Tällä tavalla paimenkoirat kisailevat: "Koira ei tajua tuliko 100 vai 75 pistettä, mutta kyllä hän ansaitsee kiitoksen" MTV 16:43 11.08

Raaseporissa kisataan tänä viikonloppuna lammaspaimennuksen Pohjoismaiden mestaruudesta. Mukana on 42 koirakkoa Suomesta, Norjasta, Ruotsista ja Tanskasta.


Video: Kuka on Pohjoismaiden paras lammaspaimen? 42 koirakkoa kisaa tittelistä Raaseporissa MTV 12:57 10.08

Kuka on pohjoismaiden paras lammaspaimen? Se selviää tänä viikonloppuna Raaseporissa, missä lammaspaimennuksen PM-mestaruuskilpailuissa kisaa 42 koirakkoa Norjasta, Ruotsista, Suomesta ja Tanskasta.


Live juuri nyt: Kuka on Pohjoismaiden paras lammaspaimen? 42 koirakkoa kisaa tittelistä Raaseporissa MTV 12:30 10.08

Kuka on pohjoismaiden paras lammaspaimen? Se selviää tänä viikonloppuna Raaseporissa, missä lammaspaimennuksen PM-mestaruuskilpailuissa kisaa 42 koirakkoa Norjasta, Ruotsista, Suomesta ja Tanskasta.


Janne Holménin EM-kulta tuli täysin puskista 2002 – muistatko, mitä legendaarista Ilkka Kanerva letkautti hetki ennen juhlia? iltasanomat 06:36 27.07

SUL:n kunniapuheenjohtaja Ilkka Kanerva patistaa kestävyysjuoksijoita ottamaan mallia Norjasta.


SAS:n kone joutui tekemään hätälaskun – matkustamoon ilmestyi mystistä savua MTV 13:41 29.05

Lentoyhtiö SAS:n lento Norjasta Belgiaan on joutunut tekemään hätälaskun aamulla paikallista aikaa, uutisoi ruotsalaislehti Aftonbladet.


Norjalaissotilaiden rajanylityksen esitutkinta on lopetettu - alueloukkaus katsottiin vähäiseksi iltalehti 17:51 14.05

Norjalainen sotilasosasto moottorikelkkaili Suomen puolelle huhtikuun alussa. Lapin rajavartiosto on lopettanut Enontekiöllä tapahtuneen epäillyn alueloukkauksen tutkinnan. Tapaus sattui 5. huhtikuuta, kun moottorikelkoilla liikkunut Norjan sotilasosasto ylitti Suomen rajan ilman lupaa. Sotilasosasto ylitti rajan Norjasta Suomeen ja takaisin Norjaan Enontekiön pohjoisella tunturialueella.


Myös Leijonien Norja-voitolla valtava katsojamäärä MTV 18:52 09.05

Suomen 7-0-voitto Norjasta keräsi jälleen miljoonayleisön televisioiden ääreen myöhään tiistai-iltana. Kaikkiaan ottelua seurasi lähes 2,1 miljoonaa suomalaista. Ottelun keskikatsojamäärä MTV3- ja C More Sport 1 -kanavilla oli yhteensä vajaat 1,2 miljoonaa. 


Leijonatkin saanut rajuja selkäsaunoja – Silloin joukkuemäärää ei vähennetty uusisuomi 18:27 09.05

Suomen murskavoitot jääkiekon MM-kisoissa Etelä-Koreasta, Latviasta ja Norjasta ovat herättäneet aiheellista keskustelua MM-kisojen joukkuemäärän vähentämisestä. Kieltämättä sarjajärjestelmä kaipaisi viilauksia.


Marjamäki pisti Mikael Granlundin tehoillan perspektiiviin: "Ei ole meidän silmissä yhtään sen ihmeellisempi" MTV 15:12 09.05

Mikael Granlund sai kaivattuja tehoja, kun hän johdatti Leijonat 1+2-tehoillaan 7-0-voittoon Norjasta jääkiekon MM-kisoissa.


Ruotsissa otettiin ilo irti Leijonien murskavoitosta Norjasta: ”Suomen pelaajat lähinnä leikkivät jäällä” iltasanomat 09:08 09.05

Ruotsalaiskommentaattori ryöpytti Norjaa armottomasti tiistai-illan pelissä Leijonia vastaan.


Lauri Marjamäki kehui Leijonien esitystä tyylikkääksi – jakoi tunnustusta Mikael Granlundille MTV 23:48 08.05

Leijonat otti 7-0-voiton Norjasta jääkiekon MM-kisoissa tiistaina. Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki kehujen kohteena oli erityisesti Mikael Granlund.


Huh, mitä Leijonat-osumia! Äänestä Norja-ottelun hienoin maali! MTV 23:33 08.05

Leijonat otti tiistai-iltana Norjasta upean 7-0-voiton MM-jääkiekon Herningin B-alkulohkon ottelussa.


Leijonilta ylivoimainen esitys Norjaa vastaan – näin ottelu eteni MTV 23:27 08.05

Jääkiekon MM-kisoissa Leijonat otti murskavoiton Norjasta, kun loppulukemat olivat 7-0. MTV Sport seurasi pelin tapahtumia verkkosivuillaan.


Maavoimien suurharjoitus alkaa – mukana joukkoja Norjasta ja Yhdysvalloista MTV 05:32 07.05

Maavoimien suurharjoitus Arrow 18 alkaa tänään Kankaanpään Niinisalossa Satakunnassa. Harjoituksiin osallistuu enimmillään noin 3 200 henkilöä.


Suomen alppimaajoukkueen päävalmentaja sai rahakkaan superpestin Norjasta! iltalehti 15:53 03.05

Kolme vuotta Suomen maajoukkueen päävalmentajana toiminut Janne Haarala sai huippupestin Norjan Hiihtoliitolta. - -


Noran, 27, alastonkuvat levisivät Norjasta Itä-Eurooppaan - yhdeksän miestä joutui maksamaan tuhansien eurojen korvaukset iltalehti 22:06 16.04

Norjalaisen käsipallotähden Nora Mörkin alastonkuvat lähtivät leviämään viime syksynä urheilupiireissä. Hakkeri onnistui murtautumaan Mörkin puhelimeen, minkä jälkeen naisen alastonkuvat alkoivat leviämään Norjan urheilupiireissä. Aluksi kuvat levisivät vain käsipallojoukkueiden välillä, mutta myöhemmin niitä alkoi löytyä myös jääkiekkopiireistä ja jopa itäeurooppalaisista lehdistä.


Saksalaispari käveli 2600 kilometrin matkan - 141 päivän urakka alkoi Norjasta ja päättyi Portugaliin iltalehti 12:38 16.04

Pari lähti matkaan joka aamu auringon noustua ja pystytti teltan illan hämärtyessä. Päivittäin Svenja Trenkel ja Witali Bytschkow taivalsivat jalan kahdeksasta yhdeksään tuntia, olipa arki tai sunnuntai. Välillä matka taittui sateessa, kovassa tuulessa tai lumipyryssä. 2600 kilometrin matka sujui 141 päivässä. Trenkelin ja Bytschkowin matkasta kirjoitti saksalainen Der Spiegel -lehti. Kahden vuoden ajan seurustelleen, Kölnissä asuvan Svenjan ja Witalin urakka alkoi elokuussa Norjan Trondheimista ja suuntana oli Portugalin Porto. Matkavarustus oli mahdollisimman kevyt: kummallakin oli selässä vain pieni reppu ja tietysti teltta majoittumista varten.


Norjasta löytyi keskiaikainen huijarinoppa - ei ykköstä eikä kakkosta iltalehti 13:02 12.04

Harvinaista arpakuutiota käytettiin todennäköisesti huijaamiseen peleissä. Norjan kulttuuriperinnön instituutin (NIKU) arkeologit ovat löytäneet harvinaisen, keskiaikaisen nopan, jossa on erikoiset silmäluvut. Noppa löytyi kaivauksissa Bergenin Vågsbunnenissa. Bergenissä on vuosien aikana kaivettu esiin yli 30 arpakuutiota, mutta nyt löydetty on muita erikoisempi: nopassa ei ole lainkaan ykköstä tai kakkosta, vaan sen sijaan kaksi viitosta ja kaksi nelosta. Asiantuntijoiden mukaan on hyvin todennäköistä, että noppaa käytettiin huijaamiseen peleissä.


Sotilasosasto ylitti luvatta Suomen rajan – Norjan puolustusvoimat IS:lle: Alueloukkauksen syy oli suunnistusvirhe iltasanomat 21:34 11.04

Norjan asevoimien moottorikelkoilla liikkunut sotilasosasto ylitti rajan Norjasta Suomeen ja takaisin Norjaan. Norjan puolustusvoimat myöntää virheensä.


Norjan asevoimat kipaisivat Suomen puolella - tapausta selvitellään viranomaisten kanssa iltalehti 10:05 11.04

Rajavartiolaitoksen mukaan Lapissa tutkitaan epäiltyä alueloukkausta. Lapin Rajavartiosto tutkii epäiltynä alueloukkauksena tapausta, jossa Norjan asevoimien moottorikelkoilla liikkunut sotilasosasto on torstaina 5.4. ilman lupaa ylittänyt valtakunnan rajan Norjasta Suomeen ja takaisin Norjaan. Tapaus sattui Enontekiön kunnan pohjoisosan tunturialueella. Asiassa suoritetussa tapahtumapaikkatutkinnassa selvisi, että ylitys tapahtui noin kilometrin matkalla ja ulottui Suomen puolelle enintään 400 metriä.


Parkanossa – silpomisen SuperMoniveto Uutta Syyriasta ja Ukrainasta

Uutiset