Sampo Terho pillastui vihervasemmistolle: Soini-äänestys ”järjetön ja moraaliton” uusisuomi 11:54 20.09

Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja, Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho suomii opposition vihervasemmistoa tuoreessa blogissaan.


Kokoomus on pahassa paikassa – ”Naiskansanedustajat joutuvat alistamaan itseään” uusisuomi 11:14 20.09

Kokoomus on joutunut pahaan paikkaan ulkoministeri Timo Soinin (sin) epäluottamuslauseäänestyksen seurauksena. Helsingin yliopiston poliittisen talouden tutkija Antti Ronkainen arvioi Uuden Suomen haastattelussa, että opposition epäluottamuslause-esitys Soinille on osoitettu nimenomaan kokoomusta vastaan.


Suora lähetys: Soini lauteilla eduskunnassa – opposition epäluottamuslausetta odotetaan iltasanomat 10:26 20.09

Joukolta oppositioryhmiä odotetaan tänään epäluottamusesitystä ulkoministeri Timo Soinille (sin). SDP:n, vihreiden, vasemmistoliiton ja RKP:n eduskuntaryhmät aikovat esittää epäluottamusta Soinille tämän aborttikannanottojen vuoksi.


Soinin epäluottamus­äänestyksestä syntyi sotku eduskunnassa – ministerien YK-matkat vaarassa iltasanomat 17:15 14.09

Opposition ulkoministeri Timo Soinille (sin) kaavailema henkilökohtainen epäluottamuslause on synnyttänyt aikataulusotkun eduskunnassa, minkä takia myös ministerien matkat YK:n yleiskokoukseen saattavat peruuntua.Tuolloin presidentti Sauli Niinistö joutuisi edustamaan yksin Suomea YK:ssa syyskuun lopulla.


Analyysi Ruotsin historiallisista vaaleista: Ruotsidemokraatit juhlivat voittoaan, mutta mitä seuraavaksi – miten maa saa kokoon hallituksen? MTV 00:32 10.09

Vaikka Ruotsin vaalien häviäjät, perinteiset valtablokit, punavihreä nykyinen hallitus ja opposition porvariallianssi, juhlivat eilen vaalituloksia jonkinlaisina torjuntavoittoina ja pyrkivät molemmat julistautumaan seuraavan hallituksen muodostajaksi, on selvää, että vaalien voittaja oli maahanmuuttovastainen ruotsidemokraatit, kirjoittaa vaaleja paikan päällä Ruotsissa seurannut MTV Uutisten toimittaja Heikki Piuhola. 


New York Times: Trumpin hallinto neuvotteli Venezuelan opposition kanssa vallan­kaappauksesta iltasanomat 19:05 08.09

Vallankaappausta suunnitelleet upseerit olisivat halunneet Yhdysvalloilta materiaaliapua, New York Times kertoo.


Kova arvio Timo Soinille vaadituista potkuista: ”Tällainen temppu on vailla vertaansa” uusisuomi 10:57 08.09

Keskustan Kymenlaakson piirin hallituksen jäsen ja Kotkan keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja Vesa Levonen pitää opposition ulkoministeri Timo Soinille (sin) vaatimia potkuja kovana poliittisena pelinä. 


Nyt se on päätetty: Timo Soinille halutaan potkut uusisuomi 13:15 07.09

Sdp:n puheenjohtajan mediavastaava Dmitri Qvintus kertoo opposition esittävän epäluottamuslausetta ulkoministeri Timo Soinille (ps).


Migriin tehdään turvapaikkaselvitys – Sdp voi pettyä: ”Nehän ovat 2 aivan eri asiaa” uusisuomi 19:55 06.09

Maahanmuuttovirastoon (Migri) tehdään riippumaton selvitys, jota oppositio on toistuvasti vaatinut. Sdp:n kansanedustaja Joona Räsänen iloitsee tiedosta. Sisäministeriön ylijohtaja ei kuitenkaan usko, että selvitys antaa opposition toivomia vastauksia.


Oppositio yhtenäinen budjettikritiikissään: "Vaalien lähestyessä tehdään pieniä paikkauksia omiin leikkauksiin" MTV 20:43 29.08

Oppositio pitää hallituksen budjettipanostuksia muun muassa perusturvaan ja koulutukseen riittämättöminä. Opposition kritiikki on kuin yhdestä suusta – Sipilän hallitus tekee vaalien alla pieniä paikkauksia itse tekemiinsä leikkauksiin.


Hallituspuolueet äänestivät opposition nurin sote-valiokunnassa: Asiantuntijakuulemiset riittävät MTV 15:34 20.08

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta on päättänyt äänestyksen jälkeen, että se on kuullut asiantuntijoita riittävästi sote- ja maakuntauudistuksen käsittelyssä.


SDP harkitsee välikysymyksen tekemistä Soinin aborttipuheista iltasanomat 17:31 14.08

SDP kutsuu opposition koolle Soinin aborttikannanottojen takia.


Valtiovarainministeri Orpo: ”Opposition vaalilupauksia on mahdotonta toteuttaa” iltasanomat 12:37 13.08

Kokoomusjohtaja suuntasi sanansa lähinnä Sdp:lle.


Keskustalaiselta tv:ssä tukea Touko Aallon vaatimukselle: Riippumaton selvitys Suomen turvapaikkajärjestelmästä? uusisuomi 10:53 07.08

Keskustan kansanedustaja Antti Kurvinen suhtautuu avoimin mielin Touko Aallon ja muun opposition vaatimukseen riippumattomasta selvityksestä Suomen turvapaikkaprosessista. Kurvinen kommentoi asiaa Ylen A-studiossa maanantai-iltana.


Istuva presidentti julistettiin Zimbabwen vaalien voittajaksi iltasanomat 02:26 03.08

Opposition mukaan vaalituloksia on vääristelty.


Reijo Ruokasen kolumni: Helteelläkään ei pidä valehdella määräänsä enempää iltasanomat 08:08 02.08

Työllisyysluvuista ovat käsityksensä esittäneet kaikki mahdolliset tahot. Opposition mielestä työllisyys on kohentunut hallituksesta huolimatta. Hallituksen mielestä työllisyyskehitys on sen toimien ansiota.


Zimbabwe tiukentaa levottomuuksien keskellä turvatoimia – hallinto haluaa nujertaa opposition vastarinnan MTV 05:20 02.08

Zimbabwen hallinto sanoo nujertavansa opposition kannattajien vastarinnan tiukentamalla turvatoimia.


Zimbabwen hallinto sanoo nujertavansa opposition kannattajien vastarinnan tiukentamalla turvatoimia iltasanomat 02:38 02.08

Armeijan kerrotaan avanneen tulen kohti mielenosoittajia Hararessa.


asiantuntijoilta odotetaan Donskoi tehokkaina miljoonapotti noin 27 ohraisesti

Uutiset