Toppilan murha: Syytetty riiteli murhasta naisystävän kanssa - äiti kyyditsi tunnustamaan veriteon poliisilaitokselle iltalehti 16:45 26.06

Syyttäjä vaatii Oulun käräjäoikeudessa elinkautista vankeustuomiota 32-vuotiaalle oululaismiehelle maaliskuussa 2017 Toppilassa tehdystä henkirikoksesta, jossa surmansa sai 43-vuotias mies. Syyttäjän mukaan henkirikos on tehty erityisen raa'alla ja julmalla tavalla ja rikosta on pidettävä törkeänä, koska rikoksen uhri on ollut kotirauhan suojaamassa paikassa. Syyttäjä vaatii miehelle niin sanottua pyttytuomiota, jossa tuomittu istuu saamansa tuomion päivästä päivään.


Teresa puolustaa kovia keskiarvovaatimuksia HS:ssa: "Myös nörtit kaipaavat kaltaisiaan" iltalehti 16:43 26.06

Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun käynyt Teresa Artjoki kirjoittaa Helsingin Sanomissa, että korkeiden keskiarvovaatimusten lukiot ovat nörteille tärkeitä. Teresa Artjoki ottaa kantaa korkeiden keskiarvovaatimusten lukioiden puolesta maanantaina julkaistussa mielipidekirjoituksessa. Kirjoittajan mukaan moni nörteistä on kokenut vieroksuntaa, nimittelyä ja jopa koulukiusaamista ”nörttiytensä” takia.


Kymmeniä veitseniskuja - syyttäjä vaatii oululaismiehelle raa'asta murhasta "pyttytuomiota" iltalehti 14:38 26.06

Syyttäjä vaatii Oulun käräjäoikeudessa elinkautista vankeustuomiota 32-vuotiaalle oululaismiehelle maaliskuussa 2017 Toppilassa tehdystä henkirikoksesta. Uhria, 43-vuotiasta miestä, oli lyöty veitsellä rintakehään, vatsaan, päähän, selkään ja molempiin yläraajoihin yhteensä noin 40 kertaa. Puukotukset tapahtuivat uhrin kotona, jossa syytetty oli ollut kyläilemässä. Teon jälkeen syytetty poistui asunnosta, mutta ilmoittautui itse poliisille kaksi päivää myöhemmin. Syyttäjän mukaan henkirikos on tehty erityisen raa'alla ja julmalla tavalla ja rikosta on pidettävä törkeänä, koska rikoksen uhri on ollut kotirauhan suojaamassa paikassa. Syyttäjä vaatii miehelle niin sanottua pyttytuomiota, jossa tuomittu istuu saamansa tuomion päivästä päivään.


Syyttäjä vaatii miehelle murhatuomiota Oulun Toppilan henkirikoksesta iltalehti 11:22 26.06

Syyttäjä vaatii Oulun käräjäoikeudessa kolmekymppiselle miehelle elinkautista vankeutta murhasta. Epäilty rikos tapahtui maaliskuussa Oulun Toppilassa, kun nelikymppistä miesuhria lyötiin syyttäjän mukaan useita kertoja veitsellä muun muassa päähän ja rintakehään. Syyttäjän mukaan sama epäilty puukotti tammikuussa toista miestä olkapäähän, ja tästä teosta epäillylle vaaditaan rangaistusta törkeästä pahoinpitelystä. Epäilty mies on vangittuna.


Toppilan puukottaja löi kaveriaan 40 kertaa puukolla – marssi pari päivää myöhemmin poliisiasemalle iltasanomat 10:59 26.06

Toppilassa maaliskuun lopulla miehen puukottanut oululaismies sai tänään Oulun käräjäoikeudessa syytteen maaliskuisesta murhasta ja tammikuussa tapahtuneesta törkeästä pahoinpitelystä.


Sää hankaloittaa juhannuksen paluuliikennettä - sunnuntaina saadaan sade- ja ukkoskuuroja iltalehti 04:26 25.06

Sadealue liikkuu sunnuntaina myös pohjoiseen. Juhannuksen paluuliikenne alkaa tänään. Paluuruuhkaa voi hankaloittaa sää, sillä sunnuntaina on tiedossa sade- ja ukkoskuuroja ainakin Etelä- ja Keski-Suomeen. Sadealue on jatkuvaa ja siirtyy myös Pohjois-Suomeen. - Sunnuntaina saadaan reippaita sateita. Kaikkein sateisinta on maan keskivaiheella ja Oulun korkeudella, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Niko Tolmanen selvittää.


Tällaiset ovat ampumahiihtäjä Mari Laukkasen juhannusjuhlat - Benjamin-rakas "levittää legendaa" kotimaassaan iltalehti 10:13 24.06

Mari Laukkanen sai Enon keskikesän juhlaan juhannusheilaksi itävaltalaisrakkaansa Benjamin Ederin. Ampumahiihtäjä Mari Laukkanen palaa muistoissaan lapsuutensa juhannuksiin 1990-luvulle Enon Kuusijärven kylään Pohjois-Karjalaan. Ensin mentiin porukalla katsomaan kokkoa, sitten korkattiin omenalimpparit ja lopulta kyläkoulun pihassa pelattiin lentopalloa.


Taksi vei muistisairaan vanhuksen väärään osoitteeseen - vastassa ollutta miestä epäillään pahoinpitelystä, tytär kuuli äidin huudot ulos saakka iltalehti 07:11 23.06

Hoivakoti antoi taksikuskille väärän osoitteen. Tytär on pöyristynyt siitä, mitä hänen äidilleen tapahtui. Muistisairas, pyörätuolissa oleva 82-vuotias nainen piti kyyditä taksilla hoivakodista vierailulle tyttärensä luokse. Tapaus sattui Oulussa toukokuun lopussa. Tytär tilasi taksin tuttuun tapaan Oulun matkapalvelukeskuksesta, sillä äidille on myönnetty kaupungin kuljetuspalvelusopimus. Kyse oli tutusta käytännöstä, ja tyttären mukaan kyyditykset olivat aiemmin sujuneet hyvin. Äiti oli muuttanut hoivakotiin 2015 vuoden lopulla.


Karmealla tuomarivirheellä kovin mahdollinen seuraus – Ykkösen ottelu joudutaan uusimaan iltasanomat 19:51 21.06

AC Oulun ja EIFin välinen Ykkösen ottelu joudutaan pelaamaan uudelleen.


Karmealla tuomarivirheellä kovin mahdollinen seuraus – ottelu joudutaan uusimaan Suomessa iltasanomat 19:51 21.06

AC Oulun ja EIFin välinen Ykkösen ottelu joudutaan pelaamaan uudelleen.


Islamistit valtasivat koulun Filippiineillä keskiviikkoaamuna – hyökkääjät pakenivat ja 31 panttivankia ovat nyt turvassa hs 18:26 21.06


Islamistit valtasivat koulun Filippiineillä keskiviikkoaamuna – kaikki 31 panttivankia ovat nyt turvassa hs 18:00 21.06


Islamistit valtasivat koulun Filippiineillä keskiviikkoaamuna – Hyökkääjien edustaja: ”Emme ole sieppaajia” hs 13:58 21.06


Islamistit valtasivat koulun Filippiineillä keskiviikkoaamuna – Hyökkääjien edustaja: ”Emme ole kidnappaajia” hs 13:58 21.06


Asukas ilmoitti laukauksen äänistä rapusta - poliisi ei löytänyt merkkejä ampumisesta iltalehti 20:32 20.06

Poliisi teki paikalle tarkastuskäynnin, jolle lähetettiin useita partioita. Espoossa Laurinlahden koulun vieressä ollut poliisioperaatio on saatu päätökseen. Poliisi ei löytänyt mitään, mikä olisi viitannut siihen, että paikalla olisi ammuttu. Poliisin mukaan paikallinen asukas ilmoitti kuulleensa rapussa ääniä, jotka muistuttivat laukausta.


Poliisioperaatio käynnissä Espoossa - asukas ilmoitti kuulleensa laukauksen ääniä rapusta iltalehti 19:44 20.06

Poliisi vahvistaa, että käynnissä on tarkastuskäynti, jolle on lähetetty useita partioita. Espoossa Laurinlahden koulun vieressä on käynnissä poliisioperaatio. Poliisin mukaan paikallinen asukas ilmoitti kuulleensa rapussa ääniä, jotka muistuttivat laukausta.


Yhtä epäillään rikoksesta Suomi ensin -mielenosoituksessa koulun lähellä iltalehti 16:38 20.06

Yhtä miestä epäillään rikoksesta Suomi ensin -liikkeen mielenosoituksessa, joka pidettiin Helsingin Vesalan koulun lähellä Kontulassa toukokuun lopulla. Apulaisvaltakunnansyyttäjä katsoo, että mielenosoituksessa äänessä ollutta miestä on syytä epäillä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Yhdenvertaisuusvaltuutettu teki tutkintapyynnön valtakunnansyyttäjälle. Siinä pyydettiin arvioimaan, syyllistyivätkö jotkut mielenosoittajat kommenteillaan rikokseen.


Suomen EU-rahoitteinen hanke: Yli 90 prosenttia ict-yrityksestä irtisanotuista työllistynyt iltalehti 22:30 19.06

Ict-yritys Broadcomista Suomessa irtisanottujen EU-hanke tuotti tulosta, kun hankkeen päättymisen jälkeen 94 prosenttia irtisanotuista on löytänyt uuden työpaikan. Broadcom Communications Finland Oy lopetti toimintansa Suomessa syksyllä 2014, mikä johti 568 henkilön irtisanomiseen. Alasajo kosketti erityisesti Oulun seutua.


Hämmästyttävä tuomarivirhe Suomen Ykkösessa saattaa johtaa uusintaotteluun - Palloliitto kovan päätöksen edessä iltalehti 13:32 19.06

Ykkösen EIF joutui lauantaina pelatun Ykkösen ottelun tuomarivirheen kärsijäksi. AC Oulun vieraana ollut EIF sai ottelun 56. minuutilla tilaisuuden päästä johtoon, kun päätuomari Oliver Reitala tuomitsi rangaistuspotkun. Ensimmäistä yritystä, jossa pallo meni maaliin asti, ei hyväksytty rangaistualueelle liian aikaisin rynnäiden pelaajien liikehdinnän takia.


Uutiset