Mies ja nainen vangittiin asuntoon, poliisi mokasi tutkinnassa - oikeus kiukkuisena: ”Työt annetaan jollekin asuntolanohjaajalle” iltalehti 13:58 19.01

Poliisi ei selvittänyt valvontakameranauhoja itse, ja ne katosivat lopulta saatavilta. Törkeää vapaudenriistoa, törkeää pahoinpitelyä ja muun muassa huumausainerikoksia käsittelevä oikeusistunto sisälsi myös kritiikkiä poliisille. Syytetty mies vaatii oikeudessa, että lokakuisista tapahtumista järjestetään lisätutkinta. Syyttäjä väittää, että kaksi uhria olivat ilman vapauttaan yhteensä 30 tuntia. Vastaajat puolestaan väittävät, että tapaus kesti ainoastaan muutamia tunteja - jos sitä ylipäätään voi tulkita vapaudenriistoksi.


Colin Firth liittyi näyttelijöiden boikottiin – ei aio työskennellä enää Woody Allenin kanssa mtv 10:57 19.01

Colin Firth on viimeisin tähti, joka ilmoitti julkisesti ettei aio työskennellä elokuvaohjaaja Woody Allenin kanssa enää.


Terapiasta apua saanut Mari Rantasila Kotiliedessä: ”Heikkoutta hävetään” iltalehti 08:53 19.01

Mari Rantasila sanoo Kotilieden haastattelussa, että nyky-yhteiskunnassa ei siedetä nähdä uupuneita. Näyttelijä, ohjaaja, muusikko Mari Rantasila sai idean kilpailuyhteiskunnalle nauravaan Masennuskomedia-näytelmäänsä mielenterveyskuntoutujien työpajassa. Rantasila sanoo Kotilieden haastattelussa ymmärtävänsä masentuneita hyvin, sillä hänelläkin on aiheesta omakohtaista kokemusta. Rantasila paloi loppuun 24-vuotiaana.


Supermarsun luoja Paula Noronen paljastaa, että kaikki alkoi Radiomafian legendaarisesta sketsihahmosta: ”Siinä on Tarja Kulho -henkeä” iltalehti 21:01 18.01

Käsikirjoittaja Paula Noronen jännitti suunnattomasti, millainen elokuva hänen Supermarsu-hahmostaan on saatu aikaiseksi. Ensi viikolla ensi-iltaan tuleva Supermarsu-elokuva perustuu Paula Norosen riemastuttavaan kirjasarjaan. Radiojuontajana ja tv-esiintyjänä tutuksi tullut Noronen käsikirjoitti elokuvan yhdessä ohjaaja Joona Tenan kanssa. Projektia alettiin suunnitella jo kahdeksan vuotta sitten, mutta rahoituksen saaminen lastenelokuvaan, jossa on marsuksi muuttuva tyttö ja puhuvia silakoita, ei ollut helppoa.


Adoptiotytär syyttää Woody Allenia seksuaalisesta hyväksikäytöstä - oli tuolloin 7-vuotias: ”Tämä on totta” iltalehti 12:21 18.01

Elokuvaohjaaja Woody Allenin adoptiotytär Dylan Farrow on antanut aiheesta haastattelun CBS-kanavalle. Woody Allenin ja adoptiotytär Dylan Farrowin seksuaalinen hyväksikäyttö -uutisointi on ollut otsikoissa aiemminkin. Jo vuonna 1992 uutisoitiin, että adoptiotytär Dylan Farrow syytti Woody Allenia seksuaalisesta hyväksikäytöstä.


Anna: Finlandia-palkitun kirjailija Juha Hurmeen, 58, perheeseen syntyy vauva iltalehti 08:38 18.01

Juha Hurmeella on aiemmasta liitosta 28-vuotias tytär, joka saa Anna-lehden mukaan sisaruksen aivan näinä päivinä. Kirjailija ja teatteriohjaaja Juha Hurme paljastaa tuoreessa , että on saamassa vaimonsa kanssa lapsen aivan näinä päivinä. 58-vuotias Hurme on naimisissa muusikko Petra Poutanen-Hurmeen, 33, kanssa. Pariskunta tekee myös töitä yhdessä, sillä Poutanen-Hurme johtaa Hurmeen Kansallisteatteriin ohjaaman Lemminkäinen-näytelmän musiikkinumerot.


Tähdet tuomitsevat Woody Allenin - ”Jos olisin silloin tiennyt mitä tiedän nyt, en olisi näytellyt siinä elokuvassa” iltalehti 03:36 18.01

Joukko nimekkäitä Hollywood-tähtiä on ilmoittanut katuvansa sitä, että he ovat esiintyneet Woody Allenin elokuvissa. Dylan Farrow on Woody Allenin ja näyttelijä Mia Farrow'n yhteinen adoptiolapsi. Dylanin mukaan arvostettu ohjaaja käytti häntä seksuaalisesti hyväkseen elokuussa 1992 perheen kodin ullakolla Connecticutissa. Asiasta ei koskaan nostettu syytettä, mutta se oli esillä Allenin ja Mia Farrow'n välisessä huoltajuuskiistassa, joka koski pariskunnan poikaa Satchelia (joka on nykyään tunnettu toimittaja Ronan Farrow) ja adoptiotytär Dylania. Tuolloin tuomari tuomitsi huoltajuuden Mia Farrow'n hyväksi ja kielsi Allenilta Dylanin tapaamisoikeuden, todeten Allenin käytöksen Dylania kohtaan ylittäneen sopivan rajat.


Legendaarisen Poliisiopisto-elokuvan ohjaaja on kuollut iltalehti 17:24 17.01

Ohjaaja Hugh Wilson on kuollut. Hugh Wilson kuoli 74-vuotiaana kotonaan. Omaiset kertovat ohjaajan kuolleen viikonloppuna sairauteen.


Raivokohtaus 9-vuotiaiden kiekkopelissä aiheutti poliisitutkinnan - Jokerit ja EPS ”sanoutuvat irti tapahtumista” iltalehti 16:25 17.01

Helsingin poliisi tutkii Myllypuron jäähallissa tapahtunutta välikohtausta pahoinpitelynä. Jokerien ja Espoon Palloseuran vuonna 2008 syntyneiden juniorien ottelu johti alatyyliseen kielenkäyttöön ja epäiltyyn pahoinpitelyyn. Iltalehti kertoi EPS:n vaihtoaitiossa olleesta miehestä, jota ottelun pelinohjaajana toiminut mies löi nyrkillä leukaan. Tilannetta oli edeltänyt molemminpuolinen sanaharkka. Lyödyn miehen mukaan tekijä oli uhannut jatkaa lyömistä, ellei hän lopeta suunsoittoa.


Blogi: Kaija Juurikkalan, 58, aivoverenvuodosta kuukausi - puhekyky edelleen kateissa iltalehti 12:47 17.01

Elokuvaohjaaja Kaija Juurikkala istuu jo pyörätuolissa, mutta komminikointi on sanatonta. Palkittu käsikirjoittaja ja elokuvaohjaaja Kaija Juurikkala, 58, sai kuukausi sitten aivoverenvuodon. Nyt aviomies Juuso on päivittänyt Kaijan kuulumisia . Sen mukaan toipumista on tapahtunut, ja Kaija on jo päässyt "letkuista" pois.


Nettisuosikiksi nousseen ”Hitler kuulee” -kohtauksen ohjaaja palasi Hitlerin pariin iltasanomat 12:03 17.01

Oliver Hirschbiegel nousi kuuluisuuteen Hitlerin viimeisistä vaiheista kertovalla ohjaustyöllään Perikato (2004). Illalla voi nähdä ohjaajan uudemman Hitler-elokuvan Elser.


Blogi: Kaija Juurikkalan, 58, aivoverenvuodosta kaksi kuukautta - puhekyky edelleen kateissa iltalehti 11:49 17.01

Elokuvaohjaaja Kaija Juurikkala istuu jo pyörätuolissa, mutta komminikointi on sanatonta. Palkittu käsikirjoittaja ja elokuvaohjaaja Kaija Juurikkala, 58, sai kaksi kuukautta sitten aivoverenvuodon. Nyt aviomies Juuso on päivittänyt Kaijan kuulumisia . Sen mukaan toipumista on tapahtunut, ja Kaija on jo päässyt "letkuista" pois.


Nämä naiset kieltäytyvät työskentelemästä Woody Allenin kanssa – "Jos olisin tiennyt silloin, en olisi näytellyt elokuvassa" mtv 21:45 16.01

Mira Sorvino ja Greta Gerwig eivät sanojensa mukaan aio enää koskaan työskennellä elokuvaohjaaja Woody Allenin kanssa.


Bond-tyttö syyttää Steven Seagalia ahdistelusta - väittää miehen käyneen päälle hotellihuoneessa iltalehti 21:04 16.01

Kuolema saa odottaa -elokuvan Bond-tyttönä nähty näyttelijä Rachel Grant väittää Steven Seagalin lähennelleen häntä sopimattomasti. Rachel Grant kertoo Steven Seagalin ahdistelleen häntä vuonna 2002, kun näyttelijä oli 25-vuotias. Grant kertoo lehdessä Seagalin ja ohjaaja Michael Oblowitzin lennättäneen hänet tuolloin Out For A Kill -elokuvaa varten koe-esiintymiseen Bulgariaan. Nainen kertoo haastattelussa koe-esiintyneensä ohjaajalle ja Seagulille hotellihuoneessa elokuvan repliikkejä läpi käyden. Kesken koe-esiintymisen Seagal oli naisen mukaan pyytänyt ohjaajaa poistumaan huoneesta, jotta hän pääsisi tutustumaan Grantiin paremmin. Grant jäi huoneeseen miehen kanssa kaksistaan. Hän kertoo Seagalin kaataneen hänelle drinkin ja ryhtyneen puhumaan rivoja. Mies oli naisen mukaan kehottanut tätä riisumaan paidan.


Tänään tv:ssä: Kovia huumeita käyttänyt Mia luopui lapsestaan - ”Poikani ei voi koskaan tulla asumaan kotiin” iltalehti 06:55 16.01

Mian poika on nyt jo koululainen. Illan Docstopissa TV1:llä tavattava Mia on luopunut lapsestaan päihdeongelman vuoksi. Hän kertoo vaikean tarinansa ohjaaja Charlotte Lindroosille. Mia antoi poikansa pois tämän ollessa kaksivuotias. Viimeinen niitti oli, kun taapero tuli ehdottamaan leikkejä vieroitusoireiden vuoksi oksentavalle äidilleen. Mia tarttui puhelimeen ja soitti lastensuojelun päivystykseen.


MTV: Venlan pokannut Äijä-koira käväisi Huomenta Suomessa - vei Pekka Poudan Sini-koiran paikan iltalehti 13:59 15.01

Äijä otti Huomenta Suomen studiossa lunkisti. Eränkävijät-sarja pokkasi perjantaisessa Venla-gaalassa parhaan tv-ohjelman pystin. Voittaja ratkesi yleisöäänestyksellä. Suomenlapinkoira Äijä on noussut ohjelman myötä melkoiseksi julkkikseksi. Se osallistui myös gaalaan ja kävi isäntänsä Aki Huhtasen sekä sarjan ohjaajan ja tuottajan, Teemu Hostikan, kanssa lavalla pokkaamassa palkinnon.


Kova syytös juniorikiekossa: Ottelun ohjaaja löi vaihtoaitiossa ollutta aikuista nyrkillä, valmentaja haukkui 9-vuotiaita homoiksi - Jokerit selvittää asiaa iltalehti 13:57 15.01

Espoon Palloseurassa kiekkoilevan pojan isä kertoo Iltalehdelle, että pelinohjaaja löi häntä nyrkillä, kun kaksikolle tuli erimielisyyttä jäähytilanteesta. Monille suomalaisille jääkiekko menee tunteisiin. Niin menee myös junioriurheilu. Lauantai-iltana Myllypuron jäähallilla tapahtui jotain, missä suomalainen urheiluhulluus ei erottunut ollenkaan edukseen. Iltalehden tietojen mukaan Jokereiden ja Espoon Palloseuran välisessä junioriottelun pelinohjaaja löi Espoon Palloseuran sosiaalisesta mediasta vastaavaa nyrkillä, kun kaksikolle kehkeytyi erimielisyys jäähytilanteesta. Kyseessä oli vuonna 2008 syntyneiden yhdeksänvuotiaiden lasten ottelu. Iltalehti tavoitti kiekkoisän vinkin perusteella.


Diakoni HS-mielipidepalstalla: Joudumme vaihtamaan maidon vedeksi, kun kirkon johtotasolla ostetaan samppanjaa MTV 11:06 15.01

Kirkon varojen holtiton käyttö Helsingissä herättää yhä enemmän huomiota seurakuntalaisten keskuudessa. Tänään Helsingin seurakuntayhtymän erityisdiakoniassa toimiva diakoni ja työnohjaaja Virpi Liirus-Mäkelä kysyy Helsingin Sanomien mielipidepalstalla, miten hänen pitäisi kertoa seurakuntalaisille kirkon varojen käytöstä.


Koulukodissa työskennellyt nainen sai elinikäiset vammat nuorten karkausyrityksen aikana - ”Ja koko ajan ihmetellään miksi ei löydy työntekijöitä” iltalehti 07:01 15.01

Toistakymmentä vuotta lastensuojelun ohjaajana työskennellyt nainen joutui hyökkäyksen kohteeksi nuorten yrittäessä karata koulukodin suljetulta osastolta Turussa. Hyökkäys tapahtui heti naisen jäätyä yksin yövuoroon eikä hälytetty apu ehtinyt paikalle. Katjan (nimi muutettu) yövuoro Lausteen perhekuntoutuskeskuksessa alkoi 13. heinäkuuta 2012 kuten mikä tahansa yövuoro. Suljetussa yksikössä yövuoroon tultiin kello 21.45. Vartin vaihtopalaverin päätyttyä yövalvojana eli yökkönä toiminut Katja jäi yksin osastolle.


Kova syytös juniorikiekossa: Tuomari löi vaihtoaitiossa ollutta aikuista nyrkillä ja valmentaja haukkui 9-vuotiaita homoiksi - Jokerit selvittää asiaa iltalehti 21:58 14.01

Espoon Palloseurassa kiekkoilevan pojan isä kertoo Iltalehdelle, että pelinohjaaja löi häntä nyrkillä, kun kaksikolle tuli erimielisyyttä jäähytilanteesta. Monille suomalaisille jääkiekko menee tunteisiin. Niin menee myös junioriurheilu. Lauantai-iltana Myllypuron jäähallilla tapahtui jotain, missä suomalainen urheiluhulluus ei erottunut ollenkaan edukseen. Iltalehden tietojen mukaan Jokereiden ja Espoon Palloseuran välisessä junioriottelun tuomari löi Espoon Palloseuran sosiaalisesta mediasta vastaavaa nyrkillä, kun kaksikolle kehkeytyi erimielisyys jäähytilanteesta. Kyseessä oli vuonna 2008 syntyneiden yhdeksänvuotiaiden lasten ottelu. Iltalehti tavoitti kiekkoisän vinkin perusteella.


Uutiset