Muistatko öljytyn lipunkantajan? Norjalaiset paljastivat miehen härskin huijauksen - ”On tapahtunut petos” iltalehti 13:48 16.05

Norjalaislehti Dagbladetin tietojen mukaan öljyttynä lipunkantajana maailmankuuluksi nousseen Pita Taufatofuan ei olisi koskaan pitänyt saada kilpailla Pyeongchangin olympialaisissa. Tongalainen Taufatofua osallistui helmikuussa Pyeongchangin olympialaisissa 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailuun ja sijoittui kolmanneksi viimeiseksi eli sijalle 114. Taufatofua sai osallistua olympialaisiin sijoituttuaan viime tingassa tarpeeksi hyvin tarpeeksi monessa FIS-kilpailussa.


Mika Poutala lopettaa upean uransa: Vaimon puhelu olympialaisiin käänsi pään lopullisesti - ”ei voi olla totta” iltalehti 08:31 14.05

Suomen pikaluistelun viime vuosien ehdoton ykköstähti Mika Poutala kertoi, että ura on nyt ohi. Kesäkuussa 35 vuotta täyttävä Poutala osallistui vielä Pyeongchangin olympialaisissa sekä 500 että tuhannen metrin matkoille. Päämatkallaan 500 metrillä Poutala jäi olympiamitalista vaivaiset kolme sadasosaa. Myös Vancouverin kisoissa kahdeksan vuotta aiemmin sattunut horjahdus jätti hänet viidenneksi hiuksenhienolla erolla mitaliin. Poutala osallistui neljiin olympialaisiin, mutta upeasta urasta huolimatta mitali jäi puuttumaan. Poutala voitti arvokisaurallaan kaksi EM-hopeaa. Hänellä on edelleen hallussaan 500 metrin Suomen ennätysaika.


Lauri Marjamäki MM-kisoista verrattuna olympialaisiin: "Onhan tämä kovempi turnaus" jatkoaika.com 14:22 09.05

Suomen päävalmentaja painottaa, että meneillään olevat MM-kisat ovat kovatasoiset. Hänen mukaansa illan vastustaja Tanska on laadukkaampi joukkue kuin tähän mennessä olleet vastustajat.


Alppihiihtäjä Marcus Sandell löi sukset naulaan iltalehti 14:10 08.05

Loukkaantumisista kärsinyt alppihiihtäjä Marcus Sandell lopettaa uransa. Sandell debytoi maailmancupissa vuonna 2006 Levillä ja saavutti parhaan sijoituksensa helmikuussa 2013 Saksan Garmisch-Partenkirchenissä, kun hän oli suurpujottelun neljäs. Sandell osallistui urallaan olympialaisiin kahdesti. Viime vuodet Sandell on kärsinyt loukkaantumisista. Etenkin Sandellin selkä on kokenut kovia.


Alppilajien uudet päävalmentajat julkistettu - ”Mahdollisuudet menestymiseen on” iltalehti 11:04 08.05

Suomen alppihiihdon maajoukkueet saivat uudet päävalmentajat. Naisten maajoukkueen päävalmentajaksi nousee ex-laskija Nicolas Burtin, 46. Ranskalaisella on pitkän linjan valmennuskokemusta Ranskan ja Argentiinan maajoukkueesta. - On hienoa päästä työskentelemään nuoren joukkueen kanssa, sillä he pystyvät ottamaan tärkeitä askeleita huippua kohti tuossa kehitysvaiheessa. Meillä on neljä vuotta aikaa seuraaviin olympialaisiin, joten käytämme ajan järkevästi, Suomeen saapunut Burtin kommentoi tiedotteessa.


Ainoa maailmassa: suomalainen Oona kilpaili olympialaisissa - on nyt mukana Suomen euroviisutiimissä iltalehti 07:28 08.05

Olympiaurheilijoita harvemmin nähdään Euroviisuissa, mutta suomalainen Oona Kauste on poikkeus. Helmikuu 2018. Paikkana Etelä-Korean Pyeongchang ja talviolympialaiset. Oona Kauste kisaa curlingin sekanelinpelissä yhdessä parinsa Tomi Rantamäen kanssa. Mitali jää haaveeksi, mutta Kausteen unelma olympialaisiin osallistumisesta on toteutunut. - Olen curlannut käytännössä koko ikäni, perheessänikin kaikki harrastivat curlingia, Kauste sanoo Iltalehdelle Lissabonissa.


Kolminkertainen hiihdon olympiavoittaja lopettaa uransa iltalehti 21:44 06.05

Ruotsalainen hiihdon supertähti Marcus Hellner kertoi SVT:llä, että ura huipulla on ohi. Hellner, 32, ehti upealla urallaan voittaa kolme olympiakultaa, yhden maailmanmestaruuden ja seitsemän muuta arvokisamitalia. Uran huippuhetki osui Vancouverin olympialaisiin vuonna 2010. Tuolloin Hellner juhli sekä viestin että 30 km takaa-ajon olympiakultia. - Tuntuu todella siltä, että on aika. Minusta tuntuu, ettei minulla ole sataprosenttista draivia, joka vaaditaan, Hellner sanoi.


Olympialaisten sensaatiojoukkue Saksalla kehno startti MM-kiekossa - nyt tuli kuokkaan Norjalta iltalehti 20:32 06.05

Saksa lähti MM-kisoihin huomattavasti nuoremmalla joukkueella kuin olympialaisiin, eikä alku ole ollut järin hyvä. Jääkiekon MM-kisojen sunnuntain iltapäiväpeleissä Norja voitti Saksan voittolaukauskilpailussa 5-4 ja Ruotsi voitti Tshekin varsinaisella peliajalla 3-2. Pyeongchangin olympialaisissa helmikuussa sensaatiomaisesti hopeaa napannut Saksa hävisi MM-kisojen ensimmäisessä ottelussaan Tanskalle niin ikään voittolaukauskilpailussa.


Analyysi: Leijonien pelaamisessa nousi esille kaksi teemaa - Peli-ilmeessä valtava ero olympialaisiin verrattuna jatkoaika.com 07:00 06.05

Suomi kohtasi lauantaina Etelä-Korean. Vaikka korealaisista ei ollutkaan vastusta, näkyi Suomen pelitavassa eroavaisuuksia verrattuna olympialaisiin. Suomi lähti hyökkäyksiin nopealla rytmillä ja puolustajien tukemana.


Video: 10-vuotias tyttö hämmästyttää voimillaan – tähtää määrätietoisesti olympialaisiin MTV 14:19 26.04

Internetissä leviää video 10-vuotiaasta Brooklyn Sittnernistä, jonka tähtäimessä on osallistua 2020-luvun olympialaisiin painonnostossa.


Titta Keinäsen motivaatio karkaistui nelivuotisen tauon aikana iltasanomat 20:23 14.04

Olympialaisiin tähtäävä karateka uusi Suomen mestaruutensa Lohjalla.


Boris Johnson vertasi jalkapallon MM-kisoja natsi-Saksan olympialaisiin - Brittilehti: Sergei Lavrov vastasi tällä 80 vuotta vanhalla kuvalla iltalehti 14:39 08.04

Venäjän ja Britannian nokittelu kesän MM-kisoista jatkuu, kirjoittavat brittitabloidit. Brittiläinen sensaatiolehti Mirror kertoo, että Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov lähetti Britannian ulkoministeri Boris Johnsonille kuvan, jossa Englannin jalkapallojoukkue tekee natsitervehdyksen vuonna 1938 Berliinissä. Lehden mukaan tapaus liittyy Venäjän ja Britannian kiristyneisiin väleihin - venäläisen kaksoisagentti Sergei Skripalin ja hänen tyttäreensä Julia Skripalin hermomyrkkyaltistumiseen ja Boris Johnsonin kommentteihin, joissa hän vertasi tulevan kesän jalkapallon MM-kisoja ja natsi-Saksan vuoden 1936 olympialaisia.


Boris Johnson vertasi jalkapallon MM-kisoja natsi-Saksan olympialaisiin - Brittilehti: Sergei Lavrov vastasi yli 80 vuotta vanhalla kuvalla iltalehti 14:39 08.04

Venäjän ja Britannian nokittelu kesän MM-kisoista jatkuu, kirjoittavat brittitabloidit. Brittiläinen sensaatiolehti Mirror kertoo, että Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov lähetti Britannian ulkoministeri Boris Johnsonille kuvan, jossa Englannin jalkapallojoukkue tekee natsitervehdyksen vuonna 1938 Berliinissä. Lehden mukaan tapaus liittyy Venäjän ja Britannian kiristyneisiin väleihin - venäläisen kaksoisagentti Sergei Skripalin ja hänen tyttäreensä Julia Skripalin hermomyrkkyaltistumiseen ja Boris Johnsonin kommentteihin, joissa hän vertasi tulevan kesän jalkapallon MM-kisoja ja natsi-Saksan vuoden 1936 olympialaisia.


Jättikisojen järjestäjä varasi urheilijoille peräti 225 000 kortonkia - yli kaksinkertainen määrä talviolympialaisiin verrattuna! iltalehti 12:38 04.04

Pyeongchangin talviolympialaisten piti olla vuoden 2018 ehdottomasti suurimmat kumikisat, mutta tänään alkavissa Kansainyhteisön kisoissa pannaan vielä paremmaksi. Pyeongchangissa urheilijoiden olympiakyliin oli varattu kilpailijoiden käyttöön yhteensä peräti 110 000 kondomia - kautta aikain suurin määrä talviolympiatasolla. Australian Gold Coastilla järjestettävät Kansainyhteisön kisat kaksinkertaistavat tämän määrän. Urheilijoiden käyttöön on nimittäin varattu roheat 225 000 preservatiivia! Urheilijakohtaisessa varmuusvälinevarannossa kisat tosin jäävät hieman olympialaisista, sillä osallistujiakin on yli kaksinkertainen määrä Pyeongchangiin verrattuna. Yksi urheilija saa Gold Coastilla käyttöönsä 34 kumia, kun Etelä-Koreassa vastaava lukema oli 37.


194 miljoonaan euron mäkikatastrofi johtui käsittämättömästä virhearviosta: Putinin ripitys oli karu - pääsyyllinen pakeni maan alle myrkytyksen jälkeen iltalehti 14:31 02.04

Sotshin olympialaisten mäkihyppykeskuksen rakentamisessa tehtiin karmeita virhearvioita. Projektia alkuun johtanut Akhmed Bilalov pakeni maasta. Iltalehti kertoi Sotshin vuoden 2014 talviolympialaisten aikaan karmeista virhearvioista, joita tehtiin Russki Gorki -mäkihyppykeskuksen rakennustöissä. Keskus valmistui ajoissa olympialaisiin, mutta hinta räjähti käsiin. Sen piti maksaa 29 miljoonaa euroa, mutta kustannukset nousivat järkyttävään 194 miljoonaan euroon (vuoden 2014 valuuttakursseilla).


Hattutemppu KHL-avauksessa, olympialaisiin ja NHL:ään – Eeli Tolvasen hullu vuosi pähkinänkuoressa MTV 20:12 01.04

Ensimmäiset NHL-ottelut ovat vain yksi luku Eeli Tolvasen hurjan nousujohteisessa kaudessa. Vuosi sitten nuorukainen oli vielä suhteellisen tuntematon pelaaja Yhdysvaltain yliopistoliigassa.


Pohjois-Korean Kim Jong-unilta ilmoitus: maa osallistuu myös seuraaviin olympialaisiin iltalehti 10:21 31.03

Pohjois-Korean Kim Jong-un jatkaa kansainvälisten suhteidensa liennyttelyä. Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un kertoi, että maa nähdään Pyeongchangin talviolympialaisten tapaan vuoden 2020 Tokion kesäolympialaisissa ja 2022 talviolympialaisissa Pekingissä. Kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtaja Thomas Bach tapasi Kimin Pohjois-Korean pääkaupungissa Pjonjangissa ja kuvaili keskusteluaan AFP:n mukaan hedelmälliseksi.


Kim ilmoitti KOK:n puheenjohtajalle Pohjois-Korean osallistuvan seuraaviin olympialaisiin Tokiossa ja Pekingissä iltasanomat 09:52 31.03

Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach vahvisti asian tavattuaan maan johtajan Kim Jong-unin.


Erikoinen miljonääri rahoitti Tongan ja Meksikon olympiahiihtäjiä, yritti itse olympialaisiin – käytti apunaan suomalaisvalmentajaa iltasanomat 07:08 31.03

Miljonääri Paul Bragiel harjoitteli Suomessa päästäkseen Sotshin olympialaisiin. Tänä talvena hän panosti muiden olympiaunelmiin.


Amirkhanilla on edessään EU aikoo leikata Historiallinen valinta! Tähtihyökkääjästä ja kaatui itse Jarmo Kekäläiseltä isot Kautoselle potkut! kumoaa huhuja koiranpolttajasta maalivahtiosastolle - rasistisen Ruotsin MM-finaalin ryhtyy tutkimaan itseään rynnäkkökiväärillä Lappeenrannassa sairaat pikkulapset yksin soitti paniikissa Suomen helteisimmät valita mihinkä minua yli 72

Uutiset