Pikku-Aku koulunpenkillä hs 02:00 18.08


Koulutaksi jätti Ellan, 6, kävelemään - äiti aikoo laittaa tytön protestiksi ponikyytiin iltalehti 19:38 17.08

Monissa perheissä ollaan tyytymättömiä koulukyyteihin, jotka eivät tuo lasta kotiin asti. Askolalaisäiti pohtii laittavansa tyttärensä kulkemaan taksille ponikyydillä protestimielessä. Askolalainen Kati Jalonen on turhautunut tapaan, jolla esikoulua käyvän Ellan, 6, koulukyyditys on hoidettu. Tällä viikolla perhe meni hakemaan Ellaa paikalta, johon taksin on määrä jättää tyttö esikoulun jälkeen. Yllättäen tyttö juoksikin vastaan melkein kotiovella.


Ajo-oikeudeton autoilija törmäsi 10-vuotiaaseen lapseen suojatiellä Oulussa – pakeni paikalta iltasanomat 22:37 16.08

Suojatietä ylittämässä ollut lapsi jäi kääntyvän ajoneuvon alle Oulun keskustassa keskiviikkona.


Lapsi jäi auton alle suojatiellä Oulussa - kuljettaja jatkoi matkaansa iltalehti 22:34 16.08

Lapsen vammat eivät olleet vakavia. Kymmenenvuotias lapsi oli ylittämässä polkupyörällä katua suojatietä pitkin Oulun keskustassa, kun kääntymässä ollut henkilöauto törmäsi lapseen, tiedottaa poliisi. Kuljettaja jatkoi törmäyksestä huolimatta matkaansa. Lapsi toimitettiin ambulanssilla Oulun yliopistolliseen sairaalaan vammojen tarkistukseen, mutta poliisin tietojen mukaan vammat eivät olleet vakavia.


Yläkoulun pihalle nousi kuntoilupaikka - pyörää polkemalla voi ladata kännykkää iltalehti 20:48 16.08

Lapuan yläkoulun pihamaalle on kesän aikana noussut kuntoilupaikka, joka tarjoaa virikkeitä kaikenikäisille. Mukana on myös kaksi kuntopyörää, jotka lataavat kännykän kuntoilun lomassa. - Kyllä tällä hien saa pintaan, oli kännykkä latauksessa tai ei, nauraa Lapuan kaupungin liikuntatoimenjohtaja Seppo Saranpää polkiessaan energian talteenotolla varustettua kuntopyörää. Kaupunginpuutarhuri Raija Talvitie kokee alueen suunnittelun ja toteuttamisen olleen antoisa projekti. Hänen mukaansa niin pyörillä kuin alueen muillakin kuntoilulaitteilla on jo ollut kaikenikäisiä käyttäjiä.


Kaarina panttaa koulun sisäilmaraporttia - Professori tyrmää: "Laki on selkeä" iltalehti 17:01 16.08

Kaarinassa vanhemmat ja kaupunki ovat ajautuneet sanasotaan Hovirinnan koulun sisäilmaraportin julkisuudesta. Vanhemmat syyttävät kaupunkia valmisteilla olevan raportin pimittämisestä. Kaupunki järjesti tiedotustilaisuuden sisäilmakartoituksen alustavista tuloksista maanantaina. - Vanhempainyhdistyksen puheenjohtajat saivat tilaisuuteen kutsun rehtorin kautta. Tuloksia käytiin läpi ylimalkaisesti. Mihin perustuu muun muassa liikuntasalin käyttö tunnin kerrallaan ja ruokala tiivistetään, jotta sinne ei pääse saastunutta ilmaa. Ne ovat vierekkäin, suomenkielisen vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Marja Kaski-Honkanen ihmettelee.


Lakimies Hannu kuvasi vinhan näyn Oulun liikenteessä: Autoton peräkärry lipui eteen kuin tyhjästä iltasanomat 11:04 16.08

Tieliikenteessä sattuu ja tapahtuu. Kovin usein tiellä ei kuitenkaan tule vastaan itsestään liikkuvaa peräkärryä. Siis peräkärryä, jota ei auto kuljeta.


KuPS hankki pitkänhuiskean venäläispuolustajan iltalehti 10:47 16.08

Miesten jalkapalloliigassa pelaava Kuopion Palloseura on tehnyt loppukauden kestävän sopimuksen venäläisen Igor Tsheminavan kanssa. Keskuspuolustaja Tsheminavan, 26, sopimuksessa on optio ensi kaudesta. Tsheminava on Pietarin Zenitin juniorikoulun kasvatti, ja hän on pelannut aikoinaan Venäjän nuorten maajoukkueotteluita. Venäjän pääsarjassa 193-senttinen Tsheminava on saanut tilastoihinsa neljä ottelua kasvattiseuransa Zenitin riveissä.


Pommiuhkauksen takia keskeytetty jalkapallo-ottelu uusitaan viikon kuluttua -  oululaisseurat järjestävät ottelun yhteistyössä iltalehti 09:18 16.08

Heinäkuun 19. päivänä pommiuhkauksen takia keskeytetty AC Oulun ja Oulun Palloseuran välinen jalkapallon miesten Ykkösen paikallisottelu pelataan kokonaan uudestaan keskiviikkona 23. elokuuta. Kotijoukkue AC Oulu on ottelun vastuullinen järjestäjä, mutta myös OPS osallistuu järjestelykustannuksiin ja saa osuutensa ottelutuotoista seurojen välisen sopimuksen mukaan. - Kentällä ei kumarrella, mutta kentän ulkopuolella OPS:n ja AC Oulun välillä vallitsee molempipuolinen kunnioitus. Uusinnassa molemmat kantavat kortensa kekoon järjestelyissä, OPS:n manageri Miika Juntunen kertoo tiedotteessa.


Video: Kuudesluokkalaisten koskettava tempaus - turvaavat pienten oppilaiden koulutietä aamuisin ja iltapäivisin iltalehti 17:10 15.08

Helsinkiläiskoulun kuudesluokkalaiset ovat saaneet elokuun ajaksi vastuullisen tehtävän. Pienet liikennepartiolaiset tunnistaa keltaisesta lippiksestä ja huomioliiveistä. Koulujen alku on liikennekasvatuksen kulta-aikaa, ja se tiedetään myös Helsingin Eirassa sijaitsevassa Tehtaankadun ala-asteen koulussa. Opinahjossa on tällä hetkellä käynnissä tempaus, jossa kuudesluokkalaiset turvaavat pienempien kanssaopiskelijoiden koulutietä elokuun loppuun saakka.


Shanghai-vertailu julki: Helsingin yliopisto maailman 56. paras iltalehti 16:37 15.08

Helsingin yliopisto ei vielä tänä vuonna noussut maailman 50 parhaan yliopiston joukkoon. Helsingin yliopiston sijoitus Shanghain yliopistovertailussa oli tänä vuonna sama kuin viime vuonnakin, eli 56:s. Suomalaisyliopistoista Helsingin yliopisto on ainoana maailman sadan parhaan joukossa. Seuraavana tulee Itä-Suomen yliopisto, joka ylsi sijoille 301-400. Aalto-yliopisto, Oulun yliopisto ja Turun yliopisto ovat sijoilla 401-500.


Vakavista kuntoutumisvaikeuksista selvinnyt Kim Hirschovits: "Syke oli todella kova eikä laskenut edes levossa" jatkoaika.com 17:00 14.08

Jatkoaika aloittaa uuden juttusarjan, jossa seurataan Kim Hirschovitsin kuntoutumista ja kauden kulkua. Viime kaudeksi Espoo Unitediin kolmevuotisella sopimuksella Oulun Kärpistä siirtynyt Kim Hirschovits on loukkaantumisen ja useiden takapakkien jälkeen kuntoutumassa hyvää vauhtia pelikuntoon. Positiivisuutta uhkuva Hirschovits odottaa jo kuumeisesti jäälle pääsyä, mutta painottaa maltin olevan valttia.


Levien vihertämä järvi kirkastui mystisesti Oulussa – nyt vesi on suloisen sinistä: ”Outo tilanne tämä on” iltasanomat 09:50 11.08

Levä teki katoamistempun Oulun Pyykösjärvellä.


Laine, Aho ja Puljujärvi jälleen yhtä aikaa jäällä! Oulussa poikkeuksellisen nimekäs hyväntekeväisyysottelu – ISTV näyttää suorana klo 18.30 alkaen iltasanomat 07:23 11.08

Puljujärvi, Aho, Laine, Tikkanen, Jantunen, Hintz, Lehtinen, Numminen, Granlundit.. Oulun tämän iltainen kiekkospektaakkeli vilisee tähtiloistoa.


Ekaluokkalaisten koulutiellä useita vaaranpaikkoja isoissa kaupungeissa - "Autot kaahaavat, eivätkä pysähdy" iltalehti 06:59 11.08

Iltalehti tiedusteli poliisilta, missä paikoissa koululaisten liikkumiseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota Helsingissä, Turussa ja Oulussa. Oulun poliisin Markku Nygård sanoo, että poliisi suuntasi torstaina resurssinsa koulujen läheisyyteen ja paikkoihin, jotka on aiempina vuosina selkeästi havaittu vaaranpaikoiksi. - Tällaisia ovat tiet, jotka ovat koulujen lähellä, joissa on läpiajoa.


Ruotsin poliisi epäilee: Esikoulun opettaja huomautti pysäköinnistä – mies puukotti hengiltä iltasanomat 18:32 10.08

Ruotsia järkyttäneen murhan taustalla saattaa olla epäillyn kimpaantuminen siitä, että uhri huomautti miehen pysäköineen väärin.


Poliisi tutkii yöllisiä tapahtumia – bussista poistettu mies sai vammoja iltasanomat 20:42 07.08

Aamuöisestä tilanteesta Oulun paikallisliikenteen bussissa on kirjattu rikosilmoitus pahoinpitelynä.


Kohta sää lämpenee! ”Luciferin häntä” iskee Suomeen: ”Se vain sujahtaa” iltasanomat 12:56 07.08

Euroopan Lucifer-helteen kostea häntä hyväilee Suomea koulunalusviikolla.


Kymmenkuisen Lucas-pojan äidin kauhunhetket: Bemarikuski kaahasi vastaan omalla kaistalla - törmäys metreistä kiinni iltalehti 09:49 07.08

Hautalan perheen muutenkin epäonninen muuttopäivä oli saada karmaisevan lopun, kun Oulunsalossa BMW kaahasi liikenneympyrästä väärään suuntaan heitä vastaan. Juuli ja Miika Hautala olivat viime viikonloppuna tekemässä muuttoa Oulunsalosta Kuusamoon yhdessä Lucas-poikansa kanssa. Lucas on kymmenen kuukauden ikäinen. Epäonnisten sattumusten päivä alkoi, kun ampiainen pisti isä-Miikaa lauantaina päivällä. Hautala ei tiennyt olevansa allerginen ampiaisenpistoille. Aluksi mitään oireita ei ilmaantunut, joten perhe lähti muuttoautolla kohti Kuusamoa. Oulusta Kuusamoon on reilut 200 kilometriä.


Helsingin pizzabuumi jatkuu: oulunkyläläinen pizzeria vakuutti Nytin pikatestissä –jälkiruuaksi saa Nutella-pizzaa hs 09:21 07.08


Uutiset