Sitä Timo Soinia, jonka olemme tunteneet, ei enää ole hs 18:50 23.06


Kolumni: Sitä Timo Soinia, jonka olemme tunteneet, ei enää ole hs 13:25 23.06


Ruotsi liittyi Britannian vetämiin valmiusjoukkoihin – Suomen päätös lähipäivinä: ”Olemme tulossa perässä” iltasanomat 18:09 22.06

Ruotsin hallitus päätti torstaina, että maa liittyy Britannian johtamaan, Naton ja YK:n tukena oleviin valmiusjoukkoihin.


Venäjä perui tapaamisen USA:n kanssa pakotteiden takia iltalehti 02:39 22.06

Venäjä on perunut tapaamisen Yhdysvaltain diplomaattien kanssa Yhdysvaltain tiistaina lisäämien pakotteiden takia. Yhdysvaltain apulaisulkoministeri Tom Shannonin oli määrä tavata Venäjän varaulkoministeri Sergei Rjabkov myöhemmin tällä viikolla Pietarissa kohentaakseen maiden diplomaattisuhteita. - Olemme pahoillamme, että Venäjä on päättänyt jättää käyttämättä mahdollisuuden keskustella kahdenvälisistä esteistä, jotka vaikeuttavat USA:n ja Venäjän suhteita, Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottaja Heather Nauert sanoi.


Palaako tähtipelaaja Veikkausliigan mestariseuraan? ”Olemme ehdottomasti kiinnostuneita” iltasanomat 12:34 21.06

Diego Assisin aika Thaimaassa ei sujunut suunnitelmien mukaan.


Kirkkoherra Temppeliaukion terroriepäilystä: Suomi ei ole enää lintukoto - "olemme kuitenkin varautuneet siihen jo vuosia" iltalehti 16:24 20.06

Kirkkoherra Auvo Naukkarisen mukaan seurakunnan työntekijöiden rauhallista suhtautumista on kiitelty. Töölön seurakunnan kirkkoherra Auvo Naukkarinen kertoo, että toiminta Temppeliaukion kirkossa jatkuu tavalliseen tapaan. Poliisi tiedotti eilen, että kirkkoon olisi epäilty valmisteltavan terroristista tekoa. Naukkarinen on keskustellut asiasta muiden seurakunnan työntekijöiden kanssa, ja kaikille työntekijöille on kerrottu poliisin saamista tiedoista. Hän kertoo olevansa hyvällä mielellä, koska tilanne kirkossa on ohi.


Sisäministeri Paula Risikko terroriuhasta: Olemme varautuneet - meillä on loppuun hiottu järjestelmä iltalehti 12:59 20.06

Sisäministeri Paula Risikko (kok) sai tietää lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Temppeliaukion mahdollisesta terroriuhasta. Paula Risikko (kok) vakuuttaa, että Suomi on varautunut hyvin terrori-uhkaan. Hän kuitenkin totesi, että nyt kun uhkakuva on kohonnut ja uhka on lisääntynyt, hereillä pitää olla koko ajan. Suojelupoliisi nosti viime viikolla uhka-arviotaan. - Eri maissa tapahtuneet tapahtumat ja uhka-arvio pitää ottaa vakavasti, mutta terrorismin tavoite on halvaannuttaa yhteiskunta ja vaikuttaa päätöksentekoon. Sille ei saa antaa periksi, Risikko kertoo.


Britannian pääministeri: Olemme olleet liian suvaitsevaisia ääriajattelulle iltasanomat 14:45 19.06

Pääministeri tuomitsi muslimeihin kohdistetun iskun kuvottavana tekona.


Roman Schatzin kolumni: Suomi tarvitsee kansallisen kuntoilulajin iltasanomat 09:50 19.06

Olemme aina olleet mestareita pään seinään hakkaamisessa ja pensaaseen työntämisessä, kirjoittaa Roman Schatz.


Lasse Miettinen jatkaa vihreiden puoluesihteerinä: "Meidän on jatkettava sitä, minkä olemme aloittaneet" iltalehti 11:03 18.06

Lasse Miettinen on valittu jatkamaan vihreiden puoluesihteerinä, puolue kertoo Twitterissä. Ehdolla ei ollut muita henkilöitä. - Meidän on jatkettava sitä, minkä olemme aloittaneet, Miettinen sanoo.


Suomen perussuomalaisimmassa kunnassa petyttiin hajoamistaistoon - "petos äänestäjiä kohtaan" iltalehti 06:55 18.06

Kihniö on maan perussuomalaisin kunta. Siellä perussuomalaiset saivat yli 30 prosenttia kuntavaalien äänistä, heillä on 21 valtuustopaikan seitsemän jakkaraa. Kolme puolueen paikallista vaikuttajaa, valtuutetut, sairaanhoitaja Hannu Koivistoinen, konepajayrittäjä Severi Ala-Katara ja paikallisosaston puheenjohtaja Martti Leppälä kiteyttävät puolueensa viime päivien dramaattiset tapahtumat. Haastattelu tehtiin kunnanjohtajan työpöydän äärellä, kun kunnanjohtaja palaveerasi muualla. - Meillä on poliittinen koti edelleen, olemme perussuomalaisia ja kuulumme puolueeseen, he sanovat yhdestä suusta ja kertovat haluavansa tähyillä Helsingin suuntaan rauhassa, mitä tapahtuu.


Pertti Salolainen Kohlista: Suomessa ei tiedetä, kuinka suuressa kiitollisuudenvelassa olemme hänelle hs 19:37 16.06


Ex-sisäministeri Päivi Räsänen Supon terroriuhka-arviosta: "Olen erittäin huolissani" iltalehti 22:52 14.06

- Olemme katveessa, sillä Suomessa viranomaisilla ei ole oikeutta seurata rajat ylittävää tietoliikennettä, sanoo Päivi Räsänen (kd). Suojelupoliisi kertoi keskiviikkona pitämässään tiedotustilaisuudessa terroriuhan olevan Suomessa vakavampi kuin koskaan. Iltalehti tapasi ex-sisäministeri Päivi Räsäsen (kd) Ison-Britannian suurlähetystössä, jossa järjestettiin juhla kuningatar Elisabetin 91-vuotissyntymäpäivän kunniaksi. Räsänen kertoi olevansa huolissaan Supon arviosta. - Tiedustelulainsäädäntö on asia, joka eduskunnan pitäisi pystyä kiireellisesti hoitamaan. Nämä tiedustelulait pitäisi saada ajan tasalle, koska nyt näyttää, että Suomeenkin kohdistuu terrori-iskun uhka, Räsänen totesi.


Puolustusvoimat alkaa määritellä turvallisuustason - vihreästä A:sta punaiseen D:hen iltalehti 12:36 14.06

Eri tasoilla tartutaan erilaisiin toimenpiteisiin, esimerkiksi vartiointia lisäämällä. Puolustusvoimat ottaa käyttöön turvallisuustasojärjestelmän, jolla vallitseva turvallisuustaso määritellään neliportaisella kirjain- ja väriasteikolla A:sta D:hen. A on perustaso ja D on korkein taso. Värit menevät vihreästä punaiseen. - Tällä hetkellä olemme perustasolla, kertoi turvallisuuspäällikkö Hannu Koivisto Pääesikunnasta.


Perussuomalaisten koko ministerikaarti jättää puolueen: ”Olemme valmiit jatkamaan hallituksessa nykyisellä kokoonpanolla” – HSTV:n suora lähetys käynnissä hs 14:28 13.06


Uutiset