Uusnatsi Torniaisen asianajaja kimpaantui syyttäjälle - taustalla kommentti hätäpuhelusta: ”Hän on aivan sekaisin” iltalehti 11:17 15.12

Jesse Torniaisen puolustuksen mukaan uusnatsi- ja väkivaltarikostausta eivät saa vaikuttaa Asema-aukion pahoinpitelyasian käsittelyyn. Uusnatsi Jesse Torniainen kiistää syytteen törkeästä kuolemantuottamuksesta. Torniaisen avustaja vetosi oikeudessa toiseen oikeudessa käsiteltyyn päähän osuneeseen potkuun. Asianajaja suhtautui syyttäjän perusteluihin kiivaasti. Hovioikeus käsittelee syyskuussa 2016 tapahtunutta hyppypotkua, kun kaikki asian osapuolet ilmoittivat tyytymättömyytensä käräjäoikeuden tuomioon. Jesse Torniainen todettiin syylliseksi törkeään pahoinpitelyyn, ja hän sai edellisten tuomioidensa raskauttamana kaksi vuotta ehdotonta vankeutta.


Antti Rinne tivasi hallitukselta: Miten aiotte taata, että jouluna on lunta? MTV 18:18 14.12

Vuoden viimeinen kyselytunti päättyi eduskunnassa perinteiseen joulukysymykseen. Siinä oppositio kysyy hallitukselta jotain hauskaa ja osapuolet kiittelevät ja piikittelevät toisiaan.


Valtio ja Auer erimielisiä lähes kaikesta - valtio: liiketoiminnalla ei arvoa, Auer: minut on leimattu omituiseksi iltalehti 19:57 13.12

Turkulaisen, miehensä murhasyytteistä vapautetun Anneli Auerin ja valtion välistä korvauskiistaa puitiin koko päivä Varsinais- Suomen käräjäoikeudessa keskiviikkona. Osapuolet eivät olleet yhtä mieltä oikeastaan mistään. Valtiokonttori ei hyväksy korvattavaksi koko Auerin esittämää vapaudenmenetysaikaa ja kiistää vaaditun 2500 euron päiväkorvaustason.


Mies poltti naisen talon Kankaanpäässä ja ajoi humalassa karkuun - Poliisi: ”Asumus tuhoutui täysin” iltalehti 09:50 09.12

Lounais-Suomen poliisilaitos kertoo saaneensa hälytyksen Kankaanpäässä perjantaina ennen puoltayötä. Viranomaisten mukaan osapuolet tuntevat toisensa entuudestaan. Lounais-Suomen poliisilaitos sai perjantaina ennen puoltayötä hälytyksen miehestä, joka tunkeutui ilmoittajan mukaan naisen omakotitaloon väkisin ja uhkasi asukasta väkivallalla. Nainen pääsi pakoon, mutta hänelle tuttu miesepäilty jäi taloon. Paikalle saapunut poliisipartio huomasi, että omakotitalo on ilmiliekeissä. Lounais-Suomen poliisilaitos toteaa Iltalehdelle, että asumus tuhoutui täysin.


Poliisi tutkii: yläsavolainen pariskunta on pahoinpidellyt toisiaan useita kertoja - 11 rikosilmoitusta kuluneen vuoden aikana iltalehti 14:37 22.11

Viimeisin pahoinpitely on rikosilmoituksen perusteella tapahtunut viime viikolla. 1980-luvun alussa syntynyt pariskunta on poliisille tuttu: kuluneen vuoden aikana pariskunnan keskinäisiä välejä koskien poliisin rekisteriin on kirjattu toistakymmentä pahoinpitelyilmoitusta. Omakotitalossa taajamassa Ylä-Savossa asuvan pariskunnan yhteiselo vaikuttaa rauhattomalta. Pahoinpitelyilmoituksissa pariskunnan molemmat osapuolet ovat olleet asianomistajina ja rikoksesta epäiltyinä. Viimeisin pahoinpitely on rikosilmoituksen mukaan tapahtunut keskiviikkoyönä. Poliisi tutkii tapausta ja tulee tarjoamaan sen syyttäjälle syyteharkintaa varten.


Tyrmääkö vakuutusyhtiö Kubican ihmepaluun F1-sarjaan? iltalehti 17:21 21.11

Robert Kubica halajaa takaisin formula ykkösiin. Puolalaiskuskin paluu on kuitenkin kaikkea muuta kuin varmaa. Varikkohuhujen mukaan Kubica ja Williams olisivat jo solmineet sopimuksen, mutta molemmat osapuolet kiistävät tämän. Suurin ongelma näyttäisi olevan vakuutusrahat. Kubica sai nimittäin vakuutusyhtiöltä loppuelämän kattavat korvaukset sen jälkeen, kun hänen F1-uransa päättyi rallionnettomuuteen vuonna 2011.


Saksan hallituksen muodostaminen kriisissä: Merkel väläyttää jo uusia vaaleja iltasanomat 18:48 20.11

Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen uskoo, että kaikki osapuolet pyrkivät vielä palaamaan neuvottelupöytään.


Messenger-viestit ratkaisivat oikeudenkäynnin lapsen hyväksikäytöstä - ”Yritin olla ikäistäni vanhempi” iltalehti 12:48 18.11

Kaksi oikeusastetta on hylännyt nuoren oululaismiehen saamat syytteet törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Oikeudessa käsitellyn lapsen hyväksikäyttöjutun osapuolet tutustuivat toisiinsa yhteisen ystävän kautta Oulussa vuonna 2012. He ryhtyivät seurustelusuhteeseen, johon harvahkojen tapaamisten vastapainoksi kuului vilkas viestien vaihto Messenger-palvelussa. Oikeudessa viestejä oli todisteena yli sata.


Urheilun superpari meni kihloihin: Morsian sai valtavan sormuksen - katso rakastunut yhteiskuva! iltalehti 21:50 05.11

Tenniksen supertähti Caroline Wozniacki ja entinen NBA-huippu David Lee ovat menneet kihloihin. Pariskunnan molemmat osapuolet julkaisivat Instagram-tileillään päivitykset aiheesta. Päivitykset on julkaistu Tyynenmeren Bora Boralta. - Elämäni onnellisin päivä oli eilen, kun sanoin ”kyllä” sielunkumppanilleni, Wozniacki hehkui perjantaisessa päivityksessään.


Sähköliitto ja Teknologiateollisuus saivat lisäajan työriidassa - Sähköliitto peruu uuden lakon iltalehti 21:32 05.11

Valtakunnansovittelijan sovintoesitys ei liiton hallituksen mielestä turvaisi riittävästi työntekijöiden asemaa ja edustuksellisuutta työpaikoilla. Valtakunnansovittelija Minna Helteen mukaan Sähköliitto ja Teknologiateollisuus ovat saaneet lisäaikaa annettuun sovintoehdotukseen vastaamiseen. Esityksellä on määrä ratkaista riita erillisestä työsopimuksesta. Sunnuntaina illalla Sähköliitto ilmotti verkkosivuillaan, että se hylkäsi annetun esityksen, mutta myöhemmin illalla Helle kertoi, että osapuolet ovat saaneet lisää miettimisaikaa.


Sähkölitto ja Teknologiateollisuus saivat lisäajan työriidassa - Sähköliitto peruu uuden lakon iltalehti 21:32 05.11

Valtakunnansovittelijan sovintoesitys ei liiton hallituksen mielestä turvaisi riittävästi työntekijöiden asemaa ja edustuksellisuutta työpaikoilla. Valtakunnansovittelija Minna Helteen mukaan Sähköliitto ja Teknologiateollisuus ovat saaneet lisäaikaa annettuun sovintoehdotukseen vastaamiseen. Esityksellä on määrä ratkaista riita erillisestä työsopimuksesta. Sunnuntaina illalla Sähköliitto ilmotti verkkosivuillaan, että se hylkäsi annetun esityksen, mutta myöhemmin illalla Helle kertoi, että osapuolet ovat saaneet lisää miettimisaikaa.Sähköliitto poistikin sovintoesityksen hylkäämistä koskevan tiedotteen verkkosivuiltaan myöhemmin sunnuntaina illalla.


Kirjanpitäjä veti välistä yli 150 000 euroa - uhrina oma ex-mies iltalehti 23:01 01.11

Huoltoliikkeen kirjanpitoa hoitanut nainen kähvelsi jättisumman vuoden aikana. Syyttäjä vaati 1950-luvun alussa syntyneelle naiselle rangaistusta törkeästä kavalluksesta Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa. Nainen oli hoitanut miehen omistaman huoltoliikkeen kirjanpitoa 2005-2009 välisenä aikana. Nyt käräjillä olleet osapuolet olivat aikanaan olleet myös naimisissa keskenään.


Teollisuusliiton Aalto: Tavoitteena saada neuvottelutulos aikaiseksi tänään iltalehti 10:05 30.10

Vauhdittuvalla liittokierroksella voi alkaa ratkaisuja syntyä. Teknologiateollisuuden ja Teollisuusliiton nykyinen työehtosopimus umpeutuu huomenna, ja tänään osapuolet tapaavat iltapäivällä ja hakevat sopua uudesta sopimuksesta. Teollisuusliiton puheenjohtajan Riku Aallon mukaan tavoitteena on saada neuvottelutulos tänään aikaiseksi. -  Sillä mielellä neuvotteluihin lähdetään, että sopimusta lähdetään tekemään. Totta kai meillä on tavoitteena saada neuvottelutulos aikaiseksi tänään ja toivotaan, että se syntyy, Aalto sanoi aamupäivällä.


Äiti vaati rangaistusta törkeästä lapsen hyväksikäytöstä - teinityttö ei saanut äidin päätä käännettyä iltalehti 14:42 28.10

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi seinäjokelaisen nuoren miehen lapsen hyväksikäytöstä ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Osapuolet tutustuivat toisiinsa netin aikuisten deittipalvelussa kesällä 2014. Seuraavan syksyn ja alkutalven aikana he viettivät paljon aikaa yhdessä. Molempien kertoman mukaan he muun muassa kävivät elokuvissa ja laittoivat ruokaa yhdessä.


Metsäteollisuus: Paperin neuvottelut jatkuvat iltalehti 17:00 19.10

Neuvottelut paperiteollisuuden työehtosopimuksesta jatkuvat, kertoo Metsäteollisuus. Metsäteollisuus ja Paperiliitto ovat tavanneet tänään ja sopineet, että osapuolet jatkavat neuvotteluita huomenna. Tänään on ollut myös koolla Paperiliiton hallitus pohtimassa työehtoneuvotteluiden jatkoaskelia. Aiemmin tässä kuussa Paperiliitto kertoi kohottavansa valmiutta mahdollisen työtaistelun varalta.


Hillary Clinton: Pohjois-Korean uhkailu vaarallista ja lyhytnäköistä - "Riitojen aloittaminen Kim Jong-unin kanssa saa hänet hymyilemään" iltalehti 08:42 18.10

Entisen ulkoministerin mukaan USA:n pitäisi yrittää saada neuvotteluyhteys Pohjois-Korean kanssa auki. Yhdysvaltain presidentiksi pyrkinyt Hillary Clinton sanoi keskiviikkona, että "piittaamattomat" uhkaukset sodan aloittamisesta Korean niemimaalla ovat "lyhytnäköisiä" ja "vaarallisia". Clinton kehotti Yhdysvaltoja pyrkimään saamaan kaikki osapuolet neuvottelupöytään. Clinton vaati myös Kiinaa ottamaan asiassa näkyvämmän roolin ja toimeenpanemaan pakotteita Pohjois-Koreaa vastaan maan ohjus- ja ydinaseohjelman hillitsemiseksi.


Uutiset