Venezuelassa vastavalittu edustajisto erotti presidenttiä arvostelleen pääsyyttäjän iltalehti 21:25 05.08

Venezuelassa juuri valittu ja toimintansa aloittanut edustajisto on ensimmäisenä tekonaan erottanut pääsyyttäjä Luisa Ortegan. Asiasta kertoo muun muassa uutistoimisto Reuters. Presidentti Nicolas Maduron kriitikkona tunnetun Ortegan erottamista osattiin odottaa.


Lasse Lehtisen kolumni: Setelit ja selkäranka iltasanomat 09:43 19.06

Osattiin sitä ennenkin hajottaa populistipuolueita, kirjoittaa Lasse Lehtinen.


Ranska äänestää parlamenttivaalien toisella kierroksella - äänestysprosentti jäämässä historiallisen huonoksi iltalehti 20:29 18.06

Presidentti Macronin puolueelle povataan murskavoittoa. Ranskan parlamenttivaalien toisen kierroksen äänestysprosentti uhkaa romahtaa verrattuna aiempiin vuosiin. Iltapäivällä äänensä oli antanut 35,3 prosenttia äänioikeutetuista, kun samaan aikaan edellisissä parlamenttivaaleissa osuus oli 46,4. Äänestysaktiivisuus uhkaa jäädä vain 42 prosenttiin. Alhaista äänestysaktiivisuutta osattiin odottaa. Ensimmäisellä kierroksella äänestämässä kävi vain vajaat 49 prosenttia äänioikeutetuista. Ranskassa onkin huolestuttu äänestysaktiivisuuden laskusta, koska se nakertaa uuden hallituksen legitimiteettiä. Asiantuntijat ovat syyttäneet muun muassa vaaliväsymystä.


Näkökulma: Soini veti ässän hihastaan - Halla-aholle jäi musta pekka iltalehti 19:19 13.06

Timo Soini ja perussuomalaisten eturivin poliitikot ottivat näyttävän irtioton Jussi Halla-ahon johtamasta puolueesta, kirjoittaa Iltalehden toimittaja Marko-Oskari Lehtonen. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän tiistaisesta kokouksesta tuli ikimuistoinen, kun 20 kansanedustajaa marssi eduskunnan kirjastossa sijaitsevasta kokoushuoneesta ulos ja ilmoitti perustavansa uuden eduskuntaryhmän. Liikehdintää perussuomalaisista keskustaan ja kokoomukseen osattiin odottaa, mutta lähtijöiden määrä tuli yllätyksenä. Iltalehden toimitukseen tuli tiistaiaamuna ensimmäiset vihjeet siitä, että jotain isompaa on tekeillä.


Näin Hiihtoliiton pomo kommentoi Lahden MM-hiihtojen karmivia miljoonatappioita iltalehti 15:50 01.06

Lahden MM-kisojen karut talousluvut julkistettiin tänään Hiihtoliiton tiedotustilaisuudessa. Kuten jo ennen lopullisia laskelmia osattiin pelätä, painui kisojen tulos pahasti pakkaselle. Lopulta MM-hiihdot tuottivat tappiota peräti 1,6 miljoonaa euroa. Pääsyy kisojen tuottamiin raskaisiin tappioihin oli tapahtuman aikaan myytyjen lippujen odotettua heikompi menekki. Lisäksi osansa oli sangen huokeilla kisalipuilla.


Ferrari-pomolta täystyrmäys vihjailuihin: "Me emme anna tallimääräyksiä!" iltalehti 19:14 28.05

Kimi Räikkönen menetti varmalta näyttäneen voiton Monacossa varikkokäynnin aikana. Suomalainen jumittui stoppinsa jälkeen kierroksella ohitettavien taakse, minkä ansiosta kakkosena ollut Sebastian Vettel nousi kisan voittoon. Saksalainen ei joutunut oman stoppinsa jälkeen samanlaiseen ruuhkaan kuin Räikkönen. Ei siis ihme, että huhut tallimääräyksistä lähtivät liikkeelle, sillä Ferrarilla osattiin varmasti laskea, mihin väliin Räikkönen varikkokäyntinsä jälkeen tippuisi.


Taas hyviä uutisia taloudesta: Vienti singahti maaliskuussa yli viiteen miljardiin euroon yle 09:33 08.05

Suomen Hypoteekkiyhdistyksen pääekonomistin mukaan pientä viennin kasvua osattiin ennakoida, mutta nousun nopeus oli yllätys.


Uutiset