Wilma Murron vakava leikki kipujen kanssa päättyi pettymykseen: "Urheilu on ollut niin sanotusti turvallista" iltalehti 20:30 24.07

Loukkaantunut Wilma Murto piti kiinni MM-matkastaan kuin hukkuva oljenkorresta. Nuorten EM-pronssi oli kauden loppu. Suomen yleisurheiluhuippuihin on iskenyt harvinaisen laaja vammojen suma. Lontoon MM-joukkue jäi lopulta 12 urheilijaan, kun esimerkiksi Antti Ruuskanen, Sandra Eriksson, Ari Mannio ja Nooralotta Neziri ovat vuorotellen saaneet mitä moninaisimmin tavoin siipeensä.


Pika-aitojen tuore Suomen mestari murtui kyyneliin - ”Nämä vuodet ovat vaatineet läheisiltäkin paljon” iltalehti 21:04 22.07

Lotta Harala juoksi pika-aitojen Suomen mestariksi. Tuoreen mestarin tietä korkeimmalle korokkeelle siloitti huomattavasti kilpakumppanin ja ystävän Nooralotta Nezirin poissaolo. Se ei silti himmennä Haralan suoritusta. Haralan voittoaika 13,12 oli uran selvästi paras, mutta myötätuulta oli liikaa, joten tulos ei ole tilastokelpoinen.


Lasse Viréniltä tyly kommentti Suomen MM-joukkueesta: "Osan jo valituistakin pitäisi miettiä" iltalehti 18:54 22.07

Yksi suomalaisen yleisurheilukesän puhutuimpia aiheita on ollut aitajuoksija Nooralotta Nezirin talven aikana kadonnut huippuvire. 24-vuotias aituri kohenteli viime kesänä Suomen ennätystä kahteenkin otteeseen (12,81) ja juoksi myös Rion olympialaisten välierässä. Tällä kaudella aidattu ratasuora kulki kuusi kymmenystä ennätystä hitaammin, eikä MM-kisoihin olisi ollut mitään asiaa. Neziri ja valmentaja Petteri Jouste tekivät viime viikonloppuna päätöksen jättää kauden kesken.


Lasse Viréniltä tyly kommentti Suomen MM-joukkueesta: "Osan jo valituistakin pitäisi miettiä" iltalehti 15:43 22.07

Yksi suomalaisen yleisurheilukesän puhutuimpia aiheita on ollut aitajuoksija Nooralotta Nezirin talven aikana kadonnut huippuvire. 24-vuotias aituri kohenteli viime kesänä Suomen ennätystä kahteenkin otteeseen (12,81) ja juoksi myös Rion olympialaisten välierässä. Tällä kaudella aidattu ratasuora kulki kuusi kymmenystä ennätystä hitaammin, eikä MM-kisoihin olisi ollut mitään asiaa. Neziri ja valmentaja Petteri Jouste tekivät viime viikonloppuna päätöksen jättää kauden kesken.


Nooralotta Neziri saa yhä apua entiseltä valmentajaltaan – ”Ele on hieno” iltasanomat 11:30 22.07

Aituritähden uusi valmentaja Petteri Jouste saa ex-valmentajalta käyttöönsä urheilijan harjoitushistorian.


Lasse Virén on huolissaan Kalevan kisat väliin jättäneen juoksijalahjakkuus Alisa Vainion tilanteesta iltalehti 10:13 22.07

Suomalaisen kestävyysjuoksun kovimman lahjakkuuden terveysmurheet saavat olympialegenda Lasse Virénin mietteliääksi. Tämän vuoden Kalevan kisoista putosi heinäkuun aikana iso liuta kiinnostusarvoltaan maamme ykkösluokkaan kuuluvia yleisurheilijoita: Antti Ruuskanen, Nooralotta Neziri, Ari Mannio ja viimeisimpänä Alisa Vainio. Perjantain 10 000 metrille ja sunnuntain 5 000 metrille ilmoittautuneen 19-vuotiaan Vainion poisjäännistä ilmoitettiin vain muutama tunti ennen viikonlopun ensimmäistä starttia. Vainion poisjäänti johtui alkukesästä diagnosoidusta mykoplasmasta ja myöhemmin todetusta keuhkoklamydiasta.


Asiantuntija Nezirin kovasta päätöksestä: ”Kun nuo tilat menevät syvälle, niitä ei viikon levolla korjata” iltasanomat 12:12 17.07

Pika-aituri Nooralotta Nezirin kausi päättyi ylirasitustilan vuoksi.


Nooralotta Nezirin kausi päättyi – kohupotkut saanut valmentaja lähetti terveiset iltasanomat 22:06 16.07

Jussi Ihamäki reagoi nopeasti uutiseen Nezirin kauden päättymisestä.


Syy Nezirin kauden päättymiseen selvisi – edessä pitkä pakkolepo iltasanomat 16:19 16.07

Valmentaja Petteri Jouste vahvisti, että Nooralotta Neziri ei kilpaile enää tällä kaudella.


Valmentaja vahvisti: ylikunnosta kärsivän Nooralotta Nezirin kausi ohi iltalehti 16:12 16.07

Aitajuoksija Nooralotta Neziri ei pysty jatkamaan kuluvaa kilpailukautta ylirasitustilan vuoksi. Nezirin valmentaja Petteri Jouste vahvisti asian Iltalehdelle sunnuntaina. Jouste kertoi, että Suomen pika-aituritoivon tilannetta on tarkkailtu pidempään. Nezirin kausi on tähän asti ollut tuloksellsesti pettymys. Paras aika 100 metrin aidoissa on vaatimaton 13,41. Viime kaudella Neziri tykitti oman ennätyksensä 12,81.


Nooralotta Neziri päättää kautensa ylikuntotilan takia ja valmistelee muuttoa Jyväskylään hs 16:06 16.07


Nooralotta Nezirin kausi on ohi: ”Tilanne on se, että ei ole järkeä jatkaa” iltasanomat 15:37 16.07

Pika-aituri Nooralotta Nezirin kausi on ohi. Hän on kärsinyt vaikean kauden aikana useista vaivoista.


Nooralotta Nezirin kausi todennäköisesti ohi: ”Tilanne on se, että ei ole järkeä jatkaa” iltasanomat 15:37 16.07

Pika-aituri Nooralotta Nezirin kausi on suurella todennäköisyydellä ohi. Hän on kärsinyt vaikean kauden aikana useista vaivoista.


Arto Bryggare puolustaa parjattua Nooralotta Neziriä - tyrmää kuitenkin MM-haaveet: "Ei mitään saumoja" iltalehti 07:09 16.07

Aitajuoksun arvokisamitalisti Arto Bryggare suhtautuu tyynesti aitajuoksija Nooralotta Nezirin tuloskuntoon. Nezirin kausi on ollut viime kauteen peilattuna raju pettymys. Viime kaudella 13 sekunnin rajan alittanut porilainen on tänä suvena kellottanut parhaimmillaan ajan 13,41.


Lotta Harala aitoi ennätyksensä – Nooralotta Nezirillä edelleen vaikeaa iltasanomat 20:12 12.07

Lotta Harala juoksi ennätyksensä 100 metrin aidoissa. Nooralotta Nezirin vaisut ajat saivat jatkoa.


Harala tykitti oman ennätyksensä - Nezirin vauhti vieläkin hakusessa iltalehti 19:56 12.07

Lotta Harala juoksi kolmanneksi naisten 100 metrin aitojen alkuerissä Joensuun Eliittikisoissa. Samalla hän laittoi oman ennätyksensä uusiin lukemiin ajalla 13,31. Aiempi ennätys parani viidellä sekunnin sadasosalla. Haralan taakse neljänneksi jäänyt Nooralotta Neziri palasi tauon ja valmentajan vaihtumisen jälkeen kilparadalle. Alkuerät lähtivät käyntiin vaatimattomalla ajalla 13,43.


Nezirillä tulee kiire - tähtäin edelleen Lontoon MM-rajassa: "Palaset voivat loksahtaa nopeasti kohdalleen" iltalehti 19:03 08.07

Alkukaudesta valmentajaa vaihtaneen aitajuoksija Nooralotta Nezirin pitää löytää nopeasti sähäkkyys askeliinsa. Neziri jumittui alkukaudesta pahasti päälle 13 sekunnin 100 metrin aitajuoksussa, eikä hänellä ole enää kuin kolme mahdollisuutta Lontoon MM-kisojen tulosrajaan 12,98. Neziri juoksee ensi viikolla Joensuun ja Lapinlahden Eliittikisoissa. Kolmas yritys on kahden viikon päästä Seinäjoen Kalevan kisoissa.


Valmentajaa vaihtanut Nooralotta Neziri kommentoi kohupäätöstä ensimmäisen kerran iltasanomat 17:10 08.07

Nooralotta Neziri nähtiin Tampereen SM-viesteissä.


Asiantuntija taustoittaa Nezirin kohupäätöstä: ”Mahtaako Nooralotta käydä vessassakaan ilman Jussia” iltasanomat 15:18 06.07

ISTV:n yleisurheilustudio Aavistuslähtö pureutuu tällä kertaa Nooralotta Nezirin tilanteeseen ja ennakoi viikonlopun SM-viestejä.


Uutiset