Seppo Rädyltä raaka arvio suomalaisen keihäslupauksen tilanteesta - "Sen alle on turha edes laittaa kisatuloksia lehteen" iltalehti 09:40 11.08

Suomalainen keihäskesä on ollut harvinaisen huono. Tero Pitkämäki heitti kesäkuussa Vaasassa 88,27, mutta hänen lisäkseen 80 metrin viivan on ylittänyt vain 20-vuotias Oliver Helander (80,25). Antti Ruuskasen ja Ari Mannion viime syksynä leikatut olkapäät eivät ehtineet toipua heittokuntoon ajoissa ja se näkyy: Pitkämäki matkaa MM-kisoihin yksinäisenä keihäsedustajana.


Keihäslupaus Oliver Helander kohenteli ennätystään - rikkoi Tero Pitkämäen kenttäennätyksen iltalehti 18:50 06.08

Kauhavalla käytyjen yleisurheilun nuorten SM-kisojen kovin tulos nähtiin sunnuntain viimeisessä kenttälajissa. 22-vuotiaiden keihäänheiton SM-kultaan kiskaisi IF Raseborgin Oliver Helander ennätystuloksellaan 80,25. Helander voitti kisan lähes kymmenen metrin erolla. - Se oli ihan hyvä tulos, vaikka heitto ei ollut teknisesti hyvä eikä vastatuuli sovi minulle hyvin, Helander summasi tiedotteessa.


Oliver Helander rikkoi Tero Pitkämäen kenttäennätyksen Kauhavalla – voitti nuorten SM-kultaa iltasanomat 18:41 06.08

Kauhavalla käytyjen yleisurheilun nuorten SM-kisojen kovin tulos nähtiin sunnuntain viimeisessä kenttälajissa.


Suomen keihäskriisi on peruttu - jo kaksi kaveria on kyykyttänyt Tero Pitkämäkeä metritolkulla iltalehti 06:05 04.08

Toni Keränen ja Atte Sailola ovat nakanneet 700 gramman välinettä huomattavasti pidemmälle kuin mestari Tero Pitkämäki 17- vuotiaana. Miesten keihään tilannetta on aiheesta surkuteltu tänä suvena, mutta näillä näkyminen laaja-alainen keihäskriisi on peruttu. Viime vuodet pääosin käsipalloa treenannut Oliver Helander on yli 80 metrin miehenä suurin toivo. Vuonna 1997 syntyneen Helanderin takana on tukku muitakin kovia kykyjä.


Meneekö viinaralli taas uusiksi? Myös Latvia nostaa alkoholiveroa – katso esimerkkilaskelma iltasanomat 07:52 31.07

Latvia on päättänyt korottaa maan alkoholiverotusta asteittain alkaen maaliskuusta 2018.


Yle: Tallink kokeilee risteilyä Suomesta Latviaan – taustalla Viron alkoholiverotus? iltasanomat 20:18 27.07

Suomalaisille voi jatkossa olla mahdollista vierailla Latvian pääkaupunki Riikassa kaksipäiväisellä risteilyllä.


Nyt loksahti leuka auki! Valtteri Bottakselta upea ele pienelle fanille - "Rakastin sitä" iltalehti 15:04 27.07

Valtteri Bottas osaa ottaa yleisönsä. Oli kyse sitten miljoonien eurojen sponsoritukea antavista yritysjohtajista tai vasta omaa rataunelmaansa rakentavista pikkunassikoista, Valtteri Bottas hurmaa aitoudellaan ja avoimuudellaan. Viimeisimpänä tämän on saanut kokea nuori Oliver-fani, joka oli kannustamassa suosikkiaan Britannian GP:ssä Silverstonessa. Bottas itse tviittasi, että Olivier ansaitsisi Mersun lippiksen värjättyään tukkansa siniseksi. Tämä sai Hopeanuolen markkinointiosastoon vipinää ja pian Oliver olikin Mersun vieraana.


Hetki Kalevan kisoissa paljasti keihään superlupauksen ihailtavan viileyden: ”Moni hermoilee siinä tilanteessa” iltasanomat 15:29 26.07

Keihäänheiton superlupauksesta Oliver Helanderista toivotaan suomalaisten suosikkilajin pelastajaa.


Ravivihje: Toto65 Vermo 26.7.2017 iltasanomat 11:25 26.07

Robin Roof on Vermon todennäköisin voittaja. Grainfield Oliver on keulapsyykillä toinen varma, vaikka vastassa on hurja T.Rex.


Hurjan SE:n heittänyt Aki Parviainen lyttää Suomen keihäänheiton: "90-luvulla mentiin perkele-mentaliteetilla" iltalehti 09:50 25.07

Edellisten 20 vuoden aikana keskimäärin seitsemän suomalaista mieskeihäänheittäjää on saavuttanut 80 metrin rajan kausittain. Tänä kesänä suomalaiset ovat jäämässä murto-osaan takavuosien määristä, kun vain kestomenestyjä Tero Pitkämäki ja 20-vuotias lupaus Oliver Helander ovat heittäneet yli 80 metriä. - Heittopuolella on nykyään vähemmän massaa kuin ennen. Vielä 1990-luvun lopulla oli paljon 75 metrin heittäjiä, joista moni nousi 80 metrin heittäjäksi, keihäänheiton SE-mies ja vuoden 1999 maailmanmestari Aki Parviainen tarjoaa yhden vaihtoehdon nykyiseen alennustilaan.


Mitä tapahtui Suomen keihäsmahdille? Lontoossa historiallisen pieni MM-joukkue - ”Pikkuisen oudolta tuntuu” iltalehti 06:06 24.07

Tämän vuoden Kalevan kisojen tulostaso kertoo kaiken Suomen keihäänheiton alhosta. Naisissa yksikään urheilija ei onnistunut ylittämään 60 metrin rajaa, jonka on maailmalla puhkaissut tämän kesän aikana peräti 34 heittäjää. Miehissä 80 metrin viiva ylittyi vain kahden heittäjän kohdalla. Tero Pitkämäen kahdeksanteen Suomen mestaruuteen riittänyt kiskaisu kantoi vaatimattomat 82,80. Kalevan kisojen keihäskulta on irronnut 2000-luvulla vain kahdesti huonommalla tuloksella. 20-vuotias Oliver Helander komppasi 80 metrin paremmalla puolen sivuamalla ennätystään 80,04.


Suomalaisheittäjän keihäs katosi matkalla EM-kisoihin – järjestäjien tarjoama keihäs ”kuoli ilmassa” iltasanomat 21:51 15.07

Käsipallosta keihäänheittoon siirtyneen Oliver Helanderin urakka alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa päättyi pettymykseen.


Suomalaisetkin voisivat heittää 94-metrisiä - keihäslegendalta hurja ryöpytys sisäpiirin töppäilystä: "Kuin vapaamuurarien kerho" iltalehti 19:12 12.07

Vuoden 1964 olympiavoittaja Pauli Nevala pitää suomalaista keihäänheittoa sisäänpäin lämpiävänä salaseurana. Saksalaisheittäjät Thomas Röhler ja Johannes Vetter ovat ottaneet keihään maailmanlistan suvereeniin hallintaansa ja paiskanneet Suomen tylysti vasta planeetan toiseksi parhaaksi keihäsmaaksi. Suomi kärsii huutavaa pulaa huippuheittäjistä. Tero Pitkämäki kantaa MM-vuonna soihtua ylhäisessä yksinäisyydessään, kun Antti Ruuskanen toipuu tähystysleikkauksesta ja vain Oliver Helander on onnistunut ylittämään 80 metriä.


Ennätyksensä murskannut keihäslupaus vakuutti Petteri Piirosen: "Kertoo, millainen lahjakkuus" iltalehti 18:56 02.07

IF Raseborgin keihäänheittäjä Oliver Helander kiskaisi Pihtiputaan keihäskarnevaaleilla 80,04 metriä. Aiempi ennätys oli toissa vuonna heitetty 76,28. Helander teki ennätyksen nopeasti kyynärpääoperaation jälkeen. Petteri Piirosen mukaan nopea paluu huippukuntoon on merkki Helanderin lahjakkuudesta. Nuorukainen on edustanut Suomea myös käsipallomaajoukkueessa. Vasta 20-vuotias Helander on viime vuosina kärsinyt loukkaantumisista. Nuoren heittäjän kyynärpää operoitiin viime vuoden elokuussa. Toipuminen salli keihäänheiton vasta maaliskuussa.


Tero Pitkämäki sai seuraa – vasta 20-vuotias Oliver Helander loisti Pihtiputaalla ja paransi ennätystään lähes neljä metriä hs 16:59 02.07


Suomalainen keihäslupaus paransi ennätystään huimasti - ensi kertaa yli 80 metriä iltalehti 16:38 02.07

Suomalaisheittäjät palasivat voittokantaan Pihtiputaan keihäskarnevaaleilla. Miesten ykköseksi kiskaisi IF Raseborgin Oliver Helander ennätyksellään 80,04. Naisten kisan voitti Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Jenni Kangas kauden parhaallaan 58,71. Viime syksyn kyynärpääleikkauksesta toipuva Helander heitti parhaansa kolmannella kierroksella. 20-vuotiaan lahjakkuuden ennätys parani liki neljä metriä. Ruotsin Gabriel Wallin heitti viimeisellään 79,95, mutta joutui tyytymään täpärästi kakkossijaan.


Suomalainen keihäslupaus rikkoi ensi kerran haamurajan iltasanomat 16:22 02.07

Oliver Helander voitti Pihtiputaan keihäskarnevaalit.


Viinan hinta Virossa nousi tänään - yhä useampi hakee juomat nyt Latviasta asti iltalehti 13:49 01.07

Riian-risteilyä ei ole tarkoitettu tyhjätaskuille, sillä sen matka-aika on kaksi vuorokautta ja hinnat verrattain korkeat. Tallink Silja -varustamossa uskotaan Latvian kasvaneeseen vetovoimaan - joka kasvaa entisestään sitä mukaa kun Viro nostaa alkoholiveroaan. Heinäkuun 1. päivä astui voimaan Viron viimeisin verokiristys, joka tuo olutpurkin hintaan taas parikymmentä senttiä lisää - mikäli kauppias siirtää veronkorotuksen hintoihinsa.


Viinaralli hiipuu - Viron-matkailu ei iltalehti 19:47 30.06

Alkoholiveron nousu kannusti suomalaiset Tallinnaan ostamaan juhlajuomia vanhoilla hinnoilla. Kantahämäläinen Tuomas Siren seurueineen oli valinnut tarkoituksella Tallinnan-matkansa ajankohdaksi perjantain 30. kesäkuuta. - Sen verran se vaikutti, että ängettiin väkisin tälle päivälle, Siren kertoo Tallink Siljan myymälässä.


Uutiset