Saarikko iski heti Orpon sote-malliin – ”Vapaavuoren sote, jolla rakennetaan vahvojen Suomea” iltasanomat 17:00 20.03

Annika Saarikko (kesk) katsoo Petteri Orpon (kok) esitelleen tänään kopion hallitusta vastustaneen Jan Vapaavuoren (kok) sote-mallista.


”Huvittavaa” - Li Andersson sivalsi Petteri Orpon ”poliittista voittoa” Yle-tentissä uusisuomi 21:52 14.03

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo oli Ylen suuressa vaalitentissä ainoa, joka ei varsinaisesti puhunut ”leveämpien hartioiden” puolesta sote-uudistuksen seuraavina askelmerkkeinä.


Petteri Orpo esitteli valinnanvapauden raunioilta noussutta kokoomuksen sote-mallia iltasanomat 19:45 14.03

Kokoomuksen Petteri Orpon mukaan seuraavassa sote-uudistuksessa ei tarvita maakuntia, uutta hallinnon tasoa tai ylimääräisiä veroja.


Kommentti: Kokoomuksen kosto Sipilälle – Petteri Orpon vastahyökkäys iltasanomat 19:20 14.03

Kokoomus kokosi itsensä ja käy vaalitaistoon päävihollistaan vastaan. Se on nyt keskusta, kirjoittaa erikoistoimittaja Seppo Varjus.


Orpon esitteli sote-visionsa Verkkouutisille: ei sanaakaan maakunnista – ”ei yhtä mallia, joka tungetaan joka paikkaan” iltasanomat 17:41 14.03

Kokoomuksen puheenjohtaja sanoo Verkkouutisten haastattelussa haluavansa rakentaa ensi kaudella sote-uudistusta jo olemassa olevien kuntien pohjalta ”ilman ylimääräistä kerrosta hallintoa”.


Poliitikkopörssi: Petteri Orpolle tyly tulos – Nuori ministeri heittämällä ohi uusisuomi 20:00 12.03

Kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon kiusallinen tilanne Alma-kyselyn poliitikkopörssissä on nyt entistäkin kiusallisempi. Niin perussuomalaisten Jussi Halla-aho, kokoomuksen Antti Häkkänen kuin sdp:n Sanna Marinkin ovat sen sijaan kasvattaneet selvästi suosiotaan.


Näkökulma: Petteri Orpon pelikirja sekosi totaalisesti uusisuomi 09:32 07.03

Jos valtiovarainministeri Petteri Orpo mielii pääministeriksi, nyt on viimeinen hetki herätä. Orpon johtama kokoomus jatkaa laskuaan kannatusmittauksissa, ja tuoreimmassa Ylen gallupissa Orpolle tarjoillaan hyytävä luku: 16,2 prosenttia.


Seniorikansalainen sekoitti potkupyörät – Tuplapotku Nix odottaa orpona Äänekoskella iltasanomat 05:05 06.03

Sisä-Suomen poliisi etsiskelee omistajaa Äänekosken Citymarketissa vaihtuneelle potkupyörälle.


Orpon mukaan kokoomus pysyy rauhallisena, oli soten kohtalo mikä vain – ”Epäilijöitä on, mutta kriittisyyshän kuuluu kokoomuslaisuuteen” iltasanomat 20:28 27.02

Sote-rintaman oheneminen viime päivinä ei huoleta Petteri Orpoa.


Petteri Orpo vetoaa kansanedustajiin – Valinnanvapauden erottaminen sotesta ”mahdotonta” uusisuomi 16:42 26.02

Kokoomuksen puheenjohtajan, valtiovarainministeri Petteri Orpon mukaan sote-uudistuksen valinnanvapaus ja maakuntauudistus limittyvät toisiinsa niin tiiviisti, ettei niitä voi erottaa.


”Antti Rinteellä isoja ongelmia omien kannattajiensa kanssa” – Pekka Haavisto päihitti Orpon ja Rinteen yrittäjien kyselyssä uusisuomi 08:59 18.02

Vihreiden ”pätkäpuheenjohtaja” Pekka Haavisto on suosituin pääministeriehdokas Suomen Yrittäjien tekemässä kyselyssä.


Naisten lentopalloliigan ottelutilaston kärkipaikka vaihtui – OrPon passari Maria Tuominen nousi ennätysnaiseksi iltasanomat 19:36 17.02

Oriveden Ponnistuksen passari Maria Tuominen otti sunnuntaina kärkipaikan lentopallon naisten Mestaruusliigan kaikkien aikojen ottelutilastossa.


Kokoomuksen vaalimainoksesta nousi äläkkä – Näin puoluejohto selittää uusisuomi 18:27 17.02

Kokoomuksen tienvarsimainos on herättänyt suurta huomiota viikonloppuna sosiaalisessa mediassa. Mainoksessa on puolueen puheenjohtajan, valtiovarainministeri Petteri Orpon kasvot ja teksti ”Autot kuuluvat teille”.


Kommentti: Orpon kujanjuoksua eivät nyt pörröisyyspuheet paljoa auta iltasanomat 20:22 07.02

Petteri Orpo voi olla oikeassa hoitajamitoituksessa, mutta se ei äänestäjiä kiinnosta. Desimaalivenkoilulla voi olla Orpon uralle kauaskantoisia seurauksia, kirjoittaa Ilta-Sanomien uutistuottaja Hanna Vesala.


Kokoomuksen kannatus notkahti selvästi – Orpo myöntää virheen vanhustenhoitokeskustelussa: ”Viesti on mennyt vääränä tai kylmänä” iltasanomat 15:51 07.02

Orpon mukaan ”desimaalivastaus” kyselytunnilla oli huonosti muotoiltu.


Eduskunnassa väännetään vanhustenhoidon tilasta – Sdp:n sivallus kasvottomista kapitalisteista ajoi Orpon selittelemään: ”Voi kunpa yksi luku ratkaisisi” iltasanomat 15:44 06.02

Kokoomus esittää valtakunnallisen hoitoisuusmittarin käyttöönottoa ja velvoittavuutta lakiin.


Näkökulma: 94% yltää hoitajasuositukseen – Miksi Petteri Orpo vastustaa ”desimaaleja”? uusisuomi 18:35 31.01

Valtiovarainministeri Petteri Orpon johtama kokoomus näyttää jäävän ainoaksi puolueeksi, joka ei kannata sitovaa hoitajamitoitusta vanhustenhuoltoon. Nykyisen suosituksen kirjaaminen sitovaksi ei olisi tilastojen valossa suurikaan temppu.


Kommentti: Löivätkö vanhukset viimeisen naulan Orpon pääministerihaaveille? iltasanomat 17:15 31.01

Myötätuulessa vaaleihin marssinut kokoomus on ajautunut nurkkaan vanhustenhoitokriisissä. Joku voisi kysyä, päätetäänkö kokoomuksen linja hoitoalan firmoissa? pohtii politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Uutiset