Superlupaus nousi sankariksi - Dortmund taisteli loppuhetkillä voiton iltalehti 21:29 16.12

Borussia Dortmund nappasi jo toisen perättäisen voittonsa uuden päävalmentajansa kanssa Bundesliigassa, kun Hoffenheim kaatui 2-1- numeroin. Ensimmäinen 45-minuuttinen meni vierasjoukkue Hoffenheimin nimiin. Vielä viikko sitten huhuissa vahvasti Dortmundiin yhdistetty nuori päävalmentaja Julian Nagelsmann vei taktisesti isäntien tuoretta luotsia Peter Stögeriä. Se palkittiin johtomaalilla, kun 21. minuutilla Hoffenheim sahasi syötöillään keltaisten puolustuksen auki. Pavel Kaderabek tarjoili Marek Uthille tyhjän maalin, eikä hän erehtynyt.


Suositun luonnonihmeen muodostumiseen meni tuhansia vuosia – turisti tuhosi kolmella potkulla iltasanomat 20:58 16.12

Kiinalainen nuori mies ei välittänyt tippukivipylväästä, vaan potki sen surutta hajalle.


Soini paljasti pohtineensa politiikan jättämistä, mutta mieli muuttui: ”Harkitsen ehdokkuutta eduskunta- tai eurovaaleissa” iltalehti 16:51 16.12

Liikuttunut Soini vihjasi poliittisen uran jatkumisesta sinisen tulevaisuuden puoluekokouksessa Tampereella, jossa ulkoministeri piti lyhyen, mutta tunteikkaan puheen. Kun sininen tulevaisuus -puolueen ensimmäisessä puoluekokouksessa Tampereella oli saatu lauantaina valittua puheenjohtajaksi eurooppa- ja kulttuuriministeri Sampo Terho, 1. varapuheenjohtajaksi työministeri Jari Lindström, 2. varapuheenjohtajaksi kansanedustaja Tiina Elovaara ja 3. varapuheenjohtajaksi sinisten nuorisojärjestön puheenjohtaja Tiina Ahva, pyysi puolueen "rivijäsen" Timo Soini puheenvuoron varsin runsaslukuisen kokousyleisön edessä. Soini aloitti lyhyeksi jääneen puheensa kertomalla harkinneensa politiikasta luopumista. Tämän jälkeen hän ilmoitti kuitenkin tulleensa toisiin aatoksiin.


Harry Potter -fanien rukouksiin on vastattu – vaatemallisto nuorille ja aikuisille stara 16:30 16.12

Harry Potter -kirjasarja ja niistä tehdyt elokuvat ovat todella suosittuja,


Heli oli nuori kotiäiti, joka polkaisi tyhjästä miljoonabisneksen: ”Olin hukassa tulevaisuuden suhteen” iltalehti 09:56 16.12

Heli Kurjanen muutti parikymppisenä Tampereelta Juupajoen maalaisidylliin kotiäidiksi. Nyt jo maailmanlaajuiseksi kasvanut kuukautiskuppibisnes syntyi nuoren äidin omasta tarpeesta. Lue koko haastattelu IL Plus -palvelusta. "Miksi et tekisi itse paremman?" kysyi aviomies Kurjaselta kesällä 2004.


Äärioikeisto hallitukseen Itävallassa – Kurzista maailman nuorin valtionjohtaja MTV 08:09 16.12

Itävallan vaalit voittanut konservatiivinen kansanpuolue ja äärioikeistolainen vapauspuolue muodostavat maahan hallituksen. Puolueet kävivät hallitusneuvotteluja lokakuun lopulta lähtien.


Äärioikeisto hallitukseen Itävallassa – Kurzista maailman nuorin hallituksen johtaja MTV 08:09 16.12

Itävallan vaalit voittanut konservatiivinen kansanpuolue ja äärioikeistolainen vapauspuolue muodostavat maahan hallituksen. Puolueet kävivät hallitusneuvotteluja lokakuun lopulta lähtien.


KHL-sensaatio Eeli Tolvanen suuntaa maajoukkuehommiin Buffaloon uusisuomi 23:15 15.12

Jokereiden nuori maalipyssy Eeli Tolvanen on yksi tulevien jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisojen mielenkiintoisimmista pelaajista. Kovassa KHL:ssä marinoitu Tolvanen lähtee aiempaa valmiimpana pelaajana tämän vuoden kisoihin.


Särkänniemen joukkotappelun karut taustat julki: Mustasukkainen 17-vuotias puukotti omaa isäänsä ja kahdesti kilpakosijaa iltalehti 21:15 15.12

Pirkanmaan käräjäoikeudessa käsiteltiin perjantaina syyskuussa tapahtunutta joukkotappelua. Syyttäjä vaatii viime syyskuussa Särkänniemen parkkipaikoilla tapahtuneesta nuorisojengien joukkotappelusta yhdelle 17-vuotiaalle murhan ja tapon yrityksestä epäillylle viisi vuotta ehdotonta vankeusrangaistusta. Lastenkodissa kasvanut, mutta tekohetkellä sieltä karkuteillä ollut nuorukainen tuotiin oikeuskäsittelyyn Kylmäkosken vankilasta. Hän oli puukottanut edellisenä iltana tuttavaansa Tampereen keskustassa ja heti seuraavana ilta samaa tuttua parkkipaikalla Särkänniemessä. Puukotusten syyksi ilmeni oikeussalissa riita tai mustasukkaisuus samasta nuoresta naisesta.


Ranskan koulubussiturman uhriluku noussut kuuteen – kyydissä 11–17-vuotiaita nuoria MTV 12:32 15.12

Viranomaiset jatkavat Ranskan koulubussiturman selvittämistä.


Joka viides suomalaismies on huonossa kunnossa – ”Mieli voi olla nuori, mutta kroppa ei ole pysynyt samassa vauhdissa” iltasanomat 11:19 15.12

Oma kunto arvioidaan usein yläkanttiin. Huonokuntoisistakin miehistä 74 prosenttia kertoi syövänsä päivittäin kasviksia ja hedelmiä. Väestötasolla kasviksia kuitenkin syö päivittäin vain joka kolmas.


Nuori nainen käveli puistotiellä, kun 15-vuotias poika lähestyi takaa ja puukotti kaulaan: ”Joku koski selkääni...” iltasanomat 11:17 15.12

Puukotuksen uhriksi joutunut nainen kertoo pelkäävänsä liikkua pimeällä.


Adele ja Britannian prinssit osallistuivat tornitalopalon uhrien muistojumalanpalvelukseen iltalehti 10:13 15.12

Lontoossa vietettiin muistojumalanpalvelusta kesäkuussa Grenfell Towerin tulipalossa kuolleiden muistolle. Lontoossa kesäkuussa tapahtuneessa valtavassa asuinkerrostalon palossa kuoli yhteensä 71 ihmistä. Palossa menetti henkensä yksi kuusihenkinen perhe ja kolme viisihenkistä perhettä. Vanhin uhri oli 83-vuotias nainen ja nuorin kuolleena syntynyt vauva, jonka viimeisillään raskaana ollut ja hengissä selvinnyt äiti hengitti paetessaan runsaasti palokaasuja. Jotakin tunteja palon jälkeen syntyneen vauvan kuoleman katsottiin aiheutuneen palosta. Hänen lisäkseen palossa kuoli 17 lasta, joista nuorin oli puolivuotias. Loukkaantuneita oli yli 70 ja sadat ihmiset jäivät kodittomiksi. Tulipalon uskotaan saaneen alkunsa viallisesta pakastimesta. Lontoossa vietettiin torstaina uhrien muistoksi jumalanpalvelus. St Paulin katedraaliin saapuivat palosta hengissä selvinneitä kunnioittamaan uhrien muistoa. Mukana olivat myös Britannian prinssit William ja Harry sekä Williamin puoliso herttuatar Catherine.


Ruotsissa ”pedofiiliveljeksiä” epäillään sadoista lasten raiskauksista iltalehti 22:34 14.12

He houkuttelivat nuoria poikia kotiinsa videopeleillä, alkoholilla ja jäätelöllä. Poliisin ratsiassa löytyi yli 3 000 lapsipornofilmiä tällä hetkellä 37- ja 34-vuotiaiden ruotsalaisveljesten kotoa. Heitä epäillään yli sadasta lapsen raiskauksesta viimeisten 12 vuoden aikana. Oikeudenkäynti heitä vastaan on parhaillaan käynnissä. Syyttäjän mukaan ensimmäinen raiskaus tapahtui vuoden 2001 alkupuolella ja viimeisin syksyllä 2012 Västernorrlandin läänissä.


Rehtori varoitti oppilaiden vanhempia Tampereella – järkyttävää videomateriaalia leviää nuorten keskuudessa iltasanomat 16:56 14.12

Tampereen Tammelan koulun apulaisrehtori lähestyi koulun kaikkien oppilaiden vanhempia ja varoitti sairasta materiaalia sisältävästä videoviestistä. Poliisin mukaan tällaisilla viesteillä on tarkoitus järkyttää nuoria.


Verisenä ja märkänä Turusta löydetty mies oli pudonnut katolta iltalehti 12:20 14.12

Poliisi ei epäile rikosta märkänä ja loukkaantuneena Turussa löydetyn nuoren miehen tapauksessa. Nuori mies löytyi märkänä ja verisenä Turusta viime viikon perjantaina. Mies oli saanut aivovamman ja vammoja kasvoihinsa. Hänet löydettiin asunnostaan, kun hän oli lähettänyt kuvan itsestään huonossa kunnossa kaverilleen.


Nuori suomalaispuolustaja sai kutsun NHL:ään iltasanomat 20:16 13.12

Ville Pokka nostettiin farmiliiga AHL:stä ylös.


Tappara-tähti putosi kokoonpanosta iloisesta syystä: Saa lapsen! iltalehti 18:10 13.12

Tapparan slovakkihyökkääjä Tomas Zaborsky puuttuu tänään Tapparan kokoonpanosta. Zaborskyn poissaolon syy on harvinaisen riemullinen. Tappara keroo Twitterissä, että slovakille tuli lähtö synnytyslaitokselle. Lapsensa syntymää todistamaan lähteneen Zaborskyn paikan kakkosketjun laidalla ottaa Anton Levtchi, ja nelosen laidalle nousee nuori Otto Mäkinen. Tappara kohtaa tänään Hakametsässä KooKoon.


Uutiset