Seksuaalinen ahdistelu on osa lastenkin arkea ”kuin herne-maissi-paprika” - Eeli, 18: ”Vilauttelijat ovat siirtyneet internetiin” iltalehti 20:27 19.10

Jämsäläinen 18-vuotias Eeli Lehtinen kokosi aineiston nuorten verkossa kohtaamasta seksuaalisesta ahdistelusta. Internetissä kohdattu seksuaalinen ahdistelu ja häirintä on tullut osaksi arkea - jo niin nuorilla kuin 13-vuotiailla. Jämsäläinen Eeli Lehtinen haluaa nostaa aiheen keskusteluun ja toivoo, että siihen voitaisiin jotenkin puuttua. Lehtisen mukaan ahdistelu on niin normaalia, että se on kuin nykynuoren herne-maissi-paprika-sekoitus. Hän kertoo saaneensa ensimmäiset seksuaalissävytteiset ahdisteluviestit ollessaan 15-vuotias.


Poliisi tutkii poikkeuksellista huumerikosvyyhtiä - mies kauppasi aineita alaikäisille, nuorin ostaja 14-vuotias iltalehti 12:35 19.10

Poliisin mukaan rikoskokonaisuudesta tekee poikkeuksellisen se, että tutkintaan liittyy suuri määrä alaikäisiä. Monille vanhemmille nuorten rikolliset toimet tulivat yllätyksenä, poliisi kertoo. 18-vuotiaan miehen epäillään välittäneen ekstaasia, kannabista ja amfetamiinia noin 20 alaikäiselle nuorelle syksyn 2016 ja lokakuun 2017 välisenä aikana Hämeenlinnassa ja lähiseudulla. Poliisin tiedotteen mukaan esitutkinnassa on selvinnyt, että nuorin huumausaineita hankkinut oli tapahtumahetkellä 14-vuotias.


Nuorten kotibileet riistäytyivät käsistä, kun somessa levisi tieto - kuokkavieraat löivät, potkivat ja varastivat rahaa iltalehti 14:09 18.10

Kotibileet Helsingin Käpylässä eivät menneet aivan suunnitelmien mukaan. Poliisi sai tiistai-iltana puoli yhdentoista aikaan ilmoituksen, jonka mukaan Helsingin Käpylässä pidettyihin kotibileisiin oli tunkeutunut useita kymmeniä ulkopuolisia henkilöitä. Osa kutsumattomista vieraista oli pahoinpidellyt vuonna 2002 syntynyttä nuorta miestä sekä anastanut omaisuutta asunnosta.


Röyhkeät varkaat tunkeutuivat nuorten juhlaan Suomenlinnassa: Veivät puhelimia, lompakoita, ja tietokoneen – poliisi pyytää vihjeitä iltasanomat 13:13 18.10

Poliisi etsii viiden miehen joukkoa, joita epäillään varkauksista ja ryöstöstä.


Oikeus: 17-vuotiaiden nuorten hengen vieneen mopoautokolarin ajanut mies on syyntakeinen iltalehti 10:47 18.10

Pirkanmaan käräjäoikeus julkisti tänään Sastamalan mopoautokolarista syytetyn mielentilatutkimuksen tulokset. Viime helmikuussa 1,4 promillen humalassa ja lääkkeiden vaikutuksen alaisena päin mopoautoa ajanut 34-vuotias mies on todettu lääkärintarkastuksessa syyntakeiseksi. Lääkäriltä sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL) pyydetyt lausunnot olivat yhdenmukaiset.


Tapanilan tehdaspalon epäillään alkaneen lasten tulitikkuleikeistä iltalehti 09:37 18.10

Täystuhoon johtaneen vanhan tapettitehtaan tulipaloa tutkitaan törkeänä tuhotyönä. Sytyttäjiksi epäillään toisella kymmenellä olevia lapsia. Sanduddin vanhan tehdasrakennuksen palon syy on selviämässä. Iltalehden tietojen mukaan poliisi epäilee palon saaneen alkunsa lasten tulitikkuleikeistä. Hylätty ja purku-uhan alla ollut tehdasrakennus oli nuorten suosima kokoontumispaikka. Törkeätä tuhotyötä tutkivalla poliisilla on tiedossa jo muutamien epäiltyjen henkilöllisyys. Epäiltyinä on ainakin tutkinnan alkuvaiheessa sekä tyttöjä että poikia.


SS: Ekstaasin käyttö kasvaa Suomessa räjähdysmäisesti - Savonlinnassa jopa 25-kertaistunut iltalehti 08:35 18.10

Huumeiden käyttö on yleistynyt varsinkin nuorten keskuudessa ympäri Suomen. kertoo ekstaasin käytön yli kaksinkertaistuneen Suomessa kahden vuoden aikana. Tieto perustuu Euroopan huumausaineiden ja niiden väärinkäytön seurantakeskuksen julkaisemaan vertailuun. Jätevesistä löydettävät ekstaasijäänteet ovat 2-4-kertaistuneet esimerkiksi Helsingissä, Espoossa, Kuopiossa, Joensuussa, Tampereella ja Turussa. Savonlinnassa määrä on jopa 25-kertaistunut aiemmasta.


Ehdotus: Kesälomat siirrettävä kaksi viikkoa myöhemmäksi: "Monet perheet toivovat" iltalehti 10:04 17.10

Matkailuorganisaatioiden yhdistys Suoma ry ehdottaa, että koulujen kesälomia siirrettäisiin eteenpäin. Vaikka kotimaanmatkailu lisääntyi viime kesänä, joutuivat monet matkailualan yrittäjät laittamaan lapun luukulle juuri Keski-Euroopan lomasesongin aikana, matkailuorganisaatioiden yhdistys Suoma ry kertoo. Suoman mukaan tämä miljoonien hukattu mahdollisuus heijastuu myös nuorten työllisyystilastoihin.


Pirkanmaan S-ryhmä haluaa hillitä nuorten "pärinää" - erikoinen kyltti energiajuomahyllyllä iltalehti 17:18 16.10

Kyseessä on Pirkanmaan Osuuskaupan nuorten energiajuomien suurkulutuksen suitsimiseen pyrkivä kampanja. Moni hieraisee silmiään Pirkanmaan Prismojen, S-markettien ja Sale-myymälöiden energiauomahyllyillä, missä tuttujen tuotteiden viereen on kiinnitetty kyltti, jossa kehotetaan vaihtamaan toisenlaiseen janojuomaan: - Liikaa pärinää? Vaihda mehuun, teksti suosittelee.


Niko Kankkunen, 19, hämmästytti isänsä Juhan - yhtä kova himo auton rattiin: "Kuin syömään käskisi" iltalehti 16:08 16.10

Toisen polven Kankkunen haluaa myös ralliauton rattiin. Nikolla on jo vankka kokemus autourheilun parista. Juha-isä kertoo, että molemmat rakastavat ajaa autolla kovaa. Suomalaisnuorten hyökyaalto vyöryy rallin MM-sarjaan vastustamattomasti. Pelkästään loppukuun Walesin osakilpailussa paikasta auringossa ajaa seitsemän sinivalkoista nimeä, mutta yksi uupuu vielä joukosta. On kuitenkin vain ajan kysymys, milloin Niko Kankkunen, 19, tarttuu ralliauton rattiin.


Uutiset