Mutarinteelle suistuneen lentokoneen nosto-operaatio alkoi Turkissa iltasanomat 15:04 18.01

Turkkilaiset insinöörit aloittelivat torstaina vaativaa operaatiota: jyrkänteeltä takaisin kiitotielle on siirrettävä melkein mereen luisunut matkustajakone.


Ihmis-Ken varasti omat kylkiluunsa iltalehti 11:49 18.01

Ihmis-Keninä tunnettu Rodrigo Alves poistatti neljä kylkiluuta kirurgin vastanotolla. 34-vuotias brasilialainen Rodrigo Alves on ensimmäinen mies, jolle on tehty kylkiluiden poisto-operaatio. Alves poistatti luut saadakseen vyötärönsä kapeammaksi ja omasta mielestään kauniimmaksi. Alves olisi halunnut poistattaa kuusi kylkiluuta, mutta niin monen luun poistattaminen olisi voinut olla vaarallista. Alves joutui tyytymään neljän kylkilyyn poistoon.


Koira putosi avantoon – dramaattinen pelastusoperaatio videolle stara 18:00 17.01

Iso-Britannian Ashingtonissa kuvatulla videolla todistetaan todellista sankaritekoa. Siinä eläinsuojelujärjestö RSPACA:n


Entinen CIA:n agentti pidätettiin - vuodot kiinalaisille johtivat useiden tietolähteiden tappamiseen? iltalehti 11:46 17.01

Agentin hallusta löydettiin huippusalaisia tietoja. Jerry Chun Shing Lee pidätettiin maanantaina New Yorkin JFK:n lentokentällä, kertoo USA:n oikeusministeriö. Hän työskenteli CIA:n palveluksessa 1994 - 2007, jonka jälkeen muutti Hongkongiin. Pian tämän jälkeen Kiinassa alkoi mittava operaatio, noin 20 Yhdysvalloille työskennellyttä agenttia tai tietolähdettä tapettiin tai vangittiin.


Ihmis-Keninä tunnetun Rodrigo Alvesin vuosi alkoi rajusti - kylkiluut jäivät kirurgin pöydälle iltalehti 14:18 16.01

Rodrigo Alves on koukussa kauneusleikkauksiin. Ihmis-Keninä tutuksi tullut brasilialainen Rodrigo Alves on poistattanut kylkiluitaan. Alvesilta on poistettu neljä kylkiluuta. Alves on ensimmäinen mies, jolle kyseinen poisto on tehty. Poisto-operaatioon suoritti plastiikkakirurgi Michael K. Obeng.


Erdogan uhkaa Yhdysvaltojen tukemaa "terroriarmeijaa" sotilasoperaatioilla MTV 21:38 15.01

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on uhannut Yhdysvaltain tukemia uusia kurdijoukkoja mahdollisilla sotilasoperaatioilla. Erdogan antoi lausuntonsa tänään Ankarassa.


Pelastajat löysivät verkkoavannosta tajuttoman ja kylmettyneen miehen - kuljetettiin ruotsalaisella meripelastushelikopterilla hoitoon iltalehti 18:40 14.01

Turun meripelastuskeskuksen meripelastusjohtaja Kristian Hermansson sanoo, että mies oli hypotermisessa tilassa tajuttomana, kun hänet vietiin Vaasaan hoitoon. Mies lähti sunnuntaiaamuna kokemaan verkkoja Pohjanmaan Korsnäsissä. Hän lähti jäille mopollaan, eikä palannut kotiin. Hätäkeskus sai asiasta ilmoituksen, ja miestä etsittiin valtavassa pelastusoperaatiossa. - Sinne on hälytetty lujasti pelastusyksiköitä paikan päälle. Siellä on muun maussa Kaskisista meripelastuspartioita, poliisi, ensihoito ja pelastajat. Ruotsista on pelastushelikopteri ja Turusta on menossa vielä superpuuma paikalle, Turun meripelastuskeskuksen johtokeskusupseeri Jani Salokannel kertoi Iltalehdelle sunnuntai-iltana.


Kalastaja lähti mopolla jäille kokemaan verkkoja, ei palannut kotiin - ”Superpuumakin” hälytettiin pelastusoperaatioon iltalehti 17:09 14.01

Korsnäsissä on meneillään suuri pelastusoperaatio. Turun meripelastuskeskuksen mukaan yksi henkilö on nostettu vedestä, mutta hänen tilastaan ei ole vielä tarkempaa tietoa. Turun meripelastuskeskus sai sunnuntai-iltana hätäkeskukselta ilmoituksen, jonka mukaan verkoille lähtenyt kalastaja ei palannut kotiin. Henkilö lähti jäille mopollaan Pohjanmaan Korsnäsissä. - Sinne on hälytetty lujasti pelastusyksiköitä paikan päälle. Siellä on muun maussa Kaskisista meripelastuspartioita, poliisi, ensihoito ja pelastajat. Ruotsista on pelastushelikopteri ja Turusta on menossa vielä superpuuma paikalle, johtokeskusupseeri Jani Salokannel kertoo Iltalehdelle.


Mies lähti mopolla merelle verkkoja kokemaan eikä palannut – iso pelastus­operaatio käynnissä Pohjanmaalla iltasanomat 16:49 14.01

Miestä etsitään meripelastushelikoptereilla Pohjanmaan rannikon edustalla.


Tänään tv:ssä: Sanni-vauvan kalloleikkaus näytetään alusta loppuun - kirurgi irrottaa otsaluun iltalehti 15:25 13.01

Yhdeksän kuukauden ikäisellä Sannilla on harvinainen sairaus. Yhdeksän kuukauden ikäisen Sanni-vauvan kallo avataan ja muotoillaan tämän illan Elossa 24 h -ohjelmassa. Operaatio nähdään kokonaisuudessaan aina aaltomaisesta leikkausviivasta otsaluukappaleiden irrottamiseen ja niiden pihtikäsittelyyn. - Leikkaus näyttää kieltämättä aika hurjalta. Siinä paljastetaan lapsen kallo, plastiikkakirurgi Junnu Leikola myöntää jaksossa.


Totta vai tarua: Painostiko Saksa viljatonneilla Suomea? Matti Vanhasen väite on osittain totta iltalehti 10:50 13.01

Faktantarkistus: Matti Vanhasen mukaan Suomi sai Saksalta 15 000 tonnia ruista suostuttuaan vastenmieliseen operaatioon. Historiantutkijoiden mukaan Saksa kyllä painosti Suomea viljalla, mutta ei vielä vuonna 1941. Väite: "Meidän ei tarvitse mennä edes 1800-luvun nälkävuosiin, kun haluamme varoittavan esimerkin ruokaomavaraisuuden puutteesta. Syksyllä 1941 Suomi anoi Saksalta 20 000 tonnia ruista ruokapulaan. Päätöstä ei saatu. Seurauksena Mannerheim joutui anomaan ruista samalla, kun kävi poliittisesti ja sotilaallisesti vaikeassa tilanteessa neuvotteluja Suomelle vastenmielisestä sotilasoperaatiosta Saksan avuksi. Lopulta Suomi sai 15 000 tonnia ruista yhteistyöhön suostuttuaan." Tuomio: Väite on sinne päin.


Kuollut suomalaissukeltaja nostettiin ylös - vaarallinen operaatio sujui ongelmitta iltalehti 20:01 12.01

Sukellusonnettomuudessa Ruotsin Tuna Hästbergissa menehtyneen suomalaisnaisen ruumis nostettiin ylös kaivoksesta tänään illalla kuuden jälkeen. Borlängenin poliisin tiedottaja Christina Hallin kertoo Iltalehdelle, että ruumis saatiin nostettua ongelmitta. Tehtävän haastavuudesta huolimatta operaatio meni suunnitelmien mukaan. Hänen mielestään hyvät valmistelut helpottivat tehtävää. - Vaikeiden olosuhteiden takia meidän täytyi olla todella tarkkoja valmisteluissa ennen varsinaista nostoa, jottei ongelmia tulisikaan, Hallin kertoo.


Sukelluskaivoksessa menehtyneen suomalaisnaisen ruumis nostettiin syvyyksistä iltasanomat 18:51 12.01

Operaatio oli haastava, mutta kolmen tunnin sukelluksen päätteeksi sukeltajat onnistuivat.


Närpiössä suuri sammutusoperaatio: Paikalla 20 pelastuslaitoksen yksikköä MTV 17:10 12.01

Pelastuslaitoksen mukaan Närpiössä oli suuri rakennuspalo. Mediatiedotteessa kerrotaan, että paikalla on 20 pelastuslaitoksen yksikköä.


Kuollut suomalaissukeltaja yritetään tänään nostaa kaivoksesta - riskialtista operaatiota suunniteltu päiviä iltalehti 15:43 12.01

Armeijan sukeltajat auttavat Ruotsin meripoliisia haastavassa operaatiossa. Suomalaisnainen kuoli sukellusonnettomuudessa Ruotsin Tuna Hästbergin kaivoksessa sunnuntaina. Ruotsin meripoliisi yritti saada naisen ylös kaivoksesta jo maanantaina, mutta ei onnistunut siinä. - Olosuhteet ovat niin haastavat. Täytyy olla paljon kokemusta tuollaisissa olosuhteissa sukeltamisesta, eikä poliisilla ollut sitä, Stefan Dangardt Taalainmaan poliisista kertoi tuolloin Iltalehdelle.


Uusi paljastus: Britannian kruununjalokivet piilotettiin sodan aikana keksipurkkiin natsien varalta iltalehti 15:01 12.01

Salaisuus oli niin tarkkaan varjeltu, että kuningatar Elisabetkin kuuli asiasta vasta nyt. Britannian mittaamattoman arvokkaat kruununjalokivet piilotettiin toisen maailmansodan aikana keksipurkkiin, joka haudattiin maahan Windsorin linnassa, paljastaa sunnuntaina esitettävä BBC:n dokumentti. Piilotusoperaation määräsi kuningas Yrjö VI, nykyisen kuningattaren Elisabetin isä.


Uutiset