Hiljaisen hetken jälkeen katalonialaiset huusivat: "Emme ole peloissamme" iltalehti 15:59 18.08

Barcelonassa pidettiin hiljainen hetki iskujen uhreille. Silminnäkijä: Nuoria lapsia makaa kuolleena keskellä katua. Väkijoukko kokoontui Plaza de Catalunya -aukiolle, jolta torstain terrori-isku alkoi, kunnioittamaan iskujen uhreja.


Suomalainen Ida lähti juoksemaan pakokauhun vallassa Barcelonan iskun jälkeen - "Oli sellainen olo, että nyt minä kuolen" iltalehti 06:00 18.08

Barcelonassa lomamatkalla poikaystävänsä kanssa oleva Ida kertoo, että ihmiset lähtivät kaoottisesti juoksemaan terrori-iskun myötä. Helsingissä asuva Ida ja hänen poikaystävänsä olivat kiertelemässä vaatekaupassa Plaça de Catalunya -aukion kulmalla, kun Barcelonan terrori-isku tapahtui. Kauppa on lähellä terrori-iskun tapahtumapaikkaa. 27-vuotias Ida kertoo, että oli nousemassa pohjakerroksesta toiseen kerrokseen ja huomasi, että vaatekaupassa oli suljettu ovet.


Kenian presidentinvaalikiista oikeuteen: "Kolmansissa vaaleissa peräjälkeen kansan ääni on vaiennettu" iltalehti 18:40 16.08

Kenian elokuun alussa järjestetyt presidentinvaalit hävinnyt Raila Odinga sanoo vievänsä kiistan vaalien tuloksesta maan korkeimpaan oikeuteen. Odinga on väittänyt, että vaalien tulos oli järjestetty niin, että hänen vastaehdokkaansa Uhuru Kenyatta voittaisi vaalit. Odinga kehotti myös ihmisiä osoittamaan rauhallisesti mieltään vaalitulosta vastaan. Vaalien jälkeiset mielenosoitukset ovat jatkuneet päivien ajan, ja ne ovat toisinaan muuttuneet väkivaltaisiksi. Ainakin 17 ihmistä on kuollut protestien yhteydessä, joidenkin tietojen mukaan yli 20.


”Se vahingoittaisi hänen terveyttään” – huippututkija puolustaa Caster Semenyaa iltasanomat 12:02 11.08

IAAF odottaa odottaa päätöstä, jonka jälkeen osa naisurheilijoista joutuisi aloittamaan lääkityksen voidakseen jatkaa uraansa.


Caster Semenya leikitteli helposti jatkoon 800 metrillä – hallitseva maailmanmestari karsiutui iltasanomat 22:31 10.08

Etelä-Afrikan Caster Semenya eteni helposti jatkoon.


Sukupuolestaan epäiltyä juoksijatähti Caster Semenyaa hiillostettiin lehdistötilaisuudessa – ”Minulla ei todellakaan ole aikaa tuollaiseen roskaan” hs 09:46 08.08


Kenialaiset jonottavat vaaliuurnille - jännitteistä huolimatta aamu sujunut rauhallisesti iltalehti 09:41 08.08

Keniassa äänestys tämänpäiväisissä vaaleissa on alkanut rauhallisesti, vaikka vaalipäivää on edeltänyt kireä jännitys. Kenialaiset äänestävät tänään muun muassa parlamentti- ja presidentinvaaleissa. Presidentti Uhuru Kenyatta kehotti eilen kansalaisia pysymään rauhallisina. Kenyatta hamuaa toiselle kaudelle, mutta hänen haastajansa Raila Odinga on ollut mielipidemittauksissa niin lähellä, ettei vaalien tulosta pysty ennakoimaan.


Keniassa äänestetään, presidentti vetosi kansalaisten rauhallisuuteen: ”Kätelkää naapurianne, kutsukaa syömään” iltasanomat 02:16 08.08

Istuvan presidentin Uhuru Kenyattan vastustajat ovat varoittaneet mahdollisesta vaalivilpistä.


Keniassa äänestetään - presidentti kehottanut kansalaisia pysymään rauhallisina iltalehti 02:00 08.08

Kaikkiaan kenialaiset äänestävät tiistaina kuusissa eri vaaleissa. Presidentti Uhuru Kenyatta kehotti eilen kansalaisia pysymään rauhallisina äänestyksen aikana ja sen jälkeenkin. - Äänestettyänne menkää kotiin. Kätelkää naapurianne, kutsukaa syömään ja sanokaa: odottakaamme yhdessä tuloksia, presidentti kehotti.


Caster Semenya nousi hurjalla kirillä MM-pronssille – Kipyegon voitti naisten 1500 metriä iltasanomat 00:18 08.08

MM-kulta meni naisten 1500 metrillä Keniaan.


Kutkuttava loppukiri - Caster Semenya nousi viime metreillä mitaleille iltalehti 00:09 08.08

Naisten 1 500 metriä päättyi Lontoon MM-kisoissa hienoon loppukiriin. Kultamitalin juoksi Kenian Faith Kipyegon ajalla 4.02,59. Hopeaa otti yhdysvaltalainen Jennifer Simpson ja pronssia eteläafrikkalainen Caster Semenya, joka otti matkalla uransa ensimmäisen MM-mitalin. Loppukiri oli viimeiseen asti jännittävä. Hollantilainen Sifan Hassan lähti Kipyegonin kanssa rinta rinnan loppusuoralle, mutta hyytyi lopulta täysin ja jäi viidenneksi. Semenya puolestaan lähti loppusuoralle viidenneltä sijalta mutta puristi mitaleille viimeisillä metreillä.


Tähtipelaaja teki järkyttävän löydön kentältä - yritettiinkö heittää veitsellä? iltalehti 10:09 07.08

Turkin jalkapallon suurseura Besiktas yllätettiin sunnuntaina kentällä niin tuloksellisesti kuin tapahtumienkin puolesta. Besiktas kohtasi Turkin supercupin finaalissa Konyasporin ennen varsinaisen liigakauden alkua. Konyaspor vei ottelun nimiinsä lopulta maalein 2-1, kun Nej Skubic laukoi rangaistuspotkullaan voitto-osuman. Mestaruusmaali syntyi ensimmäisellä lisäaikaminuutilla.


Näistä syistä Kenian vaalit ovat merkittävät - presidentin odotetaan löytävän ratkaisuja terrorismin vastaiseen taisteluun ja kuivuuteen iltalehti 13:51 04.08

Levottomuudet Keniassa voivat vaikuttaa alueelliseen ja kansainväliseen vakauteen. Keniassa äänestetään presidentinvaaleissa ensi viikon tiistaina. Vaalit voivat vaikuttaa maan taisteluun jihadisteja vastaan naapurimaa Somaliassa sekä avun toimittamiseen muihin levottomiin naapurimaihin. Vaaleissa on kaksi pääehdokasta, nykyinen presidentti Uhuru Kenyatta ja oppositiojohtaja Raila Odinga. Voittotaistelun odotetaan olevan tiukka. mukaan Kenyattan ja Odingan suvut ovat kamppailleet maan hallitsemista vuodesta 1963, jolloin Kenia itsenäistyi Britanniasta.


Usain Boltia epäiltiin huumediileriksi - Lontoon poliisi oli kuutamolla iltalehti 09:42 04.08

Lontoolaiset eivät tunnistaneet kovin hyvin yleisurheilutähtiä kasvoilta Iltalehden katugallupissa. Usain Boltia epäiltiin huumediileriksi Iltalehden gallupissa. Lontoon poliisi oli kuutamolla: "Kuka hän on". Tero Pitkämäki muistuttaa kuulemma Tottenhamin maalivahtia. Iltalehti esitteli lontoolaisille viittä yleisurheilutähden kuvaa. Listallamme olivat Usain Bolt, Mo Farah, Dafne Schippers, Caster Semenya ja Tero Pitkämäki.


Manageri kiistää tiedot Semenyan kumppanin raskaudesta iltalehti 20:28 01.08

Caster Semenya ja Violet Raseboya menivät naimisiin viime vuonna. Tiedot Caster Semenyan kumppanin Violet Raseboyan raskaudesta eivät pidä paikkaansa, Jukka Härkönen ilmoittaa. Härkönen on juoksijatähti Semenyan monivuotinen manageri.


Lehtitiedot: Kohujuoksija Caster Semenyan vaimo on raskaana - pari poseeraa poikkeuksellisessa hääkuvassa iltalehti 16:05 31.07

Eteläafrikkalainen juoksija on naimisissa Violet Raseboyan kanssa. Nainen odottaa vaimolleen lasta. Naisten 800 metrin olympiavoittaja Semenya on viime vuodesta asti ollut naimisissa Raseboyan kanssa, eikä pari ole piilotellut suhdettaan. Sosiaalisessa mediassa jaettiin muun muassa upeita tanssivideoita Pretoriassa järjestetyistä häistä. Daily Mail kertoo, että Semenya antoi Raseboyan perheelle noin 1700 euron myötäjäislahjan. Häät käytiin perinteisin menoin Pretoriassa.


HIFK-puolustaja palaa viime syksyn derbyvoittoon - "Se oli ihan hullua!" iltalehti 09:11 31.07

HIFK ei ole hävinnyt panoksellista derbyä yli vuoteen. IFK:n Nnaemeka Anyamele kertoo, miksi. HIFK:n Nnaemeka Anyamele nauttii derbyn latauksesta ja tunteesta. Klackenin viime syksyn riemunräjähdys pysyy hänen mielessään. - Derbypeleissä on erikoinen lataus, niin paljon tunnetta mukana. Kaikki haluavat oikeasti, oikeasti, sydämestä näyttää, Anyamele sanoo.


Suomalaisyhtyeen keikka Alanyassa keskeytyi aseen laukaukseen - "Huusin kovaa, että maahan" iltalehti 20:40 27.07

Tappelu vastapäisen marketin väen kesken kärjistyi, kun teini-ikäinen poika haki marketin sisältä rynnäkkökivääriltä näyttäneen aseen. Suomalaisten suosiman baarin edustalla Turkin Alanyassa todistettiin viime lauantaina aseellista välikohtausta, kun riita ravintolan naapurissa kärjistyi rajusti. Paikalla ollut suomalaisnainen kertoo todistaneensa vastapäisen kaupan edustalla käytyä riitaa hieman ennen keskiyötä lauantaina. Huomio kiinnittyi tapahtumiin tarkemmin vasta, kun kaupan omistaneen miehen noin 16-vuotias poika juoksi kauppaan ja tuli sieltä ulos suuren aseen kanssa.


Uutiset