine Rolsted Harsem ja Maiken Caspersen Falla. Krista Pärmäkoski oli päivän paras suomalaisnainen edettyään välieriin. Ensimmäisessä välierässä vauhti oli Pärmäkoskelle kuitenkin liikaa, ja suomalainen jäi ryhmänsä viimeiseksi. Pärmäkoski suoristi selkänsä jo roimasti ennen maalia huomattuaan finaalipaikan karanneen, ja eroa erän kärkinimi Fallaan kertyi yli kahdeksan sekuntia.


Kuinka hyvin tunnet Suomen presidentit? Testaa tietosi IL:n testillä iltalehti 09:06 20.01

Presidentinvaalien ensimmäinen vaalipäivä on 28. tammikuuta. Iltalehden testillä voit selvittää, tunnetko todella presidenttien ja presidentinvaalien historian. Suomi valitsee presidentin tammikuussa. Ehdolla ovat Sauli Niinistö (sit.), Tuula Haatainen (sd.), Pekka Haavisto (vihr.), Laura Huhtasaari (ps.), Merja Kyllönen (vas.), Nils Torvalds (r.), Matti Vanhanen (kesk.) ja Paavo Väyrynen (sit.). Mutta kuka oli Suomen ensimmäinen presidentti? Testaa tietosi presidenteistä ja presidentinvaaleista Iltalehden testillä. Presidenttivisa


Sisällissodan arvet jäivät näkyviin Paavo Väyrysen suvussa – ”Isä ja hänen sisaruksensa eivät pitäneet setään enää yhteyttä” iltasanomat 08:54 20.01

Matti Vanhasen isän puoleiset sukulaiset taistelivat Karjalan kannaksella valkoisten puolella. Nils Torvaldsin isoisä oli punaisten vankina Turussa. Paavo Väyrysen vasemmistolainen isän isä pysyi sisällissodan ulkopuolella. Tämän veli joutui Tammisaaren leirille, mutta selvisi hengissä.


Bisquitin kolumni: Nilsiä ajassa iltasanomat 08:08 19.01

Tehtäköön heti selväksi, ettei Lenita Airisto ole itse tullut nyt puheena olevassa asiassa näin vuosien perästä julkisuuteen.


US-blogi: Nämä kolme asiaa saavat Torvaldsin käämit palamaan: ”Ärsyttää ihan vietävästi” iltalehti 22:31 17.01

RKP:n presidenttiehdokas Nils Torvalds listaa Uuden Suomen (17.1.) blogissaan, kolme asiaa, jotka saavat hänen ”kääminsä käryämään”. RKP:n presidenttiehdokas Nils Torvalds kirjoittaa , että hänen ystävänsä varoittivat häntä jo etukäteen siitä, että presidenttiehdokkaana Torvalds ei saisi polttaa päreitään. Tiistaina Torvalds tunnusti, että nyt ”vähän käämit kyllä käryävät” ja itse asiassa "ärsyttää ihan vietävästi".


Nils Torvalds ärähtää kilpailijoilleen: ”Olemme ihan hakoteillä, ärsyttää vietävästi” uusisuomi 12:16 17.01

RKP:n presidenttiehdokas Nils Torvalds katsoo blogissaan presidentinvaalien turvallisuuspoliittisen olevan hakoteilla ja tämä ärsyttää häntä ”ihan vietävästi”.


Torvalds puolusti MTV:n tentissä Nato-jäsenyyttä, vaikka kritisoi rajusti Trumpia: "Ei siinä ole kaikki muumit ihan laaksossa" MTV 22:29 16.01

RKP:n presidenttiehdokas Nils Torvalds oli tänään MTV:n tentattavana presidentinvaalitentissä. Tentissä hän muun muassa puolusti myönteistä Nato-kantaansa ja sätti Yhdysvaltain presidenttiä Donald Trumpia.


MTV:n presidenttitentit: Huhtasaaren kärkkäys puhutti pöllöraatia, Torvalds vaikutti väsähtäneeltä – "Vaalikampanjat ovat olleet pitkiä ja se tuntuu" MTV 21:49 16.01

MTV:n vaalitentit ovat jo kääntymässä loppusuoralle, tänään illalla puolen tunnin grillissä nähtiin perussuomalaisten Laura Huhtasaari ja RKP:n Nils Torvalds. Kuinka he pärjäsivät, sitä ruotii MTV:n oma "pöllöraati".


Video: Myönteisellä Nato-kannallaan kohahduttanut Nils Torvalds MTV:n vaalitentissä MTV 21:06 16.01

MTV Uutisten vaalitentissä ovat tänään tiistaina vuorossa Perussuomalaisten Laura Huhtasaari ja Rkp:n Nils Torvalds. Torvaldsin suoriutumisen tentissä voit kastoa tämän jutun otsakkeessa olevalta videolta.


Live juuri nyt: Myönteisellä Nato-kannallaan kohahduttanut Nils Torvalds MTV:n vaalitentissä MTV 20:35 16.01

MTV Uutisten vaalitentissä ovat tänään tiistaina vuorossa Perussuomalaisten Laura Huhtasaari ja Rkp:n Nils Torvalds.


Video: Laura Huhtasaari MTV:n vaalitentissä – viekö Väyrynen kannattajat? MTV 20:00 16.01

MTV Uutisten illan ensimmäisessä vaalitentissä oli kello kahdeksalta vuorossa Perussuomalaisten Laura Huhtasaari ja puolta tuntia Rkp:n Nils Torvalds. Video Huhtasaaren tentistä löytyy tämän jutun otsakkeesta.


Live klo 20.30: Myönteisellä Nato-kannallaan kohahduttanut Nils Torvalds MTV:n vaalitentissä tänään MTV 18:21 16.01

MTV Uutisten vaalitentissä ovat tänään tiistaina vuorossa Perussuomalaisten Laura Huhtasaari ja Rkp:n Nils Torvalds.


Live klo 20: MTV:n vaalitentissä tänään Huhtasaari – viekö Väyrynen kannattajat? MTV 15:39 16.01

MTV Uutisten vaalitentissä ovat tänään tiistaina vuorossa Perussuomalaisten Laura Huhtasaari ja Rkp:n Nils Torvalds. Siinä missä Torvalds nauttii äänestäjien keskuudessa vain marginaalista gallupkannatusta, Huhtasaari saattaa kamppailla vaalien ensimmäisen kierroksen kakkospaikasta.


MTV:n vaalitentissä tänään Huhtasaari: Viekö Väyrynen kannattajat? Suora lähetys kello 20 MTV 15:39 16.01

MTV Uutisten vaalitentissä ovat tänään tiistaina vuorossa Perussuomalaisten Laura Huhtasaari ja Rkp:n Nils Torvalds. Siinä missä Torvalds nauttii äänestäjien keskuudessa vain marginaalista gallupkannatusta, Huhtasaari saattaa kamppailla vaalien ensimmäisen kierroksen kakkospaikasta.


Nils Torvalds, mikä on kaikkein radikaalein tekonne? iltalehti 05:58 16.01

Presidenttiehdokas Nils Torvalds (r) kertoo Iltalehden haastattelussa menneisyydestään vasemmistoradikaalina. Torvalds suhtautuu omaan taustaansa tyynesti. Torvalds oli entisessä elämässään taistolainen eli äärikommunisti, joka laittoi Neuvostoliiton edun usein Suomen edun edelle. Torvalds kuului Suomen Kommunistiseen Puolueeseen vuodesta 1969 vuoteen 1982. Mitä toimintanne ääriliikkeessä kertoo teistä?


Nils Torvalds kritisoi IL:n tentissä Niinistön puheita EU:n turvatakuista: ”Pidän todella epäasiallisena” iltalehti 21:41 15.01

Presidenttiehdokas Nils Torvalds (r) haluaa Suomen Natoon, vaikka enemmistö kansasta ei halua Natoon. Rkp:n Nils Torvalds haluaa Suomen Natoon. Torvaldsin ongelma on siinä, ettei Nato-viesti uppoa kansaan. Kyselyissä Torvaldsin kannatus jumittaa prosentin vaiheilla. Se on todella vähän. Viime kuntavaalissa (2017) ja eduskuntavaalissa (2015) Rkp:n kannatus oli 4,9 prosenttia. - Uskomme vakaasti, että lukemat muuttuvat viimeisen viikon aikana kohtalaisen radikaalisti, Torvalds kommentoi kannatustaan Iltalehden presidenttitentissä maanantaina.


IL:n tentti - 15 kysymystä Nils Torvaldsille: ”Huhtasaari ja Väyrynen kalastelevat vähän kummallisilla vesillä” iltalehti 17:36 15.01

Presidenttiehdokas Nils Torvalds (r) paljastaa Iltalehden tentissä näpistäneensä leikkijunan Stockmannilta ja olevansa sisimmässään herkkä runopoika. 1. Suomalaiset alkoivat sotia keskenään 100 vuotta sitten. Millä nimellä te kutsutte vuoden 1918 tapahtumia? - Enimmäkseen sisällissodaksi. Riippuen siitä, mistä vaiheesta on kyse. Silloin, kun venäläisiä varuskuntia on riisuttu aseista, niin siinä on ollut myös itsenäisyystaistelusta kysymys mitä suurimmassa määrin.


Nils Torvalds Saksan uudesta hallituksesta: ”Miten Suomi pysyy mukana?” uusisuomi 09:20 14.01

RKP:n presidenttiehdokas Nils Torvalds arvioi, että Saksan hallitusohjelmaluonnos ja erityisesti sen EU:ta koskeva osuus on kiinnostava Suomen kannalta.


Nils Torvald Saksan uudesta hallituksesta: ”Miten Suomi pysyy mukana?” uusisuomi 09:20 14.01

RKP:n presidenttiehdokas Nils Torvals arvioi, että Saksan hallitusohjelmaluonnos ja erityisesti sen EU:ta koskeva osuus on kiinnostava Suomen kannalta.


HBL: Nils Torvalds ei toivottaisi Jumalan siunausta - vaihtaisi Linnan juhlat maakuntajuhliin iltalehti 10:41 13.01

Nils Torvalds uudistaisi myös Linnan juhlia. Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen (RKP) presidenttiehdokas Nils Torvalds ei toivottaisi uudenvuodenpuheessaan Jumalan siunausta tv-katsojille. Linnan juhlien tungoksen ratkaisemiseksi Torvalds harkitsisi maakunnallisia juhlia, jos hänestä tulisi presidentti. Torvalds vastaili Hufvudstadsbladetin suorassa linjassa lukijoiden kysymyksiin. Häneltä kysyttiin muun muassa mitä hän puhuisi Putinin kanssa kahdestaan saunan lauteilla. Torvalds kävisi Putinin saunassa "small talkia" joko venäjäksi tai saksaksi. Putinhan puhuu sujuvasti myös saksaa, palveltuaan DDR:ssä aikoinaan pitkään KGB:n tehtävissä.


Uutiset