Uusiseelantilaispariskunta oli naimisissa 60 vuotta: kuolivat samana päivänä - mies sairaalassa, nainen kotona iltalehti 14:22 21.05

Ruth ja Peter Bedford jättivät maailman yhdessä. Ruth Bedford, 83, ja Peter Bedford, 86, olivat erottamaton pariskunta, jonka avioliitto kesti yli 60 vuotta. Uuden-Seelannin Pohjoissaarella Kaikohessa asuneen pariskunnan molemmat osapuolet kuolivat viime viikon maanantaina. Peter Bedford joutui sairaalaan lauantai-iltana.


"Työtaistelut peruuntuvat" – Sähköalan kiistassa hyväksytty sovintoesitys MTV 05:21 17.05

Sähköalan työkiistan osapuolet ovat hyväksyneet virkaa tekevän valtakunnansovittelijan Jukka Ahtelan sovintoesityksen.


Sähköalan työkiistan osapuolet hyväksyivät sovintoesityksen – lakot peruuntuvat iltasanomat 02:50 17.05

Alalla voimassa ollut ylityökielto päättyy välittömästi.


Hirviölääkäri hyväksikäytti nuoria voimistelijoita - uhreille massiiviset korvaukset iltalehti 20:15 16.05

Larry Nassarin uhrien korvauksesta on päästy sopuun - yhden tahon osalta. Michiganin osavaltionyliopisto maksaa 332 oletetulle uhrille 500 miljoonaa dollaria eli noin 424 miljoonaa euroa. Molemmat osapuolet ilmoittivat keskiviikkona, että asiassa oli päästy sopuun. - Tämä historiallinen ratkaisu tuli 300 naisen ja tytön ansioista. Heillä oli rohkeutta nostaa asia esille ja saada äänensä kuuluville, sanoi John Manly, joka oli yksi monista uhreja edustaneista asianajajista.


Ikämies suuteli teiniä väkisin poskelle - 17-vuotias sai paniikkihäiriön ja joutui pitkälle sairauslomalle iltalehti 17:47 16.05

Kainuulaismies sai valituksellaan korvauksia alemmaksi hovioikeudessa, mutta joutuu maksamaan kaksinverroin oikeudenkäyntikuluja. Tapaus sattui miehen asunnossa toissa syksynä. Osapuolet eivät tunteneet toisiaan entuudestaan. He olivat ainoastaan saman kerrostalon asukkaita. 17-vuotias oli seissyt talon alaovella.


Tapparalle uusi ykkösmaalivahti - nuorten maailmanmestari Kaapo Kähkönen lähellä siirtoa Tampereelle iltalehti 16:04 11.05

21-vuotias Kaapo Kähkönen neuvottelee Tapparan kanssa. Nuorten maailmanmestari saattaa korvata KHL-jäille siirtyvän Dominik Hrachovinan SM-liigan kestomenestyjän maalilla. Iltalehden tietojen mukaan Kaapo Kähkönen on vahva ehdokas Tapparan uudeksi ykkösmaalivahdiksi. Osapuolet ovat neuvotelleet sopimuksesta. Kähkönen torjui tällä kaudella Rauman Lukon maalilla 56 ottelua. 21-vuotiaan torjujan päästettyjen maalien keskiarvo oli 2,20 ja torjuntaprosentti 92,2. Lukko ei kuitenkaan tarjonnut maalivahdilleen jatkosopimusta, joten Tappara tuli apajille.


Poliisi: 19-vuotias nainen puukotti kihlattuaan huumepäissään Lahdessa - vangittiin todennäköisin syin epäiltynä tapon yrityksestä iltalehti 14:29 11.05

Lahtelaisnainen puukotti kihlattuaan keittiöveitsellä riidan päätteeksi, poliisi kertoo. Päijät-Hämeen käräjäoikeus on vanginnut 19-vuotiaan lahtelaisnaisen todennäköisin syin epäiltynä tapon yritykseen. Nainen oli puukottanut 25-vuotiasta kihlattuaan keittiöveitsellä selkään riidan päätteeksi, poliisi tiedottaa. Riita oli alkanut asunnosta, josta osapuolet olivat siirtyneet pihalle. Poliisin mukaan molemmat osapuolet olivat vahvasti huumausaineen vaikutuksen alaisena.


Iran: Pysymme ydinsopimuksessa, vaikka Yhdysvallat vetäytyisi iltasanomat 21:05 07.05

Britannia ja muut osapuolet ovat pyytäneet Trumpin Yhdysvaltoja pysymään sopimuksessa. Trumpin on määrä ilmoittaa päätöksestään lauantaihin mennessä.


Jättiprotesteille loppu Armeniassa? Oppositiojohtaja nousemassa pääministeriksi - ”me lepäämme” iltalehti 21:11 02.05

Viikkoja massiivista kansannousua johtanut Nikol Pashinian kehottaa mielenosoittajia pitämään tauon. - Asia on käytännössä ratkaistu. Kaikki osapuolet sanovat, että he tukevat minua. - Lapset, te menette huomenna kouluun. Me keskeytämme mielenosoitukset ja lepäämme, Pashinian sanoi keskiviikkoiltana Jerevanissa kymmenientuhansien ihmisten edessä.


Tänään tv:ssä: Paleface tekee laulua sisällissodasta - Martti Suosalon esi-isä ammuttiin Pietarsaaressa iltalehti 07:30 02.05

Uudessa kolmeosaisessa sarjassa rap-artisti Paleface eli Karri Miettinen sukeltaa Suomen sisällissodan aikaisiin tapahtumiin. Yhteiskunnallisesti kantaaottavan artistin on tarkoitus selvittää Laulu sisällissodasta -sarjassaan, millä tavoin vuoden 1918 tapahtumista voitaisiin laulaa tässä ajassa asettumatta punakaartien tai suojeluskuntien puolelle. Kuinka selvää ylipäätään oli se, kenen joukoissa seisoi? Miettinen selvittää, onko mahdollista tehdä sata vuotta myöhemmin yksi, yhteinen laulu, johon kaikki osapuolet mahtuvat?


Ferrarin epäselvä tallimääräys johti F1-legendojen vihanpitoon - toinen kuoli traagisesti vain kaksi viikkoa myöhemmin: ”En tee sitä v**un virhettä enää koskaan” iltalehti 21:37 26.04

25. huhtikuuta 1982 ajettu San Marinon F1-osakilpailu johti kiistaan, jota sen osapuolet eivät ennättäneet milloinkaan sopia. Vuosi 1982 on jäänyt ihmisten mieliin traagisena, dramaattisena ja ikimuistoisena F1-kautena. Poliittiset riidat olivat repiä koko lajin kappaleiksi, ja autot olivat teknisten säädösten ja innovaatioiden ansiosta nopeampia kuin koskaan. Suomessa vuosi muistetaan myös Keke Rosbergin mestaruuskautena.


Nuorukainen työnsi kätensä nuoren naisen puseron sisään - täti piti nuorukaista ahdistelijana ja iski nyrkillä nenään, kovat sakot pahoinpitelystä iltalehti 09:46 24.04

Pohjanmaan käräjäoikeus katsoo, ettei lyönti nuoren miehen kasvoihin ollut ainoa vaihtoehto ratkaista tilannetta. Syytetyn veljentytär olisi voinut poistua paikalta myös omin voimin. Osapuolet kohtasivat vaasalaisessa ravintolassa. Nuori nainen ihastui ikäiseensä mieheen ja lähti tämän kanssa jatkoille tätinsä asuntoon. Asunnolla nuori nainen haki kaapista juotavaa. Paikalle saapui myös nuorukaisen kaveri ja kaikki neljä asettuivat olohuoneeseen.


Rakennusalan lakko alkaa torstaina - työnantajapuoli kuvailee seurauksia kohtalokkaiksi iltalehti 20:35 18.04

Työkiistassa on kyse lähinnä palkoista, sillä työantajapuoli ei ole suostunut Rakennusliiton palkankorotusvaatimuksiin. Rakennusalan työriitaan ei saatu keskiviikkona sopua. Rakennustuoteteollisuutta koskeva lakko alkaa huomenna torstaina 19. huhtikuuta, kertoo valtakunnansovittelija Minna Helle Twitterissä. Valtakunnansovittelijan mukaan osapuolet jatkavat neuvotteluja torstaina.


Valtakunnansovittelija: Rakennus­tuote­teollisuutta koskeva lakko alkaa huomenna iltasanomat 12:57 18.04

Osapuolet jatkavat neuvotteluja huomenna.


Tarjolla pelkkää kraanavettä - Valtakunnansovittelijan pöydässä ei ole tarkoituskaan viihtyä: Muuttuva maailma tarvitsee uutta sopimuskulttuuria iltalehti 07:32 17.04

Minna Helle perää sopimuskulttuuria, joka auttaa toimialoja kehittymään. Valtakunnansovittelijana Minna Helle yrittää tehdä itsensä tarpeettomaksi: tavoitteena on nolla asiakasta. Siinä vaiheessa, kun työriidan osapuolet tulevat sovitteluun, ovat asiat huonolla tolalla. Helle kertoo kirjassaan Järki ja tunteet (Otava, 2018) löytäneensä kriisien ennaltaehkäisyyn monta tapaa. Hän tekee taustatyötä, tapaa sidosryhmiä, puhuu tilaisuuksissa ja kouluttaa.


Koulukavereiden tiet erkanivat - 16-vuotias poika alkoi vainota ja pommittaa mustasukkaisilla viesteillä: ”Sähän tiiät, et mä löydän sut aina” iltalehti 11:11 07.04

16-vuotias tekaisi myös Twitteriin ja Facebookiin sivut toisen pojan nimissä ja kuvalla. Nuori ammattiopistolainen joutui oudon ikävään tilanteeseen, kun hänen yläasteaikainen kaverinsa takertui häiritsevän tiukasti häneen. Vanha kaveri pommitti häntä mustasukkaisuutta tihkuvin viestein somessa ja liimautui kantaan uudessa koulussa. Osapuolet olivat olleet hyviä ystäviä käytyään yhdessä kolme luokkaa yläastetta. Peruskoulun jälkeen heidän tiensä erkanivat hetkeksi, mutta koska pienessä maakunnassa ei ole paljon opiskelupaikkoja, päätyivät he samaan koulurakennukseen jatko-opintoihin: toinen ammattiopistoon ja toinen lukioon.


Sähköasennusalan työriidassa sovintoesitys - kiistan osapuolet tapaavat lauantaina iltalehti 17:42 06.04

Sähköliitto on ilmoittanut pitävänsä viikon mittaisen työnseisauksen maanantaista alkaen. Sovittelija Jukka Ahtela antoi sovintoesityksen sähköistys- ja sähköasennusalaa koskevassa työriidassa perjantaina iltapäivällä. Sähköliitto ry ilmoitti aiemmin maaliskuussa pitävänsä työnseisauksen 9.-16. huhtikuuta sähköalan yrityksissä, jotka ovat Palvelualojen työnantajien eli Paltan jäseniä.


Rakennusalan työkiistaan haetaan sovintoa – Helle tapaa osapuolet tänään MTV 05:12 06.04

Valtakunnansovittelija Minna Helle tapaa tänään rakennusalan työriidan osapuolet. Helteen on määrä kartoittaa Rakennusliiton ja Rakennusteollisuus RT:n välille syntyneen työriidan tilannetta ja edellytyksiä sovitella sitä.


Helle tunnustelee mahdollisuuksia sovitella rakennusalan työkiistaa iltasanomat 01:41 06.04

Valtakunnansovittelija Minna Helle tapaa tänään rakennusalan työriidan osapuolet.


astumalla hukkaa itsensä että älä KalPan 18-vuotias Kane Englannin NHL-ura jatkuu Pendolinon ikkunasta riskinsä” tunnelmat lentokentältä Väitös Johto ja valinnan­vapaudesta veneilijät ohjastivat uupuneen viivästyä

Uutiset