Leijonien hyökkääjäkolossi kohtaa hyvän ystävänsä kuolemanottelussa: Puhelin hälytti jo ennen Korea-peliä iltalehti 18:36 20.02

Leijonien hyökkääjätankki Oskar Osala sai kelpo olympiadebyytin Etelä-Koreaa vastaan - viimein. Osala on tähän saakka kuluttanut penkkiä 13. hyökkääjänä, mutta nyt hänet nostettiin kolmosvitjan sentteriksi Jani Lajusen paikalle. Metallurg Magnitogorskin mies pääsi heti pisteidenkin makuun, kun hän kuittasi ykkössyötön Juuso Hietasen 4-2-tahtomaaliin. - Vähän mukavoiduttiin (3-0-)maalin jälkeen, Osala tunnusti Leijonien melkein-sulamisen.


Tutkijat: Venäjän lentoturma saattoi johtua nopeusantureiden jäätymisestä iltasanomat 16:04 13.02

Maahan syöksynyt kone oli matkalla Moskovasta Orskin kaupunkiin lähelle Kazakstanin rajaa.


Lennonjohto yritti epätoivoisesti saada yhteyttä turmakoneeseen: ”Saratov-703, vastatkaa, Moskova kutsuu” iltalehti 09:31 12.02

Saratov Airlines-lentoyhtiön matkustajalentokone syöksyi sunnuntaina maahan vain minuutteja nousun jälkeen. Sunnuntaina iltapäivällä Moskovan alueella on pudonnut Saratov Airlines-lentoyhtiön matkustajalentokone, jonka kyydissä oli 71 ihmistä. Kukaan ei selvinnyt hengissä. Lennonjohdon epätoivoiset yritykset saada yhteyttä turmakoneeseen ovat tallentuneet nauhalle, joka on julkaistu internetissä. Orskin kaupunkiin matkalla ollut kone katosi tutkasta kaksi minuuttia Moskovan Domodedovon lentoasemalta nousun jälkeen.


Silminnäkijä: Turmakone syttyi palamaan Moskovan yllä ennen putoamista – uhrien omaiset kokoontumassa Orskin kentälle MTV 18:01 11.02

Silminnäkijän mukaan Venäjän turmakone syttyi palamaan nousun jälkeen ja putosi kertoo venäläinen uutistoimisto Interfax. 


Ensimmäiset kuvat onnettomuuspaikalta, kone syöksyi pellolle Moskovan lähellä iltalehti 16:54 11.02

Kaikkien 71 koneessa olleen ihmisen uskotaan kuolleen. Videolla kuvaa onnettomuuspaikalta sekä epätietoisia läheisiä Orskin lentokentällä. Lähde: Reuters Saratov Airlinesin An-148 -lentokone syöksyi maahan muutaman minuutin lennon jälkeen Moskovan ulkopuolella.


Matkustajalentokone pudonnut Moskovan läheisyydessä - Reuters: 71 ihmistä kuollut iltalehti 15:06 11.02

Moskovan alueella on pudonnut Saratov Airlines-lentoyhtiön matkustajalentokone, jonka kyydissä oli 71 ihmistä. Venäläismedian mukaan matkustajalentokoneen kyydissä oli 65 matkustajaa ja 6 henkilökuntaan kuuluvaa. Uutistoimisto Reutersin mukaan kukaan koneessa olleista ei selvinnyt hegissä. Venäläisen Ria Novostin mukaan Antonov An-148 -tyyppinen suihkumatkustajakone on nähty ilmasta Moskovan alueella pellolla. Mahdollisista kuolonuhreista ei toistaiseksi ole tietoa. Saratov Airlines -lentoyhtiön kone putosi vain kaksi minuuttia sen jälkeen, kun se oli noussut ilmaan Moskovan Domodedovon kansainväliseltä lentoasemalta. Kone oli matkalla Venäjän Orskin kaupunkiin.


Matkustajalentokone pudonnut Moskovan läheisyydessä iltalehti 15:01 11.02

Moskovan alueella on pudonnut Saratov Airlines-lentoyhtiön matkustajalentokone, jonka kyydissä on 71 ihmistä. Venäläismedian mukaan matkustajalentokoneen kyydissä on 65 matkustajaa ja 6 henkilökuntaan kuuluvaa. Uutistoimisto Ria Novostin mukaan Antonov An-148 -tyyppinen suihkumatkustajakone olisi nähty ilmasta Moskovan alueella pellolla. Mahdollisista kuolonuhreista ei toistaiseksi ole tietoa. Saratov Airlines -lentoyhtiön kone putosi vain kaksi minuuttia sen jälkeen, kun se oli noussut ilmaan Moskovan Domodedovon kansainväliseltä lentoasemalta. Kone oli matkalla Venäjän Orskin kaupunkiin.


Päivän veto- ja vakiovihjeet: Magnitogorskin kuuluu viedä iltalehti 11:54 09.01

Tiistain vetovihje uskoo Magnitogorskin olevan Bratislavassa liikkeellä riittävällä motivaatiolla lyödäkseen KHL:n häntäjoukkueisiin kuuluvan Slovanin. Slovan Bratislava-Metallurg Magnitogorsk -ottelussa sekä joukkueiden tasoero että motivaatiotilanne puoltavat vahvasti vierailijoita. Eivät tämän tyyppiset "selvät pelit" ole ikinä helppoja vieraileville ns. paremmille joukkueille, sillä kotijoukkueet ovat lähes aina joka tapauksessa tietyllä tapaa perussyttyneitä. Pienikin löysyys paremman keskittymisessä/syttymisessä johtaa helpolla nihkeään otteluun (jossa lopulta parempi vie voiton vasta jatkopalloilla). Tässä mielessä tämäkin peli kuuluu hieman riskaabeleihin hakuihin, mutta toisaalta Magnitkan latauksen ollessa kohdillaan tasoeroa on helposti se pari-kolme maalia. Pelivalinnaksi päätyykin näistä lähtökohdista tasoituksellinen Magnitogorsk (kohde 5096) normaalia 1-x-2 vetokohteen kerrointa (1,68) selvästi palkitsevammalla 2,40 kertoimella.


Oskar Osala toivoo olympiapaikkaa uusisuomi 22:09 07.01

Metallurg Magnitogorsk pehmitti KHL:ssä sunnuntaina Helsingissä Jokerit jatkoajalla 2-1. Magnitogorskin luottohyökkääjä Oskar Osala uurasti jälleen kelpo ottelun, vaikka ei tehopisteitä kerännytkään.


Iloinen paluu kotiyleisön eteen – Steve Moses ohjasi näyttävän tasoituksen Jokereille MTV 17:57 07.01

Jääkiekkoliiga KHL:ssä sunnuntain kierroksella Steve Moses palasi vanhan kotiyleisönsä eteen, kun Jokerit kohtasi Metallurg Magnitogorskin.


Jokereiden seuraikonille huima rajapyykki – pakkina pelannut Huhtala palaa hyökkäykseen MTV 12:19 07.01

Tomi Mäki pelaa sunnuntaina uransa 600. runkosarjaottelun jokeripaidassa, kun Jokerit kohtaa Metallurg Magnitogorskin KHL:ssä.


Uutiset